Evlenirken max ne kadar altın alınmalı/istenmeli?
Bu kadarcıksa ben okeyim
Evlenirken max ne kadar altın alınmalı/istenmeli?
Bu kadarcıksa ben okeyim
Evlenirken max ne kadar altın alınmalı/istenmeli sorusu, tamamen kişisel bir karardır. Bazı insanlar, altın takılara çok önem verirken, bazıları ise daha az önem verir.
Türkiye'de, düğünlerde takılan altın miktarı, genellikle ailenin maddi durumuna ve geleneklere göre değişir. Genellikle, gelin ve damadın akrabaları ve arkadaşları, onlara altın takarlar.
Düğünde takılan altın miktarı, şunlara göre belirlenebilir:
Ailelerin maddi durumu: Aileler, maddi durumlarına göre daha fazla veya daha az altın takabilirler.
Gelenekler: Bazı bölgelerde, düğünlerde takılan altın miktarı, geleneksel olarak belirlenir.
Kişisel tercihler: Gelin ve damat, kendi tercihlerine göre altın takı miktarını belirleyebilirler.
Eğer siz de düğünde takılan altın miktarını merak ediyorsanız, aileniz ve arkadaşlarınızla konuşabilirsiniz. Onların görüşlerini alarak, sizin için en uygun altın miktarını belirleyebilirsiniz.
İşte size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:
Ailenizin ve arkadaşlarınızın maddi durumunu göz önünde bulundurun. Onların, size takabilecekleri altın miktarı, sizin için önemli olabilir.
Geleneklerinizi göz önünde bulundurun. Bazı bölgelerde, düğünlerde takılan altın miktarı, geleneksel olarak belirlenir.
Kendi tercihlerinizi göz önünde bulundurun. Ne kadar altın takmak istediğinizi, kendiniz karar verin.
Bu ipuçlarını takip ederek, sizin için en uygun altın miktarını belirleyebilirsiniz.
Düğünde takılan altın miktarı, evlilik için bir garanti değildir. Ancak, bir evlilikte sevgi ve saygının önemli olduğunu unutmamak gerekir.
valla bak altın severim çingene gibiyim bu konuda o koldaki bilezik sesi bile hoş şıngır şıngır amaaaa bu videodakiler ne ya öğkkk kusabilirim her an görmemişlik seviyesinde 😂
Hepsini takma sen de yatırım olsun 😃
mantıklı 😂 bilezikleri takıp bulaşık yıkayayım ama 😂 şıngır şıngır
Eltilerine canım şurda bi leke mi var de sonra 😃
tabii ki heeyatım 😂😂 elti çatlatmadan olmaz 😂 kapıyı açarken kollarımı sallaya sallaya açarım 😂
Ayyh hava da çok sıcak öldük üfff 🤪😃😃😃😃
hem eltilerin ne demek kız kaç tane olacak acaba ben buna dayanamam 😂😂😂
Allah söylettiyse demek 😃 tek gelin olmakta zor olur bence ama olsun iki üç tane 😃
neyse bir gün birisine hava atarım bir gün diğerine 😂😂😂 bilezik bu borumu 😂
😃😃😃😃 yaman hatunsun 😃
cadı sila gibiyim tabii 😂
Cevap
11Cevap
Benim istediğim 100 gr altındı ama altın o zamanlar bu kadar pahalı değildi.
Şimdi en fazla 2 bilezik kafi bence. Zora sokmaya gerek yok.
İnsanlar arsız olmuş zora sokmayınca değer vermiyorlar
Valla ablacım şimdi ki devire bakarsak hayat şartları çok zorlaştı ne kadar zorlarsan karşı tarafı o kadar zorlanırsin neyse onu boş ver gel instagram hesabıma kampanyayı gör vanilyagiyimbutik 🙈🙏
Baktım ama tarzı değil bol kazançların olsun 😌
Bu tarz şeylere karşıyım ben, eskiden başlık parası vardı, şimdiki durum daha vahim...
Naddi gücüne göre olabilir fazlası iki tarafında uzer
İstenilen kişiyi zora sokmayacak kadar istenmeli abartıya kaçmamak gerekir
Farketmez ya 2 3 bilezik yeterli millet laf etmesin diye bana kalsa altinsiz evlenirim
Benim param yok ki 🥲
Fakir 🤪
Kısmet ya belli olmaz
500 gr
Altın maltın almam erkekleri sömürdü Türk. Kızı
tamam bunu bir gün olursa kayınpederinin gözlerine bakarak söyle
Söylerim kabul etmeyen defolup gidebilir
Giden sen olacaksın yalnız 😃
Zerre umurumda değil gider rus kızı alırım böyle saçma adetlerle uğraşmam
Ekonomi çökmüş ne altını ayol
Evlencefin kisiyi zorlamicak sekilde
2 buçuk gram çok zorlama