Bir edebiyat akımı olarak ortaya çıkan romantizm, günümüzde tutkulu aşıklar için kullanılıyor. Romantizm, gerçek dünyadan uzaklaşmak değildir. Aksine, gerçek dünyanın kötülüklerini müthiş bir yaratıcılıkla kapayabilmektir.

Bir edebiyat akımı olarak ortaya çıkan romantizm, günümüzde tutkulu aşıklar için kullanılıyor. Romantizm, gerçek dünyadan uzaklaşmak değildir. Aksine, gerçek dünyanın kötülüklerini müthiş bir yaratıcılıkla kapayabilmektir.
Tamamen bakış açısı mesela sevdiğine mum ışığında yemek yerine bana göre onun zor günlerinde yanında olman ne bilim iş çıkışı bir anda karşısına çıkıp gofret alıp ona yedirmek lazım ufak seyler kimi insan çok şey ister kimi insan en ufak şeyden mutlu olur.
Öyle odasına kahvaltı götürmek değil bana göre
Ben de aşırı romantik birisiyim.. ama bu zaman da pek de romantik insan pek kalmadı gibi. Romantik insanlarda duygular ve içsel deneyimler ön planda olur. mesela Şairler, yazarlar ve sanatçılar, insan duygularını ve tutkularını ifade etmeye odaklanır bu yüzden de sevdiklerine jest yaparlar.
duyguların ve içgüdülerin coşkuya ve imgeeye dayanma olan sanat akımı diye biliyorum.
Hayalperest ve biraz da duygusal bir "edebiyat akımı"dır.
Cevap
5Cevap
Romantizm kişinin kendi içinden gelen duygularını karşıdaki kişiyi belli etmesidir ama her insan bunu tatlı sözlerle yapamaz kimisi hissettirmek ister bence hissettirmek tatlı sözler söylemekten daha iyidir mesela benim babam çok belli etmez ama bazen öyle laflar kullanır ki dersin ki bu adamın kafasına taş mı düştü yani her insanın sevgi ve romantiklik anlayışı farklıdır benim için de içimden geldiği gibi davranmak ve güzel sözler söyleyip bir yandan da hissettirmek
Romantizm asik insanlarin bir birlerine guzel sozler soyleyerek ve manali duygulu bakarak, gozlerinin icine gozleri kipirdatmadan bakmak, ve bir sey demeden aski gozlerinde gorerek sevgiyi anlamanin kelimesidir romantizm
Birisi seni kandırmış. Romantizm gerçekten bu dünyaya ait değil. Bir ütopyadır
Valla bir kalıbı yok bence herkes için farklı davranışlar romantik geliyor
Biz 🙁
Belli
Akım değil miydi ya
Anlamadim
Akım zaten😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?