Aşk kusurlaryla onu sevmek midir, yoksa kusurlar aşk'a engel mi?

#DeliMavi
30 Ağustos 2023
Aşk kusurlaryla onu sevmek midir, yoksa kusurlar aşk'a engel mi?

#DeliMavi
30 Ağustos 2023
Aşk zaten olduğu gibi kabul etmektir yani kızlar mesela işte uzun boylu olsun yakışıklı olsun derler ama bu aşk değildir aşk da seçmezsin.. kalbini seversin o kadar Aslında, aşkın kusurları görmezden gelmek veya değiştirmeye çalışmaktan ziyade, kusurları kabul etmek ve sevmek anlamına geldiği söylenebilir. Kusurları kabul etmek, bir insanı olduğu gibi sevmek ve onu yargılamamak anlamına gelir. Bu, bir ilişkiyi güçlendirmeye ve daha derin bir bağ kurmaya yardımcı olabilir. Tabii ki, bazı kusurlar ilişkilerde sorun yaratabilir. Örneğin, şiddet veya madde bağımlılığı gibi ciddi kusurlar, bir ilişkiyi sürdürmeyi zorlaştırabilir. Ancak, çoğu kusur, sevgi ve saygı ile aşılabilir.
Aslında şunu idrak edebilsek;
İllaki aynı şeyleri sevmek, aynı şeylerden zevk almak, aynı fikirlere sahip olmak gerekmiyor birini sevip hayat birleştirmeye karar vermek için.
Aradaki farklılıkları kabul edip, normal görüp, yaşımı ona göre şekle sokmak da mümkün.
Ama insanlar kabul etmek yerine kişiyi değiştirmeye çalışıyor.
Mesela;
Evlenmeden önce maça giden, arkadaşları ile sosyal olan bir erkeği ele alalım.
Kadınlar bunu kabullenmek yerine erkeğin maç zevkini ya da arkadaşları ile geçirdi vakti elinden almaya çalışıyor.
İyi de sen yokken bu adam bunları yapıyordu öyle tanıdın öyle sevdin bu adamı.
Değiştirmeye çalışmak bana mantık dışı geliyor.
Bence, sevgi herşeyi ile onu kabul etmektir...
Aşıksan kusurları göremezsin, kusurları görüyorsan aşık değilsindir.
Teşekkür ederim 🙏💙
Rica ederim💙
Sevmen kişi her türlü sevmelidir.
Cevap
35Cevap
Merhaba,
Aşk her şeye rağmen sevmektir, kusurların canı cehenneme! 😅
Her hali ile sevmektir sevilmektir
Kusurlarıyla birini sevmek bizim işimiz değil aşkında böyle bir gücü yok olsaydı asla ayrılık yaşanmazdı. Kusurlar her zaman aşka engeldir insan kusurlu olduğu sürece aşklar yarım insanlarda böyle sızlanıp duracaktır.
Aşk kusur falan dinlemez.. Zaten adı da bunda dolayı aşktır..
Sevgi kusur kabul etmez, görmez. Sadece kollarını açar ve sahiplenir. Onun kusuru buymuş, şuymuş bunlara dikkat etmez. Zira sevgi kalp gözüyle bakınca bulunur, gözle görünce değil.
Kusurların ne olduğu önemlidir. Aşkın gözü kördür, kusurları görmez, üstünü örter ama bazı hatalar inadına tekrar ediliyorsa aşk burada gözünü açar...
Aşkın gözü kördür, kusurlarına tahammül edebiliyorsan aşık olmuşsundur. Bazen kusurlar bile aşık olmaya nedendir. Bugün ayrı bir hoşuma gitti sorularınız 💫
Kusurlar aşka engel olırsa zaten o aşk olmaz bence. Kuzguna yavrusu şahin görünür hesabı insan aşkla sevdiği kimsenin kusurlarını görmez, görse de tolere eder.
Kusurun ne olduğuna bağlı...
Kemerli burun veya büyük popoya bir nebze dayanır insan.
Ancak, cimrilik, bakımsızlık, çapkınlık, yalana düşkünse sevmeyi bırakmalı.
Aşık olduğun zaman kusur görmezsin zaten oyuzden derler aşkın gözü kördür diye, ama o göz evlenince açılır merak etme 😂😂😂
Engel değildir sevdiğin zaman kusurları gözüne batmıyor aksine genelde hiç hoşlanmadığın bir tavır dahi olsa hayran kalabiliyorsun
Aşk kusurları ile sevmek değil, kusurları görmemek bence. Kusurlarına gülümseyebilmek ise sevgiden gelir, en kıymetlisinin bu olduğunu düşünüyorum.
Kusurlarıyla sevmektir kusursuz insan yoktır sadece kusur beni ne kadar rahatsız edecek bir şey orası önemli
Aşk kusurlarla birlikte sevmektir zaten kusurlar da kusur gibi olmaz her şey mükemmeldir. Aşkın içinde olana kusur yoktur.
Eğer gerçekten aşk varsa kusur yoktur zaten sevenin gözüne sevilen kusursuzdur
Kusurları ile sevmek görmez gözün kusuru da aşık ise insan
Aşk ne ile karşılacağını bilmeden kayıtsız şartsız boyun eğmektir, kusurları who cares
sana ait olan her ne var ise seviyorum demektir kusurlar da dahil
Eğer seviyorsan kusurları olsada seveceksin..
Fazla naz aşık usandırır. Bence fazlası itici oluyor.
:) bence nedensiz sevmektir.. gülü dikenleriyle… sonuçta sadece gülü herkes sever…
Kusuru görüyor ise buna aşk denmez.. kör olmuşsa aşk odur
İnsan olduğunu unutmamak yeter kusurlarını görmemek için.
Başkalarında kusur gördüğünü onda görmemektir, onla değişmektir sanıyorum
Zaten kusurlarıyla da sevmek aşk olur. Aksi halde kolay olanı herkes severdi..
Kusurları ile bile sevebilirsen aşk olur zaten kusursuz bir insan yok
Aşk kusur görmemek tir... ask en çirkin leyla ya mecnun olmaktır.
Sevgi iyilestirir... kusurları örter... gerçek bir sevgi varsa her iki taraf da kendine çeki düzen vermek için emek sarf eder...
Bir yemeği açısıyla tatlısıyla yeriz değilmi?
Aşk da böyledir.
Kusurların sevgiyi engellediğini görmedim sevgiyi engelleyen tek şey seçenekler.
Soru sormuyorsun dedin, sordum🤣🤣🤣
😂 Emeklilik yaklaşmış artık
Gıcık yaa🤣🤣🤣
Aşk kusurları görmemektir
birine aşık olduğun zaman zaten onu kusurlarıyla seversin
Güzellikler kusurlarin önüne geçtiği icin aşk vardir, onun için kusur görünür ama önemli deildir
Aşk kusurlarıyla sevmektir yoksa Aşk olmaz yaşanılanlar
Kusuru yok buna bayılıyorummm
Her şeyiyle kabul edebilmektir.
Aşıkın sirrtime göre değişir bu.🙂
Aşk kusur tanımaz ve görmez bence
Kusurlarıyla sevmeyen aşığım demesin zaten.
Her şekilde kusurlarıyla sevmektir
Ask onu kusurlarıyla sevmektir
Kusurdan kusura değişir mesela
İyisi kotusu ile
kusurlarıyla sevmektir
Seven sevdiginde kusur bulmaz zaten
Kusurlar bazen aşkı öldürüyor.
Kusurlar engel oluyor.
Kusur var kusur var demiş atalarımız
Bence kusurlarıyla sevmek
Her şeyiyle sevmektir
aşk varsa kusur yoktur.