İlişkim nasıl hayatımı ve beni mahvetti? Nasıl toparlanacağım inanın bilmiyoorum?

Benim 1.5 yıllık bir ilişkim oldu. Bir süre sonra uzak mesafeye dönüşmüştü. Ama onu görmek için 2-3 ayda bir yanına gidiyordum. O da beni seviyordu, en azından sevmiyor gibi davranmazdı. Her gün arardı, sabah uyandırırdı. Her yaptığını anlatırdı. Ancak çok öfkeli birisiydi ve çok kıskanıyordu. Artık erkek arkadaşlarımla bulusup bir kahve bile içmiyordum. Ama aslında sevgilim yasakladığı için değil, bazen güvendiğimi düsünmediğim davranısları oluyordu.

Uzlaşmacı orta yolcu bir ilişki sürdürdüm. Bir kere bile sesimi yükseltmedim. Küfretmedim. Sorun çıkarmaya çalışmadım. Zaten sessiz sakin birisiydim.
Bir gün onun benimle beraber olduğu ilk aylarda hala 4 sene önceki eski sevgilisini sevdiğini öğrendim. Kızın numarasını saklıyordu. Fotoğraflarını saklıyordu.
Görünce sinirlendim ve ayrılmak istediğimi söyledim, ondan nefret ettiğimi, kötü bir insan olduğunu bana hep böyle şeyler yaşattığını söyledim. Eline yastık alıp bana sertçe vurdu. Vurarken de SUS diye bağırmıştı. Sonra döndü gitti. Ben de panik atak geçirmeye başladım. Nefes alamadım. Ağlamaya ve korkmaya başladım. Titriyordum. Yere serildim. Sakinleşemedim uzun bir süre. Yardım etmeye calıstı ama onun yanımda olması daha da strese soktu beni.

Bu olaydan sonra özür diledi. Bir daha yapmayacağını söyledi. İlişkiye devam ettim. Ancak durmadan kavga çıkarması kıskanması bende stres oluşturuyordu. Vücudumda yaralar çıkmaya başladı. Zona oldum. Ve bir gün biz konusurken "böyle bir şey yaşanmadı" kafanda uyduruyorsun dedi. Nasıl yaşanmadı? dedim. Resmen benimle oynuyordu. Ben psikolojik tedavi almıştım bir süre. Biliyordu. Halusinasyon görüyordum geçmisti ama.

Bana yalan söylemesi üzerine, belki de unutmustu bilmiyorum. Sinirlendim. Bana verdiği zararın farkında değildi. Yaptıklarını annesine uzun uzun mesaj attım. Hepsini engelledim. Çıktım hayatından. Ama psikolojim daha da kötü bir hal aldı.

Bu adam hayatına devam etti. 1 ay sonra yeni sevgili buldu. Ben ise kimseye güvenemiyorum. Herkesten korkuyorum. Evden çıkamamaya başladım. Şizofrenik eğilimler göstermeye başladım. Tedavi alıyorum ama kişisel bakımım da azaldı. İlaçlarımı içmeyi unutuyorum. Uyuyamıyorum çoğu gece.

Benden bir kere bile özür dilemedi, yalan söylediği için. Ona yazdım. Lütfen konuşalım dedim. Tek istediğim olayları düzgün bir şekilde konuşmaktı. Psikologum önermisti. Ama bana dönüş yapmadı. Aramamı açmadı ve mesajlarıma dönmedi. Bana tek bir iyilik yapmasını istemistim. "Sorun sende değil, ilişkimiz olmadı" bile dese yeterdi. "Sana haksızlık yaptım, üzdüm" dese bile yeterdi. Ama düşmanım gibi davrandı cünkü ailesine bana vurdugunu söyledim.

İlişkim nasıl hayatımı ve beni mahvetti? Nasıl toparlanacağım inanın bilmiyoorum?