Birbirinize karşı duygularınız olmasa bile, bir evliliğin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?

Birbirinize karşı duygularınız olmasa bile, bir evliliğin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?

Merhaba,
İyi akşamlar, mantık evliliği huzur getirebilir. Örneğin erkek ve kadın, para için evlenirler karşılıklı parayı seviyorlardır. Paraları olduğu sürece mutlu olurlar. Kimisi hani iyi insandır, kişilik ve karakter olarak güzel insandır. Sadık namusludur. Sirf bunun için evlenir ve mutlu olabilir ki eskiden evlenen insanlar birbirlerinin evlendikten sonra seviyorlardı. Mantık evliliği aşk evliliğine dönüşebilir...
Ben mantık evliliğine sıcak bakmıyorum. Kişilik ve karakter meselesi mantığıma uysa da kalbim son kararı verir. Ne zenginde gözüm var ne güzel olanda gözüm var. Benim olanda gözüm var sadece ve benim olacak olanda..
Nice insanlar sırf yatak ilişkisi için evleniyor, aşk yok, sevgi yok, ten uyumu için evli kalanlar var. Var da var yani! 😅
Mantıklı bir aşk mantıklı ama hiç mantığımı dinlemiyorum. İlle de aşk ille de aşk! 😅
Yüzlerce evi arabası hatta İstanbul'u alacak kadar parası olsa ne olur ki kalbimi alamadıktan sonra gönlüme giremedikten sonra...
Haklısın duygunun olmadığı ilişki ev arkadaşlığı gibi bir şey olmalı
Var öylesini de sevenler onların mantığına uyuyorsa evet olur huzur da bana olmaz 😅
Hem sevmek kolay da değil inanmak güvenmek 😅
Mantığın canı cehenneme 😅yani şey mantık evliliğinin 😅🤣
Benim ilişkim olmadı ama olsaydı da mantık evliliği tabi ki de yapmazdım çünkü benim için duygular olmalı bir ilişki de duygular yoksa eğer zaten neden evleniyoruz ki amaç nedir? seks mi cinsellik mi bunlar önemli değil. aşık olduktan sonra evlenmek isterdim ben. ama bazı kişiler sadece mantık evliliği yapar mesela başka kimseyi bulamaz artık yalnız ölmek istemiyorum der ve mantık evliliği düşünebilir. yine de Her evlilik, çiftlerin kendine özgü dinamikleri ve dinamikleri ile birlikte gelir. Mantık evliliği veya duygusal aşk temelli evlilik, başarı veya başarısızlık açısından mutlak bir kriter değildir. Evliliklerde önemli olan, karı-koca arasında sağlıklı iletişim, saygı, anlayış ve uyumun oluşmasıdır. bazen de tabi mantık evliliği huzur getirebilir ancak evlilikteki temel ihtiyaçlar, duygusal bağ ve ilişki uyumu göz ardı edilmemelidir. Evlilikteki başarı ve huzur, çiftlerin birbirleriyle olan ilişkisine, iletişimine ve birlikte çalışmasına bağlıdır.
Birine karşı duygularının olmaması onu umursamaman demek, ona fedakarca yaklaşmaktan çok bencilce yaklaşman demek. Mantık evliliğinde çıkarlar söz konusudur. Kişiler önce kendi çıkarlarını düşünür. Bu nedenle de herkes önce kendi mutluluğunu düşüneceği için iki tarafta mutlu olunamaz
Mantık evliliği de huzur getirmez, evlilik huzur getirmez, kaçırır. Burada asıl problem “evlilik” 😃 söyleyeceklerim bu kadar
İmza yorum 😄
✏️ atıver tatlım 😃
Teşekkür ederim ☺️🌸
Rica ederim tatlımm🥰🌸
Cevap
17Cevap
Benim tercih edeceğim bir durum değil. Aslına bakarsan da mantık evliliği daha sağlıklı örnekleri de var. Ancak ben sevmediğim kadına dokunmadım dokunmam da. O yüzden benlik değil. Evlenmek için de aşık olmama gerek yok. Sevgim olsun yeterli. Yaşasın bekarlık bu arada
Aynen en güzeli
Tabeee
Duygu yoksa sadece ev arkadaşı olmaktan öteye geçmez.. evlilik aşk olmasa bile Sevgi , empati muhakkak olmalı.. Duygu yoksada gider gitmez değil.. sakin hoşgörülü baskın karakterde olmayan insanlar bu şekilde de de sürdürebilir elbette.. ama ne kadar mutlu olunur orası işte muamma... Aşk olmasa bile muhakkak içinde sevgi barındırmali...
ancak huzur veriri ama bi köpek ile ya da ev arakdaşyla da aynı huzur sağlanabilir
adama gerk yok yani illa tabii parasını yeme derdi varsa kadının bilemem
mantık evliliği hiç benlik bi konsept değil.
Hayir inanmıyorum. Karsilikli sevgi hataları, eksikleri tolere eder ama sevgi yoksa her şey daha keskin ve kırılgan bir hal alır. Mantik evliliğinin icinde bolca sevgi bulunmalıdır eğer yoksa bu evlilik iş anlaşmasından başka bir şey değildir.
İnanmıyorum. Bir yerden sonra duygusal anlamda çekim hissedebileceği biri karşısina çıkar insanın. Sonra ne huzur kalır ne başka bir şey. Ayıkla pirincin taşını.
Kadınlar duygusaldır ve onlara göre mantık evliliği zengin koca bulup çocuk sahibi olmak 👍 hal böyle olunca mutlu olmaları çok ama çok düşük bir ihtimal. Erkekler mantıklıdır ve içinin ısınmadığı mutlu olamayacağı biriyle evlilik yapmaz.
Kişilerin niyeti o her şeyi yapabilirler başarısız olan evliliklerin temeli bir taraf ya da iki tarafın niyeti ile olur
Çok zor çünkü aynı evin içinde o insanın olumsuz yanlarını göreceksin ancak aşkla kabul edersin
Oturup beraber planlar yapıp sorunları çözebiliyorsan mantıksız değil
Duygusuz olur mu yahu. Sus laaağğn duygusuz peze... Sahnesi aklıma geldi ya hahahha
Bence Huzur getirmez mantik evliligi yapanlar genelde para icin yapar karakteri pes para etmez insan olduklari icin size huzurdan çok bela getirir
Duygu yoksa evlilik ilgi alanım değil.
Mantık evliliği her nekadar aşk evliliğin yerini tutamazsa bile, huzurlu bir şekilde ilerliyebilir evet.
Hayir ama görücü usulü ailelerin uygun gördügüyle olabilir
Huzursuzunu görmedim evlenenlerin
Huzur getirir ama mutluluk getirmez
Mantıgına yatan kalbinede yatıyorsa tabiki
Duygu yoksa ben katlanamam.
Duygusuz bir evliliğin yürüyeceğini düşünmüyorum.
İyi anlaşıyorlarsa severler
Hayır, inanmıyorum.
Aşk yok zaten getirir
Getirebilir
Getirebilir
mantıklı olan her şey iyidir
Evet getirir
büyük hata
Hayır
Saçma geliyorm
Getirir
Tabii ki getirebilir