Evliliğin sembolu alyansı eşiniz takmak istemiyorsa bu kararına saygı duyar mısınız?

Evliliğin sembolu alyansı eşiniz takmak istemiyorsa bu kararına saygı duyar mısınız?

İyi akşamlar,
Ben tepki vermem saygı duyarım. yani altı üstü alyans. alyans takanlar sanki gerçekten aşık mı oluyor alyans takıp eşine şiddet uygulayan bile var.. benim için sevgi ve kalp önemlidir. yani parmağa takılan bir yüzük önemli değildir tabi ki de tercihen dışarı da ikimiz de takardık genellikle. ama evde ben takmam mesela zaten sadece yüzük de değil hiç bir şeyi takmayı sevmem. saat kolye bileklik bunlardan da rahatsız olurum. ama kişiye göre değişir mesela takmayanlara tavsiyelerim Eşinizin alyans takmak istemediğini söylemesi, kişisel tercihleri ve düşünceleriyle ilgili bir durumdur ve saygı duyulması gereken bir konudur. Tepki vermeden önce, onun nedenlerini anlamak ve duygularını anlamaya çalışmak önemlidir. alyans takmak veya takmamak, her çiftin kişisel tercihine ve değerlerine bağlıdır. Eşinizin düşüncelerine saygı göstermek ve açık bir iletişim kurmak, ilişkinizde güven ve anlayışın güçlenmesine yardımcı olabilir. Önemli olan, birbirinizi anlamak ve karşılıklı olarak uygun bir çözüm bulmaktır.
İsabet olur. Evli erkekler daha gözde artık kızlar eşlerinizin alyansını saklayın takmasinlar. Artık bekar erkekler bile evli taklidi yapıyor kızlardan ilgi görmek için bilginize 🕵️♀️
Alyans... Ah evet. Hahhahhahhahhah😎
Eşimin benimle evli olduğunu ben herkese anlatırım. Eşim alyans takmak istemezse takmaz. Ben mutlaka takarım o ayrı mevzu nett😎.
Çok teşekkürler 😍🧡
Rica ederim 🧚🩷
Bugün aşk-ı memnu'da Elif ve Behlül arasında böyle bir diyalog geçti. Behlül bile ısrarlara dayanamayıp takıyorsa diğerlerinin haddine değil çıkartmak🙄😂😂
Cevap
85Cevap
Altı üstü bir yüzük parçası eğer takmak istemiyorsa istemiyordur..
Evet saygı duyarım ve ben de takmam
Dövme yaptırsın parmağına hiç cikaramaz hem
Ben alyans takma durumunun o kadar da önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum tamam insanın evli olduğunu göstermesi için belki İlk başlarda takılabilir kırmamak için fakat şu anda benim annem babam da alyans takmıyor Yani bir insan ambulans takvimi diye bekar anlamına gelmez. Özellikle mesela Alanya bölgesinde yaz aylarında nemli olduğu için çok fazla takı takmak hatta saat bile takmak bayağı sıkıntı oluyor, yani Bir de mesela insanın niyeti kötü olduktan sonra alyansı çıkarıp cebine koymak çok da zor bir şey değil insan ilk önce sevdiği insana eşi olduğu insana güvenmesi gerekir, zaten güven olmadıktan sonra evli olmanın veya ilişki içerisinde olmanın bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum.
#GᴇᴄᴇɴɪɴHᴜᴋᴜᴍᴅᴀʀı
Her durumda, bir çift olarak karşılıklı olarak birbirimizin tercihlerini ve isteklerini anlamalıyız. Eşimin alyans takmak istemediğini söylemesi durumunda, onun bu isteğini saygıyla karşılarım. Evlilikte önemli olan, karşılıklı iletişim ve anlayıştır. Bu nedenle, eşimin alyans takmama kararına saygı duyarım ve kendisiyle bunu konuşup anlamak için birçok yöntem bulunabilir. Alyans takmanın sembolik ve geleneksel anlamı olduğunu hatırlatarak, karşılıklı olarak hislerimizi ve düşüncelerimizi paylaşabiliriz. Bu şekilde, bir çözüm bulmak ve her iki tarafın da mutlu olabileceği bir duruma ulaşmak için ortak bir zemin bulabiliriz.
Merhaba,
Eşimin alyans takıp takmaması önemli değil. Bazı kişiler rahatsız olur, yüzük, bileklik, kolye saat ve benzeri şeylerden ki bende rahatsız olurum yüzükten. Anlayışla karşılar saygı duyarım...
Önemli olan parmakta ki alyans değil, kalbe mühür vurması, gözüne perde indirmesi ve benimle olması her türlü! Yemişim alyansı, parmacıkları acımasın aşkımın, sıkışır filan aman aman! 😅
Alyansın canı cehenneme, aşkım şahane! 😅
Bende takı seven biri değilim eşim takmak istemese ona uyarım sorun çıkarmam. Bence bu alyans olayı fazla önemseniyor
Ne güzel 😅 bende uyarım takarım takmaya da varım takmamaya da varım her türlü varım ben 😅
Amannn bize ne 😂 ne olcak sanki takan taksın yani canları cehenneme 😂bizi ilgilendirmez dimi djdjdj
Yani bizlik bişey yok ben kendime bakarım 😅
Nasıl istersen öyle olsun 😅
Benim için umrum dışı 😅bana her yol paris sjsj
Aynen 😅
EyvAllah 🌸
Neden alyans takıyorsunuz ki? Bunu neden normal bir şey olarak kabul edip takmamayı anormal kabul ediyorsunuz? Hiç düşünüyor musunuz? Alyans takmak neye yarıyor? O zaman, demek ki eşiniz alyans takmıyor olsa sizi? Yani birbirinize sadakatinizi sağlayan şey alyans öyle mi? Olmasa… :) Çok acınası değil mi?
Takmamayı anormal kabul etmiyoruz. Normal bir soruydu sakin olun 😅
Şöyle ki yüzük takması güzel bı şey işinden ötürü takmak istemezse anlarım. Ama onun dışında o zaman bende yüzük takmayayim madem evlendik evli olduğumuzun fiziksel bir işareti olmalı bu d la yüzüktur.. kaldı ki takmayacaksak neden aldık. O takmazsa bende takmam benimde keyfim istemiyor çünkü takmak istemiyorum napiimm yani istemiyorum. O kendinde istememe hakkı görüyorssa bende bu hakkı görürüm.
Gercek anlamda hicbir erkek bunu kabul etmez. Onu kirmamak icin sorun etmemis gibi davransada aklinda hep “neden”diyerek kafayi yer. Etkiye tepki gormek icin ozmaan bende takmiyim desede inan erkek cikarmak dahi istemez. Ben bile bosanma surecindeyim yillar gecmis sabah ise giderken parmagimi bas parmagim yuzuk parmagima gidiyor yokluyorum ansizin unuttum mu diyorum.
İkimiz de takmıyoruz ben de genelde takı takma alışkanlığı edinmemiş biri olarak da çok takılmıyorum evli olduğumuzu kimseye bir metal parçası takarak kanıtlamak zorunda olmadığımızı düşünüyorum evliliyiz takarız takmayız biz böyle de mutluyuz zaten o yüzden kime ne ki 😏
Neden takmak istemediğini açıklamamışsın. Çiftçidir, ağır iş makinesiyle çalışıyordur, bulaşıkçıdır vs vs , ama şunu bilinki aldatma taraftarı takmak istemddiğini bırakın söylemeyi hevesle takıp sizin olmadığınız her an sabırsızlıkla çıkarır. Size söylüyorsa bunu mantıklı bir açıklaması vardır kendince
Konu benle ilgili değil genel bir soru
Görücü olarak konuştuğum kıza ben nişanlanırsak ya da evlenirsek yüzük takmam demiştim. Sebebi ise Elektrik işerinde çalıştığım için vücuduma doğrudan temas eden metal cismin olmaması gerekiyor. O kız da bana ne olursa olsun takmanı isterim, benim görmediğim anda ne yaparsan yap ama benim yanımda mutlaka takmalısın demişti. Ağızım açık kalmıştı.
Ben 1 hafta sonra çıkardım bir daha hiç takmadım. Hatta birde normal yüzüğüm vardı. Yıllarca çekmecede durdular. Geçen sene hatun ikisinide satıp 5 taş almis kendine..
Neden takmadığını sorarım tatmin edici edici bir cevap olursa kabul ederim (: ama geçerli bir cevap vereceğini sanmıyorum ben bir erkek olarak aktın alyans takmam benimki geçerli ama hanımefendiler için geçerli değil ,,,
Alyans başkalarına göstermek içindir. Asıl alyans kalbe takılandır. Yüzük dediğin çıkarılabilen bir şey. İçindeki sadakat ise ya gerçekten vardır ya da yoktur. Sadakati göstermesi için yüzük takmasına ihtiyacım yok.
Üzerine evliyim yazılı bir tşört giyerse yüzüğü takmasa da olur 🤣
Hergün o tişörtü mü giydireceksin kadına🤣🤣
Farklı renklerde tşörtler bastırırız canım o kadar da öküz değiliz 🤣
Tabi öküz denir mi senin gibisine ayıp ediyon🤣🤣
Diyeni yakarım 🤣🤣
Kadının taktığı kadar erkekte takacak bu alyans tek kadınlara Has Bir şey değil erkeğinde kadininda evli olduğunu gösteren Bir simgedir kadınlara has bir şeymiş gibi tavır hiç güzel bir şey değil önce sen tak sonra karın çıkarırsa laf sozlersin hem böyle daha iyi olur sana Bir şey de diyemez beyefendi
Sadece yüzük değil ki mesela gözlük saat bileklik Ben bunların hiçbirisini takamam kullanamam lens bile takamıyorum yani yüzük takmadı diye korkulacak bir durum yok insanın içinde olacak zaten yapacağı bir kurnazlık varsa yüzüğü çıkartır cebine koyar gene yapar
Takmayı Seven var sevmeyen var. Bunlar karşılıklı konuşarak çözümü yoksa çift terapisine giderek çözülecek konular olduğunu düşünüyorum. Sebebi çok derinde olabilir
Eşim alyansini işi gereği takmiyordu gece dağda parlama yapıyor diye hala da takmıyor tak diye baskı yapmadım hiç yapmam da sadakat alyansla olmaz. yapacak adam o yüzüğü takar yine yapar.
Altı astarı bir metal parçası bir sembol... evliliği yüzüğe indirgememek lazım... gözüne gönlüne eline diline ruhuna islemedikten sonra parmağına taksa ne takmasa ne !!
Evlenene kadar böyle abuk sabuk huyları olduğunu anlayamadıysam, saygı duyup anlaşmalı boşanma sözleşmesini kendi ellerimle hazırlatırım tatlım.
Bırakın alyansı çok yakında eşini koluna takıp sokaklarda gezemeyeceksiniz. Sahilde
yürüyemeyeceksiniz. Cehalet batağında Şeriat rejimine ülke sürükleniyor.
Tarikatlar çığ gibi çoğalıyor.
Araplar ülkeyi işgal etmiş, Sokaklarda güvenlik sıfır. Siz alyans derdindemisiniz...
Öyle bir şansı yok.
Alyans dışarıdaki genç kızlara evli olduğunu gösteren işarettir. Takmamak demek boştayım, görüşebiliriz demektir. Kabul edemem.
Bu biraz sert bir bakış açısı sanki ya😂 ayrıca ilginç şekilde parmağında yüzük olan erkekler, kadınların dikkatini daha çok çekiyor.
@Sinister_D yoo ben parmakta yüzük gördüğüm erkeğe bacım gözüyle bakıyorum😅
Siz öyle olabilirsiniz. Şöyle örnek vereyim; eski çalıştığım yerde bir arkadaş vardı. Tipi falan ortalamaydı, öyle kızların dikkatini çeken bir tip değildi pek. Sevgilisiyle nişan yaptıktan bir hafta sonra birçok kızın kendisine yanaşmaya çalıştığını söyledi. Başta inanmadım. Sonra bir gün dışarıya bizi birlikte gönderdiler iş için ve kendim gördüm durumu. Baya gelip "nişanlınız çok şanslı" gibi tuhaf cümleler kuranlar, sohbet açmak için çabalayan kıxlar oldu
@Sinister_D ilginç...
Bende anlayamadım.
Biz arkadaşla şu sonuca varmıştık o zamanlar; normalde dikkat çekmeyen biri nişan/evlilik yüzüğü taktığında diğer kızlarda muhtemelen "bizim göremediğimiz ne var bu çocukta acaba?" tarzı bir etki yaratıp merak uyandırıyor olabilir😂😂😂
@Sinister_D
😅😅 mantıklı bir bakış açısı.
Edep ve ahlaktan yoksun insanlar için bu tarz yaklaşımlar sorun olmayabiliyor. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Amin amin😂😂😂
Bence takılmalıdır ama ben kendim sevmiyorum ve birde insanın alışması zor olabiliyor lakin kararına saygı duyarım
Ben çok takılmıyorum böyle şeylere alyans neyin göstergesi olabilir ki. Ne sadakat gösterir ne iyi niyet nede aşk...
Bende takmam o zaman her şey alyans değil tabi ki ama durup dururken çıkarıcam diyorsa g.. tü kurtlanmıştır.
Eskiden olsa sorun ederdim ancak şimdi böyle bir durumu sorun etmem. Taksa ne takmasa ne yapan alnında ben evliyim bile yazsa yine yapar 😃
Takmak zorunda değil ki. Ha kendi eli içinse zorlamam. Gerçi bana da almak zorunda değil yüzük takıntım yok yani 2₺ lik yüzükte alabilir sıkıntı yok
Ya yüzük takıp aldatan da var, takmayıp aldatmayan da.. karakter meselesi ama ben yine de taksın isterim
Soyadımı da almasın hanfendi. Olmaz paşa paşa takacak. Takmazsa kapı orada pencere yanında atlayıp gidebilir. O zaman ben de evlilik sözleşmesi yapmayalım evliler gibi yaşarız derim ne gerek var sonra ayrılsak kanunlardan dolayı ben yanacam.
Takmak zorunda takmadı diyelim ozaman yürek yemiş demektir bende ona takmamanın bedelini ağır ödetirim sonrasını kendi bilir
Kolye biçiminde takmayı isterim bende :D bu yaştan sonra yüzüğe alışmak zor olur benim için...
Takmak istemiyorsa vardır bir sebebi. Çalışırken rahatsız ediyor da olabilir. Eşime güvenirim ve tepki göstermem
Beni sevdiğinden eminsem. Başkalarına evli değilmiş gibi gözükmek istemediği takmamazlık yapmıyorsa mesele yok. yeter ki emin olayım.
Hayır takacak.. o yüzük o parmağa takılacak o kadar... !!
Aman içinden gelmiyor da bende keserim o alyans parmağını sokarım biyerine canımmm e nolcak
Yüzüğü parmağına kaynak ile yapıştırırım. Bilmem anlatabildim mi?
Asla sorun etmem.. gönlüne taksın o alyansi benim için yeterli.
İşine engel Oluyorsa sorun etmem.
Sırf takmak istemediği için takmıyorsa sorun olur.
Ben takmıyorum ve yüzük takan erkeklere kadınların daha yakın davrandığını düşünüyorum
Alyans teknik iş yapan personel için işyerinde yasaktır
Normal karşılsrım çünkü bende takmak istemiyorum. Yemek yaparken midem bulanıyor yüzükten
takmayacaksa evlenmem oyle bi hata yaptıysam da bosarım
Boku yiyen kepçesini yanında taşır. Evliyse takacak, takmayacaksa evlenmesin.
O ne saçma şey öyle takacak mecbur istemiyor ne demek
Benimki yıllardır takmıyor. Alıştıramadım. Üzülüyorum. Ama kilo aldığı için de ses çıkaramıyorum :)
18 le çarpar 5 e böler 1878 ile toplar hayatımdansa çıkarırım sayısalcılık yaptırtmasın bana
O yüzük o parmakta duracak cocuk oyuncgl degil ki bu
Bence sadakatsizliyin karşısına hiç bir sembol çıkamaz.
Taksa ne olacak küçücük yüzük işte saçma bence takmak istememesi
Alyansı boşuna mı aldık para verildi ona biz takalım diye takmayacaksan almasaydik yani
Yüzük evliliğin simgesi gibidir, takılmalı. 🤔
Yüzük takmaktan ben de hoşlanmıyorum. Rahatsız ediyor. Anlayışla karşılarım.
Takmayabilir kullanamiyor olabilir bu konuda tartışmam. ben de takmam istemiyorsam
Kabul etmem çok takmak istemiyorsa evlenmesin 1 tane yüzük ona yük mü olacak
Özel bir sebebi var mı onu bilmek isterdim ama saygı duymaya çalışırdım mutlaka
Saygı duyarım. Alyansı taşıması değil beni kalbinde taşıması önemli olan
Takmasını isterdim ona güvenmediğimden değil çevresine güvenmediğimden
O alyans keyfi takıp çıkartabileceği bir şey değil. Bu yüzden elbette tepkim hoş olmazdı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?