Nişanlım ayrıldım ne yapmalıyım?

Merhaba kızlar nişanlımla zor bela ailemi karşıma alarak nişanlandım babam ben mutlu olayım diye sesini çıkarmadı kabul etti eski nişanlım karakterimi görüştüğüm kişileri makyajıma ojeme burnuma taktığım hızmama dışarıya kızlarla çıkmama ailemle çıkmama her zaman izin vermeyen izin verdiği takdirde dışarı çıkabiliyordum ve sigara içmeme karışıyordu kıyafet almama bile karışıyordu alma diyordu ben balayına giderken iki çift kıyafet alcam diyordu şöyleki eski nişanlım Bursalı ve biz doğu karadenizliyiz adet yöremiz asla uymuyordu nişanımda halay çektiğimiz için kavga bile etti annemle benimle çok kinci birisiydi kuzenimi sevmediği için görüşmeme izin vermiyorsu en yakın arkadaşımla görüşmeme izin vermiyordu. Ve bunları yapma dediğim zaman manipüle edip beni kendini haklı çıkarırdı seviyordum çok seviyordum ama bunlara katlanmayacak şekile geldim defalarca konuştum sigara içmeni istemiyorum dedi ben tamam dedim ama bırakamadım hep yalan söylemek zorunda kaldım sigara içtigimi söyleyince bağırdı çagırdı içmeyeceksin dedi kıskanıyorum seni kendi annesi gelinimle geziceğim dediği zaman bile annesine kızardı hayır derdi son 1 aydır çok soğudum ne yapsa batıyor hale geldi mesajlaşmak içimden gelmiyordu her dakika konuşmak istiyordu sosyal çevrem yoktu hepsini engelledi konuşma dedi kendi aileni silip geleceksin dedi ve ben dayanamadım kavga ettiğimizde hep konuları uzatır abartır ve 2-3 gün devam ettirip trip yapardı bana ben senin için karakterimi değiştirdim hayatımı değiştirdim sende benim için bunları değiştir dediğim zaman ben buyum dedi sigara içiyorum ben ben eski ben olmak istiyorum ilk tanıdığın gibi dediğimdiyse benim sözümden çıkmayacaksan sigara içmeyeceksen devam edebiliriz dedi ama benim kendimi geri istiyordum ve yollarımızı ayırsak daha iyi olur dedim ve bitirdim düğünümüze tam 4 ay vardı ben ileride pişman olmak istemiyorum bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim şunu da ekliyeyim ne kayınvalidem aradı beni ne de geldiler babama söyledim bitti dediğimde tamam dedi hiç niye söyledin ben değiştirdim senin için vs demedi aklımı yemek üzereyim arada sırada ağlıyorum daha çok yeni olduğu için mi yoksa pişmanlık mı hissediyorum çözemiyorum

Nişanlım ayrıldım ne yapmalıyım?