Ben bu işleri çok bilmiyorum. Ama karşı tarafa bırakinca suistimal edildiği bir gerçek. En iyisi adetler neyse onu söyleyip aldirmak. Zaten orta halli, maaşı iyi, 2 dairesi ve arabasi var.
Şimdi ben buna ne kadar altin aldirmaliyim?
Ben bu işleri çok bilmiyorum. Ama karşı tarafa bırakinca suistimal edildiği bir gerçek. En iyisi adetler neyse onu söyleyip aldirmak. Zaten orta halli, maaşı iyi, 2 dairesi ve arabasi var.
Şimdi ben buna ne kadar altin aldirmaliyim?
Bana göre bu şekilde bir şey ters yani altın istemek filan önemli olan karşılık sevgi ve aşk işin içine maddiyat girince başlık parasında bir farkı kalmıyor açıkcası. Ayrıca evlenmek cidden çok büyük bir masraf bu konuda en çok zorlanan ise yine erkekler...
Bir kişiye tam güvenmiyorsaniz evlenmeyin. Kisiye gercekten güveniyorsaniz , emin olun ki elinden gelen tüm imkanları sizin için esirgemeyecektir.
Bugün yaşam şartları gerçekten zor,500 bin-1 milyonluk altın isteniyor, evlenecek kişinin bu kadar altını verme imkanı yoksa erkeğin ailesi gidip borclaniyor, veya kredi vs çekiyor, tâbi bunu yapan erkek, o saatten sonra kazandığını evine harcamada cesur olmuyor, çünkü zor durumdayken eşi onu daha da zor duruma koydu. Halbuki akıllı kızlar bunu yapmaz ve eşlerine her zaman destek olurlar, böyle olduğu zaman o erkek bırakın 100-200 Gr altını,1-2 kg altını kazanır hâle gelir ve eşi için harcamaktan zerre kadar çekinmez. Bu yüzden akıllı kadın, eşi dünyanın en fakir insanı olsa en zengin insanı yapar, aptal kadın ise eşi dünyanın en zengin insanı olsa en fakir insanı yapar.
her şey samimiyetle, vicdanla, karşılıksiz sevgiyle, güzel ahlakla hallolur
Güzel masal anlatiyorsun ama gerçek hayatta böyle olmuyor. Erkeklerin çoğu çakal. Eski sevgilimle evlenmek üzereyken ayrildik. Çünkü bana yalan söyledi. Param yok dedi düğünü bile tek başima karşılayamam dedi, yarı yarıya karşılayalım dedi, benden masrafli şeyler isteme dedi.
Benim maaşim iyi, birikimim vardı, aileden de varlikliyim. Sorun etmedim. Inan ona hiç masraf ettirmedim hediye bile aldirmadim kiyamadim. Yemeklerin hesaplarini bile bir o ödüyorsa bir ben ödedim israrla. Hiç pahali yerlere gitmedim.
Sonra ne mi oldu? Nişan olacaği zaman onun ortağindan öğrendim meğerse bankada çok yüklü birikimi vamiş bana yalan söylemiş. Evim de yok demişti meğer ev almiş ama memleketten almiş, abisi oturuyormuş onun evinde. Onu da yalan söylemiş.
Etrafimda da benzer olaylar yaşayan çok kadın gördüm
Tamam işte bakın güvenilir olmadığını gördünüz ve evlenmediniz, şahsen helalim benimle samimi olursa ben helalime para hesabı vs yapmam elimdeki herşeyi gözüm kapalı onun için harcarim, zaten birlikte ömür geçireceğiz, nasipte varsa çocuk verecek, benim için cennete giden yol olacak, evde rahat ettirecek, bunları yapan birine ancak bir canım paranın hesabını yapar.
Genelde adet yöreden yöreye değişir ama ortalama olarak 15 ila 20 bilezik ya da 200 gram civarı altın istenir bazı yerlerde sadece 10 bilezik takı seti ve birkaç küçük altınla da olur önemli olan gösteriş değil hakkaniyet sen karşı tarafı ezmeden kendi hakkını da koruyarak konuş orta halli biri için ne çok fazla ne de az olacak şekilde denge kurmak en doğrusu olur
Senin ki altından mi oe karı
Sg
Adetleriniz nasıl kuzenlerin falan ne kadar istiyor buna göre ortalama bir şey belirleyebilirsin
Bizim yöremizde 150-200 gram arası istenir
Ama her yerde böyle olmuyor daha az veya fazla isteyen yerler var
Kendi kültürüne göre tabi karşındaki kişiyide zora koymadan belirleyebilirsin
Senin ki altından mi 200 gram altın ne demek oe karı
Bu konu oldukça hassas bir mevzu ve her aileye, yöreye, hatta kişisel tercihlere göre değişebiliyor. Geleneksel olarak genelde bir tam altın seti (bilezik, gerdanlık, küpe) alınır, üstüne de belli sayıda bilezik eklenir. Ama miktar, maddi duruma ve iki tarafın beklentilerine göre değişir. Mesela bu kişinin durumu iyi görünüyor ama yine de aşırıya kaçmadan, hakkaniyetli bir şekilde kararlaştırmak önemli.
Örneğin, 10-15 bilezik civarı makul olabilir. Ama unutma, asıl mesele altının miktarı değil, iki tarafın da bu süreçte huzurlu ve uzlaşıyla ilerlemesi. İnsan ilişkileri altından kıymetlidir diyebiliriz! 🏠💍✨
Cevap
12Cevap
Evlenirken mehr hariç bir kaç bilezik yeter. Mehr de maks 40 gr falan olmalıdır.
40 gr ne yaa?
220 lira guzel para.
Kaç ay seni idare eder?
3 ay eder tutumlu olursam 5 i zorlar. Yetmez mi?
Mehir bu kadar ucuz mu olmali? Kizkardesin için de böyle düşük miktar mi taktir edersin?
Mehri peygamber bu sekilde uyguluyordu, siz bence dinden cok kendi cikarlariniz icin erkegi soguslemeye istediginiz icin mehri, size boyle gelmesi normal. Standart kadin kafasi kiz kardesine boyle yapsinlar istermiydinn. Ben kiz kardesime mehr de istemezdim bana kalsa...
Kızkardeşine mehir istemezdin yani? Peki kizkardeşin evlenemezse ya da bosanirsa, ona ve çocuklarina ev kiralayip her ay geçimini sağlayacak misin? Yoksa bol keseden atıyor musun?
Bol keseden falan attigim yok. Islama gire mehr sonsuza dek degil, kadin kendini tooarlayana kadar 3-4 aylik gideridir. Ayrica cocugu neden kadina birakiyorum? Mahkeme kadina veriyorsa da onlar hala benim cocugum elbette cocuklarin giderleri bana aittir. Bunun icin mehre gerek duymam. Kaldi ki 1 milyon tl alsan sonsuza dek senin soyledigin senaryida yasayamazsin
Ben kızkardeşinden bahsediyorum konuyu kivirma
Bebekmissin gibi davranma sende. Kiz kardesime ev aldim zaten. Evi olmasaydida acta acikta birakmayiz. Senin ailen oyleyse bilmem de. Biz de birakmazlar merak etme. Bunu yazmama gerek bile yok.
Ufak at, ev almişmiş😂 oyuncak ev mi
Yawww heeheh anladim ben tamam. Aileniz tarafindan cok dislanip onem gormediginiz icin. Elin adamindan piyango cikmis gibi oara soguslemek istemeniz normal. Bu yuzden iste karsiyiz zaten bu durumu. Neyse gonlunce olsun her seymHerkesin hayati seninki gibi degil. Kendi seviyene indirme herkesi farkli farklidir yasamlar.
Kimisi liste yapar kimisi istemez pek kişisel bir tercih sizin isteklerinizle paralel.
Bu iş “ne kadar koparırım” hesabına dönünce huzur kalmıyor, onu söyleyeyim. Adetler şehirden şehre değişir ama genelde birkaç bilezik, takı seti ve nişan/yüzük altınları konuşulur; abartmak yerine iki tarafın da içine sinen makul bir liste yapmak daha sağlıklı. Adamın mal varlığına göre değil, kuracağınız hayatın dengesine göre karar vermek uzun vadede daha kazançlı.
Acıma soyabildigin kadar soy, erkekler cok dusunup deger verilmeye gelmez
Karşı tarafa bırakınca suistimal edeceğine kanaat ediyorsan, açıkçası güvenmiyorsun demektir. Nasıl hayat arkadaşı olacaksın bu güvensizlikle?
Erkeğe bırakirsan kesinlikle suistimal ediliyor. Çevrede herkeste böyle oldu. Zengin olup hiç takmayanı bile duydum. Kiz tarafı daha zenginmiş altin lafı etmemişler. Ama hiç almamak da ağır suistimal
Hee hee aklınız gidiyo para gidecek diye
🤣🤣🤣 cimri herif sen kim evlilik kim? Şişme balon kadın sana yeter de artar bile
Hiç istenmez aç gözlülük etme. Kendi altınını kendin al
Kendi kendime evlemeyim o zaman 🤣
Aslında bunu sen kendin belirlemelisin kimin be dediği kimin ne yaptığı önemli değil sonuçta bir yuva kuracaksınız bir yola çıkıyorsunuz
Yazık valla sırf para altın beklentisi yazık
Istersen hiç istemeyelim?
Mantıklı
Keşke her şey bedava olsa değil mi? 😂
Yok be
Kiymetli olan şeyleri bedava verirsen kiymet verilmez. Bunu kulağina küpe et
Peki
Kişinin sürümü nasılsa ona göte istenmeli. Fazlası istenip zor duruma sokulmamalı.
Bacım lütfen fazla isteme karşındaki adama da yazık
Kemal Sunal'ın Emine en iyisi sen zayıfla sözü aklıma geldi. 😅
Maddi durumu varsa ve karşılayacak durumdaysa iste istediğin kadar 😂😂😂
erkekler ağlamış bakma onlara isteyeceksin örf adet neyse yörelere göre değişir kendi çevrene sor onlar daha iyi bilir
Eşin sonradan bozdurup kendine araba veya borçları ödeyecek ise anlamı kalmıyor
Vermem ki hem arabasi var
Ben misalen söyledim genelde öyle oluyor
Derdiniz bu zaten kendinizi altınla malla mülkle eşya gibi satılık hale getiriyorsunuz mutlu bir evliliği böyle gereksiz şeylerde arıyorsunuz
Ya altın istemek falan çok ayıp geliyor bana ya
Altın falan istemek çok saçma bence.
Kaça satıyorsa kızını o kadar
10 15 gram kâfi bence
Zenginse taksın 8, bilezik
Niye istensin ki? :)
Adet bu
Gücü nisbetinde
Gücü var, şimdi almayan erkek ilerde zor alir
Bunu düşünüyorsan zaten evlenme
Erkek milletine yüz verirsen astarini ister. Altin lafı etmezsen hic altın bile takmaz yüzükle evlenirsin
Kaç kere evlendin?
Hiç evlenmedim, ama sen çok evlendin galiba
Hiç evlenmediysen, şimdi almayan erkeğin ilerde zor alacağından nasıl bu kadar eminsin?
Toplumu gözlemleme diye bişey duydun mu?
Duydum.
Ağırlığınca :D
Bütçesine bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?