Evleneli 2 ay oldu öncesinde 3 senelik beraberliğimiz var cok zorluklarla ve birbirimizi severek evlendik ama ilk haftadan itibaren evliliğimiz hayal ettiğim gibi ilerlemiyor. İkimizde çalışıyoruz bazen akşam 11de eve gidip yorgun argın sevdigi yemekleri yapıyorum yemeğini yiyip telefonla oyun oynamaya başlıyor. Tek aktivitemiz beraber televizyon izlemek sonra bi bakıyorum koltukta uyuyakalmıs bazı geceler sen git ben birazdan gelicem diyip salonda uyuyakalıyor sabah uyandıgımda yanımda yok. Dogru düzgün oturup sohbet etmiyoruz.. Defalarca konustum özür diledi haklısın dedi ama sonrasında yine aynı seyleri yasıyoruz. 10 senedir evli gibiyiz evlilik heyecanımı yasayamadım bile. Tek yaptıgım ise git eve gel yemek yap sonra uyu. Bu durum cok canımı sıkıyor. Esimin durumun farkına varması için nasıl bir yol izleyebilirim?
- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEşinizin sizinle ilgilenmediğini fark etmeniz, hayal kırıklığı ve endişe yaratacak zor bir durumdur. Durumun farkına varması için yapabileceğiniz birkaç şey var:
Duygularınızı onunla konuşun. Eşinize sizinle ilgilenmediğini hissettiğinizi açıkça söyleyin. Bu konuşmayı sakin ve saygılı bir şekilde yapın. Eşinizin, sizinle ilgilenmediğini fark etmediğini ve durumun farkına varması için yardıma ihtiyacı olduğunu düşünebilirsiniz.
İlişkinizdeki sorunları çözmeye çalışın. Eşinizin sizinle ilgilenmemesinin bir nedeni, ilişkinizde bazı sorunların olması olabilir. Bu sorunları çözmeye çalışmak, onun ilgisini geri kazanmanız için yardımcı olabilir.
Kendi hayatınıza odaklanın. Eşinizin ilgisini geri kazanmaya çalışırken, kendinizi unutmayın. Kendinize zaman ayırın, hobiler edinin ve arkadaşlarınızla vakit geçirin. Bu, sizin daha mutlu ve kendine güvenen bir insan olmanıza yardımcı olacaktır.
İşte eşinizle konuşmak için kullanabileceğiniz bazı cümleler:"Son zamanlarda seninle ilgilenmediğini hissediyorum. Bu konuda ne düşünüyorsun?"
"Seninle vakit geçirmekten keyif alıyorum, ama son zamanlarda bunu çok yapamıyoruz. Bunun hakkında konuşmak istiyorum."
"İlişkimizde bazı sorunlar olduğunu düşünüyorum. Bunları çözmek için birlikte çalışabilir miyiz?"
Eşinizin sizinle ilgilenmediğini fark etmek zor bir durumdur, ancak bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz şeyler var. Duygularınızı onunla konuşun, ilişkinizdeki sorunları çözmeye çalışın ve kendi hayatınıza odaklanın. Bu, sizin daha mutlu ve kendine güvenen bir insan olmanıza ve eşinizle olan ilişkinizi iyileştirmenize yardımcı olacaktır.İşte eşinizle konuşmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları:
Doğru zamanda konuşun. Eşinizin yorgun veya stresli olduğu bir zamanda konuşmak, onu daha savunmasız hale getirebilir.
Duygularınızı açıkça ifade edin. Eşinize ne hissettiğinizi söylemekten korkmayın.
Suçlayıcı veya eleştirel olmayın. Eşinizin size karşı bir şey yaptığından bahsederken, onu suçlamak yerine, kendinizi nasıl hissettiğinizi ifade edin.
Onu dinlemeye hazır olun. Eşinizin de sizinle ilgili sorunları olabilir. Onu dinleyin ve onun duygularını anlamaya çalışın.
Eşinizin sizinle ilgilenmediği durumu çözmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoksa, bir uzmandan yardım almanız gerekebilir. Bir terapist, ilişkinizi değerlendirmenize ve onu iyileştirmenize yardımcı olabilir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen evlendiğimde bu şekilde hayal kurmuştum ama bende de böyle bir etki oldu yani ikimiz de çalışıyorduk ve çok stres vardı üstümde eve geldiğimde ise eşimle ilgilenesim gelmiyor veya sadece telefona bakıyordum film izliyordum ben çok fazla çalıştığım için bilmiyorum sanki onunla ilgilenmek zor geliyordu ama bunun sebebini ben de bilmiyorum çünkü seviyordum
00 Yorumla
Biraz soüul davranın, yemek yapmayın mesela. Sizinle kurmasını sağlayan ve kırgınlığınızı hissettirin. Söyleyin demiyorum, bizzat hissetsin. "Bugün onda bir şeyler var, kırdım mı acaba? " endişesini yaşasın ve sorunu bulmak niçin o uğraşsın, hemen dile getirmeyin beni kırdın çünkü dıyerek sebeplerinizi. Sorduğunda da cevabı biliyorsun dıyerek o geçmiş konuşmalarınızı hatırlatabilirsiniz. Tatiliniz olduğu bir gün beraber dışarı çıkabilirsiniz, maddi durumunuz iyiyse haftada bir ya da iki dışarıda yemek yiyebilirsiniz. Bir ilişki monotonlaştıysa onu renklendirecek yeni planlar yapmak da sizin elinizde. Hakkınızda hayırlısı olsun.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba , ablacım bir uzman der ki bu ben değilim karı koca ilişkinizi sıcak tutun☺️
Yani şu pubgden muzdarip tanıdığım vardı özelikle yemeklerde falan özenle rica edeceksin çünkü çocuk değilsiniz. Olgunlaşmış birey toplu yapılan aktiviteler yapılmalı. Aile kavramına özen gösterilmesi gerek diye düşünüyorum ben✨🌸 ki oda eşine söylemişti anında silmişti oyunu arkadaş çevresi olmasına rağmen. Aile farklıdır, fedakarlıklar gerektiri isterde zaten..00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Eşinizi içinden gelmediği bir şey için zorlayamazsınız, zorla ilgi olmaz. Sizi değil de oyun oynamayı tercih ediyor demek ki!
Çok saçma ve berbat bir durum, zorla güzellik olmaz, insanın içinden gelir, gelmeli, laf ile aşk da olmaz...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCalissam kocama yemek yapmam. Hem eve para getirecegim hem diger isleri de ben yapacagim. O zaman niye evlendim ki derim. Ben suanda da bu hayati yasiyorum zaten tek basima.
Evliligi hayat yoldasi olmak, birbirimize destek olmak, yuva kurmak, saglikta hastalikta "beraber"olmak icin yapmiyor muyuz?
Zaten gunumuz iş ile gecerken ciftlerin birbirini göreceği yer bu ortak alanlar zaten. Esim hem sorumluluklara dahil olsun isterim hemde boylece aksamdan kalan kısıtlı zamanimizi da beraber gecirmis oluruz. Yemek yaparken, temizlik yaparken yanimda olmayacak erkege erkek demedigim gibi koca da diyemem kusura bakmayin buyuk konusmayayim ama.
Şu durumda olsam ya işi birakirim ya kocayi. Her seyi ben yapacaksam erkege ne hacet var ne diye evlendim o zaman? koltugun kosesinde dekorasyon amaciyla duran bir sus esyasi olsun diye mi? Ya da salonun ortasinda bostan korkulugu gibi dursun diye mi?
Ise git yorul, eve gel yorul, uyu... boyle bir hayat gecmeyecegi gibi cocuklu bir hayati dusunemem ben o erkekle. Islere dahil et, hem senin yukunu almis olur hemde aksam kisitli vaktinizde daha cok görüşmüş olursunuz.
Calisan kadin olarakta her seyi yuklenmeye calismayin boyle. Açıkçası hicbir sorumluluk almayan erkeginde gozumde cekiciligi de yoktur. Hem beni evde calistiracak, hem disarda calistiracak. Erkeklik buysa bir daha düşünmek lazim.
Ev gecindirme sorumlulugu da olmayacak erkegin. Şu hayatta hicbir sorumlulugu, vasfi olmayacak. Yanimda erkek diye, adam diye dolastiracagim onu? Bir de ustune ilgisiz olacak.(bu durumdaki bir erkegin bostan korkulugundan gercekten farki yok. Hatta bostan korkulugu bile sorumlulugunu, görevini yapiyor baktigin zaman. E bu tarz erkeklerde hicbir sorumlulukta yok. Ne eş olma sorumlulugu ne evi geçindirme sorumlulugu...)
Yani kendine layik gordugun koca ve hayat buysa devam et... lutfen hanimlar olarak parali köle olmayi tercih etmeyin. Hayati paylasan ve paylasilan eş olmayi tercih edin.
214 Yorumla- +1 yıl
Bir an yorumu ben yazdım sandım. O kadar haklısınız ki. Burada sürekli bas bas bağrıyorum şu erkeklere bu kadar yüz vermeyin. Erkeğin görevlerini de üstlenmeyin diye. Beni buradaki insanlar evlilikten soğuttu. Herkes kocasının sevgilisinin ilgisizliğinden kabalığından onu sevmeyişinden aslında bahsediyor. Bu o kadar kötü bir durum ki hele de evli olan biri için daha ciddi sonuçta her şey. Allah kimseye böyle eşler nasip etmesin cidden. Ben hiç erkeklerin karısından yana şikayet ettiklerini burada görmedim hep kadınlar hep kadınlar. Erkeğin maksimum şikayeti onun gibi istekli olmaması olur. Ama kadınlar öyle mi? Erkeğin sorumluluk almamasından, ilk ailesinin esaretinden kurtulamamasından, ilgisizliğinden, cimriliğinden, kabalığından, tehditlerinden böyle binlerce şikayeti var. Saygısızlık hayatta en gelemediğim şeydir. Bana karşı gelen saygısızlık yapan birinin hayatımda asla yeri yoktur. Keşke tüm kadınlar bizler gibi kendilerini çok sevip çok değer verse.
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 benimde dusundugum seyleri siz yazmissiniz. Bende zaman zaman erkeklerin kadinlardan silayeti yok diye düşünürüm. Cogunlukla bu sikayet isteksizlik ya da cok konuşma oluyor. Başka da pek bir seyden sikayet bende duymadim. Cok konusmada sikayete girmez aslinda. Kadin bir seyleri çözmek istediği icin konuşur ya da dertlesmek ister. Ya da ev hanimiysa kocasi eve gelene kadar zaten pek kimseyle iletisim halinde degildir ve kocasıyla sohbet etmek ister bunlar normal seyler ama turk erkeklerine
Kadinin cozum cozum uretmek icin ya da iletisim saglamak icin konusmasini dir dir olarak algılıyorlar. Yani erkeklerin kadindaki sikayetler bir elin parmagini gecmez hadi diyelim tas catlasin iki elin parmagi gecmez.
Ama kadinlardaki sikayetler o kadar cok ki. Beni aldatti, sosyal medyadan fotolara bakmis/konusmus, kadin is arkadasiyla cok yakin, annesinin/ailesinin karsisinda beni ezdiriyor, fizigimle, kilomla ilgili seyleri begenmiyor vs vs daha cok sayilir sizde saymissiniz zaten. Ve bir de kadinin yaptiklari erkek tarafindan gorulmuyor. Ev hanimi da olsan, calissanda ne yapiyorsun ki oluyor. Ev hanimlarina gun boyu ne yaotin ki diyorlar. Yahu calisan kadina bile diyorlar bunu. Intagramda bir kadin yorum yazmisti boyle. Evle, cocukla ilgileniyor bir de calisiyorum, esim bana hala sen ne yapiyorsun ki diyor diye.
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 Kadinlar bazen fiziksel ama cogunlukla da psikolojik siddete de cok maruz kaliyorlar evlilikte. Cok manipülasyona ugruyorlar. Psikolojik baskı kuran cok erkek var. Ve turk erkeklerinde gercekten ciddi bir narsistlikte var. Yani bu tarz psikolojik rahatsizlarla da kadinlar basbasa kaliyor. Ustune buyumemis,5 yasindaki cocukla ugrasma durumu var. Ama turk kadinlari da eşine es gibi davranmiyor. Anne gibi oluyor. Gerci turk erkegi de anne istiyor kendisine zaten. Sevisebilecegi bir anne istiyor. Eger turk erkegine anne degil, eş olursan ve ortak hayat surdurmeye calisirsan buyuk ihtimalle gider babanin evine bırakır. Bu sitede bu tarz yorum yazan erkekler var. Kadin yemek, temizlik yapmayacaksa niye evleniyorum o zaman, babasinin evine birakirim diye...
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 Turk erkeklerinin cogunlugunun evlilikteki zihniyeti duzenim olsun, cinsellik yasayayim, yemek önüme gelsin... bir de artik kadin para da kazansın benim su hayatta tek sorumlulugum olan maddi yonu de kadinla paylasayim... yani bir insan evladinin ustune bu kadar yuklenilir mi ya?
Ben bu sitede yine bu tarz bir konuyla ilgili yorum yapmistim. Iste evli ciftler sorumluluklari ortak almali, eger erkek kadin bir seyler yaparken yapmis gibi gorunup kaytariyorsa o zaman sira sira yapin ki erkekte yapsin dedim. Yani yemegi bir kadin bir gun erkek yapsin. Temizligi haftada bir sira sira yapin eger ortak olmuyorsa, erkek yanasmiyorsa diye bir tavsiyem oldu. Altina biri yazmis ki. Ne bu ev arkadasligi mi diye? Yahu ev arkadasina saygi duyup her işini ona yaptirmiyorsun bunun saygisizlik olarak goruyorsun ve iş dagilimi yapman gerektigini dusunuyorsunda karına gelince mi sorun oluyor? Karina gelince saygisizlik yapmayi, ustune yuk yuklemeyi etik buluyorlar yani. Imzayi atınca saygi duyulasi, gorev paylasimi yapilasi biri olmaktan çıkıyor her ne hikmetse
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 Disardakine guler yuz, hos sohbet. Evdekinin yuzune bakmiyor, baskasi olsa gorev paylasimi var ama esine gelince yok, o garanti ya. Yani bende inanilmaz soguyorum. Ve evlilik bu donemde kadin icin gercekten cok zor karar verilen bir sey. Evleneceksin ve yanindaki adam senin kadin olarak parandan, bedeninden, sundugun hizmetten, yaptigin yemekten, temizledigin ortamdan, sagladigin duzenden, cocuklari yetistmekten faydanalacak. Ama sen kadin olarak erkekten/kocandan zerre faydanalamayacaksın. Zerre yarar ve destek gormeyeceksin ondan.
Sonra bir bakmissin ordan oraya kosturmaktan, sorumluluklar altina girmekten ve erkegin hicbir sey yapmamasindan dolayi onunda sorumluluklarini almaktan gencligin gitmis, guzelligin gitmiş, şu bir daha gelmeyecegin dünyada koca bir omru boyle tüketmişsin. Arkana bakmissin ki yaptigin hicbir seye, emege degmemis, takdir gormemis, omzuna yukledikce yuklemisler sorumluluklari ve hic destekte gormememissin. sonra ben bunlari yaptim dersin ama karsindaki umursamazca yapmasaydin der. O yuzden bir kadin kendi degerini bilmeli. Yani evlilik yukarida dediklerimiz degil, bu olmamali. Tek tarafli yaşanmaz bu işler. Tek tarafli evlilik olmaz- +1 yıl
Aynen dediğiniz gibi isteksizlik ve çok konuşma başka bir şey yok. Evet kadının çok konuşması da sorunu çözmek içindir. Bende biriyle sorunu çözemediğimde ısrarla onu söylerim üstüne giderim o şeyin insanlar konuşarak sorun çözer ya hani ama anlamıyorlar. Problem çözülse kimse konuşmayacak ama problemi çözmek için uğraşmıyorlar ki kadın uğraşıyor hepte giden kadından gidiyor.
Hah aynen öyle o kadar çok şikayet var ki. Benim babamla annem yeni boşandı. Annem babama tapardı hala aşıktı babama. Babam ise narsist biriydi. Annemde sessiz uysal bir kadın annemle arası çok iyiydi çünkü sessiz kadın öyle olmasa babamla en başında boşanmıştı. Babamda evde hep sözünü dinletecek dışarıya mükemmel adam imajı verirdi. Evde babam birtek benle geçinemezdi. Çünkü benimde karakterim bazı şeylerde babama benziyordu dik başlı inat olmak gibi. Onun boyunduruğu altına girmek istemiyordum. Kardeşim ses etmezdi annem zaten sessiz ve çok aşık gibiydi araları. Babam kendisinin bir dediğini iki etmeyen anneme şunu dedi. Sen bana ne yaptın ki? Nankörlüğü daha başka hiçbir örnekle anlatamam. Anneme hep derdim ama kimseye bu kadar taviz verme sert ol sen bu kadar uyumlu olmasan sert ataerkil babamla anlaşamazdın dedim. Benim babam hiçbir kadınla yapamaz zaten onun dediğini yapmayan boyun eğmeyen kimseyle olamaz. Öyle kavgaları asla olmuyordu evlilikte ama işte bitince büyük nankörlük vefasızlık. Ve benim babamda yurtdışında çalışıyordu. Annem hem baba hem anneydi. Bir evi geçindirmek çocuklara bakmak o evin işleri falan hiç kolay değil. Babam sadece para veriyordu. Gerisi hep annemdeydi. Ama buna rağmen her şeyi o üstlenmiş gibiydi. Keyfine her zaman bakardı. Erkeklerden nefret ettim resmen. Ha iyisi yok mu var. Çok iyi olanı gördüm. Ama o kadar az ki Allah iyilerini çıkarsın karşımıza. - +1 yıl
Ya sen varya tam bensin. şu an ikinci yazdığını okudum da aynı şeyleri düşünüyoruz. Akıllı insanın hali başka oluyor. ‘ Sevişebilecek bir anne’ daha iyi tanımlanamazdı. Ve bende bu sitede ne gördüysem gördüm resmen kötü şeylere dair. Zaman çok kötü bir zaman. Mesela hala hesap ödeme mevzusu var. Bak ben bu yaşıma geldim kimle nereye gitsem hep erkek ödedi. Bana 1 tl kimse ödetmez asla. Ama bu benden kaynaklı değil dünya güzeli olduğumdan falan değil. Adamlar kendine yediremiyor. Değil kendi yediğinin kadınınkini de kesinlikle ödüyorlar. Ben arkadaşlarımın ilişkisinde de bunu gördüm başka insanlarda da. Ama burası çok farklı burada aşırı dişil özelliğe sahip erkek var. Nerede o kadının elini cebine attırmayan erkekler? Buradakiler kendi hesabını bile kadına ödetiyor. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim bana aşık olan da hiç sevmeyip öylesine buluşan da yapmadı bunu. Sonra şuda var koca parası baba parası ayrımı. İyide biri beni yapan adam diğeri benimle evlenen her şeyimi paylaştığım adam. Elin adamı değiller ki. Evin babasının kazandığı para tüm ailenin parasıdır kadınların çocukların hepsinin. Ama yine burada görüyorum ki kadını aşağılayıp kendin çalış sana parasını vermek zorunda değil yok sen asalaksın falan. Gören de sanar ki dışarı da el açmış dilenci gibi. Bu sayfada adam sayıyla sayılabilecek kadar var. Adam olmayanları saymaya günlerimiz aylarımız yetmez. Şu yaşa geldim hiçbir ilişkimde gram para lafı dönmedi. Hiç kimse kendine yakıştıramazdı çünkü. Biz hep samimi duygular üzerinden ilerledik.
- +1 yıl
Ama bir kere şöyle bir şey oldu buradan biriyle konuşuyordum. Bana iki hediye göndermişti gül ve çiçek sepetinden yiyecek. Sonra ben bunu kendi küfürü saygısızlığı yüzünden bıraktım. Bana demediği laf kalmadı. Sanki ben zorla hediye aldım ondan kendi göndermiş haram zıkkım olsun yok çocuğundan çıksın. Gönderme zorunluluğum olmadığı halde ona sövüp iban at hediye paranı hesapladım atcam dedim bin kez dememe rağmen atmadı neden atmadı? Çünkü laf söyleyeceği bir şey olmalıydı. Bu herifte iyice erkeklerden beni soğuttu. Zaten saygısız insanlardan nefret ederim. İki hediye aldı diye kendini padişah sandı.
- +1 yıl
Yüklenmez tabi. Önceden para işi yoktu şimdi oda eklendi. Erkekler kadınlardan çok daha yiyici oldu. Kadınların onlara köle olmasını istiyorlar. Canım zaten eskide kaldı o sevip evlenmeler. Artık kimse sevdiğiyle evlenmiyor bunu buradan gördüğümle de çok iyi anladım. Sevmekten öte aşık olarak diyeyim çok daha doğru olur. Artık özellikle erkekler mantık evliliği yapıyor bence.
1. Düzenim olsun
2. Vakti geldi evleneyim
3. Güzel kız iyi kız
4. Aileme yakışır
5. Beni seviyor gibi gibi
Birinin asla bu nedenlerden dolayı benimle evlenmesini istemem. Gerçekten aşık olduğu için evlenmesini isterim ve aşkın içinde zaten her şey vardır. Sevgi saygı güzel muhabbet sadakat merhamet vb. Ya çok mu zor anlamıyorum cidden. Şurda daha 8 yıl ve öncesine kadar aşık olanlar evlenirdi. Şimdi hepsinin amacı farklı iyi erkek aşırı az kaldı. Karına yardım etmeyeceksin de kime edeceksin. İkiniz yaşıyorsunuz o evde. Kadınlar aslında en ufak şeyden bile mutlu olurlar. Yeter ki ilgi sevgi olsun. Önemli olan 2 kabı alıp kaldırması değil 2 kap fazladan kaldırınca yorulmuyoruz önemli olan düşünülmek. İşlerine gelmeyince ev arkadaşlığı olur tabi. İstiyorlar ki kumandayı alıp tv karşısında yatayım. Ama yok öyle dünya inşallah tüm kadınların gözleri bizim gibi açılır. Kocaman adamlara annelik yapmamayı böylelerinin asla düzelmeyeceğini anlayıp yorulmaktan vazgeçerler. - +1 yıl
Son dediğini şimdi okudum. Ya genelde böyle oluyorlar işte dışarıya o kadar iyiler ki eve gelince tam tersi başkasına desen hayatta inanmazlar o adamın öyle biri olduğuna. Ben bir kadının garanti olarak görülmesine karşıyım. Mesela ben çok zor bir insanım. Beni ne sevgilim ne eşim garanti göremez. Çünkü karşımdaki her zaman bilir hatasında gideceğimi saygısızlıktan nefret ettiğimi. Hoşlanmadığım şey olunca gideceğimi çok iyi bilir. Böyle de olması gerek. Kadınlar çok kolay ve uysal olunca adamlar da tabi cepte görür. Bak hiç işim olmasın tek kuruşum olmasın bir erkeği hayatta çekmem. Çünkü benim için kendi sağlığım kendi mutluluğum değerim her şeyden üstte. Zaten bunları yaşatan adam beni sevmiyordur neden yorulayım onun için? İnşallah birgün her kadın böyle sever kendini. Ve sadece o çok iyi erkekler karşımıza çıkar da iyi sağlam evlilikler yapabiliriz. Erkeğin kötüsü insana cehennemi yaşatır. Burada okuyorum ya öyle üzülüyorum ki kadınlara. Elalemin kızlarını ne hale getirmişler sevgisizlikten ağlıyorlar psikolojik şiddetlerini saymıyorum bile. En son dediklerin içinde şunları diyeceğim. İşte böyle düşünmemek için görmediğimiz şeyleri asla karşı tarafa vermemeliyiz. O bizim için fedakar mı bizde oluruz ama değil mi? O zaman gram iyilik benden göremez. Bu dünyaya bir kere geldim. Oda her şeyin iyisini bulmak için. Bu yaşıma bekar geldim. İyi bir insan bulmazsam evlenmeyeceğim böyle erkekler beni ya katil eder ya en iyi ihtimal boşanmış eder. Bunların karşısında ezilip bükülmeyeceksin sert güçlü duracaksın. Her kuşun etinin yenmediğini anlayacaklar. Bu arada bana çok benziyorsun hangi burçsun? 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 yorumlarin hepsini okudum haklisin. boga burcum, yukselen terazi😊 burctan ziyade ikimizin dusundugu ve evlilikteki beklentisi ortak bir yasam kurmak. Bunu akli basında olan her kadin ister ve istemeli. Kadin calismiyorsa evet evin islerini daha cok ustlenme egiliminde olabilir. Ama calismayan kadina, erkekte mesela haftada bir, izin/tatil gunlerinde kahvaltiyi hazirlayan taraf olabilir. Cocuklari disari vikarip karisinin kafasini dinlemesini saglayabilir vs vs. Çalisan kadina zaten her aeyde ortak olmak lazim. Cocuk bakimin, ev islerinde, misafir agirlama da dahi. Disarda bize tek bir iyilik yapana binlerce tesekkur ediyoruz, hatta karsiligini vermeye calisiyoruz da esimiz olunca mi sıkıntı oluyor? Disarda garsona bile tesekkur ederken evdekinin zaten gorevi oldugu icin mi takdir, tesekkur etmek bile cok görülüyor. Dedigin gibi kadinlari yoran 2 tabak fazla kaldırmaktan ziyade deger gormemek, yaptiklarinin gorulmemesi. Biz kadinlar beyinde disya tutuyoruz zaten. Olumsuz da söyleseler, dosyada, guzel de soyleseler dosyada. O dosyalari guzellikle, iltifatla, takdir etmekle doldurmak varken ve kadin bunlari omur boyu unutmayacakken tam tersi kadini uzen laflara ne gerek var? Ha burada su anlasilmasin. Ben hanıma guzel sozler soyleyeyim, iltifat edeyim ama bostan korkuluguma devam edeyim. Yok oyle bir sey. Kadin calisiyorsa her sey ortak cunku o kadinda eve para getiriyor. Erkek o kadin sayesinde daha iyi evlerde oturuyor, daha iyo arabalara biniyor. Tek kazancla yapabilir miydi bunlari? Tabii ki hayir. Kadina, esine ne kadar guzel, ilimli, yardimci, destekci davranirsan karsiligini alırsın. Biz kadinlardan o kadar kucuk ve basit seyler esirgeniyor ki. Seni seviyorum demek bile (zaten sevmiyorlar k ayri cikar icin evlenenlerden ne beklersin ki)
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 Erkegin a dan z ye her ihtiyaci karsilaniyor ama kadinin ne duygusal ihtiyaci, ne maddi ihtiyaci, ne ilgi ihtiyaci karsilaniyor. Yeter ki erkegin cinsel, yemek, temizlik vs ihtiyaclari karşılansın. Karsilanmazsa kadinlik yapmiyordur. E sen kadinin ihtiyaclarini karsiliyor musun peki? Bugun kadinlarin calismak istemesinin sebebi bile erkekler. Kadinlara o kadar cok maddi seidder uyguladilar ki, maddi ihtiyaclarini karsilamadi bu erkekler. Kadinlarda mecbur kendi parasini kazanmaya koyuldu. Yoksa bir kadin icin reglle beraber, hamilelikle falan beraber calismak kolay degil. Ekstra zorluk, calismak kadinin fitratina da uygun degil. Evi gecindirme, disari isleri bosuna islamda erkege verilmemis. Ama parasi olan erkek gitti aldatti, evdeki elimin altinda vs dedi, kadinin giyimiydi, osuydu busuydu ihtiyaclarini karşılamadı. Ilgi vs zaten yok bu memlekette kadina karsim varsa yoksa erkek. Erkege hizmet et, erkegi elinden tur, sen kadinsin erkegine mukayet ol... adamin nefsi, ahlaki, akli yok mu da ben tutacağım tasmasini? Neyse cok sey sayılır da yazdikca sinirlerim zıplıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Happy6161 Ama ne yazik ki bu ulkede erkege kul kole olmayi seven cok kadin var. Yani elbette eşine karsi bir seyler yapacaksın, onun hayatini kolaylatiracaksin ama o da senin hayatini kolaylastiracak ben buna bir sey demiyorum ama karsiligi olmali işte. Ozellikle kadin calisiyorsa daha da karsilikli olmali. Ama kadin hen calisip her işi de kendisi yapiyorsa orada durup evlendigin adama, yasadigin evlilige bir bakmak lazim. Hayat boyle gecer mi demek lazim. Yasli teyzeler bile bu soray uzunun programlarinda falan koca öldü, oh gitti de kurtuldum diyorlar, koca kahri cok zor diyorlar. Yani tum bu yuklerin yaninda bir erkek kahri da cekiyor kadin milleti. Bu kadınlara, bu teyzelere oh iyi ki öldü dedirtiyor bu erkekler. Kocasindan ayrilamayan ama ölmesini bekleyen kadinlar, teyzeler var dort gozle. artik ne yasiyorlarsa sen düşün, Allah ya benim canimi ya da bunun canini bir an önce alsada kurtulsam diyorlar, yani koca 40-50 sene evli kal ve ölüp gitsin diye bekle ama seninde ömrün bitsin. Yani eski kadinlarda da evlilik kadin icin zordu. Simdiki modern kadin icinde zor. Kadin hicbir zaman bu ulkede erkekler taragindan anlasilmadi zaten. Cinsel obje, hizmetci, bakici, asci sifatlarindan dan bir turlu kurtulamadi. Bu ulkede kadina bakis acisi ve zihniyet bu oldukca da kurtulamayacagiz. Arada tek tukte olsa iyileri var. Insallah onlara denk geliriz ne diyelim. Her sey gonlumuzce olsun...
Cevap sahibi+1 yıl"Cinsel obje, hizmetci, bakici, asci sifatlarindan dan bir turlu kurtulamadi kadinlar" yani bu algilardan kurtulalim dedik. Ogretmen olduk, avukat olduk, doktor olduk, akademisyen olduk, onumuzdeki cogu engele ragmen bir seyler basardik ki bizim icin basarmak cok zordu.
Erkegin onunde yollar dumduzken, calismaktan, okumaktan baska sorumluluklari yokken bizim bu süreçteki yollarimizda okumak ve çalışmaktan baska ekstra sorumluluklarimizda vardi. Buna ragmen okuduk, basardik, kendi paramizi kazanmak ve bizde bilim, ilim ogrenmek icin cabaladik.
Yani kadininda bir insan oldugunu gostermek istedik. Kadinin sadece bir hizmetciden, ascidan, cocuk bakicisindan öte once insan oldugumuzu gostermek istedik ve bundan fazlasi oldugumuzu, bunlarla anilmak istemedigimizi gostermek, kabul ettirmek istedik.
Sonra bizimde ilimli bilimle ugrasabilecegimizi gostermek istedik.
Bizim amacimiz buydu. Ama bu bakici, hizmetci, asci sifatlarimizin yanina bir de para eklendi. Paralı hizmetci olduk. O kadar emek ver, simdi de parali hizmetci ol. Yani degistirmek istediklerimiz degismedigi gibi ekstra yorulan da bizler olduk. Yani zihniyet degismeyince ne yaparsan yap olmuyor işte.
+1 yılBence okullarda evlilik hayatı nasıl olmalı diye ders verilmeli bizim milletimize. Eşler arası diyalog ve birlikte kaliteli zaman geçirme, zamanı yönetme gibi dersler mutlaka olmalı. Evliliği sadece o evi geçindirmek sanan, karşı tarafın duygularını beslemeyi unutan çiftlerle dolu ülkemiz.
20 Yorumlaaynı seyleri ben de yaşadım. eşim oyun bağımlısı olduğu için yemekten sonra oyuna gidiyordu hatta çoğu gece tek uyuyordum ben de. konuşarak çözülmeyecek hiçbir sey yok ama bunu bil. bir de çok yüz verdiğimiz için böyle oluyor, işe git sonra eve gel yemek yap diğer işleri hallet. bu sekilde ne kendine vakit ayırabilirsin ne de evine tam olarak yetişebilirsin. gerekirse aksam yemek yapmayı bırak sen de onunla beraber koltukta uyu. bunun yanlış olduğunu fark edene kadar sen ona uyum sağla. iki seçenekten hiçbiri seni tatmin etmezse yolları ayırın gençliğini ona harcama
11 Yorumla- +1 yıl
şu an durumlar nasıl
+1 yılBiz görücü usulü 6. ay tanisikliktan sonra evlendik 5 yılimıza giricez yeni evli gibiyiz hala, hala birbirimizi tanıyoruz hala farklı yönlerimizi keşfediyoruz. Birlikte zaman geçirmekten çok keyif alıyoruz çok eğlenceli geçiyor zaman zaman kavga da ediyoruz tartışıyoruz da ama günün sonunda gönlümüzü almadan uyumuyoruz birbirimize kıyamıyoruz umarım eşin farkına varır ince düşünce insanı çok yıpratıyor belli ki sende öylesin
00 YorumlaMerhaba, onun yaptığından fazlasını yap, birlikte tv dahi izleme, koltukta uyumak istediğinde karışma, sen git yat dediğinde ikileme, sabah kalkınca sorma, yemeğini önüne koy, birlikte yemege de oturma, bunu birkaç gün dene
416 Yorumla
Soran+1 yılDediginiz sekilde yaparsam aramızdaki bağın tamamen kopmasından korkuyorum 🥲
Soran+1 yılDediğiniz şeyleri yaptıgımda düzelir mi sizce
Soran+1 yılBu akşam deneyeceğim bunu
Soran+1 yılÇalıştıgım halde gerekenden fazlasını yapıyorum ama anlamıyor birde böyle deneyelim bakalım
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana taktiği vereyim.. işi bırak çalışma. Evi tek başına geçindirsin sen de ev ile ilgilen + eşine daha pozitif yaklaş. O eve yorgun geliyorsa sen keyiflendir. İkiniz yorgun olunca hevesiniz kalmaz. Bırak işi o çalışsın getirsin eve para biraz sorumluluk alsın
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılNiye tek başına yemek yapıyorsun? Birlikte yapın. Alıştırmayın şu erkek milletini hazıra konmaya. Yayılıp yayılıp köşe minderi gibi oturur beklerler sonra.
40 Yorumla Açıkça al karşına burada dediklerini söyle ve yapmazsa soğuyacağını evliliğinizin iyi gitmeyeceğini ya da ne bileyim işte bende artık ona göre davranıcam de çok yüz vermemek gibisinden yani heh şey onun sana verdiği kadar değeri ona vermek gibi
20 YorumlaÇok yorucu işlerde çalışıyorsunuz günümüzde de hersey hayatımız telefon oldu. Eminim evlenmeden önce de oradan konuşuyorsunuz. Simdi bu herkesin ortak problemi şu telefonu elimizden bırakabilmek cok zor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evliliğe heyecan gelmeli demek. Alışverişe çıkabilirsin. Güzel ve cesur kıyafetler al. İç giyim de öyle. İlla senin tarzın olmasına da gerek yok aldıklarının. Farklılık olsun. Saçını da değiştirebilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Jartiyer tanga olur mu mesala?
Bunu daha iki aylikken yasiyorsan işin zor. Konusmalisin çözüm bulmalisiniz ayri uyumak zaten cok sacma. Birlikte daha cok vakit gecirmelisiniz. Sakince konusmalisin bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Başından beri böyleyse 2 ay çok kısa bir süre evlilikden , senden bıkması için. Başka sepep var , sen değilsin, eşinizi iyi gözlemle
20 Yorumla
+1 yıldurumu kendisinin fark etmesini istiyorsan isin zor cok calisan insanlar genelde bu konularda pek anlayisli olmuyorlar ama sonucta cok zorluklara gogus germissiniz oturup guzel guzel konussan ve tavrini kesinlikle korursan eminim anlayis gosterecektir mesela bugun konustun yarin ayni mi davrandi sen de cizgini koy cogu erkek kaybedince anliyor :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
+1 yılİşten gelir, yorgun argın olur bunda bence biraz anlayışlı ol bu konuda. İş yerinde sorun yaşayabilir, yanında olsan bu durumu çözersin.
Al karşına konuş. Böyle sürekli gitmez elbette.
00 Yorumla Bi yerde okudum diyordu ki, elde ettikten sonra bile iltifat etmeye günün nasıl geçti diye sormaya devam edin flört dönemi hep olsun. Ama evlenince hiç öyle olmuyor
00 YorumlaEşiniz sizinle neden ilgilenmiyor? İlgilenmiyorsa ne ile ilgileniyor eğer ilgilendiği bir şey varsa neden ilgilendiği şeyle ilgileniyor madem evlendiniz neden sizle ilgilenmiyor sizle ilgilenmelimi nasıl neden niçin nolur ne olacak böyle bu hayat lanet hayat lan lan lan
00 Yorumla
+1 yılÜzücü bir durum sende evlilik sorumluluklarını yerine getirme o zaman bak bakalım ne oluyor
30 Yorumla
+1 yılÇok acı ama çok ciddi konuşmak gerekiyor erkekler kaybedeceklerini anladıkları an akillaniyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha yeni evliyken böyle olması çok üzücü ya. Belki düğün vs borçları üstüne geliyordur bunalmıştır. Belki başka bir şey vardır söyleyemiyodur. Konuşmayı deneyin düzelmezse de ayrılın ömür boyu bunları çekecek değilsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende 2 aylık evliyim 2 senedir sevgilinin durum aynı gibi benimki benle uyur ama sürekli tel ya da tv mac ya da kahve arkadaşıma gider eğer fikrin olursa banada öner valla
117 Yorumla
Soran+1 yılValla bi çözüm bulursam yazarım adam robot gibi. Evliliği hiç böyle hayal etmemiştim çok üzücü
Cevap sahibi+1 yılBende böyle hayal etmiyordum otursakta maç tel bakıyoruz o bakınca bende sıkıntıdan telefon a bakıyorum iki laf soylesem gecistirmeler 2 yıl da böyle beklemiyordum beraber bilmeli eğlenmeli sakalı bir evlilik hayal ediyor dum tej fark benimki benle uyur ayrı uyumaz geri kalan her şey seninki gibi nasıl cikicaz bu durumdan bilmiyorum
- +1 yıl
Sevgiliyken nasildiniz ki hic aktivite yapmiyor muydunuz beraber
Soran+1 yıl@Kırlariçindebikız sevgiliyken izinli günlerimizde beraberdik sürekli benden çok o bulusmak isterdi. O zamanlarda daha cok sey paylasıyorduk beraber simdi aynı evde yasayan 2 yabancı gibiyiz
Soran+1 yılValla bende bilmiyorum herseyi denedim iyi de gittim kötü de gittim ama anlamıyor
Cevap sahibi+1 yılValla ben buaksam annemde kalıyorum belki akli başına gelir diye
Cevap sahibi+1 yıl1 gecelik
Soran+1 yılOnu bende yapacağım ama bikac gün sonra
Cevap sahibi+1 yılBenim ki aradı az önce babasında yemek yemiş çamaşır lar i yıkamadan eve yemek birakmadan çıktım ne zaman gelicen çamaşır makinası nasıl calisicak kaç derece corabim kalmamis niye yıkamadın dedi belki değer bilirsin dedim sen yarın iş çıkışı alcam hayatım opuyorum dedi bakalım daha akıllanmazsa biteceğini söyledim bari biraz gözü korksun annemde kalarak diye düşündüm sende dene düzelmezse bu taktigi
- +1 yıl
Bence uzun flört döneminden kaynaklanıyor olabilir bu durumlar ayrıntılı konusabiliriz isterseniz
Cevap sahibi+1 yılYok baştan benimki belliydi sevişme esnasında yalama da 2 3 dka da boşalıyordu uzun laxalakali değil benimki tek sorun ilgisizlik te değil hormon laricsorunlu kendinde olduğu gibi bu ilgisizlik
- +1 yıl
Cinsel sıkıntılarda mi var takip isteği gönderebilirmisiniz
Cevap sahibi+1 yılIlgi yok erken boşalır geciktirici kullan dedim kullanmaz 5 dka bile bulmuyor boşalmasi ilişkiden hiç bir halt anlamıyorum
- +1 yıl
Bu durumlar ilişkiyi daha da bozar... geç boşalması için istersen taktik verebilirim yazarsanız
Aşk İlişkileri konusunda 510 cevap paylaştı. İlk 2 ayda sevişmeden vakit bulamamanız gerek mıyor muydu
20 YorumlaBunun böyle gitmeyeceğini ona anlat. Mutlu bir evlilik ve mutlu olmak senin en doğal hakkın. Gerekirse baktın devam ediyor yol yakınken boşan.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayatın gerçekleriyle tanımışsın:)))
Tr de her 10 çiftten 11 i de böyle zaten ilk 3aydan sonra..
Siz o aşamaya hızlı bir geçiş yapmışsınız.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılAl karşına güzel bir üslupla derdini böyleyken böyle diyerek anlat, sana değer veriyorsa zaten anlayacaktır.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Sende onu hiç umursama dahada Çabalamıyosa sevmiyordur umursamiyodur
10 Yorumla
+1 yılEve senin yerine bi arkadasin gelsin bakalm farkina varablcek mi 🤣🤣
11 Yorumla- +1 yıl
Yasli komsu teyzelerden birinden rica et hatta :d
+1 yılTam mal bunun gibi kişiler yüzünden kızlar aldatıyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılFazla ilgilenme onunla bırak kendi durumun farkına varsın biraz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİşten yorgun geliyodur benimde 2 yıllık ilişkim var çok seviyorum oda devamlı yazıyo ama bazen mesajlara bilerek bakmıyorum yorgun oluyorum o an bişeyler izelip kafa dağıtmak geliyo içimden bence kocanda öyle ekstra borç ödemeler falan da varsa alışamamış olabilir
00 Yorumlaevlilik hayat böyle bir şey çalışınca bekarken bile zaman kalmıyor sen bir de çocuk olunca gör
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı. Dumen haydar da oldu verme bir kac gun kendine gelir..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk erkekleri köprüyü geçene kadar ayıya dayı derler sonra evlenince nasılsa işi garantiye aldık diyip salarlar maalesef türk erkeklerinin %80'i böyle
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. en güzeli oturup karşılıklı konuşmaktır. tüm sıkıntı şikayetlerini dile getir. böyle olmaz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Acaba konuşsan ı eşinin oldugunu u hatırlatsan
00 YorumlaÜzücü ve zor bi durum sende onun empati yapmasını sağla bence
00 YorumlaDoğrudan konuşmalısın ve ciddiyetini açıkça ifade etmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcinselliğiniz düzenlimi? yoksa onadamı ara verdi? o na göre cvp vercem
12 Yorumla
Soran+1 yılBana karsı ilgili oldugu tek konu o diyebilirim
Cevap sahibi+1 yılokey. yemek yapma hatta sevişme bile. sürünsün anasının kuzusu.
+1 yılhevesi kaçmış, önceden daha çekici geliyodun, ya da kendine daha iyi bakıyodun, şu an senin her halini gördüğü için beğenmediği taraflarını farketmiş sanırım
12 Yorumla
Soran+1 yılİş hayatım cok yogun olmasına ragmen evde de bakımlıyım kendimi ihmal etmedim neden böyle oldu anlayamıyorum
- +1 yıl
iş kadınıysan daha çekicisindir bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizde geçmiştik bu durumlardan zamanında esinin problemini öğrenmen lazım mesela benim ki maddiyattan dolayı bunalımdı o zamanlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPaşa da biraz gayret etsin senden önce geliyorsa yemeği o hazırlasın hep sen mi emek veriyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKonusucaksin 2 ay olmuş daha böyle malak gibi yatmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu muydu mu dedin o kadar seyi bunun ici mi cektim
00 YorumlaYazik olmuş sana keşke tanisam seni sana fikir verirdim
00 Yorumla
+1 yılUzun flört döneminden dolayı heyecan kaçmış olabilir mi
00 Yorumla
+1 yılEsra ezmeciyle konuş kadın bu iş için yaratilmis
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanın. Bu düzelmez.
32 Yorumla- +1 yıl
😃😃
- Aşk İlişkileri konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılSevgiliyken nasildiniz adam birden mi boyle oldu
11 Yorumla
Soran+1 yılSevgiliyken gayet iyiydik beraber cok güzel vakit gecirirdik evlendikten sonra böyle oldu
+1 yılİlişki terapistine gitmeyi denesenize
10 YorumlaÜzüldüm sizin adınıza
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılboşanmak ile tehdit et
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 13,4b cevap paylaştı.
+1 yılOna evde eşini aldatan kadın videosu aç 😂
00 Yorumla arada tatile çıkmalısınız
00 YorumlaOyuncak ayı al birlikte uyusunlar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılklasik Türk aile yapısına hemen geçmişsiniz
00 Yorumla
+1 yılAllah yardim etsin. Sende ona ilgi gosterme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Nası adam stres falan sana ilgisi kalmıyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlilik öncesi nasıldı ikgili miydi
00 YorumlaSeksi giyin cilve yap
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılsende ona yemek yapma
00 Yorumla - Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne