Bu takıntıdan nasıl kurtulacağım?

Arkadaşlar merhabalar. 1 yıllık ilişkimin içerisindeyim. Erkek arkadaşımın benden önceki kız arkadaşlarına bir takıntım yok. Fakat 5 yıllık bir ilişkisi olmuş ve sözlenme aşamasında ayrılmışlar. Ne yaşarsak veya bana ne hediye alırsa acaba ona da mı böyle yaptı, onu da mı böyle davrandı diye düşünüp duruyorum. Sadece bu kıza bir takıntım var. Benim de daha öncesinde 6 yıllık bir ilişkim olmuştu ama ilişki demeye bin şahit gerekir. Şu anki ilişkimde geçmişime dair hiç kimse aklıma gelmiyor. Fakat erkek arkadaşımın yaşamış olduğu 5 yıllık ilişki onun aklına geliyor mu diye düşünüp duruyorum. Instagram profilimiz herkese açık ve ortak bir hesap. Eski sözlüsü bizim storylerimize bakıp duruyor. Ben de bu duruma sinir olduğum için hesabı gizledim. Aile üyelerimiz ile birbirimizi tanıştırdık. İlişkimizde büyük kavgalar yaşanmadı. Kendisi çok cömert bir insan. Fakat çiçek böcek almayı, 14 Şubat kutlamayı sevmiyor. Kıyafet, teknoloji aleti vs. gibi hediyeler alır. Gündelik hayatta birbirimize çok sık hediye alan çift olduğumuz için sevgililer gününü kutlamayı sevmemesini hiçbir zaman önemsemedim. Romantik olan şeylere karşı alerjisi var galiba. Çünkü o maneviyat ve birbirimize destek olmanın romantizmden daha önemli olduğunu öne sürüyor. Elbette ben de bu şekilde düşünüyorum ama kadın olduğum için azıcık da romantik olmasını istiyorum. Benden önceki sevgilisi ile önemli günleri nasıl kutladığını merak ediyorum. Acaba ona karşı da böyle miydi yoksa bana çok gördüğü şeyleri ona çoktan yaşatmış mıydı?

Bu takıntıdan nasıl kurtulacağım?