Eşi Galatasaraylı diye Galatasaraylı olan, eşi x partili diye x partili olan, ve hayattaki bir çok şeyini eşine uyum sağlamak için değiştiren kadınlar var. Ben doğru bulmuyorum. İnsan kendi olmalı. Eşi de kabul etmeli. Ben her şeyi eşime göre baştan ayarlarsam benim karakterim nerede kalır?
Kadınlar her konuda kocasının yaptığını yapmak zorunda mıdır?
Yooo, asla öyle bir şey yok, olamaz. Tabiatıma ters. Fenerliyim değişmez misal. Kimse için hiç bir şeyimi değiştirmem, değiştiremem. Seven böyle sevsin, ki eşim olduysa olmaya karar verdiyse beni öyle sevmiştir zaten. Bende onun hiç bir şeyini değiştirmesini bana uyum sağlamasını beklemem.
Eş dediğiniz kişi zaten karakterleri uyum sağlayan kişilerdir. Elbette fikir ayrılıkları olacaktır. Lakin; her konuda fikir ayrılıkları varsa zaten orada birlik sağlanması mümkün değil.
Yani eşlerin aynı şeyi düşünmesi ve yapması; eşleri istediği için değil zaten kendileri de istediği için yapıyor olması gerekiyor.
Kısacası; eşler aynı paydada buluşabilmeli, aksi halde eşlilikten bahsetmek mümkün değil. Her şey kağıt üzerinde kalır
Yook yahu o zaman sevdiğin kadın yerine kendi hayalinde ki kadını aslında tanımadığın bir kadına empoze etmekten başka bir şey değil bu. Farklı karakterlerde olalım mükemmel çift olmaya gerek yok ama her konuda anlaşalım saygı duyalım kabul edelim ben tamamım
Saygı çerçevesinde olduğu sürece zıtlıklarla yaşanır hatta çok ta güzel yaşanır. Özgünlük her insanda olması gereken bir duruş, davranış biçimidir. Şahsen eşim benimle aynı olsun istemem iki farklı ama hoş görüde iki aynı olalım.
Hayır bana göre bu biraz sıkıcı olur. İlişkiyi diri ve canlı tutabilmek adına arada görüş farklılıkları olması daha güzel olur diye düşünüyorum. Yoksa evlilikler ınstagram'daki gibi mıç mıç bir şekilde devam eder.
Bazen mecbur kalıyorlar. Bunun sebebleri vardır ve sebeplerinden biri zamanında iktisadi gücünü kazanmadığından kaynaklanıyor. Başka bir çok sebep sıralarız bu yaşantı tarzına.
Kişiye göre deyişir uyum sagmalasi pek mantikli degl hatta cok sacma ama mesela ben nisanliyim ve nisanlim bana her zaman uyum saglar saglayamadigi konularda anlayiş gosteriyorum