Hayır, evli bir kadın veya herhangi bir kişi, istemese bile eşinin her dediğini yapmak zorunda değildir. Evlilik, karşılıklı saygı, iletişim ve ortak kararlar üzerine kurulmalıdır. Her iki taraf da kendi düşüncelerini ifade etmeli, karşılıklı olarak birbirini anlamalı ve anlaşmazlıkları uygun bir şekilde çözmeye çalışmalıdır.
Eşler arasındaki ilişkide sağlıklı bir denge ve eşitlik önemlidir. Kararlar ortaklaşa alınmalı ve her iki tarafın da fikirleri ve ihtiyaçları dikkate alınmalıdır. Bir kişinin sürekli olarak diğerinin dediklerini yapması, sağlıklı bir ilişkinin göstergesi olmayabilir ve bireyin kendi özgürlüğünü ve mutluluğunu etkileyebilir.
Eşitlik, karşılıklı anlayış ve iletişim, sağlıklı bir evlilik için önemlidir. Her iki tarafın da birbirine saygı göstermesi, kendi düşüncelerini ifade etmesi ve karşılıklı olarak uzlaşma sağlaması gerekmektedir. İki kişi arasında birlikte hareket etmek, kararları birlikte almak ve birbirini desteklemek, sağlıklı bir evliliğin temellerini oluşturabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz için teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, evli bir kadın istemese bile eşinin her dediğini yapmak zorunda değil tabii ama evliliğin getirdiği birtakım sorumluluklar var. Onları yapması icap eder ve olması gereken de budur. O sorumluluklarınızı yaptığınız sürece bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
28 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba maalesef o sorumluluklar yerine gelse bile hep daha fazlası isteniyor. Benim huzurlu olmam için onun her dediğine tamam demem gerek. Yoksa huzursuzluk oluyor..
iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum- +1 yıl
Böyle bir evlilik yürümez bence yani ilişki bu şekilde yaşandığı zaman sağlıklı gitmez. Ne demek, rica ederim.
Soran+1 yılYürümüyor zaten de çocuklar olduğundan dolayı bazı şeyleri bosveriyor, takmamaya çalışıyorum. Buraya yazma sebebim de zaten biraz olsun terapi. Her gün aynı sorunları yaşamaktansa hayali bir dünyada biraz kafam dağılsın istedim 😌
- +1 yıl
Ben yanlış yönlendirmiş gibi olmayım da çocuklara sebep de evlilik gitmez yani yakın çevremden ve kendi ailemden de biliyorum, bunu net bir şekilde gözlemledim. Çocuklara da kötülük oluyor aslında bu şekilde. İyi yapmışsınız, kendinizi iyi hissettiyorsa ne mutlu :)
Soran+1 yılEvet bunun çok farkındayım. Ancak çocukların psikolojisi çok değişiyor iyi anlamda olduğu gibi kötü anlamda da etkileniyorlar mesela arkadaş çevresi onun da kendine ait bir çevresi oluyor yaşının kaldırabileceği sorunlar değil o yüzden biraz büyüsünler o zaman durumları yeniden gözden geçirip net bir karar vereceğim şu an ne ekonomik olarak ne de psikolojik olarak kendimi hazır hissetmiyorum
- +1 yıl
Ben yaşları kaç tabii ki bilmiyorum ama geç de olsa alışıyorlar yani ben mesela yaşım ilerledikçe daha da alışmıştım. 7-13 yaş arasında hiçbir şekilde boşanmasınlar falan diyordum sonra hayırlısı neyse o olsun demeye başlamıştım. Çocuğun o sürece kafa olarak nasıl hazırlandığı veya gerçekleri çok acıtıcı da değil ama çok da ütopik olmayacak şekilde nasıl yansıtabildiğiniz veya aktarabildiğiniz önemli bu hususta. Tabii ki birkaç sene sonra yeniden gözden geçirebilirsiniz bunu.
Soran+1 yılUmarım bir gün bunu başarabilecek cesareti kendimde bulabilirim. Teşekkürler ışık oldunuz
- +1 yıl
Umarım o cesaret gelir gerçekten. Buna sevindim, rica ederim.
- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılBir kadın istemediği şeyleri yapmak zorunda kalmaktan haz duymaz. Seçim yanlış yapılmış olabilir. Beklentilere göre bir düzen kurmak imkansızsa yolunu ayırmalısın. Lakin kadınlarda basit şeyleri büyütmekte ustadır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorunda değil ama şartlar zorluyor kadınları diyelim. Senin durumunda olan çok arkadaşım var. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyarı terkedeceksin. Adamı yontmak her kadının harcı değil belli ki onu becerememişsin.
018 Yorumla
Soran+1 yılBeceri ile alakalı bir durum değil bu.. insanların kişiliği belli bir yaşta oturur ve onu değiştiremezsiniz. Aile ve yetiştirme tarzı buna en büyük etken. Kendi hayatını çok güzel şekillendirebiliyor insan ama karşısındakine müdahale edemiyor. Bu benim beceriksizliğim değil yani. .!
Cevap sahibi+1 yılBu durum senin suçun değil. Yani sana böyle davranması kabul edilemez. Bu konuda hemfikiriz.
Ama bazı kadınlar kocalarını değiştirebiliyor bunu çok gördüm. Bahsettiğim budur yani imkansız değil.
Soran+1 yılDeğişmeye müsait bir eş ise evet değiştirebilir. Benim eşim öfke problemi olan biri kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışır bir şekilde de bunu başarır. Kavga olmasın diye işte katlanıyorum
Cevap sahibi+1 yılKaç yıllık evlisin çocukların var mı?
Soran+1 yıl8 yıl oldu. Var 2 tane
Zaten onlar olmasa çekilir çile değil. Evlilik akıl kârı değil. Şimdiki aklım olsa çalışır kendi kendime yeterdim. 😬
Cevap sahibi+1 yılEvlendikten sonra işi mi bıraktın yoksa😮
Soran+1 yılHayır iş değil kinci üniversitemi okuyordum bölüm birincisiydim yüksek lisans yapıcaktım üniversitede kalacaktım kariyerimi bıraktım.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi de diyorsun neden öyle bişey yaptım değmezmiş diye öyle mi.
Soran+1 yılKendim ettim kendim buldum Aşık oldum yalanmış hersey boşmuş 😫
Cevap sahibi+1 yılNe sandın bomboş tabiki de. Evlilik bu devirde enayilikten başka bişey değil hele seninki gibi bir kanka denk gelmişsen.
Soran+1 yılİşte o zaman öyle düşünmüyorsun..
Cevap sahibi+1 yılBöyle yaşamaya alışabilir misin peki sence? Yani ben bu işi böyle çocuklarım için ittirerek devam ettiririm diyebiliyor musun
Soran+1 yılMecburum. Hayat şartları çocukların psikolojisi..
Bir kere o şansı yakaladım mesela ayrılmak için çok geçerli sebebim vardı ama bir şekilde ikna edildim aileler tarafından. Kapandı olay üzerine çok şeyler yaşadım ama ayrılmadım. Düşünün ki aşırı öfke ile ne yapacağı belli olmayan bir psikopat var karşınızda ne yapardınız? Kadın olarak gerçekten çaresiz bırakılıyoruz.. yasalar da yetersiz kalıyor aman neyse bu konulara girip çıkamam ben şimdi
Cevap sahibi+1 yılSen çok dolmuşsun belli senin konuşmaya ihtiyacın var belli ki bunları kimseye anlatamıyorsun
Soran+1 yılValla öyle 😊
Anlatacak kimsem yok insanlar cunku hemen yargılıyor
Cevap sahibi+1 yılFarkındayım. İnsanın evli olupta kendini bu kadar yapayalnız hissetmesi çok acı. Seni daha çok dinlemek isterim özelden yazarsan merak etme seni rahatsız edecek bir sohbet olmaz. Ama olmaz dersen de iyi geceler dilerim hiç umudum olmasa da umarım her şey daha iyi olur senin için.
Soran+1 yılşu an değil ama Belki bir gün yazarım. Desteğin için teşekkür ederim. İyi geldi 😇
Cevap sahibi+1 yılRica ederim👍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEşimin her istediğini yapmak zorunda değilim. Zorunluluklar ve böyle hissetmek ilişkiye zarar verir. Hiçbir birey bir şeylere zorunlu değildir. Zorunluluklar ceza gibi hissettirir.
15 Yorumla
Soran+1 yılÖyle hissettiriyor zaten 🙁
- +1 yıl
Eşinle konuş hissettiklerini anlat ve empati yapmasını söyle...
Soran+1 yılO ve empati 😂😂😂
- +1 yıl
Onun yaptıklarını senin yaptığında nasıl hissedeceğini sor? 🤣
Soran+1 yılHer defasında sordum ve haklısın diyor zaten kavga sonrası barışma aşamasında söyledikleri şeyleri hayatında uygulasa hiç sorun yaşamayız ama sanki o tatlıya bağlayana kadar söylenen oyalamaca kandırmaca gibi
- Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır zorunda değil tabi ki de köle mi ki? eşler birbirinin istediklerini yapmak zorunda değil karşılıklı güven sevgi ve saygı olmak zorunda
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir kanunun yok dinende bu kabul edilir bir şey değil belliki karşınızdaki insan narsist bir kişilikte sen kendini hep birşeylere zaten mecbur hissedersin buda seni zamanla çok yıpratır birşeyleri değişmesini bekleme hiç bir şey değişmez çünkü sen kendini değiştirmeye çalıs derim
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten karşımdaki kişinin değişmeyeceğini deneyimlerle anlamış bulunmaktayım. Çocuklarım büyüdükten sonra ilk işim boşanmak olucak şu an bu mümkün görünmüyor. Onca şeyi yapıyor mesela hiç bişi olmamışcasına davranışlar sergiliyor ayrılmaya kalksam Şu an bana diyeceği savunacağı şeyler aç mısın açıkta mısın Ne derdin var duygusal olarak açım mesela ama tabi bunu anlatabileceğim bir insan değil karşımdaki
+1 yılHayır tabii ki.. Mesela atıyorum evli olsan dahi eşinin rızası olmadan onunla cinsel ilişkiye girersen o tecavüze girer.. Evlenmek insanlara haddinden fazla cesaret vermemeli.. Karşındaki insan hayvan değil
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞartlı koşullu işler yoruyor. Sevdiğimin herşeyini yapmaya çalışırım. Kapasteme göre
13 Yorumla
Soran+1 yılŞanslıymış
Cevap sahibi+1 yılAma eşime yetmiyor. İnsan oğlu aç ve nankör
Soran+1 yılÖyle haklısın
Zorunda mı yapmaya çalışmalı diyelim zorunda değil
10 Yorumla
+1 yılPardon da kimse kimsenin kölesi değil, yok öyle ben istiyorum sen yapacaksın.
10 Yorumla
+1 yıltabi ki zorunda değil sen kölesi değilsin eşisin o adamın o senin her şstediğini sorgusuz sualsiz yapıyomuda sen yapıcaksın zaten insan istemediği birşeyi yapmamalı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer dediğini degil ama ortak alanlar ve ortak çıkarlar doğrultusunda hareket edilmeli
10 Yorumla
+1 yılİstemediği bir şey varsa neden istemediğini söyleyip yapmayabilir tabii ki
01 Yorumla
Soran+1 yılSöylemek çare olmuyor ise peki
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır ya yapmak zorunda değilsin ama boşansan çocuk flanmı var gidecek yermi yok maddi durumda yoksa boşanma konusu çocuk flan elini kolunu bağlar sadece dini yönden ilişkide yapmalısın tabi o konularda inancın varsa öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadının her istediği olmalı… kadında kıymet değer bilmeli ….
10 Yorumla
+1 yılGeçim dünyası, istemese geldiği yere geri dönebilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı.
+1 yılher dediği geniş bir kavram
mesela ne istiyor da yapmak istemiyorsunuz?00 Yorumla yapmayacaksın tabiki köle değilsin sen
111 Yorumla
Soran+1 yılGaza geliyorum böyle düşünüp sınra kavga ile haklı çıkarıyor kendini
Soran+1 yıl😐😐😐😐
Soran+1 yılKoca 8 yıl
Soran+1 yılEvliliğin ilk yılları cicim ayları ne yaparsa yapsın sevdiğin için görmüyorsun. Sonra çocuklar oluyor onların telaşı derken yaşın gidiyo bazı ihtiyaçların görmezden geliniyor mesela sevilmek değer görmek gibi ihtiyaçlar.. kaba saba bir insana dönüşüyo karşındaki aslında özüne dönüyor diyebiliriz. Siz evlenmeyin evlilik güzel bişi değil 😖
Soran+1 yılMerak ettim bende 😊
+1 yılNasıl her dediği mesela? Istek var, istek var.
17 Yorumla
Soran+1 yılYani mesela bir yere gitmek istemiyorum onun zorlamasıyla gitmek zorunda kalıyorum gibi.. yapmayınca huzursuzluk çıkarıyr psikolojik baskı yapıyor
- +1 yıl
Gitmeniz gereken bir yerse git elbette. Ama gezmek icin NEDENSIZCE hep ayni yeri seciyorsa ve senin dedigin yere durduk yere gitmiyorsa sorun var demektir
Soran+1 yıl@selim451 üstte yazmışım
Soran+1 yıl@selim451 boş ver
+1 yılYani bir kere söyleyip kenara çekiliyorsa, zamanla onu dinlerden eğer çok haz verirsin. ( Yaşadığım şeyleri söylüyorum) ama zoraki hissettiğin her şeyden uzak durmakta fayda var
00 Yorumlakadın istediğinde erkek yapıyorsa kadınında yapması lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılHer zaman değil
+1 yılKesinlikle hayır , köle değil sonuçta
10 Yorumla
+1 yılHer dediğini yapmak zorunda değil..
10 Yorumla
+1 yılDeğil sen onun kölesi değilsin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılhayır tabiki istemediği bir şeyi neden yapsın
10 Yorumla
+1 yılHayır eşisin kölesi değil
10 YorumlaŞu an evli misin
10 YorumlaSen sevmiyorsun ki kocani bunu yazmazdin yoksa
10 Yorumla
+1 yılKolesi misin
11 Yorumla
Soran+1 yılDeğilim ama işte o öyle sanıyor
Aşk İlişkileri konusunda 804 cevap paylaştı. ne anlamda istemediği konu sxks galiba
019 Yorumla
Soran+1 yılHayır ya 🙄
Mesela ailesine her hafta istemese de gitmek gibi, mesela eşin senden izni alınmadan bir plan yapıyor ve ona uymak zorunda kalıyorsun gibi.. bu gibi örnekler
Soran+1 yılKonuşmaya çalışmak anlamsızlaşıyor yoruluyorum anlaşılmamak çok kötü bişi
Soran+1 yılÇözemiyoruz maalesef. 🫤
Soran+1 yılSaygı sadece
Soran+1 yılYok sıkılmıyorum aksine konuşmak iyi çünkü evde konuşacak kimse yok eşimle aramda muhabbet yok. Arkadaslarıma anlatacağım bir konu değil. Aileme hiç açamam burada tanımadan konuşmak iyi geliyor. Severek evlendim daha çok sevildim aslında ama yanılmışım hersey imzadan sonra değişiyormuş maalesef
Soran+1 yılEvet iyi geliyor ama o cesaret yok Şu an için anonim takılmak ile yetinebilirim 😬
Soran+1 yılYani öyle korkaklık demeyelim de…
Buradan yazışmak genele hitap eden bir durum özelden yazışmak daha özele giriyor ve ben buna hazır değilim yani kendimi kötü hissederim.
Soran+1 yıl😊😊
Soran+1 yılNickin değişmezse aklımda tutacağım belki bir gün yazarım :)
+1 yılörnekler misin
00 Yorumla
+1 yılNiye köle miymiş o kadın?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. konusuna göre degişir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Olması gerekenleri yapmalı.
00 Yorumlabence değil dir ama evli ise saygı duymali
00 YorumlaZorunda olmasada yapmalı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı. zorunda değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinen meşru olan isteklerini evet.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsteklerin ne olduğuna bağlı
00 YorumlaBiz köle miyiz lann
13 Yorumla
Soran+1 yılSenin yaşında aynen senin gibi düşünüyordum bende 😇
Soran+1 yılUmarım canım 🥰
+1 yılZorunda değil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Segil
00 Yorumla
+1 yılHayır, değil.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıldegil tabikide
00 Yorumla
+1 yılhayır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Hayır
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılHayır zorunlu değil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil tabiki
00 Yorumla Örnek ver
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe anlamda!
10 YorumlaNasıl yani
00 YorumlaHayır değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılEvet yoksa öperim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNe istiyoki
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım