+1 yılSu kadarini soyleyeyim.
Ne erkegin gucunun yetmeyecegi ve erkegi evlilikten sogutacak kadar cok isteyin. Ne de erkegin kiymetinizi bilmeyecegi ve sizi kolayca birakacagi kadar az isteyin. Ikinci durumun orneklerini de gorduk. Emek verilmeyen birseyin kiymeti de bilinmiyor pek.222 Yorumla- +1 yıl
Ayrica bazilari "kadin erkek esit neden kadina altin aliniyor" demis. Kadin ve erkek esit filan degildir. Erkek kadina kadin da altina meyillidir. Dolayisiyla erkek kadina kavusurken kadin da altina sahip oluyor. Mesele bu.
- +1 yıl
Almalari gerekiyor zaten. Dinen de mehir olarak hakkidir kadinin. Burada kadin erkek esit diye zirvalamislar ama sirasi gelince dul istemeyip bakire kiz istiyorlar. Onu ne yapacagiz?
- +1 yıl
Benim gordugum manzara şu: Kadinlar da erkekler de islerine gelince toplumsal rolleri savunuyorlar islerine gelmeyince esitligi savunuyorlar o kadar...
- +1 yıl
Size birşey sormak istiyorum. Çok din sohbeti olmuş burda merak ettim. Madem altın dinen bir vecibe ise imam nikahıda dinen kiyiliyorsa neden yetmiyor ve resmi nikahta isteniyor? Çünkü madem mehir kötü durumlar için kadının güvencesi, aynı güvenceyi resmi nikahın nafakası da sağlıyor. Dinde resmi nikah tanınmıyor ayrıca. Madem öyle resmi istemeyin anlaşalım nasıl? Hadi cevap verin?
- +1 yıl
@Hedef2022
Esinizin sizin soyadinizi tasimasini ya da evli oldugunuzun resmi olarak bilinmesini istemiyorsaniz resmi nikah kiymayabilirsiniz tabi ki.
Nafakaya gelince; suresiz nafaka Islam'da haramdir. Bosanmis kadin nasil eve gelip ev isleri yapmiyorsa erkek de kadina suresiz nafaka odemek zorunda degil
Islamda erkek sadece 3 aylik iddet doneminde nafaka verir. Bunun nedeni de kadinin bu surec icinde evlenmesi yasaktir. Kadin belki hamile olabilir ya da pisman olup barisma durumlari olabilir. O yuzden iddet donemi vardir. Tabi bu surecte kadin da evdeki duzeni saglamakla yukumludur. - +1 yıl
Tamam işte güzel konuşuyorsun. Soyadı icin dünyanın masrafina gireceksem almasın gerek yok. Biz kadın istiyoruz soy adımızı alacak biri aramiyoruz. Az önce sunduğum gorustede söylediğim gibi resmi nikahın kiyildigi yerde mehir sembolik olmaktan öteye geçmemeli. Gerçi neyi kime anlatıyorsun. Evde kaldık diyene mi yanarsın, bizi bekar gezdirene mi yanarsın, evlenipte bissuru borcu ödemeye çalışan adamın huzursuzlugunun etkilediği parçalanan aile saadetine mi yanarsın.. Allah sonumuzu hayr etsin
- +1 yıl
Beyefendi siz nafakayi normal goruyorsaniz ve olasi bir bosanma durumunda suresiz nafaka vermeyi helal ediyorsaniz sizin bileceginiz bir is tabi. Ben karismam ona.
- +1 yıl
Siz dediniz resmi nikahla nafaka var, mehir sembolik olmali diye.
- +1 yıl
En sevmediğim şeylerden biride ney biliyor musunuz? Bir kadın ile konuşurken herşeyi detaylı anlatmak zorunda kalmak. Birde anlayın be kardeşim. Eğer resmi bir nikah dayatiliyorsa mehir sembolik olmalı demek istiyorum okey? Bana hava hoş. İster işte ister isteme. Ama birinden birini tercih etmen lazım. Çok altın isteyenin resmi nikah istemeye hakkı kalmaz. Resmi isteyenin çok altın istemeye hakkı kalmaz okey?
- +1 yıl
Ben sizi anladim merak etmeyin. Ben de ayni sekilde bir Musluman olarak Allah'in bana verdigi hak ne ise onu isteyecegim sadece. 1 yillik gelirine denk gram altini mehir olarak isteyecegim. Bunu da esim bana evlenirken degil, esim tarafindan kaynaklanan bir durumdan dolayi bosanma olursa o zaman verecek. Bosanmayi o degil de ben keyfi olarak istersem o zaman vermez mehir filan. Resmi nikah olacak ama evlilik sozlesmesi de imzalanacak. Mal paylasimi tazminat ya da suresiz nafaka olmayacak. Siz de OK'sunuzdur insaAllah?
- +1 yıl
Mesele cok altinla resmi nikah arasinda tercih yapmak degil. Evlilik sozlesmesi ile altin arasinda tercih yapmak. Sizin demek istediginiz bu sanirim
- +1 yıl
Manitan var mı? asdfghjs... Şaka bir yana 1 yıllık gelir çok değil mi? Ya da hangi maaş veya kazanç ortalamasına göre? Bu yıl başka iş diğer yıl başka iste olabilir. Bence siz net bir altın miktarı belirleyin havada kalmasın. Genel olarak altının alım gücü hep aynı kalıyor çünkü
- +1 yıl
Hayir yok flort haramdir cunku. Halihazirdaki isi ne ise ona gore yillik kazanc. Normal kanunlarda adamin 10 yillik kazancini kadina veriyorlar zaten. Ben sadece 1 yillik kazancini istemisim cok mu? Ha su da var. Benim esim beni yariyolda biraktiktan sonra isterse milyon dolarlar versin mehir olarak bir kiymeti yok. Ama sonucta mehir bana Allah'in verdigi bir haktir. Karsimdaki kisinin bosanmasini kolaylastiracak kadar kucuk birsey isteyecek degilim. Disine de dokunmali biraz. 1 yillik gelir idealdir.
- +1 yıl
Bir yillik gelir derken ona denk gram altin demek istedim. Yoksa ben de biliyorum altinin alim gucunun ayni oldugunu
- +1 yıl
Mehir icin noterde sozlesme imzalariz o cok onemli degil. Kaldi ki bu kul hakkidir. Haram helal ayrimi yapmayan biri mehir konusundaki hassasiyeti anlayamaz.
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 26,3b cevap paylaştı. Benim ablam hiç istemedi. Karşı tarafı zora sokmak hoş değil ama şöyle bir gerçekte var pahallı gelin değer görüyor valla. Nerde ilik emen kadın var baş üstünde...
44 Yorumla- +1 yıl
benimle evlensene. ablana benziyorsundur muhtemelen:D
O orta çağ geleneğidir, o dönemlerden kalma kalıntılardır.
O dönem kadın erkeğin evcil hayvanı statüsündeydi, ister döver ister severdi. Haliyle altınla satın alırdı, artık eşitlik mevcut olduğuna göre, mal alır gibi altın vermeye hacet yoktur..112 Yorumla- +1 yıl
Bak seni hemen eksilemis pembeliler. Onlar haysiyet değil, maddiyat takiliyorlar. Altını tak ta hakkinda ne düşünürsen düşün. Yeter ki tak.
- +1 yıl
@raconaterss hem ayranım dökülmesin hem totom çizilmesin. Müptezeller hem kendi çıkarlarına olan gelenekleri devam ettirmek isterler, hem eskiden gelen kendilerini kısıtlayan geleneklerin üstünü örtmeye çalışırlar..
Zike sürülecek akıl yok.. - +1 yıl
O zaman da ver mehirimi, al nikahını geri, der babanin evine yollariz 😂😂Uyar mı bu sana?
- +1 yıl
@raconaterss O evden çıktıktan sonra geri dönülmüyor ama.
- +1 yıl
Defalarca döneni çok gördüm.. Büyük lokma ye, büyük laf söyleme.
- +1 yıl
@raconaterss Böyle bir şey istemiyorum büyük konuşmuyorum.
Allah herkese mutlu ve en önemlisi huzurlu bir evlilik nasip etsin. - +1 yıl
Aminn.. Tabii ki bir de akıl, fikir.. ☺
+1 yılAyıp olmasın diye şöyle 3-5 tane burma bilezik alınabilir aslında😏
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Dini nikah yapiliyorken mihir anlasiliyor bu zaten zaruuri. Biz bir sey soylememistik 100 altin kesildi.. nisandi dugundu derken baya da ayrica setler bilezikler falan takiliyor. Mihir tamamen kadina aityir. Dugunde takilanlar ise onceden ortak di simdi kanunlarda kadina ait denimiyir. Ben bu konuda sansliyim. Istemedigim kadar altin oldu yanliz iste ben altin sewmiyorum o ayri
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 36,2b cevap paylaştı. Erkeği zor durumda bırakmayacak kadar olmalı.
Bazı kızın çingene ailesi kaç adet kaç gram olacağını söylüyor ve bunun dışında bu kadar yüzük bu kadar küpe bu kadar kolye saat olacak diyenler var. İnsanlar neden bu kadar görgüsüz ki? Zaten imkan olsa erkek evleneceği kadınına her şeyin en iyisini fazlayla alacak zaten. İnsan nasıl kendini bu kadar düşürür anlamıyorum.20 YorumlaBiz gelinimize 250 gram altın taktık. 🤦Kaldı 1 abim babam şimdiden altın parasını ayırdı. Sanırım bizde cok altın veriliyor. 6 30 gram bilezik 1.5 m zincir ve tokası 2 küpe 6 yüzük 🤣bu gelinler bizi soyuyor
111 Yorumla
+1 yılTrazon hasır set

12 Yorumla- +1 yıl
Değil
+1 yılKadın mal mı ki böyle sorular soruyorsunuz? Evlilik birbirini seven kadın ve erkeğin hayatlarını birleştirme eylemidir. Ne demek evlilikte kadına alınan altın miktarı ne olmalıdır? Ederin kadardır o zaman. Pazarlık payı vardır. Küçük düşürücü bir soru olmuş. Yazık...
014 Yorumla- +1 yıl
Gayet iyi biliyorum. Mehir' den bahsediyorsun. Belli bir miktarı yok. Erkek ne verirse ya da sen ne kadar istersen. İşte bu noktada iş çirkinleşiyor bence. Her türlü bana göre bu hoş değil.
- +1 yıl
Erkek x kadar verir. Kadın beğenmez ya da ailesi beğenmez. Daha fazla ister. İş pazarlığa dökülür ve çirkinleşir.
- +1 yıl
İşte anlatmak istediğim de bu aslında. Mal satarlar gibi biz bu kadar mehir isteriz vs işin içine girince iş çirkinleşiyor. Evlilikteki ilk gerilim diyebiliriz. Öncesinde de bir çok gerilim oluyor zaten. Sonra bunlar evlilikte sorun olabiliyor. Aileler karışmaya başladı mı işler çirkinleşiyor.
- +1 yıl
@Walkinginmyshoes
Beyefendi , mehir konusunda kadinin satilmasi gibi yanlis bir dusunceye kapilmissiniz. Mehir Allah'in kadina verdigi bir haktir sadece. Erkek mehiri evlenme bedeli olarak vermiyor, erkekten kaynaklanan bir bosanma durumu olursa kadin magdur olmasin diye veriliyor. Eger bosanmayi durup dururken kadin isterse mehiri zaten geri vermek zorundadir adama. - +1 yıl
@DusunenHanim yanlış bir düşünceye kapıldığımı düşünmüyorum. Mehirin ne olduğunu biliyorum. Siz benim anlatmak istediğimi anlayamamışsınız. Mehir pazarlığından bahsediyorum. Mehir ödemek isteyen ödesin. Ben de mehir belirledim zamanında, ama iş pazarlık boyutuna girince çirkinleşiyor. Kız tarafında aile işin içine giriyor. "biz kızımıza şu kadar mehir isteriz, bizim kızımıza layık gördüğünüz mehir bu mu, o verdiğiniz mehir ile bu iş olmaz vb..." sözler ediliyor. Gerginlik oluyor. Şimdi bu sözler edilince kadın mal yerine konmuyor mu? Bence konmuş oluyor. Herkesin kendi düşüncesi. Ben bu şekilde düşünüyorum.
- +1 yıl
Siz kız çocuklarınıza 2. sınıf evlat, insan muamelesi yapın, hep arka plana itin, miras konusu olunca da hakkaniyetli davranmayın, erkek çocuklarını okutun ama kız çocuğunu okutmayın, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamayın ondan sonra evlendiği erkeğin vereceği mehire muhtaç olur işte böyle. Ömür boyu da bir erkeğe muhtaç yaşar. Erkek basar mehiri boşar, ondan sonra da yine başka bir erkeğe muhtaç olur kadın. Bu kafa değişmediği sürece daha çok tartışırsınız mehiri.
- +1 yıl
@Walkinginmyshoes
Bakin ben kendi yorumumda da bahsettim zaten. Kizin neye layik olduguyla alakali olmamali tabi. Ama dedigim gibi mehir erkek kadini kafasina gore bosayamasin diye var olan tazminat gibi birseydir. Ne erkegin evlenmesini zorlastiracak kadar yuksek olacak ne de erkegin, kadini hevesini alip kolayca bosamasini saglayacak kadar dusuk olacak. Ben sahsen erkegin "1 senelik geliri kadar tutarindaki gram altin" miktarini en uygun olarak goruyorum. Ama mehir dedigim gibi evlenmek icin verilen bir bedel degildir. Erkekten kaynaklanan bir bosanma durumunda kadinin magdur olmamasi icin var olan bir durumdur. Bu yuzden illa evlenirken vermesi gerekmez erkegin. Kadinin eger "erkegin istedigi bir bosanma durumunda" mehiri istemesi daha dogru bence.
Bir erkegin en degerli mehiri sadakatidir bana gore. Bana sadik kaldigi surece vermesin mehiri. Ama kendi bosanmak isterse o durumda 1 yillik gelirine denk gram altini verip oyle bosayabilir beni. Ha bosanma benden kaynaklanirsa o zaman vermesine gerek yok zaten.
Şu an hukuktaki nafaka tazminat mal paylasimi gibi durumlar erkegin belini cok bukuyor. Ve haksiz durumda bile kadin bunlari aliyor. Bu yanlistir haramdir. En temizi benim dedigim yontem diye dusunuyorum. Mehir erkegin disine dokunmali ama belini bukmemeli. Erkegin 1 yillik gelirine denk gram altin, erkegin biraz disine dokunan ama medeni hukuk gibi belini de bukmeyen bir durumdur - +1 yıl
@Walkinginmyshoes
Mehir kiz cocuklarinin okutulmamasi ya da erkege muhtac olmasiyla alakali degildir. Bugun bir isyerinde bile patron calisan isten cikarirken tazminat oder calisanin magdur olmamasi icin. Ama calisan kendisi istifa ederse tazminat alamaz. Mehirin mantigi da odur. Ben bosanmayi kendim istersem mehiri zaten geri vermek zorundayim esime. Ya da almamam gerekir.
Islam kizlari okutmayin demiyor. Miras konusundaki erkegin fazla almasi erkegin daha fazla sorumluluk almasindan kaynaklaniyor. Erkek basar mehiri bosar demissiniz. Bosanmanin sartlari vardir. Oyle herkes kafasina gore bosanamiyor merak etmeyin.
Erkege muhtaclikla da alakasi yok bu durumlarin. - +1 yıl
@DusunenHanim Siz işin dini boyutuna yoğunlaşmış durumdasınız. Mehir nedir? Ne için verilir? Kuran' da nerelerde geçer, ne der biliyorum. Ben mehir de verdim. Benim kadar kazanıyor, yine bir şeye ihtiyacı olsun, yine veririm. Bu tarz şeylerden kaçan bir insan da değilim. Benim dikkat çekmek istediğim nokta başka. "Bugun bir isyerinde bile patron calisan isten cikarirken tazminat oder calisanin magdur olmamasi icin." demişsiniz ama evlilik bir işveren-çalışan ilişkisi değildir. Bir de kendi yorumunuzda "Kadin ve erkek esit filan degildir. Erkek kadina kadin da altina meyillidir." "Burada kadin erkek esit diye zirvalamislar ama sirasi gelince dul istemeyip bakire kiz istiyorlar." demişsiniz. Ben sizin düşünce tarzınızı anladım. Kabul etmiyorum bu düşünce tarzını. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla sizin de benim düşüncemi anlamanız söz konusu değil. Bu yüzden daha fazla uzatmamak en iyisi.
- +1 yıl
Bakin beyefendi size son kez sunu soyluyorum. Mehir erkek kadini kolayca ortada birakamasin diye vardir. Ha ne zaman erkekler bakire kiz ile dul kadini ayni gorur ve ikisiyle de ayni oranda evlenmek ister o zaman mehir vermezsiniz. O kadar. Iyi gunler.
- +1 yıl
@DusunenHanim
Hala bana aynı şeyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Umarım son kez söylüyorsunuzdur. Bende bunu defalarca söyledim. Anlamakta zorluk yaşıyorsunuz herhalde. Aksi halde ben mehir nedir, ne için verilir, nasıl verilir vs gayet iyi bildiğimi belirttiğim halde hala bana mehiri anlatmaya kalkmazdınız. - +1 yıl
Ben kadina deger bicer gibi mehir istenmesindeki soylemek istediginizi anladim. O yanlis zaten. Kendi gorusumde belirttim o noktadaki fikrimi zaten. O konuda haklisiniz.
Ama siz mehirin kocaya muhtac olmakla alakali oldugunu soylediniz sonra. Ben de onun icin tekrar aciklama yaptim. Bu kadar.
Para & Ekonomi konusunda 10,2b cevap paylaştı. çok ilginçtir , Türk kadınlarından başka hiç bir kadın benden altın istemedi bu güne dek..
10 YorumlaNekadar imkanım olursa olsun sadece kadına güzellik olsun diye alırım ve birkaç bilezik, yüzük, 5 Ata lira kadar olur en fazla. Dinen gerekliyse bu miktar belirtilen oranlara yetiyor çünkü (3 ay gecinebilecegi kadar veya hacca gidip gelecek kadar. Gunumuz hac masrafları geçmişe göre anormal fazla olduğu için onu Umre masrafı olarak hesaplamak gerek). Fazla istememin sebebi resmi nikahın nafakası zaten bir güvence sağlıyor. Maksat hasıl oluyorsa abartmanin lüzumu yok.
00 YorumlaBeni aldığı yetmiyor mu? Avrupa'da hiç böyle adetler yok ha.
14 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılMehir olarak mı?
Evlenen kadın ne kadar istiyorsa o kadardır.12 Yorumla- +1 yıl
Kur'an'da ayet ile sabittir. Ve mehir kadının güvencesidir. Çünkü İslam'da nafaka yoktur.
Ben de böyle bir durumda asla nafaka istemem. Mehir olarak da bir iş yeri istemeyi düşünüyorum. Bu isteğimi anında gerçekleştiremezse yıllara day yayılabilir.
Para & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. Tarihin en sayko dolandırıcılığı bu herhalde. Hiç gerek yok, hangi genç kız bilezik takıyor ki? Tamamen ne koparsam erkek ailesinden kafasıyla çıkartılmış bir gelenek.
Onun parasıyla bir araba çekerim altıma, nakit olarak versinler daha iyi.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 7,2b cevap paylaştı. Karsındakı kısının maddı gucu ve orf ve gelenek ile alakalı bir durum durumu varsa, 5 yoksa 2 olmadı canı saolsun. Altın içn evlenılmıyor. Onemli olan evıne bakıp sorumluluklarına yerııne getırmesınıdir.
10 Yorumla
+1 yılKişinin maddi gücüne göre değişir bu durum ama ortalama bir maaşı olan birinin 10 bin civarı olablr
20 Yorumla
+1 yılMaddi gücü yettiği kadar.
Zaten kızların ben şu kadar şunu istiyorum falan demesi çok absürd geliyor bana.
Yanlış yani.20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bana kalırsa altın takılmasın :D ama benim dememle olmadığına göre herkes gücünün yettiği kadar 3-5 bişey taksın işte
20 Yorumla
+1 yılgunumuz modern kadını cagdaslıkta zırve gorup femınızmde cıgır acsa dahı iş baska mevzulara gelınce gelenekten gorenekten ayrılamıyor nedense.. alın sıze bomba femınıstler:)
altın neden? ne alıyoruzki!!! derler adama:)10 YorumlaBir tanidigim bunlari aldi: 10k dollar mehr ustüne minimum 6 bilezik (yüzüğü saymıyorum). Bence ideal bu.
12 Yorumla
+1 yılMıhir 100 gr olmasi lazim dindeki yeri böyle bildiğim kadariyla
24 Yorumla- +1 yıl
Dindeki yeri o günün koşullarıyla hac vazifesine yetecek miktarda para karşılığı veya üç ay tek başına sıkıntısız yaşayacak kadar para karşılığı altındır amma velakin işine gelen yerde dini vecibelerimiz işine gelmeyen yerde aklımdaki devrinde yaşadığımızdan bunlar mazide kaldı
- +1 yıl
Tamam şimdi hacca ne kadar para ile gidiyor araştır sonra konuşalım tamam mı kardeşim
bir saldırmayın insan gibi konuşmayı öğrenin - +1 yıl
Saldırmadimki size yanlış anlattıysam kusura bakma sadece yazdım hepsi bu
Bu iş hoşgörüyle olur ne siz ne biz bütceniz ne kadar sa o olsun. ama evlendikten sonra bozdurulmasın hastalık felan olmazssa. borçla evllik olmasın.
10 Yorumla
+1 yılBen zorlamam imkani neyse onu yapsin gerisi abarti olur bence
20 Yorumla
+1 yılKadına sana sülalenin ağırlığı kadar altın takacam desen gözünün doymazlığından tüm sülalesini semirtip şişmanlıktan öldürür. İşte bu devirde kadın budur. Miktar ne olursa olsun gözü doymaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Milyardar bir ihtimalle "belki" istisna çıkar diye genel geçer gerçekleri gözden kaçırmayalım.
+1 yılsevdiğim bey ne kadar isterse o kadar alabilir zora sokmaya gerek yok diye düşünüyorum
20 YorumlaValla ben urfalıyım kardeşim sen anlarsın zaten mevzuyu.. dememe hiç gerek yok sanırım..
10 Yorumla
+1 yıl2 külçe altın bırakır giderim işleyip zevklerine göre yaptırsınlar :D
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyat konuşulmamali, herkesin gönlünden ne geçerse...
10 Yorumla
+1 yılEvlilik karşılığında altın alınması, aşağılık bir durum. Alan razı 'satan' razı!
10 YorumlaBen 60 grm tıarbzom bilezg bid pırlanta tektaş tasarım alyans istedm
10 YorumlaÖdebişecekleri kadar alsınlar. Yüssüzlüğün alemi yok ülke milyaderler ülkesi değil.
10 YorumlaErkeğin ya da kadının isteğine göre değişir maddi imkana bakar 65 gramdan aşağı olmuyor gibi
10 YorumlaBazılarının bu konuda çok mütevazi rakamları var 😄 bkz:@PiLLy_BheBek
10 Yorumla
+1 yılDamadın maddi gücüne göre istenir. Ben 5 tane istiycem 😬
20 Yorumla
+1 yılKilom kadar altın istiyorum yoksa evlenmem sjsjsjjs 😂
20 YorumlaBoşverin evliliği, altını felan o parayla senelerce eskorta gidersiniz niye bir tane tencere suratlı PREMSESE yatırım yapıyorsunuz ki?😎😎
00 Yorumla
+1 yıl12 bilezik 5 tam 4 yarım 10 çeyrek ideal göründük mdöx
10 Yorumla
+1 yılÖnemi yok damat ne kadar alırsa.
21 Yorumla- +1 yıl
Kadınsın 👍
- Para & Ekonomi konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılHiç olmamalı yeter artık.. Altındı, takıydı... Birisi de merhametli, seven birisi olsun allah a şükürler olsun desin🤬
10 Yorumla
+1 yıl6 bilezik bir set yüzük 40. milyar alana geçmiş olsun
10 YorumlaKocasının maddi durumuna göre değişir
27 Yorumla- +1 yıl
Bu şarkıyı gönder
https://youtu.be/8WplQBsDRKs
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Valla konuşulur bu işler genelde 25 bin lirayı buluyor mehir
00 YorumlaKadin erkek esit dunyada neden kadina altin almak gerekiyor?
13 Yorumla
+1 yılAltin alinmasi tam bir cehalet
20 YorumlaErkegin maddi durumuna bağlı
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKilosu kadar hadi bakalım
10 Yorumla
+1 yılKilomun 4/1 kadar altın isterim 😜😜😜
13 Yorumla- +1 yıl
sen ona ne verecen o kadarrr
- +1 yıl
@tolga_cennk verdiğini 2 katını
+1 yılİmkanlar dahilinde alınabildiği kadar
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yıl@DusunenHanim son noktayı koymuş tartışmaya.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 7,1b cevap paylaştı. Trabzon burması yeterli olur.
10 Yorumlahiç alınmamalı, altın için mi evleniliyor
03 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 17,6b cevap paylaştı. Üç bilezik
Bir küpe
Kolye
Yüzük
Yeterli10 Yorumla
+1 yılBana 5tane yeter nsndn
10 YorumlaNe kadar taklmasi onlara kalmış
10 Yorumla
+1 yılbildiğim kadarıyla 6 bilezik..
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 37b cevap paylaştı. Maddi güç yoksa önemsiz.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün masraflarını çıkaracak kadar 😌
10 Yorumla Gönüller bir olsun hiç önemi yok
10 Yorumla
+1 yılBence öyle bir şart olmamalı
10 Yorumla
+1 yılkocanın aldığı kadar olmalıdır
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMaddi gücü ne kadara yetiyorsa.
00 Yorumla
+1 yılEn az 15 kilo altın olmalı.
10 Yorumla
+1 yılerkeğin maddi gücü yoksa zorlanmamalı
10 Yorumla
+1 yılAltın değil, boncuklu inek çanı yakışır..
20 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
aynı şekilde diğer kolunda da 6 bilezik var 🤣babamda da diyor büyük abimin esine bunu aldiysak küçük oğlumun eşine de bunu almak zorundayız aynısından 
En İyi Cevaplar