Bu dünyanın sorunudur. Bir örnek olarak La Casa De Papel dizisinde dünyada en sevilen oyuncu Berlin’di, oysa bir sosyapat, narsist ve tecavüzcü biriydi. Neden sevildi peki? Çünkü insanlar ondaki özgüveni, cesareti ve davranmak istedikleri gibi olduğu için sevdi. Ülkemizde ise özellikle 80’lerden sonra işlenen aşk temasının işlenişi çok yanlıştır. Bakınca ilişkide ya siyah ya beyaz olma durumu söz konusudur, gri alan yoktur. Bu çok tehlikelidir ve geçmişten günümüze sevginin çocuklara iyi verilmediğini düşünürsek, 80’lerin bu gri alansız yanı, 90’ların enflasyonu şimdinin ilişkilerini yaratmıştır. Erkek veya kadınlar iyi ve kaliteli yaşamayı dahi bilmiyor. Biliyorum diyenlerin çoğu sonradan görme ve aynı sorunları yaşıyor, bunu fotoğraf ve lüks ardına gizliyor. Bu sorunlar bu eğitimsizlik ile çözülmez, yazık oldu.
142 Yorumla
Soran+1 yılDünyanın sorunur katılıyorum ama öteki ülkelere nazaran eğitim durumumuz belli ve cinselliğe getirilen yasaklanma duygusu da dizide anlattığına katılıyorum şu anda bakire olan kızlara deneyimsiz istemem gözüyle deneyimli ve arsız olan kızlar ise alıcı olmaya başladı. Yani erkeklerin algısı değişti psikolojik anlamda. :)
- +1 yıl
Ortada büyük bir güven sorunu var. Erkekler ve kadınlar buna göre pozisyon alıyor. Aslında kadınlarda da durum farklı değil. Baskı, cinsel tabular aslında sınırsızlığı getiriyor çokça. Her şey yaşanıyor ama görülmüyor. Bu ortamlara girip çıkmış birisi olarak diyorum. 3-4 fb si olan kadın arkadaşlarım da var.
Soran+1 yılFb ne demek kusura bakmayın anlamadım 🙂
Soran+1 yılAnlıyorum peki evli misin ya da ciddi bir birlikteliğiniz var mı çok merak ettim :)
Soran+1 yılHmmm anlıyorum peki aşık olduğunu varsayalım büyük konuşmamak gerek. Aşk panzehir gibidir ben bilirim bu duyguyu peki sen bu duyguyu yaşasan karşı tarafa güvenir misin tek eşlilikte?
- +1 yıl
Aşk çok daha detaylı, aynı eve girdiğinde bazı şeyler değişiyor hayatımızda. Hayatımıza insanlarda giriyor, bazı ortak sorunlarda. Bu şekilde aşkı monotonlaştırınca güven sarsıcı etkiler yaşanabiliyor. Ama ben güvenmek isterim be net olurum. İstemediği gün bunu söyleyebilir ama bir kadını mutlu etmek için uğraşırım. Zamanımızda aldatma da çok fazla. Bu ortamda da normal.
Soran+1 yılAşk duygusunu yaşamamışsın ya da yaşamış olarak görmüşsün aşk olur evet ama bu duygu sevgiye dönüşür ve monotonlasma konusunda hemfikirim ama ben o kadının yerinde olsam karşı partnere karşı bu konuda açık konuşurdum yani bunlar için yeni hobiler farklı alanlar ve kültürel şeyler eğlence mekanları ve yatak odası bu her iki taraf içinde önemlidir bu gibi olaylar olduğu zaman açık şekilde konuşulmasından yanayım
Soran+1 yılPeki hayatınızda birden fazla kadın ile birliktelikler yaşıyorsunuz öteki kadınlar biliyor mu?
Soran+1 yılPeki kusura bakmayın ama merakımdan soruyorum. Açıkçası ben korkardım cinsel birliktelik yaşarken çünkü hastalık kalabilme ihtimaliniz çok yüksek benim bir arkadaşım birisi ile evlendi ve arkadaşımın eşi ve kendisi bu konu ile ilgili tedavi gördü sonuç boşanma. :)
- +1 yıl
Bu durum önemli, çok dikkat edilmesi gereken bir şey. Hayatımda sürekli stok durumu yok. Çoğu zaman bir kişi ile ayrıldıktan sonra farklı kişiler tanırım ama bu kişiler benim gibi ilişkiden soğumuş ama cinselliğe sıcak bakan insanlar oluyor. Kondom kullanımı daima önemli. Bu konuda kontrolde olunmalı.
Soran+1 yılPeki hiç çocuk sahibi olmak istemiyor musunuz kadınlar bir yana es geçelim? :)
Soran+1 yılSizin kopyanızın küçük versiyonu elleri yumuk yumuk belki şu anda Allah korusun diyorsunuzdur ya da bu kadın ne diyor hayatımdan memnunum diye genellikle aile bireyleri de bu konuda baskı yaparlar modern muhazakar farketmiyor. :)
Soran+1 yılEvlilik dışı çocuk mu anlamadım ama her kadın bir değildir ortam insanı etkiler. Bu tarz yani temiz bir kız ile karşılaşırsanız eminim ki kaçacak ve kendinizi ona karşı yetersiz hissedeceksiniz yatak odasını demiyorum sevgi anlamında, olaylara objektif bakmada ve aldatmada genellikle sizin gibi erkekler yanlış anlamayın ama bu gibi konularda evlilik olursa daha da şüpheci oluyor aldatma korkusu bir bakıma kadın yapmaz ama erkek her zaman o duyguyu hisseder yani özgüvensizlik duygusu. :)
Soran+1 yılPeki neden bir kadın yerine birden fazla kadın altta bir sebep mutlaka vardır.
Soran+1 yılSevgiyi bilseniz bir kadına kendinizi adamayı bilirdiniz. Sevgiyi çok yanlış yorumluyorsunuz bana kalırsa:)
Soran+1 yılYorumun için teşekkür ederim ama senin gibi düşünen erkekler bizim gibi kadınlara hiçbir zaman bakmaz bakamaz çünkü onların istedikleri (Sırtlan Erkekler) onu üzen, aşalıyan aşk acısı çektirip ızdırap çektirenlere aşık olur test edilip onaylanmış bir durumdur bu. :)
Soran+1 yılYani erkekler çapkın erkeklerin aşık olduğu zaman karşı tarafın yaptığı duygu durumu. :)
Soran+1 yılBenim gibi kadınlar sizin ellerinizde toksik bir ilişkiye dönüşür hatta kaldıramaz. Uzmansınız tavlama kabiliyetiniz yüksektir ama bir insanı değişmek büyük güç gerektirir.
Soran+1 yılEk olarak Bakire bir kız ile evliliğe kadar cinsel birliktelik yaşamadan kalmanız ve farklı bir insanla da cinsel birliktelik yaşamamak sizin için bir stres haline gelir yani isteseniz de bizim toplara giremezsiniz :)
Soran+1 yılİşte aldığım cevap sizler bunu yapabilme kapasitesiniz sıfırdır. Hatta risk grubundadır. Ufak bir hatada üstünüze kalabilir evlilik yapmak zorunluluğu olabilir 🙂
Soran+1 yılBence daha iyileri hakediyor diye 🙂
Soran+1 yılGerçekleri söylüyorum yüklenme değil sen kadın olsan kendin gibi bir erkek ister miydin? :)
Soran+1 yılYaşın belli yani artık bu düşünceden çıkman imkansız karakterin oturmuş. Kandırma olayı olmasaydı takıldığın kadınlar tek kişi olmadıklarını bilirdi. Aşk ya da sevgi olmadan bir ilişki yaşanmaz evlilik bakımından bunu zamanla anlarsın umarım geç olmaz. Senin bu düzeyden çıkman için ölüm veya kötü bir travma yaşaman gerek çevrede gördüklerim bu şekilde düzeldi çünkü sevgi açlığı ve tutunma istediği o zaman ortaya çıkıyor. :)
Soran+1 yılYani geçmişteki korkuların ile yüzleşmen gerek bu tarz olaylarda bunlarla yüzleşmekten korkuyorsunuz
Soran+1 yılAsıl ben teşekkür ederim bu güzel yorumlarınız için sizin gibilerin duygu durumunu öğrenmek bir bakıma benim için önemli psikoloji ile ilgileniyorum iyi günler 🙂
Soran+1 yılKitap okumayı çok severim bakacağım çok sağolun 🙂🙏🏼
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u +1 yılKarakterisizlik işte.. ne sebebi olacak.
12 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi düşünmüyor günümüz dünyası robotlasma:)
- +1 yıl
Maalesef:)
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Geçmişte birini çok sevmiştir ve s.. kilmiştir.
Bu sebeple sevmez ve takılır.
Birden çok kadınla sevgili olunmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bu tarz olayların olduğunu düşünüyorum ya aile baskısı ya çevre ya da geçmişte bir kadın tarafından yaşanılan travmatik olaylar
Doyum suzluk da var ise önceden yaşadıkları hayal kırıklığı aldatılma dan dolayı bence
08 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu aslında istediğim cevap her insan aynıdır aldatılacağım zaten ben ondan önce yapayım bu işleri 👍🙂
Soran+1 yılİşte güvensizlik duygusu :) Kim bu işi yapıyorsa karşı tarafı da aynı düşünür bir bakıma özgüvensizlik duygusudur hissettiği. :)
Soran+1 yılBu senin düşüncen benim değil:)
Soran+1 yılBen kendimi biliyorum senin kendine özgüvenin var mı kendini ne kadar geliştirdin?
+1 yılHayır. Uçkur merakı bebeğem 😏 kızlarda sever öyle erkekleri. Çoğu vermek için can atıyor 😏
017 Yorumla
Soran+1 yılAslında her kadın aynı değildir. Bazen bazı kadınlar bu duygular ile hiç karşılaşmadığından dolayı sırtlan erkeklerin ağına düşebiliyor ve tek isteğinin sevgi olduğunu dile getirince sırtlan erkekler direkt kaçma eğiliminde bulunurlar. Çünkü sırtlan erkekler sevgi moobinge ile kızı kendine bağlamaya çalışıyor ki yapar bu da erkeğin gözünde her kız aynıdır algısı yaratır. :)
- +1 yıl
Her kız aynı değildir ama vermeye meraklı çok kız var bebeğem 😏
Soran+1 yılHer erkekte aynı değildir günümüz şartları "Cesur Yeni Dünya" kitabındaki gibi s*KS yap duygu asla hissetme algısında Z kuşağı bu durumu hızlı bir şekilde Amerikan rüyası olarak içimize duygularımızı köreltmeye başladı Amerikan rüyası aslında Yobazlaşma rüyası olma yolunda çünkü biz hiçbir zaman Amerikalı olamayız çünkü doyumsuz yobaz bir milletiz. :) bu konuda
- +1 yıl
Yıllardır yozlaşıyoruz bebeğem 😏 oyunu Amerikalılar değil, her zaman ingilizler kurar
Soran+1 yılİngilizleri severim akıllı ve sınırını bilen insanlardır. Bizim gibi avlanan değildir. :))
- +1 yıl
Sen türkiyede yaşadığına emin misin bebeğem 😏
Soran+1 yılBirçok yabancı arkadaşlarım var ondan biliyorum sadece Türk erkeklerinin neden böyle düşündüğünü merak ettim diyelim:))
- +1 yıl
Senin karşı olduğun seks değil, her çiçekten tat almaya çalışan arılar.
Soran+1 yılSeks değil düzgün sadakatli bir ilişki ortak hobilerin bulunduğu bir ilişki gezmeyi eğlenmeyi tatlı dolu anılar olan ilişki Türkiye'de bu oran %30 larda ve gün geçtikçe düşüyor
- +1 yıl
Doğru yerde ararsan bu ilişkiyi yaşayabileceğin birini bulabilirsin bebeğem 😏 ama burası yanlış hipodrom 😏
Soran+1 yılYanlış ülke değil ama Atatürk'ün kurduğu o dönemdeki asil erkekler ve kadınlar döneminde yaşamak isterdim. :)
- +1 yıl
Atatürkten önce asil erkek yok muymuş 🤔
Soran+1 yılOsmanlı dönemi harem dönemiymiş açıkçası yaşamak istemediğim bir topluluk. Kadınların köle olarak satıldığı hiçbir tarihte ve zamanda yaşamak istemezdim
- +1 yıl
Köyde şalvar giyip tarlada domates eken, ineğinden süt sağan kadın yaşadığı yerde annesinin prensesi babasının prensesi kıza acıyorlar ama şehirde yürek hoplatan kıyafetler giyen ve A101 de çalışan kadını özgür sanıyorlar.
Hangisi kölelik?
Osmanlı dönem şartları ve harem denilen sistemin tam ne olduğunu bilmeyen bir toplum yetiştirdiler maalesef.
Kemalist eğitim sistemi bu ülkeyi yozlaştırdıkça yozlaştırdı.
Halkın savaştan çıkmış açlıkla imtihan olurken Fransız kültürü balolarda dans yapmakla asalet olmuyor
Soran+1 yılHmm peki sen neden o dönemdeki erkekler gibi davranmıyorsun yani tarikatcı. Unutma ki İngilizlere İstanbul'un anahtarını Vahdettin padişahımız İstanbul'u terk ederken Türk Kürt, Lazı, Alevisi farketmeden bu ülkeyi kurtardı haddini bil.
Soran+1 yılBu arada köylü kızları su anda daha da beter durumda yani gözleri fıldır fıldır İstanbul kızlarının ya da şehirde yaşayan kızların adı çıkmış ne yazık ki
- +1 yıl
Haddi mi iyi bilirim. Kimseden de had alacak değilim.
Kimsenin de bana kimi sevip sevmeyeceğimi söylemesine izin vermem. Sen ülkeyi kurtaracaksın ama o dönem ülkenin kurtulmasına canla başla mücadele edenleri tarh kitaplarında hain diye okutacaksın.
İzmir'e ilk giren sakallı Nurettin Paşa'nın ismi hiçbir tarih kitabında geçmez.
Büyük komutan Rauf Orbay sürgün edildi.
Karabekir Paşa tarlada domates yetiştirerek öldü.
Yıllarca hain diye okuduğumuz Çerkes Ethem, düzenli orduyla bastıralamayacak isyanları bastıran ülkeye yüzlerce faydası olnuşken hain diye okuduk. Niye? İç savaş çıkmasın diye çekip Yunanistan'a gittiği için. O İsmet Paşa'nın yatacak yeri yok.
Büyük mareşal Fevzi Çakmak Hasta yatağı da yatarken kendisini ziyarete gelen İsmet paşayı kapıdan kovmuştur.
- Aşk İlişkileri konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılBunun sırtlan ile bağı nedir
18 Yorumla
Soran+1 yılSırtlan erkek, alfa olmaya çalışan fakat eline yüzüne bulaştıran erkek modelidir. Sırtlan erkekler genelde önüne gelen her kıza ınstagram dm'den yürümeye çalışır. Aklı fikri cinselliktedir ve kadını cinsel obje olarak görür. Bu tür davranışlarıyla kendisini alfa zanneder. karşı cins tarafından komik duruma düşer ve kendi kaybeder fakat bu huylarından asla vazgeçmez. şansını başka bir cins üzerinde dener. :) ve bu tür erkekler benim gözümde sırtlandır. :)
Soran+1 yılAvlamaya açık erkek modeli diyelim aslında:)
- +1 yıl
Aynı ben 😂
Soran+1 yılAma benim gibi gözü açık kadınlar onları cahil ve beyninin belatında olduğunu düşünüp gülerler. :)
- +1 yıl
Sence bu umrumuz damı tabiki değil 😂😂
Soran+1 yılÇünkü ömrünüz boyunca böyle yaşayacaksınız yıllar geçtikçe tek başınıza olduğunuzu yanınızda ne bir çocuğun ne de sevgi ile bakan bir eş göreceksiniz çünkü bu tarz kişilerin karşısına onlar gibi insanlar çıkar. Yani Çıkarcı :)
- +1 yıl
Sevgiyemi hasretiz sence 😂😂
Soran+1 yılGelecekte anlarsın genellikle Sırtlan erkekler büyük bir ölüm anne baba veya travmatik bir olay yaşadığı zaman sevgi ihtiyacı haline dönüşüyor bunu bizzat gördüm gözlerinde o duyguyu hisseden bir erkeği
- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılbence alakası yok gülum ya
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki sebebi nedir?
- +1 yıl
bilemiyorum
Erkek bir kere saf’lık döneminde gol yer sonra bütün kadınlara gol atar
02 Yorumla
Soran+1 yılYani geçmişte yaşadığı acının hesabını başkaları öder peki hiç düşündün mü bunun ahını ya da bedelini? :)
+1 yılKatılıyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılAçıklayıcı olursanız sevinirim
- +1 yıl
Birazda siz açıklayın
Soran+1 yılBen çapkın erkeklerin aile yaşamında veya sevgililik, eşlilik yaşamında isteği mutluluğu ve sevgiyi alamadığından kaynaklı tek eşliliğe yatkın olmadığını ve psikolojik anlamda çevrenin etkisi düzeyinde ilerlemesinden kaynaklı özgüven sorunu yaşadığını düşünüyorum bir bakıma ispatlama içgüdüsü beni herkes seviyor duygusu :)
- +1 yıl
Aynen
- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılhayır, doyumsuzluk
11 Yorumla
Soran+1 yılSizce bunun sebebi ailenizden gördüğünüz bastırılma duygusu mu bir bakıma yasak?
+1 yılLibido kaynaklı
14 Yorumla
Soran+1 yılBastırılmış bir toplumun etkisi yani doğru mu anladım
- +1 yıl
Kısmen
Soran+1 yılSizin yorumlamanızı daha da çok isterim erkek olan sizlersiniz aslında
- +1 yıl
burada çok fazla detaya girmeyim yaa
ve onlarla uzun uzun sohbet etmeniz :D
07 Yorumla
Soran+1 yılBunu bana Dm'de atan aç erkek grubu işte sadece görüldü yapmak siz erkekler için nasıl bir duygudur acaba. Bence duygu barındırmazsınız hemen farklı avlara bakarsınız
Soran+1 yılBen sadece o tarz insanları iyi anlamak için takip ettim kendi özel hesabım değil :)
Soran+1 yılO zaman neden yaşıyorsunuz burası benim sayfam rahatsız olduysanız konuşmayı bitirirsiniz olur biter.
Soran+1 yılNeden tartışıyoruz demek istedim
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat