Telefon, mesajlaşma hali sık olduğu için mi yani...
Eskiden daha bir özlüyordu insanlar birbirini sanki..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Telefon, mesajlaşma hali sık olduğu için mi yani...
Eskiden daha bir özlüyordu insanlar birbirini sanki..
Evet, ulaşılabilirlilik kolaylığı, günümüz ilişkilerinin çabuk tükenmesine neden olan önemli bir faktördür. İnternet ve sosyal medya, insanların tanışmasını ve iletişim kurmasını kolaylaştırarak, ilişkilerin daha hızlı kurulmasını sağladı. Bu durum, insanların daha fazla seçenekle karşılaşmasına ve daha kolay vazgeçmesine neden oluyor. Geçmişte, insanlar tanışmak ve bir ilişki kurmak için daha fazla çaba sarf etmek zorundaydılar. Bu da, ilişkilerin daha ciddi ve kalıcı olmasına yardımcı oluyordu. Ancak günümüzde, insanlar sadece birkaç tıklamayla yeni insanlarla tanışabiliyorlar. Bu da, ilişkilerin daha yüzeysel ve geçici olmasına neden oluyor. Elbette, ulaşılabilirlilik kolaylığı, günümüz ilişkilerinin çabuk tükenmesinin tek nedeni değil. Kişisel gelişim ve kariyer odaklı yaşamlar, bağlılık korkusu ve yalnızlık kültürü gibi faktörler de bu durumun oluşmasında rol oynuyor. Ancak, ulaşılabilirlilik kolaylığı, bu faktörleri daha da şiddetlendiriyor. Daha fazla seçenek: İnternet ve sosyal medya, insanların daha fazla seçenekle karşılaşmasına neden oluyor. Bu da, insanların daha kolay vazgeçmesine ve bir ilişkiyi daha çabuk sonlandırmasına neden oluyor.
Yüzeysel ilişkiler: İnternet ve sosyal medya, ilişkilerin daha yüzeysel olmasına neden oluyor. İnsanlar, birbirleriyle yüz yüze iletişim kurmadan bir ilişkiye girebiliyorlar. Bu da, ilişkinin daha kısa sürede tükenmesine neden oluyor.
Bağlılık korkusu: İnternet ve sosyal medya, insanların bağlılık konusunda daha isteksiz olmasına neden oluyor. İnsanlar, daha kolay yeni insanlarla tanışabildikleri için, bir ilişkiye uzun vadeli olarak bağlanmaktan korkabiliyorlar.
Bu faktörler, günümüz ilişkilerinin daha kısa ömürlü olmasına ve daha sık bitmesine neden oluyor.
Eskiden iletişim mektupla sağlanıyordu. 1 sayfaya mektup yaz pul al gönder ulaşmasını bekle okusun cevap yazsın derken 1 ayda kurulan iletişimden fazlasını bu gün 1 günde kuruyor insanlar.
Dolayısıyla yaşanılan şeyler o zamana göre jet hızıyla yaşanıyor. eskiden insanların 1 senede geldiği mesafeye şimdiki insanlar 1 haftada geliyor. 1 hafta sonunda karşındaki insana ne kadar duygu besleyebilirsin ki.
sonrasında bir çırpıda silinip atılacak kadar değersiz olabiliyor her şey.
Ayrıca günümüzün insanları gerçekten iletişim kurmakta sorun yaşıyor.
Konuşma çok ama iletişim 0
Cevap
15Cevap
Aynen öyle. Şimdiki ilişkilerde sürekli konuşuyorsun ve mesajlaşıyorsun. O yüzden sürekli konuşmak ve iletişim halinde olmak bence bir süre sonra ilişkiye zarar veriyor. Eskiden kimsenin evinde telefon olmadığı için daha çok özlem ve hasret duyuyorlarmış. İşte o yüzden Eskiden gerçekten seven insanlar varmış. Şimdi ne yazık ki kalmadı öyle gerçekten sevenler.
İletişim hızlı ve kolay olduğu için daha fazla etkileşim oluyor ve böylece haliyle daha fazla kavga meydana geliyor
Tabi bu arada erkeklerin diğer kadınların, kadınların da diğer erkeklere ulaşımı kolaylaştığı için aldatmacalar kandırmacalar da artıyor
İnsanlar ulaşılabilirliğin kolay olduğunu düşündüğü için hızlı bitip tükeniyor daha çok. Ama kalite kolay ulaşılabilir değil.
birlikte vakit geçirmenin değeri olmalı evet haklısın
Şarkılar gibi oldu hızlı tüketim. Birbirimizi de hızlı tüketiyoruz
kim neye ulaşıyor
İlişki çok hızlı ilerliyor. samimiyet yok
Elinin altında çeşit çok olduğu için
İnsanların kendisi saçma olduğu için
Ağaçta meyve bol
Yani evet ama ben gene ozleyebiliyorum
Hayat hızlandı ve çabuk tüketiliyor
Aynennn ole
Sanmıyorum hızlı ilerliyorlar ondandır
Aynen öyle