+1 yılMihr dışında yapılan herşey erkeğin şanıdır yapamıyorsa dinimizde yapicak demiyor kardeşim benim durumum çok müsait değildi eşimde mahcup olmasın diye 50 bin tl borca girdim aldım geri kalan herşeyim vardı zaten aylık ortalama 2 bin tl borç ödüyorum bunu kimse yapmak zorunda değil tabi benden bir altın istediler kız istemeye gittiğimde bide tek gitmiştim eşimi istemeye almaya kalksam evi satmam lazım dedim amca mal mı satıyorsun ben kızınla zaten anlaşıyorum senle anlasamiyorsak anlaştığım yerden devam ediyim ben... Onlarda kızları iyi olsun istiyor tabiki ama insaflı olmak lazım
25 Yorumla- +1 yıl
Para pul ile olacaksa erkeğin şanı sokayım öyle şan'a. Dini olarak bakarsak zaten düğün de yapmamak gerekir. Dini karıştırmadım. 50 bin TL borç çok yapmam şahsen. Yapmadım diye mahçup olacaksa gitsin yapacak olan mutlu olacaksa. Benim de aylık 2500 fix ödemem var yıllardır da ödüyorum yani ev kredisi kredi kartı aile geçimi en kötü. Hayırlısı
- +1 yıl
Seni en iyi ben anlarım kardeşim benim Allah yardım ediyor sen içini gönlünü ferah tut bende yıllardır ev bakıyordum Allah yardımcın olsun inşallah dualarımız seninle
- +1 yıl
EyvAllah teşekkür ederim amin inşaAllah cümlemizin Allah razı olsun sağ ol
- +1 yıl
Allah cümlemizden razı olsun 🙏
- +1 yıl
Amin inşaAllah
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSeni seven değer veren hayatına dahil olucak insan zaten bunları sorun etmez.. Belki vardır adetleri ki her yöreye insanina göre değişir bu yinede istemez.. Amaç eğer yuva kurmak ise altın, ceyizler vs bunlar teferruattir.. Varsa durumun alırsın en iyilerini yoksa da kişiler kendi aralarında konuşur önemsiz der geçer mutluluğa koşarlar..
25 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun abi kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Yürekleriniz, hayata bakış açınız hedefleriniz bir olsun soner.. El ele verirsiniz dünyayı fetedersiniz. . kim ne demiş ne söylemiş umursama.. yakaladiysan mutluluğu koş uzaklaş fitne, fesat ortamından.. Umarım herşey gonlunuzce olur kardeşim :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim abi emeğine sağlık zaten abi güzel insanların yeri var onlar destek olur geri kalanın canı cehenneme 😅Girdim bir yola bakalım
- +1 yıl
İyi hadi bakalım Allah utandırmasın.. Hayırlı güzel haberlerini bekleriz tabi bir süre sonra üyeliğimi kaldirmassam :)) görmek okumak isteriz mutlu olduğunu. .
- +1 yıl
Amin inşallah abi teşekkür ederim yine hayırlısı yarın aşkımın hesabını kapatıyorum benim hesaptan devam edeceğiz zaten WhatsApp'tan konuşuruz
Para & Ekonomi konusunda 894 cevap paylaştı. Kaynana görümce eş dost akraba gönlünden ne koparsa onu takar düğünde illa onun isterim bunu isterim demek gorgusuzluktur öyle adet olmaz.. Ama istenmedi lafı geçmedi diye de hiç takmamak olmaz altınsız düğün gelin olmaz boşuna mı takı töreni var.. Ve son olarak dinimizde de geçer takılan altınlar gelinde mehir hakki olarak kalır.. Tabi eşler arasında anlaşmaya bağlı gelinin rızası olursa borca harca ödemek için kullanılabilir..
63 Yorumla- +1 yıl
Haklısın takar tabiki bence de olmamalı. Neler var neler ooooooo. Hiç takmamak başka ama benim elimden gelenler belli imkanlarım belli. Madem onda bunda gözü var hep derim mutluluklar. Düğünsüz de altınsız da gelin olur olmaz diyen gitsin olan ile olsun. EyvAllah
- +1 yıl
Bende karşıyım ama eşim olacak kişi isterse yapacağım😅
Önemli olan eşim olacak kişi 😅
Kesinlikle katılıyorum çok saçma hayırlısı altına gelince altından değerli şeyler de var altına değer veren altına gitsin 😅
+1 yılErkek tarafının gücünün yettiği kadar istenmeli. Zaten kız eşinin maddi durumunu biliyordur ve ona göre hareket etmeli. Bir yuva kuruluyor kimse borç batağına düşmek istemez. iki tarafta baskı altında bırakılmamalı.
85 Yorumla- +1 yıl
Gücü yettiği kadar olabilir amenna! Yoksa ya istemesin ya da sektörsün gitsin! Baskı yok sart yok hep derim zaten elimden gelen bu olursa olur olmadı mutluluklar benim olsun diye sevmem!
- +1 yıl
Katılıyorum sana. Gerçekten seven ve seni düşünen bir insan , sevdiğini zor duruma koyacak birşey yapmaz.
- +1 yıl
Teşekkür ederim katıldığın için Kesinlikle katılıyorum Ben de sana hayırlısı
- +1 yıl
Amin kardeşim hepimiz için hayırlısı ne ise o olur inşallah. Allaha emanet ol
- +1 yıl
EyvAllah sende Allah'a emanet ol Amin inşaAllah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılKız tarafı istiyor geleneklere göre. Cünkü onceden kadının bir sekilde ayakta durmasi gerekirdi sartlar farkliydi ayrılık olur ya da eliniz darlasırsa o altinlar gün yuzune cikardi yaslilarin kefen parasına benziyor bu durum.. tabiki maddiyat önemli degil yuva kurarken önemli olan insanlarin gecimini saglayabilmesi kendi kendilerine yetebilmeleri ama yalan değil altın isterim evlenirken karsı tarafı zorlamıycak kadar. Ilerde cocuk olur araba olur ev olur bir borca girdiğimizde kullanırız. Düğün masrafları zaten takilan paralarla ödeniyor hatta arttığı bile oluyor o birazda evlilik öncesi yapılan birikimle alakalı. Bir yola girerken biraz elde avuçta olması gerekiyor iki tarafında başka türlüsü hep borç harçla alınıyor hoş değil. Yeni hayatını borçlar üzerine kuruyorsun
31 Yorumla- +1 yıl
Genel olarak evet istiyorlar. Haklısın eskiden şartlar farklıydı fakat şimdi her şey daha başka seven yok denecek kadar az evlilikler de azaldı sadakat yok!
Adam olan çalışır çabalar zaten ben iki iş yapıyorum gece gündüz yıllarca iki iş yaptım. Yettiği kadar geçinecek kadarı kafi. Zorlanmayacak kadarı olabilir normaldir. Yapacak bir şey yok hayırlısı.
- Para & Ekonomi konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılBen evlenirken altın isterim, tabi bütçeyide göz önünde bulundurarak isterim. İstemem diyene pek inanmıyorum. Ne altınsız gelin ne de gelin olmadan altın takan insan çok çok az. Demek istediğim şu ki madem altına bu kadar sıcak bakmıyorsan aynı katı bir şekilde düğünde de takı töreni yapmayacaksın.
49 YorumlaHerkes herkes değildir herkes herkese benzese de seni böyle bilmezdim!
- +1 yıl
Bunlar karşılıklı olacak şeyler. Altın genel olarak geline takılacak bir parça ve bu bizim hem geleneğimiz hem geleceğimizdir. Sen aksini düşünüyorsun diye benim düşüncemi kınayamazsın. Zaten müstakbel eşin ile anlaşırsan almazsın olur biter.
Mesela şimdi borçla zar zor altın alırsın illaki ödersin Allah'ın izniyle. Allah göstermesin hastalık olur birşey olur zor zamanda elin kapısına gitmek yerine tak diye bozar işini görürsün. Kimseye muhtaç olmazsın. Ama şimdi borsaya bakıyorum da almasanız da yine sizin iyiliğinize. Her neyse ne istiyorsanız onu yapın.
Allah'a emanet. 👋🏻 - +1 yıl
Tabiki karışıklıklı olan şeyler. Gelenek görenek umrumda değil. Adetler de umrumda değil. Ben seni kınamadım ki.
Alıp almamak mesele değil. Elimden geleni yaparım. Hastalık sağlık Allah'tan zehir şifa Allah'tan doktor sebeb şifa Allah'tan Allah'tan başka kimseye muhtaç olmam Allah'ın izniyle herkes bana muhtaç ama ben kimseye muhtaç değilim Allah'tan başka çok şükür. EyvAllah sende Allah'a emanet ol - +1 yıl
Sağol. 👋🏻
- +1 yıl
Ok deseydin
- +1 yıl
Ok çok kaba 🙄
- +1 yıl
Yazdığın da ok der gibi oldu
- +1 yıl
Allah gönlüne göre versin tüm her şey hallolur inşallah ☺
Başka soruda görüşmek üzere hoşçakal. ☺👋🏻 - +1 yıl
Amin inşaAllah cümlemizin eyvAllah görüşmek üzere hoşçakal iyi bak kendine bu iyi oldu
+1 yılIslamda Mehir diye birşey var nikah kıyılırken orda ne istenirse vermek zorundasın fuzuliye gerek yok
53 Yorumla- +1 yıl
Mehiri bilirim ona da imkan dahilinde EyvAllah yoksa canı cehenneme
- +1 yıl
Zamanı önemli değil zaten mehirde ama vermek zorundasın dediğim gibi gerisi boş selametle.
- +1 yıl
EyvAllah Sultan zorunda değilim. Önceden konuşurum uygun olursa olur. Yoksa gerek yok.
Eskidendi ya onlar bilmem kaç bilezik, set, zincir falan.
Şimdi çiftler kendi düğününü kendi yapıyor, altın istemenin de bir anlamı kalmıyor haliyle😄
Hoş ben ailesi takacak olsa da istemem. Durumları neyse onu taksınlar, altına askıya ihtiyacım yok şükür26 Yorumla- +1 yıl
Eskiden değil şimdi de var. Bence de anlamı yok da olanlar var. Söyle bilezik şöyle altın şöyle balayı şöyle düğün 😅Başka 😅
Bak bak ya maşaAllah sana 😊Rabbim gönlüne göre versin inşaAllah - +1 yıl
İnsanlar oscarlık oyuncu neyse o elimden gelenler belli imkanlarım belli vaat etmem olursa olur birde şu var önce tamam sonra yapan
- +1 yıl
Önce tamam sonra yalan
- +1 yıl
EyvAllah biliyorum hiç kimse vazgeçilmez değildir hayırlısı bakalım teşekkür ederim
+1 yılben altını sadece kolyede seviyorum ona da sahibim. açıkcası olmasada olur ama örf adetler yüzünden oluyor ne yazıkki.
42 Yorumla- +1 yıl
Örf adetler beni bağlamaz! Olmak zorunda değil! Eşler birbirlerini düşünmeli yoksa evlilik uzar gider...
- +1 yıl
👍🏻👍🏻
+1 yılEskiden kötü günler için birikim amaclı istenen altın günümüzde gösteriş için isteniyor. Evliliğin başında takıydı , düğündü , eşyaydı derken damat adayını borca sokup zor durumda bırakıyorlar. Anlaşmaya bağlı birşey iki taraf anlaşırsa konu komşuyu takmazsa kararınca takı takarsın. Olmadı borca girersin , borç yiğidin kamçısıdır Sonerim😀
19 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın aslan abim iyi hoş komşuların canı cehenneme sektör ettim alayını güzel insanlar haricinde onlar da laf söz etmez. Abi borçlarımı biliyorsun
- +1 yıl
Iki gönül bir olunca samanlık Seyran olurmuş sonerim maddiyat falan geçici şeyler anlaşma oluyorsa her güçlüğü �nşallah birlikte el ele vererek aşabilirsiniz😀👍
- +1 yıl
Abi ya bilmiyorsun sanki ev kedisi bireysel kredi iki iş yapıyorum nasıl yapayım
- +1 yıl
Evlendiğin zaman hepsini halledersin daha Sorumluluk sahibi olursun hem paran bereketlenir evlenene ev yapana Allah yardım eder Hiç sıkıntı yapma dert yapma kardeşim
- +1 yıl
Abi iyi hoş da olmuyor olmuyor olmaz olamaz
- +1 yıl
Olur bak görürsün sen önce Evlen bakalım hayırlısıyla Allah büyüktür😀
- +1 yıl
Dur abi dur yarın buluşalım bi😅
- +1 yıl
Hadi bakalım inşallah hayırlı haberlerini bekliyorum😀👍
- +1 yıl
Amin inşaAllah abim😍
+1 yılTrabzon setinden açılışı yaparsak kayınvalidecim 2 tane de mega taksa damat bey de 1 saat taksa 1 alyans 1 tektaş 1 beştaş olsa bir de kayınpederim 5'i biyerde ve osmanlı turasından altın zincirli kolye taksa yeterli bir de misafirler ve kız tarafı da takacak. Oh iyi iyi..
20 Yorumla
+1 yılOlmazsa olmazlar vardır tabi aşırıya kaçmadan taraflar birbirlerinin isteklerini karşılayabilirse güzel sonuçta kimse mutsuz olmak için evlenmiyo
43 Yorumla- +1 yıl
Para pul altın ile mutlu olacaksa canı cehenneme
- +1 yıl
Böyle yargılamak yanlış herkesin bir isteği olabilir olucak ta sende kendi kriterlerine göre birini seçersin o zaman
- +1 yıl
Yargı yok evet herkesin isteği olabilir farklı farklı zaten öyle yapacağım bana gelen beni bilerek gelir beni bilen de bunları istememeli
Burada onemli olan kiz arkadasinla senin dusuncen. Ama yinede kiz arkadasinin biynuna sık bir kolye al da hatirasi olsun🤣
43 Yorumla- +1 yıl
Genel olarak herkes bir şeyler eklesin diye para pul altın mutlu etmez! Alırım alırım 5 bin kazanıyorum ama ödemelere gidiyor ve iki iş yapıom
- +1 yıl
Tabiki gönüller bir olsun hayırlısı elimden geleni yaparım
+1 yılIslamda mehir vardir. Mehir adina altin isteyebilir. Tabi bunu hemen vermek zorunda degilsiniz.
51 Yorumla- +1 yıl
Evet biliyorum İslam'da mehir var. Evet isteyebilir. Evet hemen vermek zorunda değilim. Bunları zaten fazlası ile biliyorum.
+1 yılDoğru gerçekten gereksiz ama evleneceğin kız değil aile büyükleri dert ediyor ve toplumumuz cahil olduğu için gençler böyle borçlara mahkum oluyor konusu komşusu takılan altınları sayıyor mutlaka kıyas yapılıyor eğer yeteri kadar altın rakılmazsa acemi olan gelin adayınada dert oluyor ve farkındaysanız sizin aileniz bile kıymet veriyor yapman kazın diyor yani bu bir adet artık istemek için ya da altına falan değer verdiği için değil büyüklerin olması gerektiğine inandığı için direttiği gelenek
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsın emeğine sağlık maalesef böyle oluyor. Peki onu bunu boşver sen ne istiyorsun?
+1 yılİnsanlara kendini kanıtlama gösteriş merakı hepsi gereksiz bence
41 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun katılıyorum imkan yok diye hep uzak durdum hep uzak durdum yine duruyordum ama bu sefer beceremedim girdik bir yola
- Para & Ekonomi konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılEş adayları oturur ve yuvasını kurar. Ailelerin ne istediği değil onların ne istediği önemli. Aileler bu vahşi cehaletten vazgeçmeli.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle abi ya Çok güzel söylemişsin abim benim katılıyorum
gelinden damatdan altın ev araba eşya her şeyi istiyorlar bir dünya borcun altına sokuyorlar di sonra mutlu olmalarını bekliyorlar borcmu ödesinler hayatlarınımı yaşasınlar mutlumu olsunlar?
11 Yorumla- +1 yıl
Dimi abi çok güzel söyledin
+1 yılAltın istemem. Hem gözüm yok maddiyatta hem de genel olarak altın takıları sevmiyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
MaşaAllah ne güzel 😊
+1 yılHiç böyle bir şey belirlemedim kafamda gönlünden kopana razı olup mutlu olurum bunlar teferruat benim için...
13 Yorumla- +1 yıl
Oy oy oy çok güzel düşünüyorsun maşaAllah sana sevenin gönlünden elinden gelenin en iyisi kopar
- +1 yıl
🙏🏻😇 teşekkür ederim...
- +1 yıl
Rica ederim
Kız karşılığı altın mı? Aileler kızlarını satıyor mu?
Son derece saçma, ilkel bir şey... İşin üzücü kısmı o kafada insanlar hala var malesef...11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle abi hayırlısı
- Para & Ekonomi konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılNeye gucu yetiyorsa o kadar gucu yetmiyosa da agiz kapamak icin benzere yakin imitasyon takarim naaaaapim
17 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah ağız kapamak mış o da ne oluyor Kübra 😅
Gücü yeten olabilir - +1 yıl
Bilirsin bizim millet gosterisi sever. Kim ne takmis ne takmamis kac gram takmis onlarin agzini kapamak icin :) altin icin huzurumu bozamam biliyorum elinde olduğunda en iyilerini yapiyor bu da bana yeter
- +1 yıl
EyvAllah Kübra neler oldu bitmi seninkinin bedellisi
- +1 yıl
Evet geldi görüşüyoruz düğüne de bekleriz :)
- +1 yıl
Heheh hayırlısı Rabbim huzur ve mutluluk yağmurları yağdırsın üzerinize valla gece gündüz çalışıyorum Kübra ek işe başladım bir günüm var o da hafta içi
- +1 yıl
Allah kolaylik versin hayat zor malesef
- +1 yıl
Amin inşaAllah cümlemize maalesef hayırlısı
+1 yılGereksiz bir adet işte almayan da alan da bişey kaybetmiyor hatta erkek tarafı o kadar borca girip alıyor düğünden sonra siz ödüyorsunuz borçları
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de gereksiz. Kesinlikle alan var alamayan var. Hayırlısı.
Ben 150 gram aldım. Gücüm buna yetti. Evlenene kadar yaptığım birikime de biraz fazla lüks düğün yaparım. Altın almam...
11 Yorumla- +1 yıl
EyvAllah hayırlısı...
+1 yılBurada fenomen olacağına dışarıda para kazan zengin ol aslanım :p :D
53 Yorumla- +1 yıl
Abisi iki iş yapıyorum 18 saat çalıyorum ev kredisi bireysel kredi borç verdiklerim bana kaldı geri gelmedi kredi kartı aile geçimi kolay mı küçüğüm
- +1 yıl
Hadi ya ailene bakmak zor :/
- +1 yıl
Hihi yıllardır ekmek parası anneme kardeşime bakıyorum kendimi hep erteledim yılda var 360 gün bana yattı 550 küsur gün sigorta birde borç verdiklerim oldu hepsi bana kaldı Allah belasını verrsin onların
+1 yılYa pek fazla bisiy istemiyorum bence bir set yeterli yani fazlasi gereksiz 😊😊
25 Yorumla- +1 yıl
Set dediğin şey ne kadar
- +1 yıl
Bilmem hic arastirmadim ama altindan altina gramina gore filan degisiyo heralde 🙂
- +1 yıl
Fiyatlar değişir tabii ki doğal olarak hayırlısı
- +1 yıl
Aynen hayirlisi😊😊
- +1 yıl
Amin inşaAllah
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılöyle isteklerim yoktur istemem, altın yüzüklerimizde isimlerimiz olsun yeter😄
21 Yorumla- +1 yıl
MaşaAllah ne güzel düşünüyorsun 😅
- Para & Ekonomi konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılaltın falan istemiyorum :D evlenecek kadar sevdiğim insanla beraber olayım yeter :DD altınlar eksik kalsın
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten erkek istemez ki altın 😅Çok güzel gülüyorsun kardeşim hep gül
- +1 yıl
artık devir değişti kızlar bize altın takacak :DD
+1 yılEş hayırlı olsun da maddiyat pek önemli değil çalışılarak da hal olunur😌
22 Yorumla- +1 yıl
Bazı şeyler çalışarak zaman alır zaman gelip geçer ömür biter
- +1 yıl
👍👍👍
Ağırlığımca istiyorum :D beni almak öyle kolay değil sjsjsjsj
35 Yorumla- +1 yıl
Kaç kilosun sanki 😂
Beni almak da öyle kolay değil yani 😅 sahiden ister misin ya - +1 yıl
Hehehe ne güzel düşünüyorsun Nurrrre nefret et sevme bende böyle düşünmüştüm zaten 😅
Takma boşver 😅 Kesinlikle gereksiz yani dimi ev almak var araba almak var hayırlısı zaten isteyenin canı cehenneme yok anasını satiym imkan ne yapacayim şimdi 😅 - +1 yıl
Yok aşkım aşkım sağolsun kanaatkar karakterli hiç sorun etmiyor sordum istemem dedi zaten ben kendimi belli ediyorum elimden gelenleri de her daim söylüyorum benden fazlasını isteyene mutluluklar dilerim yani neyse o vaat etmem 😅
Genel olarak sormak istedim ben hani millet para pul yüzünden evlenemiyor borç harç içinde evlenenler mutsuz oluyor para pul altın bunlar mutlu etmiyor insanlara bir nebze de olsa faydamız olsun aşkım çok anlayışla her konuda benim ikizim gibi deli dolu çocuksu herbok var bendeki gibi 😅
Bazen de böyle;
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sen böyle dıyorsun Soner ama bazıları anlayışsız oluyor istıyor 😊
311 Yorumla- +1 yıl
Valla abi canları cehenneme hiç umrumda olmaz 😅
- +1 yıl
Hayırlısı abi niyetim o hayırlı işin acelesi makbuldür yarın buluşuyoruz
- +1 yıl
Evet abi
- +1 yıl
Ona var abi daha önce borçlar 😅
- +1 yıl
Hayırlısı abi ama kendi borcumu eşime yansıtmam hakkım yok!
- +1 yıl
Hayırlısı abi bilmiyorum emin değilim ters geliyor bana
+1 yılağırlığımca altın isterim soner..
bu yaşıma kadar korudum kendimi :D21 Yorumla- +1 yıl
Hehehe abi ya bende 😅
İsterim. Gelin dediğinde altın olur.
511 Yorumla- +1 yıl
Kim demiş onu? Ne demek gelin dediğinde altın olur! Evlilik mi kaldı sanki?
- +1 yıl
İyi hoş da o başka bir de şu ayar bu ayar bilezik isterim diyenler var ben kendim için değil genel olarak sormak istedim. Sırf bu yüzden evlilikten korkan uzak duran mutsuz olanlar var. Altın para pul mutluluk getirmez!
- +1 yıl
Bakınız kati bir şekilde altın isteyen ailelerde var, hiç istemeyen ailelerde var. Ben illa dirseğine kadar bilezik doldurun demiyorum. Bu bizim alışagelmiş bir geleneğimiz. Altın kolye, küpe, bileklik, saat ve en az 2 bilezik alınır diye biliyorum. Ben böyle gördüm böyle bilirim. Size almak zorunda olduğunuzu söylemedim. Ama zorlayarak aldıracak "aileler" olduğunu belirtmek isterim.
- +1 yıl
Haklısın öyle aileler var da canları cehenneme umrumda olmaz! Sektörüp gitsinler!
Ayrıca kolye küpe bileklik saat bilezik oh oh oh yuh yani 😅 - +1 yıl
Herkes herkes değildir herkes herkese benzese. Biz de iki kız verdik!! Herkesi kendiniz gibi sanmayın çünkü ben kimse değilim!
- +1 yıl
Oluyor oluyor karakter meselesi Ben buyum o kadar
- +1 yıl
EyvAllah
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBizim işimiz zor bea bro biz bu gidişle ahirette evleniriz
12 Yorumla- +1 yıl
Ben elimden geleni yapıyorum hayırlısı.
- +1 yıl
Hayırlısı bakalım
Asla istemem ben bundan isterim şundan isterim diyemem bile benim sevdiğim yanımda olsun gerisi kaynanada sende değil adettendir ya hani 😄
21 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel düşünüyorsun. Adet adet de imkan yok anasını satiym 😅
+1 yılNe bileyim kadınlar Işıltılı Parlak şeyleri seviyor heralde onları istemeseler bile en kötüsü bir Pırlanta yüzük istiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir şey istemeyenler de var
+1 yılAileler ister ele güne karşı 🙄
53 Yorumla- +1 yıl
Ele güne ne oluyor muş canları cehenneme 😅
- +1 yıl
Bazı aileler bunu önemsiyor
- +1 yıl
Onlarında canı cehenneme
+1 yılGelenek görenek böyle
51 Yorumla- +1 yıl
Gelenek görenek canı cehenneme
Ben altın çok severim açıkçası 😀
45 Yorumla- +1 yıl
Vay anasını niye peki
- +1 yıl
Peki eş adayının imkanı yoksa düşükse
- +1 yıl
EyvAllah
+1 yılKuyumcu Dukkani açarsın fena mı? DDD
411 Yorumla- +1 yıl
Abi sana yakışmadı 😅Daha güzel bir yorum olabilirdi.
- +1 yıl
Şakaydı Abim
Ama inan bu aralar kuyumcular iyi kazanıyor şaka bir yana... - +1 yıl
EyvAllah abi 😊 Doğrudur düğün sezonu açıldı
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Inşaallah mutlu mesut olursunuz. - +1 yıl
Amin inşaAllah abi imkan olsa bir aya basarım nikahı 😊
- +1 yıl
Keske daha çabuk olsa Abim
Hayırlı iş bekletilmez. Insaallah saadetler dilerim kardesim - +1 yıl
Ev kredisi var abi bireysel kredi var borç verdiklerim yüzünden olmaz şu an normalde ben 2020 de düşünüyordum evliliği aşkı bir yerden çıkınca patladı gitti 😅
- +1 yıl
Iyidir iyidir
Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır
Kısmet ertelenmez. Bakalım daha ne guzel seyler olacaktir kardesim
Ümitli ol
Cunku Dünya'nın en hayırlı işidir evlilik - +1 yıl
Ben hep erteledim abi. Yuva kurmak kolay değil. Benimkinin yok şu an gece gündüz çalışıyorum. Yattığım belli değil kalktığım belli değil borç harç içinde düğün zor
- +1 yıl
Aferin kardesim
Allah yardımcın olsun - +1 yıl
Amin inşaAllah abi cümlemizin
+1 yılAltın gibi kalbi olsun yeter bana
31 Yorumla- +1 yıl
Bence de böyle olmalı
Para & Ekonomi konusunda 333 cevap paylaştı. Evlenme o zaman kolayı işin
33 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek yuva kurmak istiyorum helale yakın haramdan uzak çocuklarım olsun istiyorum evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır
- +1 yıl
Hayır yok altın isteyeni de istemem gitsin zengin eş bulsun kendine
+1 yılBen altın sevmiyorum 😂😂😂
225 Yorumla- +1 yıl
Heheh emin misin😅
- +1 yıl
Herkesi kendiniz gibi sanmayın çünkü değil!
- +1 yıl
Çok var vallahi
- +1 yıl
Hayat burdakilerden ibaret değil ki ! İnsanlar menfaatçi ve çıkarcı oscarlık oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık heves ve zevk peşinde millet ama herkes herkes değildir herkes herkese benzese hayırlısı. Çevremde evlenen bir sürü kardeşim gençlerim oldu erkek ve kız! Herkes sizin gibi altın meraklısı değil! Sevginin gücü sınırsızdır! Sevmesini bilene sevmeyenin canı cehenneme! Elimden gelenler belli olursa olur olmazsa yol alır! Bu kadar
- +1 yıl
Sevdiğim benden yapamayacağım bir şey isterse mutluluklar dilerim benim olsun diye sevmem mutlu edebilmek için elimden gelmiyorsa gelene gitsin mutlu olacaksa şimdiye kadar hep borcum var diye uzak durdum şimdi biraz rahatladım çok şükür gerekirse yine uzak dururum iyi bir eş cennet kötü bir eş cehennemdir.
- +1 yıl
Hazal herkesi kendin sanma ben sevmiyorum
- +1 yıl
EyvAllah deli kız😅
- +1 yıl
Bende deliyim 😅Delilerden zarar gelmez
- +1 yıl
Aileme bakmam lazım
- +1 yıl
😂😂 gel senide götüreyim Hazal bı bak ortama ortam nasıl
- +1 yıl
😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Soner bunlar delilerin katili 😂😂😂😂
- +1 yıl
Hehehe canları cehenneme 😂
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
@Siyahi09 bu kadar düşmeyin ya
- +1 yıl
Boşver boş insan
+1 yılAltın değil, adam isterim!
21 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel keşke herkes böyle olsa!
+1 yılAğırlığınca altın iste adettendir 😝🤣
21 Yorumla- +1 yıl
Yuh 😅
+1 yılHarun abicilik oynayarak kolay yoldan altın kasabilirsin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 969 cevap paylaştı. Versin nolcak para bana kalmıcsk ki bizim olacak
13 Yorumla- +1 yıl
Versin de yoksa
- +1 yıl
EyvAllah
Hiçbir şeyde istemedim 😀
13 Yorumla- +1 yıl
Aslan ablam yakışır 😅 açgözlülüğe gerek yok yani lanet olası pislikler 🤣
- +1 yıl
😂😂😂😂
+1 yılÖnce evlenilecek insanı bulalım da 😏
13 Yorumla- +1 yıl
O kolay olanı
- +1 yıl
Umarım 😅
- +1 yıl
Kolay kolay merak etme adamı olduktan sonra onlar sana oluk oluk gelir 😅
çok altın ki borçlar düzene girsin 😂😂😂
23 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah borç girmez düzene bize girer 😅
- +1 yıl
Ben biliyorum kardeşim çok girdi 🤣😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılBedavaya mi getirmeye çalışıyosun kadını sen
39 Yorumla- +1 yıl
1. si kadın mal değil altınla bilezikle kolyeyle satilsin
2. Si bir kadın olarak kendini altın karşılığı mi vereceksin?
3. su de herkes altın sevmez mesela örnek olarak altin yapacağına geleceğimiz için kullansın
Böyle saçma tabirleri kendin için kullan
Cevap sahibi+1 yılKes üzerine niue alındın sana sordum mu
- +1 yıl
Bedavaya yuva kurulmuyor ki! Parasız ne oluyor ki!
Sadece para pul isteyenin canı cehenneme diyorum
Cevap sahibi+1 yılSen nasıl müslüman sin beddua ediyorsun resmen isteyen istediğini ister. Sende istemeyen birini bulursun , tabi bulabilirsen
- +1 yıl
Bulmak sıkıntı değil ki! Çok var da bende imkan yok çalışıyorum çabalıyorum borç bitsin diye!
Beddua etmiyorum. Bana gelen beni bilerek gelir. Benden fazlasını isteyenin canı cehenneme! O kadar!
Cevap sahibi+1 yılHayırdır bana niye gider yapiyosun. Gelen gelsin ozaman napim yani
- +1 yıl
Gider yapmıyorum estağfurullah. Bir şey yap da demedim.
Cevap sahibi+1 yıltamam ozaman
- +1 yıl
EyvAllah
+1 yıl180 gr
31 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah yuh ya 😅
- Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıl1 kasa rakı taksınlar bana
10 Yorumla İstemem
31 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel maşaAllah
Para & Ekonomi konusunda 32,8b cevap paylaştı. kilom kadar :)
36 Yorumla- +1 yıl
Heheh abi ya 😅Sen erkeksin
- +1 yıl
Hehehe bak şimdi abi ya imkanı yoksa 😅
- +1 yıl
Hehehe abi ya kdjdjdsjsj
Asabi seni altini haketmiyor almsanda olur
111 Yorumla- +1 yıl
Bence de hak etmiyor
- +1 yıl
Gelir gibiyim ama tam gelmedim 😅
- +1 yıl
Seni tanımıyorum ki kimsin mesaj kutumu açtım engelleri kaldırdım orijinal hesabına gel bana
- +1 yıl
Sevgilin varsa bizimle ne işin var 😅
- +1 yıl
Onu bırak bana gel 😅
- +1 yıl
Canın sağolsun
+1 yılGerek yok
21 Yorumla- +1 yıl
Bence de yok 😅
Para & Ekonomi konusunda 779 cevap paylaştı. Aşiretim ben kilolarca alirim
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı. Beş on kilo olsa yeter
10 YorumlaCookkk
24 Yorumla- +1 yıl
Ne gerek var ki niye yani
- +1 yıl
EyvAllah Rabbim gönlüne göre versin inşaAllah
Evlenme sende gel. Benimle evken altın istemem
27 Yorumla- +1 yıl
Benim aşkım da istemiyor altın zaten
- +1 yıl
Öğretmen kendisi ama istemiyorum dedi bana istemem dedi senden başka bir şeyi yalancı değil benim aşkım
- +1 yıl
Büşra defol defol defol engel
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne