2 yıllık ciddi ilişkimiz vardı aramız çok iyiydi ailesi de beni seviyorlardı 3 ay sonra evlenicektik dün bana birden ayrılmak istediğini halen sevdiğini sadece evlilikten korktuğunu her şey pahalı ikimiz için böylesi iyi olduğu dedi düşünmekten yorulduğunu en son da canıma kıyıcam yapamıyorum dedi eger evlenirsek bu zamanda biz çok zor oluruz intihara kalkışmak gibi bisey dedi İnan insan mecburiyetten bazen herşeyi yapıyor hele bu kişi erkekse inan mecburiyet seni çok seviyorum ve sevdiğim için bunu yapmak zorundayım dedi sizce geri döner mi
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
4 yıl ilişkim bitti. Evlilikten geçimden asla korkmadım ve evim bile yoktu. Hısımım ev olmadığı için ayırdılar bizi yüzükler atıldı. Mantıken bu çok zor bir durum çocuğu iyi anlıyorum 2 yıl önce yine bişeyler fena değildi ülkenin bu duruma gelmesi o çocuğun suçu değil ve bunalıma girmiş çaresizlik içinde. Eski sözlüm benim arkamda durmadı ve babasını haklı bulduğu için bitirdik. Sen eski sözlüm gibi olma çocuğa maddi manevi ne varsa elinden geleni yap destek ol sevgi budur arka çıkmaktır bırakıp gitmek değildir o çocuğun da yaptığı doğru bişey değil fakat çaresizlik insanı ölüme kadar sürüklüyor Trabzon'da bı cocuk babasının teknesiyle ayağına çapa baglayarak kendini denizin dibine bırakarak hayatını kaybetti çaresizlik bunalıma sokuyor insanı. Destek ol delikanlı ol seviyorsan istiyorsan ona da o güveni ver korku değil güveni ver.
Senin adına cok üzüldüm sadece evin olmadığı için mi yanında durmadı? Benim sevgilimin de evi yok hatta borçları var bana hep yorulduğunu söylüyor stresten saçları döküldüğünü artık dayanamadığını söylüyor fakat ben bırakamıyorum bana seni seviyorum ikimiz için bunu yapmak zorundayım dedi ama ben yanında olmayı çalışıyorum zor durumda yanında olduğumu halledicegimizi gerekirse evlendigimizde bende çalışırım diyorum ama istemiyor bugün aradım tekrar konuşmak için müsait kalamadi üzülüyorum
Benim evim olmadığı için bitirdiler düğüne 4 ay kala bitti detaylarını burada anlatamam özel konular. Bunların haricinde aynı şeyleri o çocukta yaşıyor belki benim gibi cesaretli değil biraz mantıktan yana ve bunu kime anlatırsan anlat çocuğun seni sevmediğini falan söylerler çünkü onlar bunu yaşamadı çaresizliğin ne olduğunu bilmiyorlar. O çocuk şuanda psikolojik bunalım içinde inan o çocuk gibi bende çok çaresizlikler yaşadım askerdeyken hemde neler neler çektim param yok diye. Şimdi çalışıyorum ev işine giriyorum önden birikim yapıcam. O çocuk seni elde edemediği için perişan etmemek için geri duruyor çünkü ne kendine güveni var nede ülkenin durumuna. İlerde kiralar ne olur belirsiz ve bu konuda çok haklı. 2 sene önce yine az çok bişeyler iyiydi dolar 8 lira falandı şimdi 27 lira olmuş alım gücü diye bişey kalmamış evlilik artık zengin işi olmuş. Bence çocukla konuş bak eski sözlüm gibi korkak olma konuşun anlaşın sırt sırta verin vallahi billahi Allah size yardım eder gelir buraya da teşekkür edersiniz bi baklavanızı yerim
Benim ailem de karşı uzak mesafe ilişkisi yaşadığımız için benim ailemde ev olmadan vermem diyor fakat ben sevgilimin yanında oldum benim bırakmam gerekirken onun sevgisine inancım kendisi de dedi sevgisizlikten ayrılmıyorum senden razıydım mecburiyet dedi sence geri döner mi
Peki senin nişanlın sonra geri dönmedi mi
Geri döner de durumu olmazsa zor. İnan o çocuğu benden başka birisi anlayamaz anca burada aynı çaresizliği yaşayan biri çıkacakta anlatacak. Bende uzak mesafe ilişkisi yaşadım hemde 4 sene ve düğüne 4 ay kala bitti. Maddi olarak çok zarar ettim. Ailesi mal sahiplerinin oğlunu ayarlayacağını söyledi ve kızda babam haklı diyince bende ayrıldım. Ayrılalı 5-6 ay oldu içimde en ufak bir üzüntü yok çünkü kaybeden ben olmadım aksine kazanmak için ayağıma ayakkabı bile almıyordum. Her zaman diyordum geçiniriz yaparız Allah yardım eder diye ama nasip değilmiş. Umarım anlattıklarımdan bişeyler kazanmışsındır. İşin içerisine aileler girince maalesef ayrılık söz konusu. Karşındaki kişiyi de iyi tanı maddi zorlukta kiralık evde yaşasanız bile kendine guveni olmalı. Sende destek vermelisin zamanla her şey olur. Sevgi bir risktir sevmeyi herkes beceremez herkesin ağzında seviyorum lafı var. Bak ben 4 yıllık ilişki yaşadım ama pişman değilim. Çünkü ben sevdim ve karşılığını fazlasıyla verdim yap dedikleri ne varsa yaptım kendi gelenekleri de dahil detayını burada girmeyeceğim. O yüzden bu iş gönül işidir güven işidir. İyi konuş kafa kafaya verin sorunlara ortayolu bulun çözüm odaklı olun. Birbirinizi iyi tanıyın iyi anlayın.
Nişanlım geri dönmedi o babasının yolunu tercih etti. Sevgiyi doruklarına kadar hissettirim ama şunu da anladım para herşeyin ilacı gerçekten.
Sen en azından sevgilim gibi korkup kaçmamışsın sonuna kadar savaşmışsın nişanlın 4 yılı bir çırpıda silmişse kendisi kaybetmiştir benim sevgilimde önceden olur hallederiz diyordu biraz borçları da var onları da öldüyorlar onun sıkıntısı da var ama yanında olucam birazdan müsait kalırsa yine konuşmak istedim bakalım nolucak hayırlısı
İnan ben ne çileler çektim şimdi o çileler bana çerez parası geliyor yani borçlarımı asgari ücretin yükselmesiyle ödedim az bişey kaldı. Hicbişey imkansız değil imkansızı imkansız hale getiren karamsar insanlar.
Sevgilin hangi burç umarım oğlak burcu değildir
Çevrimiçi ama bana yazmiyor 🥺
Ikizler
Hee ikizler cok duygusal ve dengesiz olurlar biraz sıkıntı özgüven eksikliğinin nedeni belli oldu şimdi insanları burcuna göre bir kalıba sokmuyorum fakat huy hus bakımından az çok çekiyor.
Ben konuştum şimdi Ne olursa olsun yanındayım diyorum olmuyor diyip durdu bahane üretme dedim olmuyor diyip durdu neden güvenmiyorsun kendine dedim enn azından pesimden süruklemiyorum böylesi daha iyi dedi zorlama dedi kredi çekersin olmassa uzatırız ilişkiyi dedim kredi cektim diyelim nezaman a kadar ödücem ilişkiyi uzatsak 1 2 sene yine aynı sıkıntı olucak dedi şartlar zor dedi
Borcu varsa kapatsın ilk önce. Sonra birikim yapsın ev almak için parasını oraya buraya pic etmesin güzelce birikimini yapsın. 3-4 seneye eline bir miktar para geçince ya kredi çeker 2+1 falan ev alır ya da bi araba alır üzerine koyup satarak model yükselterek ev alır kafası biraz ticarete bassın sen akıl ver ona cesaret ver. Benim yaşadığımı sende yaşıyorsun böyle karamsar insanları asla sevmiyorum hayata 1-0 geriden başlıyorlar.
Bana olmuyor niye zorluyorsun dedi ve Dedim ona benim çeyiz hesabim var calısıcam oraya atıyorum sende birikim yap dedim gerekirse uzatırız ilişkimizi dedim bana dediği 1 sene 2 sene uzattık sonra nolcak yine aynı nereye kadar dedi geçim şartları zor dedi biliyormusun gerçekten istemiyor beni ben ona soru sordum dedim ki benim bir başkasıyla evlenmem seni korkutmuyor mu dedim bana dediği hayatın kurtulur senin adına sevinirim dedi bence istemiyor evlilik istemiyor
Hayatın kurtulur dediğine göre seni gözden çıkarmış kafasından atmış. Üzgünüm ama ayrılma zamanın gelmiş. Kaderimi çekiyorsun arkadaşım. Sen gerçekten delikanlı bir kızsın konuşmalarını sevdim. Aynı senin gibi yaptım bende karşımdaki insana çok pozitif oldum ama maalesef adam edemedim bide senin karşındaki erkek. Yapacak bişey yok insan kazanmak için çalışır çaba sarf eder. Bak sen ne güzel diyorsun uzatiriz ilişkiyi arkandayım diye ona güven veriyorsun bunu her kız yapmaz bi kız Max 1,5 sene bekler sonra aldatır gözü başkalarına kayar. Bende çok çalıştım çabaladım neler çektiğimi anlatsam ağzın açık kalır bu sikintilara rağmen ben pes etmedim ne istedilerde yaptım düğüne 4-5 ay kala da ev almazsan düğün yaptırmam dediler maddi olarak çok zararlar ettim psikolojik zararlar gördüm ama şimdi güçlendim param da var az borcum kaldı 1-2 ayda bitiririm. Yani benim bir hedefim var onun bir hedefi bile yok yazık. Güçsüz erkekler kaybetmeye mahkumdur. Ben asla kaybetmedim onlar beni kaybetti benim gibi seveni kaybettiler bı ev meselesi için. Ve inan neler çektiğimi bilsen gerçekten şok olursun. Ayrılalı 5-6 ay oldu kendimi çoktan toparladım ve kendime söz verdim bir ev sahibi olacağım hayırlı bir kismetle dünyaevine gireceğim bu kendime boynumun borcudur.
1 sene daha bekleyelim dedim anlastik barıştık ama inst tanımadığı kızları ekliyor bir kız vardı dün sordum çıkartın mı dedim bana dediği engelledim bir arkadaşımın inst dan baktım kızı engellememiş takiplesiyorlar sordum neden böyle yapıyorsn aramız iyiyken bana neden yalan söyledin dediği dün ku dediklerim doğru ben evlilik düşünmüyorum çevrem olmasını istiyorum bende dedim kız çevren olmasını istiyorsan maddiyattan vurmucaktin dedim oda bana bunları sonu maddiyat dedi napmalyalim
İkizler burcu çapkındır dengesizdir işin zor.
Çapkınlığı yoktu bu maddiyat konusundan sonra böyle oldu ablasıyla konuştum kardeşim cöküslerde ne yaptığını bilmiyor dedi üzülüyorum zoruma gidiyor napmam lazım aklım durdu
Valla kalbinden ne geçiyorsa onu yap ikizler olduğu için pek guvenemedim ama yine de bildiğin gibi yap ekonomik çaresizlik kötü bişey.
Yine ayrılcam diyor ben bilmiyorum psikoloji çok kötü yanında olmak istiyor izin vermiyor
Ayrıldık
Yorumları tekrar baştan okudum sen gerçekten delikanlı bir kızsın bunları hak etmedin benim kaderimi yaşamışsın karamsar bir insanla yapamazsın. O seni kaybetmiş üzülme az çok ağlarsın ama geçer. İnsan sevdiğini elde etmek için çabalar ben çabaladım sonu ayrılıkla bitti ama pişman mıyım asla çünkü ben hep güçlü kaldım asla negatif olmadım inancımı asla yitirmedim parasızda kaldım o an dua ettim Allah öyle bir imdadıma yetişti ki bana biryerlerden para gelerek kız tarafının nişanını kendim yaptım sonra ödedim borçlarımı kurtuldum şimdi de az bişey kaldı 120 bin TL zarar ettim ben. Çok detaya burdan girmek istemiyorum. Sen gerçekten bunları hak etmedin bende. İşte bu imtihandır üzülme. Sen elinden geleni yapmışsın helal olsun aynı benim gibisin birikimini yapmışsın sevdiğine yaparız ederiz hallederiz demişsin aynı ben. Allah yolunu bahtını açık etsin.
Aşağıdaki yorumlarını da okudum bide çocuğa demişsin çalışırım sana destek olurum diye senin gibi kadını alsın başına öpüp koysun ne kıymet bilmeyen insanlar var arkadaş.
Evet biraz zor durum nebilim eskiden oyle bir insan değildi maddiyat konusunda kötü diye yine bırakmadım dün aracakti beni aramadı baya yazdım 20 defa falan 9 kere de aradım cevap vermedi redetti beni kardeşine yazdım arasn diye kardeşine git başımdan demiş yarım saat sonra yazdı hiçbirini okumadı sadece niye uymuyon dedi canım yanıyor konuşmak istedim dedim o ise hic umursamadı niye canın yanıyor delimisin dedi bende aradım açmadın dedim meşgul olduğunu yazmadın dediğimde de vaktim olmadı dedi yine telefonda çözüm ürettim yaparız ederiz dedim ama o bana soğuk şekilde istemediğini sanki karşın da yabancı biri var gibi davrandı bitirelim dedi ilerde zorlaniriz dedi kafasında koymuş ve ben ona bukadar duygusuz olma dediğimde ben hep böyleydim duygusuzum dedi cok kalbimi krdi birazcik kendimden saygımdan bıraktım
Teşekkür ederim de işte insan oğlu nankördür biraz sevildiğini görsünler sana acımazlar
Dediğim gibi kaderimi yaşamışsın. Şimdi güçlü olma vakti. Üzülme karşına daha hayırlısı çıkar ben bütün kapılarımı biri hayatımı mahvetti diye kapatmıyorum. Çünkü herkes aynı değil.
Ben yine aynı duyguları yaşamaktan korktugum için gelmesin kimse :)
İnan bende aynısını yaşıyorum 120 bin TL zarar ettim bidaha zarar etmekten korkuyorum napcan işte yalnız da kalamıyoruz yalnızlık çok koyuyor
Biriyle taniscaksan fazla güvenme ve uzatmayın ilişkinizi ve ona yasadigin olaylardan soru sor tepkisini ölç senin için kolay olur zor gününde kalırmı gidermi diyr
Öyle aynen bide evim olursa evim yok kiradayım diyeceğim.
Evet biraz fakir görün paran olsa bile dene bir nevi şimdiki insanlara güvenilmez
Aynen öyle bakıcaz artık menfaat ilişkisi mi sevgi mi bunu test edeceğiz
Öyle yaparsın artık
Seven gitmez. Bahane bulmus. Evlenmemek için bu işi bahane etmis. Kesinlikle baska biri var. Veya sen kırılma diye bu yalanı uydurdu
Ben dedim bir insan gidiyorsa yerini hazırlayıp ta gider sen yerini hazırlamışsın dedim oda sen beni böyle mi taniyorsun yok öyle bisey dedi
Var var gayet. Sen üzülme diye demis. Yerini hazırlayıp gitmis. 2 seneye unutursun kimse vazgeçilmez degi
Bırak gitsin gerisini okumadım bile evlilik sorumluluk ondan kaçanla devam etme
Zaten her sey pahalı dedi ilerde zorlaniriz dedi kendisi istemiyor hatta dedim ben de çalışırım sana destek olurum dedim ben çalışmani istemem dedi
Hayat ortak çocuk olunca ne olacak mesela anne sütü lazım...
Hikaye yani kendini hazır hissetmiyorsan kimseye umut verme boşuna
Hazır hissediyorum çocuk diyorsunda biz zaten 1 sene çocuk düşünmüyorduk sence geri döner mi sevgilim
Zor çok zor