Nedenleriyle birlikte görüşlerinizi söyleyip yardımcı olursanız sevinirim
Cevabın nedir?
+1 yıleskiden kadının da erkeğin de gözlerini bağla evlendir ömürlerinin sonuna kadar sürdürürler o evliliği. eskiden sabır varmış anlaşma saygı dayanışma varmış evin içinde. ama şimdi, kim ne çeşit insan, ya da insan mı? bilemiyorsun. erkek itaatsiz kadın sabırsız veya tam tersi. güvenemiyorsn. şimdilerde evlenmeden evlilik hayatı yaşayıp evliliklerine de birşey bırakmayıp ayrılığa sürüklenen insanlar var. bana sorarsan görücü usulünden yanayım. ama guvenemiyor insan karşısındakine. ha görücülükte de aşk evliliğinde de mantık evliliğinde de saygı çerçevesinde cıvıtmadan konuşup tanışıp bir süre görüştükden sonra iki tarafta kararını verir. bu adamla veya bu kadınla ömür gecer mi anlaşılabilirmiyiz vs vs. sonra istenir veya istenmez. Millet aşk evliliği diye hurra evlenip hurra boşanıyor. hızlı gelişiyor herşey. tabi mutlu olanlarda var. bana kalırsa ikisi de değil. mantık evliliğinden yanayım. beni seven birbirimize uyum sağladığımız adamı zaten severim ben. tabi kişisel görüşüm bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
En İyi Cevaplar
Aşk evliliği diye tabir ettiğiniz için öyle diyeceğim şu an kelime olarak. Aşk evliliği evet, çünkü evlilik piyangodur, bu piyangoda hiç olmazsa tahmin yapabileceğimiz bir fırsat varken hiç tahminimin olmadığı bir seçenek bana mantıksız geliyor. Bu demek değil ki, görücü usülü olan evlilikler kötüdür veya aşk evlilikleri iyidir. Flört süresince karşınızdaki insanı tanımak, en azından belli kriter ve şartlarınıza uyup uymadığını belirlemek sözlerle değil daha çok gözlemleyerek ve tartarak olur, bu süreçte kaptan sizsiniz ama, görmezden gelmez ve gerçekçi değerlendirirseniz mantıklı aşk sonucu evlilikler mutlu olur. Kısaca sadece mantıkla ya da sadece aşkla yapılan evlilikler mutlulukla taçlanmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler:)
Nasibin ne şekilde ne zaman geleceği belli olmaz bu aşklada olur görücü usulude olur belli olmaz aşık olur seversin ama gormediğin bazı detaylar olur bu evlenince sıkıntı olur sonrada ayrılırsın birde zamanla aşk olur yerine saygı kalırsa ne mutlu kalırsa ne mutlu ama yoksa sonun mahkeme ve ayrılık görücü usulü olur her şeyi baştan açık açık anlatırsın ben buyum dersim tabii samimi şekilde bazıları yalanda soyluyor sonrada ayrılıyorsun yani herley dört duvar arasında kalınca oluyor zaten istersen 10 sene istersen 1 ay, tanı kimin ne olduğu ozaman ortaya çıkıyor bu iş şans işi gerçekten ama sana ilk önce merhametli ve Allah korkusu olsun içinde ilk önce bunu ara parynerinde sonrası artık aşkmı mantıklamı gerisi gelir herhalde
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. sağolun :) Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
Soran+1 yılinşallah ama asosyallikle alakası yok, hayırlısıyla daha karşılaşmaya zaman var o zaman
+1 yılsevdigin biri varsa aşk diyorum kimseyi sevmiyorsan seni seven yoksa görücü dene derim ama iyi tanımaya bak :
)016 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) sevdiği ve beni seven biri yok, o yüzden görücü evlilik
- +1 yıl
iyi tanı yoksa hayatının en kötü hatasını yaparsın en kötü 6 ay 12 ay tanı zaman gecir sevgili felan olun herşeyi oldu bitti getirmeyin acele etmeyin :) bazı insanları 3 ayda tanırsın bazılarını 30 senedir tanıyamazsın :) insanlar çift süt emmiş :D evlendikten sonra sana karsı degişmesin yani :D karakter ara :D
Soran+1 yılsağol düşüncelerin için :)
- +1 yıl
önemli degil seni düşündügüm için dedim üzülmeni istemem gercekten seni seven biri ile evlenmelisin gözü senden baskasını görmeyecek senin için bütün kızlardan vazgececek tarzdan :)
Soran+1 yılÇok sağolun, haklısın beni seven birini bulursam zaten onunla evlenirim ama öyle biri de yoksa iyice tanıyıp görücü evlilik yapmayı düşünüyorum
- +1 yıl
evlilik kutsaldır acele etmeyin evde kalmiş gibi konuşuyorsunuz yaş kac rica ederim?
Soran+1 yılyok evde kalmadım yaşım 22 ama bu devirde seveni bulmak zor, en iyisi iyi karakterli biriyle evlilik düşünmek :)
- +1 yıl
evlenmek için acele etme bence yaşın genç biraz daha sabır :) o seni bulur sen arama sen aradıgın zaman yanlış kişileri bulursun. o seni bulacak sevgi olmadıkca aşk olmadıkca karakter olsa nolur olmasa nolur
Soran+1 yılinşallah dediğin gibi olur :) o beni bulursa gerçekten aşk evliliği olur mu o zaman?
- +1 yıl
emin ol benim gibi seviyorsa gercek aşktır :) ama benim gibisi zor bulunur seni kazanmak icin verdi cabalara ve ilgi girdigi riskler göz önünde bulundurmak lazım kısaca senin için hıc düşünmeden kendi canından vazgecebilecek kadar yürekli niyeti ciddi birini bulabilirsen o gercek aştır :)
Soran+1 yılevet doğru söylüyorsun :) aşık bir erkeği başka hangi özelliklerinden anlayabiliriz?
- +1 yıl
aslında anlayamazsın cogu iyi rol yapıyor oskar bile alır cogu köprü gecene kadar yapar tam olarak anlayamazsın test yapmadan anlayamazsın. zamana bırakmak senin için yapdıklarını göze alarak mantık olarak fikirler üretebiliriz davranışı , konuşması , hediyeler, kac günde bir arıyor, ciddiyetini göstermesi, ailenle konuşmak gibi vs, yanında olması iyi ve kötü gününde yalanı olmamamısı gibi sözünü tutmasını gibi güven gibi
Soran+1 yılevet çoğu çok iyi rol yapıyor, sanırsın aşık, zaten aşık gibi davranan bir iki kişi var, onlarda konuşma cesareti gösteremiyor... evet bunlara çok dikkat etmem lazım o zaman
- +1 yıl
bence kalbinin sesini dinle o seni mutlu edecek kişiyi secer
- +1 yıl
Çağlar?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
116
Cevap
179Cevap
Bence görücü usulü ben grcü usulü yaptim ve cok memnunum canim yeni yeni asik olmaya basliyorsun ilk defa tanimanin heycani ve daha yasanmis hic birseyin uok yasiycağin cok seyin olacak ama ask evlilignde zaten onceden tanimissin biliyrsn heycanin kalmiycak acaba demiyceksin tepkilerine mutlu olmiycaksin ve sevgiliyken aradaki otorite genelde bozuluyr ama grcü usulü herseyi yeni yeni ve dolu dolu heycanla yasiycaksin seni sevdiğni grnce daha cok s3veceksin hirini tanimak yillar alir yillarini onu tanimaya harcycaksin mutlu da olcağin anlar olacak kizdğnda ama herseyi ilk defa cok özel bir sekilde yqsiycağn icn ne biliyim bana bambaska geliyor ve görücü usulnde Allahin da rahmeti var :)
10 YorumlaTanıştırma usül evlilik bana daha mantıklı geliyor. Zira aileler ya da tanıdıklar araya girdiğinde iki tarafın da maddi manevi özelliklerini biliyor, huyu huyuna suyu suyuna uygun tarzı ön elemeden geçirip eşleştiriyorlar deyim yerindeyse. Kişiler tanıştığında da geriye birbirlerini tanımak kalıyor ve en doğru süreç de bu. Aile durumu, maddi durum, manevi ilişkileri vs. ön planda bunlar oldugu için evlilikte sorun yaratabilecek detaylar ilk başta hallediliyor. Kimyaları da tutarsa saygıyla başlayan evlilik zamanla sevgiye de dönüşür. bir insanı sevmek, alışmak zor değil.
Aşk evliliğine bakarsak da, insanın mantıgı devre dışı kalıyor evlilik konusunda. Ne maddi durumu gözetiyor ne ailenin kendi ailesine uygunluguna ne de gelecek kaygısı taşıyor bu tip evlillikler. Sadece sevdiği insanla olma hayali oluyor elde. Bu yüzden herhangi bir sıkıntıda bu tarz evliliklerin çalkalanması işten bile değil. Zira aşk her şeye değmiyor.10 Yorumla
+1 yılAşk evliligi avantajları
*Onu tanıyarak evleniyorsun
*Huyunu suyunu bilirsin
*Nasıl davranıcagını bilirsin
*Sevdiginden emin olursun
*Olumlu ve olumsuz yönlerini bilirsin
*Sana karşı ilgisini vs bilirsin tartıp ölçebilirsin
Görücü usulunde
sana şiddet uygulaya bilir
aldatabilir
sevmeye bilir
genelde cinsel açıdan evlenilir görücü usulyle benim tahminim ama kızlar için
kısmetini bulamadıkları için hep bu şekilde evlenirler genelde
İyi side çıkabilir kötüsüde her ikisinde. Sen ilk görüşte ne hissettiysen ne hissettirdiyse o dogrudur
hayırlısı olması dilegiyle18 Yorumla- +1 yıl
Aşk evliliği de öyle oldugnu sanıyorsunuz çoğu gerçek yuzunu gizlidir ancak aynı evi paylaşın ca anlarsin huyunu bunu ya da erkek farkettim ikiside ayni
- +1 yıl
Kelimeler yanlış cikmis bayan ya da erkek ayni
Soran+1 yılhepimiziçin hayırlısı olsun inşallah
- +1 yıl
Ama Hz. Muhammette kötü biriyle ol die dua etmiş bir adama bir kadına da iyi biriyle ol die dua etmiş?
- +1 yıl
aşık olup evlenenleride goruyoruz nıye boşanıyorlar onlar , demekki evleninceye kadar kimin ne oldugunu tam olarak bılemeyız. oyle şudur budur kesın konuşmamak lazım.
- +1 yıl
@delikızz87 nie boşanıyorlar mı? saygıları yok kimi şiddet yüzünden kimisi aldattıgı için , acımasızlık , merhametsizlik kötü olan herşey aslında evli olmadan kadınlara iyi geliyor partnerlerinde. Ben geçen gün yüksek sesle dışarıda bir kafede oturan çifte sevgilisi bagıırdı yüksek sesle sonra kadın hala orda oturmaya devam etti? normal mi sence bu ben rahatsız oldum sevgilisi için
- +1 yıl
ama bunun aşk ya da gorucu usulu evlilikle ilgisi yok ki, karşılıklı saygı ve sevgı yetersizliğinden kaynaklı, o kızda kalsaymış biraz gururu olsa kalkıp giderdi oda evlenmek için evde kalmıyım dıye katlanıyorsa bunda benim ne suçum var.
- +1 yıl
tamam alttan alabilir anlayışlı olabilir ama hoşuna gitmiyorsa hala devam ediyorsa o sorumluluk ona aittir.
Evde kimse kalmaz zaten kolay kolay da evde kalıcam diye evlenmekte bence kötü birşey.. Kader daha çok bence insanların gerçek yüzünü görebiliyorsak şanslıyız göremiyorsak Artıık razı olucagız. Herşey iki insanda bitiyor
aşk evliliği diyorum aşk biyerden sonra bitiyor ama görücü usulünde zaten aşk olmuyor pek ikisi aynı hesaba geliyor
fakat şöyle bir durum var görücü usulü ile evlenen insananlar genelde içine kapanık utangaç çekingen daha düzgün kızlarla ya da erkeklerle neyse çok arası iyi olmayan iletişimi iyi olmayan kişiler olduğu için genelde bu kişiler aile yanında büyüyen insanlar oluyor ondan dolayı evlilikten sonra bu kişilerin dışarı ile pek alakası olmadığı için evlilikten sonra sorun pek yaşanmıyor bu evliliğin ömrü diğerine göre daha uzun oluyor ve daha az sorunlu oluyor benim düşüncelerim bunlar dışarıdan çevremden gözlemlediğim kadarı ile
ama tabi şuda var dünyaya 1 defa geliyosun herşeyi doya doya keyfini çıkararak yaşamak herkesin hakkı ondan dolayı aşk evliliği hayatı daha dolu keyifli yaşamayı sağlayacağını düşünüyorum00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. Mantıksal parametreden geçmiş aşk evliliği en uzun ömürlü evlilik.
1. Sevginin, saygıya , güvene, öz veriye ve fedakarlığa dayılı olduğu ispatlanmış olmalı.
2. İş güç durumu muallak olmamalı.
3. yaşanacak ev problemi olmamalı,
4. Aileler kabul etmiş olmalı.
5. Birlikteliğin bir ömür sürebileceğine inanmış olmalı..
Görücü usulü evliliklerde %5 mutluluk yakalanıyor ne yazık ki..11 Yorumla
Görücü usulu bence...
Neden mi?
Çiftlerin flört döneminde uzun uzun zamanları oluyor zaten en az 2 sene çıkıyorlar o zaman zarfı içinde birbirlerini fazlasıyla tanıyorlar huylarını suyularını
Evlenince de birbirlerinin keşfedeceği birşeyleri kalmıyor haliyle saygı sevgide yok oluyor
Onun için görücü usulü bence daha mantıklı geliyor bana
He bu demek değilki ilk gördüğünüz kızla evlenin görücü usulünde bile bir tanışma kaynaşma evresi vardır. Ama flörte dökmemek gerek tanıştınız sevdiniz aşık olduğun zaman fazla uzatmamak gerek bence
saygılarımla12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) çok doğru
evlilikler şekilden ziyade kişiliklere ve çevreye baglı olarak iyi ya da kötü olabilir. hiç tanımadıgın birinsanla görücü usulu evlenirsin evlendiğin kişi veya çevresi çok iyi ya da kötü olabilir. aynı durum aşk evliliğindede geçerli. ancak severek evlenmede insanlar birbirlerini daha fazla tanıma imkanı buldukları için uyum sorunu daha az olabilir. ancak görücü usulde de çevredeki büyüklerin tecrübeleri işe yarar.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) doğru
Aşk evliligi tabi. seversin ya onun icin herseye katlanirsin. engelleri asarsiniz sonra bitkin bir halde bitis cizgisi nikah kiyilir. evlendiginde o zorluklari gorur tartsmazsin harcamani ona gore yaparsin.
Gorucu usulunde hazir armut pis agzima dus. tanimiyorsun sevsen ne kadar seviyorsun tartisilir. kolay kazanilani harcamak kolay olur. Birbirinizi yanimazsiniz tartsirsinz lafinizi esirgemezsnz ama cnku zorluk yasamadiniz01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) doğru
+1 yılBence görücü usulu daha iyi huyu suyu iyiyse bence görücü usulu aşk falan hikaye ne severek aşık olarak evlenenler gördüm ben sen sıkılmasanda karşı taraf sıkılıyor veya sen sıkılıyosun bir şekilde bitiyor hepsi öyle değil tabiki ama görucu usulundede iyi tanımalısın karşı tarafı tanımadan evlenmek çok yanlış olur sana uyuyorsa oldu bu iş.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Ask evliligi tabiki. Olur da bir hata yaptiysaniz ve esinizi kendinize gore secemediyseniz bu sizin hataniz olur. Ama gorucu usulunde anlasamazsan baskalarini suclarsin ben secsem boyle mi olurdu gibi supheler olur kafanda. Hatayi bile kendin yapmak guzel.
01 Yorumla
Gerçek aşkı bulduğun sürece Görücü usulünden daha kalıcı ve daha uygun. Karakterler uymuşsa ve sevgi oluşmuşsa herşey güzeldir. Görücü usulüne gelince. Kumar oynamk gibidir. ileride seversin kelimesi ne kadar tutar bilinmez. Ömür boyu aynı evi paylaşacağın kollarında uyuyacağın sımsıkı sarılacağın mutlulukla çocuklarını büyüteceğin bir insandan bahsediyorum. Görücü usulü gibi bir kumar oynanabilirmi?
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler, gerçek aşk ya da hayatında sevdiğin biri olmadıktan sonra neye yarar, sonuçta aşık olduğum biri yok ya da bana aşık olan o yüzden kumar oynanır
- +1 yıl
Kumardaki ihtimaller saymakla bitmez. Gerçekten tanımazsan karşına uyummsuz veya hiç tahmin etmediğin bir karakter çıkabilir. Aşk elde olan birşey değildir. melek gibi bir insan olsada sevmeyebilirsin. ya da o sevmeyebilir. olumsuz ihtimaller daha ağır basıyor maalesef. Hayatında aşk yoksa bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece zamanı gelmemiştir. Tercihin ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun. bol şans.
Soran+1 yılÇok sağolun çok teşekkür ederim, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah :)
aşk evliliği olmalı ne olursa olsun çünkü aynı evde vakit geçirecegin insanı sevmelisin hissetmelisin hayatını paylaşıcağın insan sonucta hem iletişimizde olmaz görücü usulüyle genelde görücü usulü evlenen çiftler birbirlerinden utanıyolar çekiniyolar konusmak ıstemiyolar
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) görücü evlilik de aşk olmazsa en azından sevgi olur saygı olur hiç olmazsa, hayırlısı
+1 yılAsk evliliginde
Basta flört ediyosun falan kendin kafanla taniyosun kendi bakis acinla onu kesfediosun
Görücu usulunde de
Evlilikden sonra daha cok flort ettigin icin evliligin tadi daha farkli oluyo
Bor yabaciyla oldugun biraz eksiltiyor ama sevdikden sonra evlendikden sonra yapilan flort bir baska bence
Yani sevgiliyken farkli gorucu farkli
Benim bakis acim01 Yorumla
+1 yılbunu belirleyen evlenme şekilleri değil evlenecek kişilerin karakterlerinin birbirlerine uygun olması
310 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) aileleler karar veriyor ona, çevremde aşk evliliği yapıp boşanan çok, ailemin istediği biri olacak herhalde
- +1 yıl
inşş karsına iyi birisi çıkar hiç üzmez hep mutlu eder umarım :)
Soran+1 yılAmin inşallah, çok sağolun, senin karşına da hayırlı düzgün biri çıkar umarım :)
- +1 yıl
çok teşekkür ederim bu güzel dileklerin için ama o beni sevmiyo maalesef :)
Soran+1 yılo seni sevmiyorsa senin kısmetin o değil demek ki, o zaman hayılısı daha gelip bulmamış seni, sabret bir gün karşına çıkar
- +1 yıl
aklımdan cıkmıyo yaşanmışlıklarımız var güzel anılarımız var geçmişte silip atamıyo hemen insan işin kötüsü güzel olduğu için asık olmadım karakterine vuruldum en zoruda bu güzel bir kıza asık olursun olmaz ayrılırsın sonra daha başka güzel kız çıkar karsına unutsun ama karakter öyle değildir karakterine iç güzelliğine asık olmam ve yaşanmışlıklarımız bunlar unutmama izin vermiyolar 4 yıldır birine sevgi duymaktan bahsediyorum
Soran+1 yılçok zor durum, Allah sabır versin ama kendini üzmeye değmez, yaşın genç anladığım kadarıyla daha yolun çok başındasın, daha neleri bulur seni, hiç üzülme
- +1 yıl
daha 21 :) teşekkür ederim dediğin gibi hayatın ne getireceği hiç belli olmuyo
seninki nasıl gördün mü tanıyomusun ne iş yapar karakteri felan nasıl?
Soran+1 yılsevgilim yok, kimseyle de çıkmadım bu zamana kadar çünkü gerçek aşk karşıma çıkmadı, karşıma hep aşıkmış gibi bakan ama konuşmayan erkekler çıktı ya da o kızın gözü yükseklerde bize bakmaz diyen tipler, o yüzden görücü evlilik yapıcam ama daha tanışmadık
- +1 yıl
:) ben seni evlenme hazırlığındasın zannediyordum
Aşk diyorum ben çünkü görücüye usulü olunca zaten evlendiği tipler genelde içine kapanık tipler oluyor ben içine kapanık sevmediğim için aşk diyorum ama aşk evliliğin de inancım kalmadı aşk ile başlayan hüsran ile bitiyor. ikisi de değil gerçekçi olmak gerekirse bu devirde evlenmek kurban kesmekten daha masraflı ve kız tarafı çok şey istiyor.
05 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) kız tarafı istiyor da dul olup da ilk evlenen kızların istemediği kadar çok şey isteyenler var, onlar hada tehlikeli, hayatını garantiye alacaklar :)
Soran+1 yılevet ama bu devirde azla yetinen insan bulmak çok zor, Allah kolaylık versin, hayırlısı olsun
Soran+1 yıldüşüncene saygı duyuyorum ne diyeyim, senin düşüncen de böyle
+1 yılYa gorucu usulü dunyanin en salakca ve sacma seyi.
Sırf evlenmis olmak icin evleniyorsun. Para ya da seks. Ortada ask mantik sevgi yok cunku.
Ha bu bir sosyal tespit kimseyi asagilamiyorum.
Okumamis insanlar vardir, kultursuz, koyde buyumus. Yapacak bir seyleri yoktur. Adettendir. Mecbur evlenir onlar.
Ama okumus, kulturlu, sehirli birisi gorucu usulü istiyorum diyorsa da ''okumak cehaleti alir, eseklik baki kalir'' demek istiyorum11 Yorumla
Soran+1 yılo senin düşüncen, yine de teşekkürler
Eğer kariyer peşinde bir bayansan o zaman mantık evliliği çünkü beraber çalışıp kazancaksınız oturacaksınız mutlu olacaksınız.
Eğer evimin hanımı kocamın karısı çocuklarımın anası kocam gelince ayaklarını yıkayem dersen :D görücü usulü genelde (%98,2) görücü usulü ile evlenen kadınlar biraz (!) kısıtlı oluyor. Tercih senin :)03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) çalışan biriyim, mantık evliliğinin amacı para evliliği gibi bişey mi oluyor, mantık evliliği görü evlilikten farklı mı?
Soran+1 yılŞimdi anladım, sanırım hata yapmamak için ailemin bulduğu biri, görücü evlilik yapıcam
Herkes görücü usulü demiş nerdeyse çünkü artık kimsenin gözünde değeri kalmamış aşkın. Herkes ya kulaktan dolma ya da kalıplaşmış şeylerle konuşuyor. Zaten görücü usulü diyenlerin çoğu aşkı bilmeyenlerdir. Lütfen aşkı bu kadar küçümsemeyin. Ayrıca zaten birbirine GERÇEKTEN aşık olan iki insan sonsuza dek o aşkla yaşarlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) evet doğru söylüyorsun gerçek aşk hiç karşıma çıkmadı, çıksaydı daha farklı düşünüyor olabilirdim
Bence gorucu usulu evlilik daha iyi ask evliliginde esini taniyip seversin ve evlenirsin, ama gorucu usulunde evlendikten sonra esini taniyip seversin hem uzun vadeli dusundugumuzde ask evliliklerinde ciftler arasindaki sevgi bir sure sonra azaliyor hatta bittigini gorebiliyoruz ama gorucu usulunde mantikli olarak biraz daha fazla suruyor. Simdi bazilari diycek ki gorucu usulude erken bitemezmi hic sorunlari olmayacakmi? O konudaki gorusum, bence nisanlilik donemi bunun icin var nisanliyken aranizda buyuk sorunlar olacak seyler varsa zaten is orda bitiyor ama boyle buyuk sorunlar yoksa, o geriye kalan sorunari evliyken haledersin cunku evliligin icin bazi seylerde fedekarlik yaparsin ortada sorun diye bisey kalmaz hele birde ortada cocuk varasa. Saygilarimla...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılBir başkalarının tavsiyeleri ile bu iş olmaz. Ailem de arkadaşlarım da benim kalbimi bilemezler. Bana birini oneremezler. Mantığın da desteklediği bir aşk evliliği olmalı ve kişi bunu kendi bulmalı. Başkası aracılığı ile tanismalarda niyet en baştan bellidir bu da samimiyetsizlik yaratabilir. Herkesin kendi ilişki hayatında kendisinin başrol olması gerektigini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılAşk evliliği ama her önüne gidip aşık olmaktan bahsetmiyorum birine ne kadar aşık olursan ol ailesi ya da çevresinde sıkıntılı insanlar varsa gelecekte bu başına çok dert açar, görücü usulüne ise tamamen karşıyım ama diyelim ikisini tanıştırdın o ikisi de birbirini beğendi birlikte zaman geçirdi falan olabilir belki, ondan da emin değilim
01 Yorumla
Bence görücü usulü çünkü şimdi eskisi gibi değil görücü usulüyle olan evliliklerde aileler birbirlerini tanıyor kişiler araştırılıyor bir uyum varsa ileriye dönük oluyor bir söz nişan süresi oluyor o dönemdede karşılıklı bir bag oluyor olmasada bitirirsin ve şu bir gerçek ki görücü usulü olan evlilikler daha sağlam ve uzun süreli bence
00 Yorumla
+1 yılask onemli tabiki ama gorucu usulu oluncada ayni sekilde asik olabilirsin ve herzaman ask evliligi iyi sonuclanmiyor sonucta asik olunca insan kor oluyor aileni bile dinlemiyorsun gorucu usulundede aileler biliyor onayliyorlarsa tanisirsin uyarsa evlenirsiniz yani once mantik ile yaklasirsin sonra asik oldunmu evlenirsin :)
02 Yorumla
- +1 yıl
birsey degil ;)
sadece aşık olarak ve bütün mantıklı sebepleri bir yana bırakarak evlenmek doğru değil zira insanın aşıkken gözü kördür.. ama aynı zamanda bundan iyi eş, anne/baba olur diyerek sevmediğin biriyle evlenmekte bu zamanda doğru bir karar değil çünkü kalbinin yanındayken hızlı atmadığı bir insanla bir ömür geçirmek kolay değil
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) o da doğru
+1 yılBen kalbimin sevdiğini gözümün beğendiğini alirim Allah bize sevmemiz için kalp görmemiz icin göz kullanmamiz için beyin vermiş bunları kullanmak lazim yoksa insanlıktan cikariz... simdi diyecekler eskiden öyle mis eee eskiden insanlar taşa da tapmislar
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) gerçek aşk karşımıza çıkmadığından oluyor bütün bunlar
- +1 yıl
Aşk seni de bir yerde bulacagina emin ol çok güzel kizlarla arkadasligim oldu gerçek aski bende bulamadim buna küsüp önüme gelen sadece iyi diye bir insanla evlenmeyi düşünmem bir kere olmasini istiyorum yoksa sonumuz adliye yolu olur her sabahtan kalktiginda gözlerine bakinca güneş gibi kalbime dogmadiktan sonra neye yarar dünyanın en güzel kişi veya polyanasi olmasi
Soran+1 yıldoğru sen de haklısın, sevmedikten sonra neye yarar
görücü usulu evliliklerin ömrünün uzun oldugu söleniyor bunu bir çok kişiden duymuştum gözlemledigim kadarıylada dogru eski evliliklerin nerdeyse hepsi görücü usulü evlilik birlikte 50yılı bir nefeste devirenler var allah herkeze mutlu huzurlu evlilikler nasip etsin
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) amin
+1 yılBence görücü usulü. Aşk insanı gerçekten kör ediyor, evlilik öyle "çk sviyoraaaaammmmm" diye girilecek bir iş değil. Görücü usulünde ailen ölçüp biçer zaten eş adayını. Ailene güvenmeyebilirsin, o başka konu. O zaman iş değişir. Yine de evlilik işine aşkın karıştırılmasına karşıyım.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) görücü evlilik yapmayıp zamanla başkasına aşık olan birilerini de duymuştum, görücü de riskli ama yine de ben görücü evlilik düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsk evliliginde mantik, hayat gorusleri gibi seylerde uyuyorsa tabiki o. Ama arada sadece ask var onun disinda hic bir uyum vs yksa asla cunku ask bir gun biticek ve herseyi gozune baticaktir.
Gorucu usulu evliliklerde mantik hayat tarzi birbirine daha uyumlu oldugu icin zamanla birbirinze benzedgnizida fark edince ask doguyor arada. kimi gorduysem boyle olmustur01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) zaten bizim zıttımız kişiyle tanışıtırmıyorlar görücü evlilik için
aşk evliliği derdim ama benim hiç bir zaman bir aşkım olmayacağı için mecbur ölene kadar evlenemicem. çünkü kızların tipten ve boydan dolayı nefret edince benden bunun oması imkansız kılınıyo. görücü usulü de ztn asla kabul etmem sevmediğim biriyle evlenmem.
010 Yorumla
Soran+1 yılne yapacaksın mantık evliliği mi?
Soran+1 yılevlenmeyi düşünmüyor musun aşk evliliği karşına çıkmazsa?
Soran+1 yılzaten seni tipinden dolayı ön yargıları olanlar, sana layık birileri değil, kalpleri kirli onların, üzülme senin de karşına çıkar hayırlı biri, karamsar olma kendine güvenin olsun
- +1 yıl
benim kendime güvenim var ama sizin bana zerre güveniniz yok ne suç işledim ne günahım oldu da güven sorunu yaşıyosunuz bana karşı? umursamaz yakışıklı piç serserilere çok güveniyosunuz ama sonra onlar napıyo size? eehh işte anladın. kafanız çalışmadığı sürece hiç bir kızın aklı olmadığı sürece benim karşıma hayırlı bir kız çıkmaycak benden hoşlanan biri olmayacak sevmeyecek sadece nefret edecek dışlicak o kadar.
Soran+1 yılbütün kızlardan nefret mi ediyorsun? beş parmağın beşi bir değil unutma, herkesi genellemen yanlış
Soran+1 yılön yargılarından kurtul, bütün kızlar aynı değil, senin karşına hep lüzumsuzlar çıkmış demek ki
Bak aşk hemen öyle olan bir şey değildir, evlenince bitebilecek aşklar vardır ki bunlar hüsranla sonuçlananlar dır. Görücü usulü evlilik tamamen kumar gibi bir şey, şansına nasıl denk gelirse artık, en güzel evlilik bence tanıdığına emin olduğun elektrik aldığın biriyle olan evliliktir
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1- akşam evim temiz yemek hazır giysim ütülü olur
2-görücü usulü evliliklerde boşanma oranının düşüktür.
3- görücü kız daha akıllı daha güzel daha pratik olur eşine sadık olur...
sevgili bunların tam tersi onu daha önce tanıdığın için ters tepki verme oranı daha çok.12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) katılıyorum
Cevap sahibi+1 yılRica ederim iyi bayramlar.
Yakın çevremde arkadaşım hem flört donemini gecirdiler daha sonra aynı evi paylaştılar. Aradan 5 yıl geçti evlenme kararı ve 3 yıl sonra boşanma. Kötü bir durum. En yakın komşu kızı evlendi gorucu usulüyle şimdi massalh allah nazarlardan saklasin 2 çocuk kendi evlerinide aldılar. Yani bu da iyi yönü. Kardeş biz ne kadar konussak da kavun değil ki bu koklayip alalım :))
01 Yorumla- +1 yıl
Pardon muğla da bekar ya da ogrenci evinde kalan arkadaşlarin var mi? (Erkek)
Aşık olpta hemen evliliğe karar vermemek lazım sonradan sorunlar çıkabiliyor. Sevdiğin kişinin kötü yönlerini onunla paylaşman gerekir tabi o da seninkileri. Görücü usulü daha iyiymiş sanırım.
Hmm bir de şu var sevdiğin erkeğin sadece dışarıdaki halini görebiliyorsun evdeki hali seni memnun etmeyebilir.
Ben görücü usulü taraftarıyım.010 Yorumla
Soran+1 yılzaten aşk evliliği de olsa görücü evlilik de olsa, sevgili olmadan önce onların haberi olacak, bu zamana kadar hiç sevgilim olmadı, bana ters geliyor, ben evleneceğim kişiyi tanımak istiyorum ailelerin de haberi varsa
Soran+1 yılgerçekten sevdiğim ve beni seven biri karşıma çıkarsa onu aileme söyleyip araştırıp çok uzatmadan evlenmek isterim ama aşık olduğum biri karşıma çıkmazsa da ailemin ya da çevremin tanıştırdığı biri hoşuma giderse anlaşırsak bazı şeyleri yaşamadan direk evlenmek, çünkü bişeyleri yaşayıp evliliği sona bırakmak doğru değil
Soran+1 yılçok sağolun, hepimiz için hayırlısı olsun :)
- +1 yıl
Gorucu usulunun evdeki halini nerden bileceksin
+1 yılilk nefes aglıyor mu diye bakarım sonra mantık değerim çünkü aşklar bitiyor ya beklentilrei hep büyük oluyor zaten aşkta 4 senen filan gidiyor taışma konuşma fakat mantıkta ögle değil 4 sene bir tanıyorsun sonra aşktakavga çok oluyor cır cır kafa ütüleniyor hep
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) o yüzden zaman kaybetmemek lazım tanıyacam diye
- +1 yıl
cevremde aşk evliği yapanlar %70 geçinemiyor ve boşanıyorlar fakat görücü üsülü yapanlar nedense sağlam oluyor temeli
Soran+1 yılevet aşk evliliğinde boşanma oranı çok, neden? çünkü herşeyi tüketiyorlar aşk yaşayacam diye
+1 yılinsanların tavsiye ettiği düzgün bir kızla görüşüp uyusma k kulağa kötü gelmiyor ama aşk evlilikleri günümüz de sıkıntılı uyusmaktan ziyade güzel bedenlerle süslü ilişkilerin karışımı aşk oluyor ve evlilik bu durumu kaldırmio görücüye usulü demek istiyorjm;))
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) bence de
- +1 yıl
Doğru bitanedir yüzden aynı dusunuyoruz:))
Soran+1 yıl:))
Görücü usulü yapılan evlilikler, tanışıp yapılan evliliklere göre daha uzun ömürlü oluyor. Aşk güzel birşey, sevip evlenmez güzel birşey. Ama bu aşk uzun vadede azalrak bitiyor. Bence görücü usulü en iyisi. Tabi ki görücü usulü zorla değil! sevmiyorsan, sevmediysen evlenme. Görücü usulü olsun, ama kanının ısındığı biriyle evlen :)
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler tavsiyelerin için :)
+1 yılya bu işler gerçekten kapalı kutu insan senelerce birlikte kaldığı uyuduğu kadını tanıyamaya biliyor. çok sıkıntılı bir durum yani allah hepimize bizim ve ailemiz için hayırlı bir yuva kurmayı nasip etsin diyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler güzel düşüncelerin için :) Amin
+1 yılAşık olmadığın biriyle nasıl sürdürebilirsin ki evliliği? Yeri geliyo neler yaşıyosun ama yıllardır seviyor olmanın, aşkının hatrına affediyosun. Ama öbür türlü bişey hissetmediğin adamı bırakırsın gidersin en ufak durumda veya o da bırakabilir.
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) aşkın gözü kör olduğu zaman onun hatalarını görmüyorsun, o saf yerine koyuyor karşısındakini o zaman o daha kötü
- +1 yıl
Valla evliliği nasıl gördüğüne göre değişir o zaman :) En ufak şeyinde bırakırım dersen o zaman hiç aşk arama. :D
Soran+1 yılGörücü evlilik yapmayı düşünüyorum zaten aşk evliliği bana göre değil :) zaten gerçek aşkı bulamadım demek ki hayırlısı bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski aşklar kalmadığı için görücü diyorum.. Önceden birbirini seven insan her sıkıntıya beraber katlanırlarmıstı.. Simdi ise biri mutlaka ya kaçıp gidiyor ya da canı burnuna gelip şiddet uyguluyor.. Kisacasi para olmadan ask meşk Fasa fiso bu devirde.. :(
01 Yorumla
Ben görücü usulü evlilikten yanayım çünkü aşk uzun süre birlikte olduktan sonra evlenince aşk ölmeye başlıyor ama görücü usulünde öyle mi ilk kez gördüğün birisiyle evlenip zamala birbirinize aşık olabiliyorsunuz :) bende şahsen görücü usulü bir evliliğin meyvesi olarak bu düşünceyi benimsiyorum :)
00 Yorumla
+1 yılaşk evliliği niyetine kızlar gençlerle yola çıkarlar. ama birşeyler ters gider ve ayrılırlar. sonuçta erkek kızı okşayıp öpüp kenara atar. adam gibi evinde oturupta adabıyla koca bekleyen yolun sonuna gelen erkekler için herzaman favoridir
02 Yorumla- +1 yıl
tabiki. erkek kızdan büyük ve olgun olmalı herzaman.10 yaş en ideal yaş farkıdır bana göre
Sevdigin varsa ve onunla hayatini paylasma istiyorsan ask evliligi. ama yoksa gorucu usulu de idealdir. ama secici olmayi unutma. herkesi kabul etmek zorunda degilsin. hayat senin hya
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler doğru söylüyosun :)
Mümkünse tabi ki aşk evliliği ama herkes her zaman aşkı bulacak diye bir şey yok maalesef ki. Yine de görücü usulü evlenmek günümüzde evliliğin sağlığı açısından sorun teşkil edebilir.
01 Yorumla
+1 yılhepimizin agızının payını veren aşk degilmiydi? görücü usuluda uygun evet ama herşey bu hayatta basıt bunu bıze degıl bunu kendıne sorucaksın ıcındekı derın sesee
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) gerçek aşk karşıma çıkmadı hiç çıkacağını da sanmıyorum bu devirde, görücü evlilik düşünmeye başladım
Gizli Üye(30-35)+1 yılannem babam aşk evliliği yaptı da ne oldu? boşandılar. sonra ben 5 yıl oldu hala unutamadım aşık olduğum kızı. bundan sonra da unutabileceğimi sanmıyorum. o halde ha aşk evliliği (bu hale ne aşkıysa kalbmde başka biri var zaten) ha görücü usulü evlilik (en azından karşımdakini seviyorum diyerek kandırmamış olurum bu daha dürüstçe)
görücü usulü diyorum17 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) Aşktan yana pek şans yok maalesef ki
Cevap sahibi+1 yılbenim yaş daha 18 evliliği düşünmek için çok erken henüz :) üniversiteyi bitielim mesleğimizi elimize alalım da o zamana kadar ne olur bilinmez.
Soran+1 yıldaha yolun çok başındasın, hakkında hayırlısı, yolun açık olsun
Cevap sahibi+1 yılsağol abla umarım seni istemeye çok iyi birisi gelir :))
Soran+1 yılÇok sağol, inşallah dediğin gibi olur :)
Cevap sahibi+1 yılabla devlet memurları sırf yatışlarda diyorlar aslı var mı o sözün?
Soran+1 yılişini yapmayan, boş boş oturanlar yatışlarda çünkü dedikodu yapmaktan, boş boş konuşmaktan başka işine ayıracak zamanları kalmıyor ama ne yazık ki genel olarak öyle, işini adam gibi yapan, evine helal lokma götüren, alnının teriyle para kazanan insan çok az bu bir gerçek... hakkını vererek işini yapanlara değil sözüm, kaytardığı yerden birilerinin üstünden geçinip maaş alanlara
Gizli Üye(36-45)+1 yılgörücü usulü evlilik daha iyidir.. ben uzun yıllar flört sonrası evlendim uzun yıllar olan flörtüm tahmin ettiğiniz gibi bir sene iki sene değil.. ve sonrasında evlendik.. evlendik ama herşeyi yaşamıştık.. artık evin içerisinde ne saygı kalmıştı neden sevgi kalmıştı.. hiç bir heyecanı kalmamıştı.. ve boşandık. ama görücü usulü evlenmiş olsaydım herşey çok heyacanlı olucaktı tanımak dokunmak sevmek saygı herşey... tabi ben yaşadım ve bu kanaatte vardım.. tercih sizlerin
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) çok üzüldüm başınıza gelenlere, inşallah hakkınızda hayırlısı olur
Cevap sahibi+1 yılherşeyi 10 yılda yaşadık, 10 yılı evlilik sürecinde geçirmiş olsaydım temeli çok daha sağlam olmuş olucaktı. evliliğin ilk 2 yılı çok sıkıntılı bir süreç ayrı yaşantılardan gelip aynı yaşantıda birleştiriyorsunuz.. iki farklı düzen... bu iki yıldan sonra evlilik oturuyor. biz bu iki yılı aşamadık. neden mi aşamadık birbirimizle laçkalaşmıştık ne lafımız geçiyordu ne nazımız. ne utanma ne sıkılma. ne ayıp ne saygı.. ama görücü usulü ile olsaydı aksi olurdu.
aşak evliliğinin ömrü kısa oluyor. Çünkü aşıklar hep karşı tarafa beğendirmeye çalışıyorlar kendilerini. olmadıkları şekilde gösteriyorlar karşı tarafa kendilerini. Görücü usulü candır ama körü körünede hemen evlenmeyecen. iyice tanıyacaksın karşındakini.
00 YorumlaAsk evliligi gibisi var mı yaaa hem asik hemde begendigin biri hemde huyunu suyunu bildigin biri diger tarafta neyin nesioldugunu bilmedigin biri ne cikarsa bahtinaaaaa haaaahaaaaaaha enguzeli askk iateeee
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
23 -24 yaşına kadar birine bu soruyu sorsan aşk evliliği der ama 28 29'u mu geçtiği zaman artık son dakikalar olduğu için nefes alsın yetere döner iş :D
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 394 cevap paylaştı. Her ikisi de aynı kapıya çıkmıyor mu? Aslanı kediye boğdurma sanatı. Evlilik boş iş. Uğraşmayın bence
03 Yorumla
Soran+1 yılbence karşına düzgün biri çıktıktan sonra güzel bir şey diye düşünüyorum, evlenip güzel bir aile kurmak
- +1 yıl
Şöyle anlatayım. İlişki olsun evlilik olsun herkes istediğini el de edene kadar maske takıyor. İstenilen elde edildiğinde maskeler düşüyor. Gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Sonrası da pişmanlık. Evlenene kadar herkes melek, evlendikten sonra o sevimli erkek bir öküze o melek yüzlü kadın da şeytana dönüşüyor. Malum her ikisi de istediğini elde etti. Haa şu şekil de başarı elde edilebilir. Bu durum her iki taraf içinde geçerli. Sahip olmak ile sahiplenmek; bu iki kavram birbirine karıştırılmamalı. Sahip oldum demek yerine sahiplenebilirsen başarıya ulaşırsın. Ama sahip oldum deyip üstünlük kurmaya çalışırsan berbat bir evlilik olur.
Soran+1 yılkesinlikle öyle
+1 yılAşk evliliği. Aşk olmadan evliliğin yürüyeceğine inanmıyorum. Aşk insanı yorar, fakat en güzel mutluluktur.
02 Yorumla
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılHer ikisinde de karşındaki kişiyi iyi tanımak lazım. Aceleyle olmaz. Sevdiğin birisi varsa aşk evliliği
01 Yorumla
Görücü usulü daha doğru gibi geliyor bana. çünkü görücü usulünde karsindakinin nasip biri olduğunu daha objektif gözlerden ogreniyorsun. askin gözü kor insan asil olduğu kişinin kusurlarini goremiypr
02 Yorumla
Asktan yana bütün mermilerimi kullandım görücü usulü diyorum. varsa insanin icinde sevgi sadakat bağlılık saygı aşk olur zaten mutlu mesut olur
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) bence de
Görücü. Aşk evliliği oldugu zaman beklenti büyük olduğu için sonu hüsran oluyo tabii istisnalar vardır ama görücü oldugu zaman gittikçe aşk olabilir evlilik daha kuvvetli olur bence
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :) doğru düşünüyorsun
görücü usülü evlendim çok şükür mutluyuz.. konuştuklarımız oldu zamanında ama olmuyor nedense gitmiyor ilerlemiyor.. bana göre mantıklı olan görücü usülü tabii gönülde akacak olmazsa olmaz..
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGorucu usulu daha iyi bana sorarsan. Ama uzun uzun tanisacaksin o cocukla ve iyi tanisacaksin. Gorucu usulu olunca adamin ailesini taniyorsn, niyet bastan belli falan ama baska turlu hicbisey belli degil. Evlilik oncesi ask, evliligi yipratir bence
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) çok doğru, en azından görücü evliliği yapılacak kişinin amacı belli, evlenmek... öteki türlü niyetini anlayamıyoruz aşk evliliğinde her ne kadar seviyorum dese de
Cevap sahibi+1 yılAynen :)))
Görücü usulü bugün gördün yarın evlen demek değilki aracılar belki arkadaşların olacaktı büyükler olmuştur farkı bu sevmezsen niye evlenesin...
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :) Ben de öyle düşünüyorum, genellikle aile, arkadaş aracılığıyla oluyor zaten kötü olsa önermezler
Görücü usulü yeni yüzyıla uyum sağlayacak bir şey değil bence. Aşk değilde karşılıklı uyum, anlaşma diyelim. Taraflar iyi anlaşıyorlarsa evlenip bu b*k etmeliler ve bu boklu dünyaya bir çocuk peydahlamadan da ölmemeliler.
01 Yorumla
+1 yılNe ask evlilikleri var 6 ayda bitiyor ne goruculer vsr olene kadsr suruyor ama yine severek gorucu olabilir ama ne hayir ne ser bilinmez hayir da Allahtan ser dr Allahtan Allah bize kaldiramayacagimiz yuku vermesin
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :) Amin
- Devamını Gör (235)
Devamını Gör(280)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri