Merhaba, Çok güzel bir soru, görsellik de mükemmel..
İlişki bitmeden konuşurum, bitmemesi için de elimden geleni yaparım. Ancak bittikten sonra da konuşurum. Çünkü konuşmayı seviyorum. Ne ise onu dile getiririm. Kötülemem ya da iyilemem..
Durup dururken ilişki bitmez öyle değil mi? Bir şey olmuş ki ilişki bitmiş. İnsanlar soruyor, sevenlerimiz soruyor. Yaşanan her şey ders tecrübedir. Bir şey olduğu zaman benim başıma gelmişti böyle böyle olmuştu, dikkat edin kardeşim gibi...
Mesela bir kız arkadaşım vardı. Çok iyiydi melek gibiydi, ne sorarsam sorarım hep doksana gol atardı. Hiç ofsaytı yoktu. Öyle güzel konuşurdu ki kafa da hiç soru işareti kalmıyordu ve verdiği cevaplar tüm sorulara cevap oluyordu. Güzel insandı vesselam..
Çok borcum harcım vardı, bekletmek istemedim, hem bir insanla sürekli konuşmaya da alışık değildim. Başıma gelmemiş bir şeydi. Bana kaç dedim kaçmadı. Ben dedim uzun süre konuşmak istemiyorum. Hayırlı işin acelesi makbuldür uzattıkça bozulur bozmak isteyenler olur tadı kaçar, alışık değilim..
Mutluluklar diledim ve hayatından çıktım. Çok pişman oldum. Hayatımda tanıdığım en güzel insandı. Böyle bitti bazı bazı denk geldim ama iş işten geçmişti..
Şimdi bu anlattıklarım kötü mü? Onu kötü eder mi? Hayır...
Olanı anlatmak kötü değildir. Kötülemek kötüdür...
Açıkçası çok fazla bir ilişki deneyimim olmadı genelde uzak mesafe ilişkileri yaşadım uzaklarınız o sohbet ettim ama tabii ki bazen ayrılık durumlarında, bazen yaşanan büyük problemlerde sorunlarımı sıkıntılarım anlatarak içimi rahatlatmak için bazı kişilerle samimi olduğum arkadaşlarımla bu durumu sohbet ederim ama öyle herkesi de anlatmam açıkçası benim en çok kızdığım durumlardan bir tanesi, bunu genelde erkeklerde yapıyor kadınlarda yapıyor ayrıldıktan sonra birbirlerinin arkasından ölü kelimeler kullanıyorlar ki genelde kadınlar bunu daha fazla yapıyor Ben erkeklerde çok görmedim.
Benim bir arkadaşım vardı evlendiği dönemde benimle iletişimini kesmişti daha sonrasında tekrar görüşmeye başlamıştık tabii şu anda görüşmüyoruz ama, kız boşandı kocasından için kısır demişti ama yani düşün ki evlendiği dönemde bu adamla birlikte gezdii tozdu insanın biraz saygısı olması gerektiğini düşünüyorum ve ben şahsen ayrıldığı insanın arkasından bu şekilde konuşan insanların da karakterinden şüphe etmem direkt olarak karaktersiz olarak görüyorum.
İyiyse çok iyi çok güzel günlerdi diyebilecek kadar erdemli, kötü ise susacak kadar saygılıyım, hatta kötü ise çok iyiydi bile diyebilirim , karsımdaki insana saygı duymaktır bunun adı kimseyi kücültmez...
Ben tabi ki de susardım yani biten ilişki arkasından konuşmak bana zaten saçma geliyor.. bunu yapan insan da genelde acısı olduğu için ya da kıskandığı için ya da kendine yediremediği için yapıyor olabilir. çünkü bu sadece aşk için geçerli değil ben bir insan ile iletişimi kesip artık hayatımdan çıkarıyorsam zaten arkasından konuşmam biten bitmiştir. ama bazıları konuşmaya devam ediyor.. ayrıca seviyorum dediği kişiyi karalıyorsa da sevmemiş demektir. keyifli günler.. ✨🥂
Ben bu konuda çok saforoz birisiyim. İlişkim bittiği zamanlar konuyu açmamış olsam bile herhangi bir ortamda açılınca tamamen kendimi suçlu gösterme eğilimine sahibim "onun bir kusuru yoktu benim yüzümden bitti"gibisinden. Çoğu zaman haksız olduğu konularda bile onu bir ortamda küçük düşürmemek için hep kendimi haksız gösteririm mesela. Ama değişti ya tam tersi oldum kendi kusursuzluklarımla birlikte onun kusurlarını ortaya döküyorum gerek onun yüzüne, gerek kendi hayatımda, gerek herhangi bir ortamda. Oldu bitti deyip susmam hakkında konuşur asıl suçlu ya da aciz olan kişiyi gösteririm. Bundan anlıyorlar.
Öyle konuşmam ama ilişkimiz varken benim arkamdan bir iş çevirmişse arkadasima derim. Mesela benle sevgili iken başkasında imiş aklı hâlâ. Bunu öğrenmiştim ilişki bitince kesin olarak. Arkadaşıma da şüphelendiğim için öncesinde demisimdir. Anca böyle konuşurum başka da gidip kötüleme amaçlı konuşmam umrumda olmaz oyle
Hakkında konuşmam asla. Benim için olan biten orada kalmıştır. Üçüncü kişilerin görmesine, duymasına ve bilmesine gerek yok. Sonuçta ilişkiler iki kişiliktir, özeldir ve orada kalır. Sonu nasıl olursa olsun özel anlar yaşandığında güzeldir. Öyle de kalmalıdır bence gizli bir şekilde.
Geçmiş insanları affettim demek onlarla bir daha muhatap olacağım anlamına gelmez, bütün yaşanmışlıklarla beraber insanlar da kendi nezdimde geride kalmıştır. Sadece aynı yolun yolcusu olan insanlarla, ailem ve sevdiklerimle yoluma devam ederim
Bu bizim toplumumuzda bir gelenek. Bir şey bitiyorsa mutlaka bir suçlu olması gerekiyor😂 ben anlık sinirle sert çıkabilirim ama başkasına asla kötülemem. Sonuçta benim özelim diğer insanları ilgilendirmez.
şu an başka biriyle dudak dudağa da görsem mutlu olmasını dilemek yakışır bana her ne kadar o gittiginde hayatım altüst de olsa onun mutlu olduğunu görmek de mutluluk veriyo bana
Çünkü saygısız, beyinde yok olsa empati yapar. Yüzlerce binlerce güzel anı var yaşanmış onu görmez bu dingiller, ayrılınca boş boş konuşur işte, kapasite bu kadar.
ilklerde bi arkadaslarla konusurum ama sonrasında pekde bi kafama takmam bence sizde öyle yapın bide takıntılı filan olursunuz anca onun hakkında konsunca