Yaş geçiyor yinede bekliyoruz peki görücü usulü mü evlenmek daha doğru yoksa aşık olup evlenmek mi?
Cevabın nedir?
+1 yılİlişkilerin temeli sevgi, saygı, hoşgörü ve özveriye dayanır. Bu temel sağlam olmadıkça aşk evliliği de olsa, görücü usulü de olsa sağlıklı bir evlilik olmaz. Bu nedenle öncelikle duygusal bir bağ kurulması gerekiyor. Bu da hemen olacak birşey değil. Bu nedenle flört dönemi kadınla erkeğin birbirini tanıması için çok önemli bir süreçtir. En büyük aşkla başlayan ilişkiler bile zamanla dejenere olup hüsranla sonuçlanabiliyor. Görücü usulü iletişim olanaklarının kısıtlı olduğu dönemlerde belki mantıklıydı ancak günümüz koşullarında çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Elbette görücü usulüyle evlenen çiftlerden de çok mutlu olanlar vardır. Ama bu bir kumar gibi oluyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
ikiside. degil mantik evliligi uygundur. ask evliliginde. uzulenebilinir. mutlu olunmaya bilinir. gorucu usulu tanimadan. evlilik olmaz bence. mutsuz yine olunabilur. ama. mantik evliligi. seni her zamn mutlu etmeyi bilen birisini. ileride cok seversin. ve mutsuz. olma ihtimaliniz cok dusuktur
123 Yorumla
Soran+1 yılGörücü usulü zaten mantık evliliği oluyor aile ya da arkadaş tanıştırıyor 😊
Soran+1 yılSenin dediğin nasıl kendin mi buluyorsun o zaman aşk evliliği olur 😏
- +1 yıl
ya. kendin bulma. degil. etrafinda. birileri. olabilir. internette. olabilir. duzgun dogru. durust birine. benziyorsa. once arkadaslik. cunku arkadaslar birbirlerini dertlenir. dertlerini dinler. o zamn anlarsin onu tam. snra. ileriye tasiyabilirsin. ask. evliligi degil mantik. asik olmadan. tartmak baska. asik olarak tartmak baskadir. asikken. seni aldatsa bilr. afetmek zorunda kaliyorsun ama. her gun uzuluyorsun. ama. kopmakta istemiuorsun. arada kocamn. farklar war :)
Soran+1 yılÇok mantıklı konuşuyorsun ve katılıyorum birini sevip tartmak başkadır mantık süzgecinden geçirip tartmak dediklerinde haklısın 😏😏
- +1 yıl
ben. zamaninda. dersimi cok iyi aldim. bu hayyata. annen. haric. herkes. menfeat. bak kardes ve baba bile icinde. ama. anne. haric. asik oldugunda. onun icin anneni bile cok uzebiliyorsun. ben cok uzdum. kirdim annemi. ama. dersimi iyi aldim. simdi. ilk. annem. kim girecekse. hayatima. farketmez. annem oncelik. ha. esime. haksizlik. yapmam o ayri. allahin emaneti :)
Soran+1 yılAllah yüreğini hiç bozmasın 😇😇 Sana senin gibi güzel düşünen bir eş nasip etsin 😊😊 ebet anneler olmasa biz de olmazdık bence ne eşini üz ne anneni.. o zaman huzurlu olursunuz 😊
Soran+1 yılEvet demiştim ki ne anneni ne eşini üz o zaman huzurlu olursunuz demiştim 😊 amin sende sağol inşallah 😊
Soran+1 yıl👏👏👏😏😊😊
Soran+1 yılOlabilir 😄😄
Soran+1 yılSuya düşmüş olabilir 😅😅 bende var emosji
Soran+1 yılUygulamanın emojisi yok zaten bunlar telefondaki emojiler onlara rastgele bas çıkar 😎😎😋😋
Soran+1 yılÜzülme ben senin yerine emoji yapim sen de kopyala yapıştır yap bilmem ki olması lazım 😇😀😁😂😃😄😅😆😉😊😋😎☺🙂🤗😇😐😶😑🙄😏😣😥😮😯😴😪😫😌🤓😛😜😝🙁😒😓😔😕😖🙃😷🤒🤕🤑😲😞😟😤😢😭😦😧😨😩😬😰😱😳😵😡😠☻☹👿😈👹👺💀👻👽👾 bunlar var 😊
Soran+1 yılHmm 👁👁
+1 yılGörücü usulüyle ileride muhabbet daha artıyor ve daha çok büyüyor sevginiz. Ayrılık boşanma falan çok az olur görücü usulünde. Fakat aşık olup evlenerek falan, ileride ayrılmak ihtimali daha yüksek
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum 😊
Görücü usulü evlilikler midemi bulandırıyor. En iyisi âşk evliliği, tutkulu bir birliktelik olur..
113 Yorumla
Soran+1 yılAma görücü usulü de hoşlanmak vardır elbette 😊 bana görücü usulü mantıklı gelmeye başladı aşka inanmıyorum gözlemlerime dayanarak 😊
Soran+1 yılAma zamanla tanırız belki yani görücü usulünde de tanışıyorsun önce sanırım 😊
Soran+1 yılAşkın garantisi var mıdır? Yanlış insana aşık olursak aşk biterse 😕
Soran+1 yılBende evlilikten biraz korkuyorum nasıl olur güzel bir yuvamız olur mu diye ama yinede hayırlısı demek aklımıza gönlümüze uyan merhametli birini beklemek lazım vardır belki 😏😇
Soran+1 yılTamam olur 😊
Soran+1 yılDenedim ama gönderilmedi
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
33Cevap
+1 yıl23 yaşında ne yaşadın da bu kadar umutsuzluğa düştün arkadaşım? Görücü usulü evliliklere karşıyım ben.
11 Yorumla
Soran+1 yılBir şey yasamadim sevilmedim sevgilim yok diye sordum zaten 😊
görücümü yoksa aşkım bilmem ama nasibine kendini saklaman hepsinden önce gelir :)
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah 😊
+1 yılMerhaba 24 yaşındayım kötü alışkanlığım yok ve utangaç çekingen olduğum için kız arkadaşım olmadı :(
111 Yorumla
Soran+1 yılBende öyleyim çekingenim biraz 🙈 olur olcaksa da inşallah değer bilen birisi olsun kendini üzme 😊
- +1 yıl
Yaşlanıp gidicem ya :( Allah korkusu vicdan merhametli bir kız bulamıyorum utangaç çekingenim :( Elini tutunca kalbimin ritmi değişsin ellerim terlesin istiyorum :(
Soran+1 yılAynı kaderi paylaşıyoruz ne yapalım belki onlar bizi bulur en güzel şeyler ummadık anda olur... kalbini ferah tut 😊
- +1 yıl
Olmuyor işte :( arkadaşça konuşabilir miyiz :(
Soran+1 yılOlur sadece negatif düşünmemeye çalış sen inan yeter ki.. Bende aşk evliliğine pek inanmıyorum bakalım kader neyi gösterir 😊
- +1 yıl
İnş hayırlısı demekten başka dua etmekten başka bir şey yapamıyorum :(
Soran+1 yılAmin inşallah 😇
- +1 yıl
dua eder misin benim için lütfen :(
Soran+1 yılEderim tabi tez zamanda doğru zamanda sevgini hak eden anlayışlı, merhametli seni sevecek o insan inşallah karşına çıksın 😏 uzaklarda değil belki çevrene bakman gerekir 😊 güzel bir yuvan olsun inşallah 😊
- +1 yıl
Teşekkür ederim seninde :) arkadaşça konuşabilir miyiz :(
Soran+1 yılRica ederim 😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha 23 yaşındasın nerde yaşın geçiyormuş. Soruna gelelim çok tuhaf bir istatistik var aşk evliliği yaparak evlenenlerin boşanma oranı görücü usulüyle evlenip boşananlardan fazla garip değil mi
19 Yorumla
Soran+1 yılHerkes evleniyor çevremde o yüzden dedim 😊 evet öyle duymuştum bende o sebeple sordum 😊
Cevap sahibi+1 yılTakma kafana hayırlısı olsun da o hayırlı görücü usulü mü olur aşk evliliği mi olur bilemem. Sen hayırlısını iste bak bana bende evlenmedim ama senin kadar takmıyorum da gerçi ben çok geçkaldım sanki😂
Soran+1 yılSen de takma o zaman 😏 haklısın hayırlısı hangisi bilemeyiz 😊😊 senin içinde hayırlısı olsun
Cevap sahibi+1 yılAmin. Bende pek takmam
Soran+1 yılBeklenmedik anda olurmuş umudumuz o yönde 😊
Cevap sahibi+1 yılÖyle bir söylenti var
Soran+1 yılŞehir efsanesi 🙈😏
Cevap sahibi+1 yılBanada öyle geliyor ütopya 😂 Espri bir tarafada takılma
Soran+1 yılTakmam ya 😏😄
Gizli Üye(36-45)+1 yılGörücü usulü evlendim mutluyum. Aşk evliliğine sıcak bakmıyorum ben. Çoğu pişmanlıkla sonuçlanıyor. Aşık olduğu kişi meğer aşık olduğu kişi değilmiş onu anlıyor insan.
14 Yorumla
Soran+1 yılAllah mutlu etsin darısı biz bekarlara 😊😊
Cevap sahibi+1 yılAmin :) olur inşallah herşey kısmet. Doğru zamanı ve doğru kişiyi bulmak lazım.
Soran+1 yılİnşallah buluruz bizlerde amin 😊
Cevap sahibi+1 yılİnşallah :)
evlilik bir kumar gibidir mutlu olacağının garantisi yok
15 Yorumla
Soran+1 yılŞans işi diyorlar çevreden doğru o zaman 😊
Soran+1 yılBziim için hayırlı olan kişi olsun o zaman inşallah 😊
Soran+1 yıl😏😊😊
+1 yılmutlu olmanın bır garantisi yok... hangisini seçerseniz seçin... hangisi sizin tecihlerinize daha çok uyuyorsa onda karar kılın...
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü ne ya :D sadece adı var artık. Bu devirde sadece istenildiği gün evleneceği adamı gören kadın kaldı mı artık?
10 Yorumla
+1 yılgörücü bence aşk denen şey yoktur aşk gelip geçici hevestir istediğini aldığında biter tepkiye gerek yok mantıklı olun
20 Yorumla
+1 yılgörücü usülü evlelnenlerde boşanma daha azmış. istatistikler
10 Yorumlasen mal alırken bakmadan mı aliyorsun? yani kalite kontrol şart
17 Yorumla
Soran+1 yılMal almıyoruz sevgi alıyoruz 😏
Soran+1 yılAnladım 😊
Soran+1 yıl👏👏👏
Soran+1 yılAnlamak zor olmasa gerek beyin bedava 😊😊
aşkla evlenen insanlar 3. ayda diş macununu ortadan sıkıyor mal diye ayrılıyolar jfhksdf annanız alsın en iyisi size bırakın :D :D
01 Yorumla
Soran+1 yılAnneme bırakırsam beni vermez kimseye 🙈😊 ama onlara bıraktım ya da çevreye... belki de kadere ama kendim aramiyorum 😇
Tabii ki de tanışıp birbirini tanıyarak evlenmek daha önemli
10 Yorumla
+1 yılgörücü üsülü daha iyidir aşk evlisi kısadır aşk bittiği an evlilik de biter
10 YorumlaGörücü tavsiye edebilir. Gerisi çift adaylarına kalmış.
10 YorumlaDaha yaşın 23 ne geçiyor
14 Yorumla
Soran+1 yılÖyle 😅
Soran+1 yılBen biraz çekingen olduğum için biriyle tanışmam diye demiştim 😇
+1 yılvala her ikisi de bazen mutluluk getirmiyor
12 Yorumla
Soran+1 yılBizi seven değer veren biri olsun merhametli olsun inşallah 😊
- +1 yıl
amin inşallah
+1 yılEvliliğin ideal birşey olmadığını düşünüyorum :)
11 Yorumla
Soran+1 yıl😄😄😄 bilmem
Evlendim demek için evlenme :)
111 Yorumla
Soran+1 yılKendim birini sevmeyi düşünmüyorum aile tanış derse olur onlarda demez zaten bekar kaldık 😊
Soran+1 yılMersin
Soran+1 yılEvet güzel ama nemli havası ve sıcak 😪
Soran+1 yılDeğil
Soran+1 yılNereye
Soran+1 yılAnladım
Aşk biter sevgi kalır anlaşmak herşeyden önemlidir
10 Yorumla
+1 yılGörücü usulü olmaaz
13 Yorumla
Soran+1 yılNiye olmasın 😏
- +1 yıl
Aşk evliliği daha güzeldir