Siz değer veren misiniz, kıymet bilen mi? Kimlere değer verirsiniz? Size verilen değerin kıymetini bilir misiniz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Siz değer veren misiniz, kıymet bilen mi? Kimlere değer verirsiniz? Size verilen değerin kıymetini bilir misiniz?

Değer vermek öyle değer veriyorum demekle olmaz.. Hissettirmek gerekir.. Birine değer veriyorsam bunu hissettiririm.. Bana da değer veriliyorsa hissetmek isterim.. Öyle sözel olarak sokaktan geçen insan da söyler.. Önemli olan o değerin kıymetini bilmek.. Ama şimdilerde değer veren de verilen değerin kıymetini bilen de yok denecek kadar az..
Karşılıklı olan şeyler olunca daha güzel olur. Dostluk, arkadaşlık, yarenlik gibi durumlarda... Tek taraflı olunca işe yaramaz. Yani buna değer vermek diyemem ya da kıymet bilmek. Tabi bir de karşılıklı değer verip sonradan bunun kıymetini bilmeyen bir taraf insanoğlu çıkar. Günümüz de o kadar çoğaldı ki bu değer vermeyi beceremeyen ya da kıymetini bilmeyen değerlerin. İnsanoğlu kabından çıkmaya görsün işte canavara dönüşüp elindekilerinin kıymetini bilmiyor. Elindeki kıymet gidince süpürdüğü değerleri arıyor.
Kendi açımdan çok şükür ki hayatıma girenlerin değerini bilip kıymetlilerim gibi dua ediyorum hepsine. Hayatımdan çıkanların da değerini her zaman bilmişimdir.
Değer vermek, kıymet bilmek ancak karşılığı varsa anlamlıdır.. Verilen değerin anlamı yoksa, benim senin vereceğin değere ihtiyacım yok derse ağzımızı açamayız.. Çünkü kimse sadece kendisine değer verdiği için ona değer vermek durumunda değil ki haklı da..
Aynı şekilde biz de.. Bize her değer kıymet verene karşılığını veriyor muyuz, hayır.. Birbirini karşılamalı bu duygular ki anlamlı olsun..
İlk görüş yapan olarak EİG senindir...
Sadece ilk görüşü yaptığım için mi.. 😄
Başka görüş yapan olmadığı için mecburiyette var
Gelirler birazdan.. Üfledim sorunu.. 😄
100 kişi de gelse görüşün EİG i hak ediyor
İçimden aktı.. Sağ ol.. 😄
Değer veriyorum diyerek sözel olarak çok kolay bazı insanlar için ama eylem olarak bunu çok az insan samimi bir şekilde gerçekleştirir ve hissettirir.
Lafta herkes değerli işte ama kolayca kalp kırar değersiz hissettirir hatta siler. Değer kıymet bu kadar kolay olsaydı bir anne çocuğunu 9 ay taşımazdı, 9 ayda oluşan bir kalp bir ruh 1 dakikada kırmaya çekinmeyen insanlar var maalesef. Değer vermek derin bi konudur herkes beceremez ancak sözde kalır!
Cevap
1Cevap
Benim için her şey demektir yani güven olmalı bir defa güven olmazsa hiç bir şey olmaz. bir de insan vefalı olmalı bir iyilik gördüğü zaman o iyiliği unutmamalı hiç bir şekilde. ve değer veriyorsa ister arkadaş ister eş dost olsun o değeri korumalı ve karşılığını da vermeli. kıymet bilen insanlar azaldı maalesef çünkü günümüzde çoğu ilişki artık çıkara dayalı kimse kimseyi sevmiyor gerçekten de... herkes kendine bakıyor Değer vermek ve verilen değerin kıymetini bilmek, duygusal zenginliği artırabilir, insanların birbirlerine daha yakın hissetmelerini sağlayabilir ve çatışmaların önlenmesine yardımcı olabilir. Verilen değerin kıymetini bilmek, bir başkasının size verdiği önemi takdir etmek ve saygı göstermektir. Başka birinin size zaman, enerji, sevgi veya yardım sunduğunda, bunun kıymetini bilmek, o kişinin size olan bağlılığını ve desteğini takdir etmek anlamına gelir. Ayrıca, bu kavramlar, insanlar arasında güvenin ve bağlılığın gelişmesine de katkıda bulunabilir.
Değer vermek, değeri görmekten gelir. O "değer" seviyesine ulaşmak için kendini ispatlamış olması gerekir. Ve o seviyeye geldiyse ne kadar değerini bilsem azdır.
Kalbin sadakasıdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?