Evlilik, insanı huzura mı erdirir yoksa huzurunu mu bozar?
#mutlugünler
Evlilik, insanı huzura mı erdirir yoksa huzurunu mu bozar?
#mutlugünler
Şu bir gerçek ki; evlilik insanı dönüştürüyor, kendinde dahi bilmediği bilinmezlikleri ortaya çıkarıyor evlilik. Evlenen kişi kendini sabırlı sanarken aslında tahammülsüz birisi olduğunu görüyor, sevgiliyken çiftler aynı evde yaşarken pek sıkıntı yaşamazken evliyken o sıkıntılar bir sığ oluyor, çünkü elde etmenin rahatlığı içinde oluyor kişiler. Evliler kolay gidemiyor, kolay boşanamıyor, o imza nelere mal oluyor, imzayı atmak tüm sorumlulukları ve sorunları da beraberinde getiriyor lakin sevgililer bay bay diyip kolayca çıkıyorlar birbirlerinin hayatından, evliler de durum böyle değil, kanuni bağlarla bağlı evliler birbirlerine, boşanmaya kalksalar mal bölümü yapacaklar, kimse de iki günlük birisine malının yarısını, büyük bir kısmını kaptırmak istemiyor.
İnsan kendini zor tanıyan ve evlilikle beraber yeni huylar edinen birisiyken kolay bir kurum olmasa gerek evlilik.
Doğru insan olmak ve doğru insana rast gelmek mühim olan lakin çok doğru insanlar dahi, adamakıllı insanlar dahi birbirlerine uygun ayakkabı olmayabiliyorlar, aynı yolu beraber yürüyemiyebiliyorlar.
Evlilik sabır işi, evliliği ustaca sürdürebilmek büyük bir sanat.
Biraz insana bağlı o evliliği huzur içinde yaşamak ve evlendiğin kişiye de bağlı tabi ki.
Özgürlüğüne düşkün kişi için evlilik ızdırap gibi görünse de , eşi kendi alanına girmeyen, boğucu olmayan, güvenen, kısıtlamayan birisiyse o evlilik ızdırap olmaz.
Bu sorunun net bir cevabı yok lakin herkes eşine denk gelmeli, herkes hayatı farklı yorumlar.
Karşındaki kişi geniş kapsamlı düşünen, sana liman olan, hayatı paylaşacağın, arkadaş olduğun kişiyse o evlilik huzur dolu bir evlilik olur lakin hiçbir şey tek taraflı değildir , çiftler karşılıklı emek verecek, bazen birbirlerinin kusurlarını görmezden gelecek , birbirlerini idare edebilecekler, olgun olacaklar , üçüncü kişilere karşı birlikte birbirlerine karşı bir zırh olacaklar, ancak o zaman o evlilik cennet olur.
Erkeği kasa, kadını bulaşık makinesi, çamaşır makinesi , aşçı olarak görenlerin evliliği faciadır
Yazdıklarında haklısın fakat bizim toplumumuzda evlilik iki kişilik olmuyor iki sülelelik oluyor maalesef. Hal böyleyken ayakta kalmak zor oluyor.
Onun için diyorum evliliği ustaca sürdürebilmek bir sanat diye 😊
Sanatçılara selam olsun öyleyse 😃
Tatlı bir huzur o hayatın anlamı sanki cennette Adem ile Havva misali oluyorlar sanırım. Empati yapınca böyle hissediyorum. Yalnızlık bence cidden insanı çok yaralayan bi endişe ve eğer o huzuru, o bütünlüğü, tamamlanabildiği bi insan bulursa insan cidden evlenmeli! İnsan yaşı kaç olursa olsun sevilmeye muhtaç!
Bu muhtaçlığımızı iyi kalpli insanlar giderir inş
❤️❤️
Evlilik, insanların hayatında önemli bir dönüm noktasıdır ve bu sorunun cevabı kişisel deneyimlere, beklentilere ve ilişki kalitesine bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak evlilik, kişinin huzurunu artırabileceği gibi aynı zamanda huzurunu da bozabilir. Evlilik, uyumlu bir çift için, birbirlerine destek olma, birlikte mutlu zaman geçirme ve birbirlerine güvenme duygularını artırabilir. Bu durumda, evlilik insanın huzurunu artırabilir ve kişinin hayatına yeni bir anlam ve amaç katabilir. Ayrıca, evlilik, çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımasına ve birbirlerine karşı saygı, sevgi ve hoşgörü duygularının artmasına da yardımcı olabilir. Ancak, bazı durumlarda evlilik, kişinin huzurunu bozabilir. Örneğin, uyumsuz bir çiftin evlilikleri, sürekli tartışmalar ve çatışmalarla dolu olabilir ve kişilerin huzurunu bozabilir. Ayrıca, evlilikte yaşanan ihanet, yalan veya güven kaybı gibi durumlar da kişinin huzurunu bozabilir. Sonuç olarak, evlilik insanın huzurunu artırabileceği gibi aynı zamanda huzurunu da bozabilir. Ancak, evlilikten beklenen huzur, çiftlerin birbirleriyle uyumlu ve sağlıklı bir ilişki yürütmesi ve karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü ve destek duygularını beslemesi ile mümkün olabilir.
Cevap
25Cevap
Ehline denk gelen hiç bir çiçek solmaz.
Az söyledim çok anla.
Huzur olarak neyi kabul ettiğine göre değişir. Mesela burası dünya illaki hayatta zor zamanlar olacak ya da sorumluluk alman gereken zamanlar olacak. Mesela çoğu kadın izlediği dizilerden etkilenip toz pembe hayaller güdüyor peri masalı misali evlilik hayal ediyor. Bu romantiklerin düşündüğü gibi bir şey olmayınca daha doğrusu olmadığını anlayınca vay şöyle vay böyle diye feryat figan ediyorlar. Yeri gelecek tartışma da olur yeri gelir sınırlarını gevşetmede olacak. Toz pembe hayaller kuranlar için huzur bozucu ama diğerleri için huzurun kapısıdır. Hiç bir şey yoksa bile nefsinin isteğini helal dairesinden gidermek mevcut. Bunun dışında bekarlık ne zamana kadar. Sonu yok şu an çevrede olanlar 3 gün sonra çevrende olmayacak. Bence evlilik güzel herşeye rağmen ki sistemde başkasını kabul etmiyor. En azındansa bana göre. Çok zengin bile olsa bir patlasın çal oynasın dönemi bir müddet sonra sıkar
İyi hoş diyosun da kimse yok ki evleneyim 🤷♀️
Belki çıkar birisi. Belkide çıkanı sen görmezden gelirsin profildeki misal 😃
😃😃😃
İki kişi ne kadar huzurlu olursa. Bu durum o kişilere o kadar batar. Atıyorum damadın annesin, gelinin annesi gibi. Mutlaka dışardan negatif bir etki içine girerler.
Damadın annesi üzerine 10 ciltlik kitap yazılır 😃
Evlendiğin kişinin karakterine ve aile evinde gördüğü eğitime bağlı. Mesela erkek olan biri aile evinde annesine ablasına ya da kız kardeşlerine iyi davranıyor, gerektiğinde, ihtiyaçları olduğunda yardım ediyorsa, ayrıca ahlakıda iyiyse, ondan çok iyi eş olur. Kişiden kişiye değişen bir şey, ayrıca seninde evlendiğin kişiye saygı göstermen, sevgini belli etmen, iyi davranman gerekir, o zaman güzel bir evlilik olur, elbet ufak tefek tartışma ya da pürüzler olabilir, ama bu her evlilikte olan bir şey
Evlilik kutsaldır. İnsan huzura ve düzene kavuşmak için evlenir. Bazı evlilikler varolan huzurun kaçmasına sebep olabilir. Bu da direkt olarak evlendiğiniz kişiyle alakalıdır. Size uyum sağlayabilen, bir çok ortak noktada buluşabilen biriyle neden huzur bulamayasınız..
Evlilik değil huzuru veren eştir bu sevgilide olabilir illa evlilik olmasına gerek yok insan sevdiğine huzurum diyebiliyorsa on numero beş yıldızdır her şey 😊 öğren bunları öğren 😂🤣
Konumuz evlilik şu an 😃
Illa pislik yapacaksın dimi😂
Yapmazsam olmaz 😃
En yakın arkadaşım evlendi artık sürekli bana benden mutlu olmaya hakkın yok seninde evlenmen lazım diyor
Baldızı sana yapsın o zaman
Baldızı yok olsa da bilemedim ya
Daha gençsin zaten ya az daha düşün bekle bişey olmaz
Genç derken 😂 yaşıtlarım torun sevecek az kaldı 😂😂
Ciddiye mi aldın allah aşkına 😒
Damnnnnnn u kadın
Evliliğe göre değişir yani eğer doğru kişiyle doğru zamanda bir evlilik yapılırsa mutlu olunabilir ama yanlış insanların evliliği söz konusuysa muhtemelen huzur bozulacaktır. 🌸
Evlilik kutsal bir müessese, bunun farkında olan bireylerin evlilikleri, eğer karakter /kişilik bakımından anlaşabiliyor ve cinsel tutkularıda uyuşuyorsa çiftler huzurun derinliklerine ulaşırlar.
Doğru kişiler evlendiğinde huzura kavuşturur. Yanlış kişiler evlendiğindeyse huzuru kaçırır ‽
Doğru yerde doğru zaman da doğru insanla birlikteysen uyumluysan senden huzurlusu yoktur.
Daha once hic erkek arkadasi olmamkssa yani kocasi ilki olacaksa evlilik insani huzjra erdirir.
Ama aksi durumda evlilik insanin bagazinda takilmis zincir gibi gelir.
Severek Evlenilirse Çok Güzel Olur Diye Düşünüyorum Yinede Bilinmez
VESSELAM
Evlendiğin kişiye bağlı. Kimini huzura erdirir, kiminin huzurunu bozar.
Açıkçası bu herkesin evliliğine göre değişir kimisi huzur dolar kimisinin huzuru kaçar
Eş var insanı vezir eş var insanı rezil eder.
Eşe bağlı bu sorunun cevabı
Bazen o huzur bozuluyor ve ot gibi oluyorsun. ya da farklı yerde o huzuru arıyorsun.
Anlayışlı biriyle evlenirsen her şey çok daha güzel olabilir
Ne işim var evlilikle 🤔
Belki annenin işi olur 😃
Annemin ne işine yarıcak 😀
Kadın torun ister çatacak gelin ister 😃
İstiyor zaten evlatlık alıcam 😂
Gelini de evlatlık alamazsın 😃
Annem evdeyken götürürüm manitamı 😂
Hayırlı işler hadi bakalım 😃
Dediklerini yerine getirmiş oldum 🥳
Anneler yemez bu numaraları yalnız 😃
Huzursuz olacaklar hiç evlenmesin.
Sonra mecburen evlendim yok anasının bilmem neyi oldu evlendim yalanlarına gerek yok.:)
evlilikten evliliğe değişir
herkese göre değişir net cevabı olmaz
istatistiklere bakarsak huzur bozar
Çoğunluk huzura eriyor çoluk çocuk sahibi oluyor
Her ikisi de oluyor zaman zaman
2si de olabilir 2. ihtimal yüzünden evlenmiyoruz
aşık olduğun kişiyle evlenirsen huzur olur
Nasıl biriyle evlendiğine bağlı
Çoğunlukla huzurunu bozar
Evlendiğini kişinin kalitesi öncüldür.
Evleneceğin kişiye göre değişir..
kişisine göre değişkenlik gösterir o