6 yıllık sevgilimden nasıl ayrılabilirim?

Arkadaşlar merhaba, evet 6senedir bir ilişkim var fakat bu çocuk artık eskiden olduğundan daha rahatsız edici olmaya başladı onu çok seviyorum ama hem ailesine karşı benim açık giyinmemi savunamam onlar öyle sen biraz daha kapalı giy diyip kaçıyor ama beni böyle bilerek sevgili oldu hem de bundan tartışıyoruz neyse hadi bunu çözümleriz diyorum ama başka sorunlar var çok ilgisiz hep öyleydi zaten ama diyelim ki ben arkadaşımla bi eğlence mekanına gideceğim kız kıza orası alkollü mekan diye istemiyor ama ben gidiyorum ve hiçbir güvensizlikte yok aramızda ortamı kötü diye istemiyor sonra haftalarca sırf bundan rahatsız oldu diye benimle konuşmuyor aksine bana huzursuzluk verdiği için ben soguk davranmam gerekırken onun savunması benım rahatsız oldugum sryler onu ılgılendırmıyor demek kı boyle davranmalıyım tarzı oluyor. şimdi o eğlenceye gidicem haberin olsun diye bir hafta önceden haber vermıstım o zamandan beri ve gittim iki hafta oldu toplamda üç haftadır hiç konusmuyoruz gibi bir şeyiz. mesela bir paylaşım yapıyorum bizimle ilgili cevap bile vermiyor emoji atıyor sadece gülme ya da güzel çıktığım bir video atıyorum ona hiç gülmediği kadar randomlar atıyor aşırı rahatsız edici olmaya başladı. beni sevdiğini biliyorum ama böyle yaparak beni kaybetmekten korkmadıgına emın oldum. ben ayrılmak istiyorum hazirandan beri çok az görüştük yazları az görüşüyoruz eylül sonu gibi görüşebiliriz ancak sizce ne yapmalıyım nasıl ayrılmalıyım? çalıştığı için konuşamıyoruz pazartesi ben de işe başlıyorum yani beni oyalıyor gibi hissediyorum artık. çok doluyum arkadaşlar. 6yılın hakkı nedir?
6 yıllık sevgilimden nasıl ayrılabilirim?