Nişanlımla ayrıldık nedeni ne anlamıyorum ne yapmalıyım?

8 yıllık bir ilişkinin ardından nişanlanmıştık. 5 aydır nişanlıyız. Gelin bohçası adeti var malum gelin bohçam geleceği zaman nişanlım ve ailesi farklı bir sebepten kavga ediyorlar. Kavga edince de nişanlım ailem beni sildi diye bohça eşyalarımı aldırdı bana. Babama bile kavga ettiklerini artık ailesi olmadığıni anlattı. Daha sonra ailesi ile 10 gün gecmeden barıştılar annesi beni suçlamasın diye bende anlattım bohça icin esya aldığını ve annesi merasimini nasıl isterse esyaları ona göre duzenleyecegimizi soyledim zaten beni alışverise goturup alacagı seyleri almıştık nişanlımla. Daha sonra annesi ile bu konu icin kavga etmisler ve nisanlim bohcayı kendi basima aldigimi ve babama kavga ettiklerine dair birsey soylemedigini soyledi inkar etti herseyi. Nisanlımın annemi kızın dedikodumu anneme yapıyor diye araması ile babamda duydu ailesiyle konusurken telefonda annesi bana iftiralar attı oglumun aldığı kolyeyi gizli satmış parasını yemiş bana bohcayi anlatmadı falan diye haliyle gerildiler. Nisanlımda annesinin bana hırsız demeyecegini yalan soyledigimi soyledi. Daha sonra Artık olmayacağını severek ayrıldıgımızı annesinin kolye olayını kendisini yanlış anladığı icin oyle soyledigini iletti benden umudu kes sen anneme düşmansın ortalığı karistiriyorsun kendi basına is yapiyorsun diyerek engelledi ve gitti. Nişanlıma maddi manevi butun destegi hep sağladım çok sevdim bunu yapması doğrumu kendi aralarında kavga edip bana bunu yaptılar napacağımı bilmiyorum.

Nişanlımla ayrıldık nedeni ne anlamıyorum ne yapmalıyım?