• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Evlilikte kadın eşine itaat mi etmelidir?

Neveaşıkbiri
Neveaşıkbiri Takip Et
FenomenMaster Yaş: 23
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
56
Yapay Zekaya Sor
Böyle düşündüğüm için sormadım, yanıtlarınızı bana yönelik vermezseniz memnun olurum😊
Evlilik Soruları Kadın Soruları Memnuniyet Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Diğerkâm1i
    Diğerkâm1i Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Merhaba,Öncelikle asıl itaatin yalnızca Allah ve Resulüne olduğunu belirtmek isterim.
    Allah katında üstünlük yalnızca takva iledir. Bu sebeple Nisa 34' te geçen itaat ''boyun eğme'' yani üstünlük belirten bir itaatten bahsedilmiyor. Genelde bunun üzerinden sorunlar çıkarılır o yüzden bu şekilde giriş yaptım.

Eğer o ''itaat ''söz dinletme, boyun eğdirme'' gibi anlamlara gelseydi
    Ahzab 35' teki ''itaatkâr erkeklerle itaatkâr kadınlar,'' (Allah'a itaatten behsedilir)
    aynı kelime kullanılırdı fakat Nisa 34 te ''size itaat ederlerse'' diye اَطَعْنَكُمْ bu varken
    Ahzab 35 teki itaatte erkek için وَالْقَانِت۪ينَ kadın için وَالْقَانِتَاتِ geçiyor.
    Hatta Nisa 34 te itaat kelimesi 2 kere geçiyor bir diğeri de ''saliha kadınlar Allah'a itaatkârdır'' diye قَانِتَاتٌ kullanılmıştır. Anlıyoruz ki itaat aynı anlamında kullanımamıştır veya söz geçirtme vs. gönülden gelen bir şeydir bu zaten yani herkesin dediği saygı sevgi var ya ondan bir nevi sözüne gelirse ortak noktada buluşursanız anlamında çünkü ayette kadının eşinden başkasına bakmasından söz ediliyor. Ne yazık ki bilgi kirliliği çok fazla ve bizi olumsuz etkiliyor.
    Adam psikopat diyelim aykırı bir şey istedi eşinden kadın buna itaat etsin diye bir anlam çıkarmak (çünkü herhangi bir esnetme yok) saçma olur ve adalete de aykırı olur.
    Bizler neyden yanayız? saygıdan, anlayıştan, sadakatten yanayız di mi?
    Eşler birbirlerine bu konularda sorun çıkarmazsa veya kişi asla çıkarmam evlilikte bunlar önemlidir diyorsa bu da bir tür itaattir.
    Sorun bizde itaati kölelik gibi algılarsan zoruna gider tabii veya erkek itaati bu şekilde algılamışsa evliliği istediği gibi ilerlemez çünkü sürekli dediğini yaptırmaya çalışacak e her kadın yapmaz, sonuç: hüsran...

Kur'an-ı Kerim' de itaat 70 civarı ayetlerde birbirinden farklı anlamlarda kullanılmıştır.
    Gönülden uymak- gönülden bağlanmak, kabul etmek, söz tutmak-söz dinlemek, isteyerek yapmak, gönülden iyilik ve hayır işlemek, boyun eğmek vs.
    Yine hadislerde itaatten bahsedilir yani saygılı olmasından ki başında iyi kadınlar, saliha kadınlar deniyor.
    İyi kadınlar evlilikte zaten sorun oluşturmak yerine çözüm ürettiği için yine itaat eden durumundadır. Şöyle örnek vereyim; ev kadınları iyi temizlikçidir. Bu artık sizin algınıza kalmıştır benim anladığım; kadın sürekli evde o işlerle uğraştığı için temizlik işini daha iyi yapıyordur. Kimi hizmetçi değilim der bunun gibi... İtaat, saygı, bağlılık iyi kadınların davranışıdır; her kadının değil.

Böyle yazıyor ama buna uyan var mı? Yani adam yarı Müslüman kalkıp bana kendi anladığı dilden (zorunlu) itaatten bahsederse orda bir dur derim öyle işine geldiği yere uy, gelmediği yerde çekil olmaz.
    Bu kavramı ben hiç sorun etmiyorum mesela çünkü bu evliliğe ve eşlere bağlıdır. Şimdiden çirkinleşmenin anlamı yok.

Bu her erkek için zaten geçerli değildir, evlilik yolundaysa gçerli olur değilse zaten ayrılırlar.
    "Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan) dır." Buyuruyor Efendimiz (s. a. v.) kaç erkek böyle? bu her anlamda iyiliktir ve böyle olmayan bir erkeğe çok rahat hayırsız diyebilirim.

Kimse kimsenin kötülüğünü istemiyorsa kavramlara takılmanın sadece zararı olur. Erkek iyi olduğu sürece her türlü saygıyı, sevgiyi, itaati hak etmiştir zaten.

Esen kalınız...🍃12.08.21/21:52

7
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Karanlık-cosmos
    Karanlık-cosmos Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 813 cevap paylaştı.

Hz. Fatma gelin edilip Hz. Ali'nin evine götürülürken, sulullah kendisine şöyle nasihat etmişti: "Nefsini (bedenini) temiz tut. Dilinle Rabbini zikreyle." Fatıma:"Bedenimi nasıl temiz tutayım?" Resulullah: "Su ile temizlenmekle. Kocan sana baktığı zaman ferahlasın. Gözlerine sürme sürmekle. Çünkü sürme kadınların ziynetidir. Ey Fatıma! Başına zeytinyağı sür. Başına zeytinyağı süren kadına şeytan zarar vermez. Ey Fatıma! Kocan sana baktığında gözlerini yumma ki muhabbetin artsın. Kocan başka tarafa baktığı zaman, sen onun yüzüne bak ki, bir ay oruç tutmuş gibi sevap kazanmış olasın. Ey Fatıma! Kocan seni yatağa çağırdığı vakit gitmezlik etme ki, Allah'ın lanetini kazanmış olmayasın. Ey Fatıma! Cinsi münasebette kocana latife et, şakalaş ki, sana muhabbet etsin. Böylece başkasına muhabbet beslemesin. Ey Fatıma! Kocanın ayıbını, kusurunu başkasına açma. Çünkü bu sebeple, Allahü Teala'nın, meleklerin, peygamberlerin, sonra da kocanın gazabını kazanmış olursun. Ey Fatıma! Bu vasiyetleri (öğütleri) bana Cebrail Aleyhisselam söyledi”Efendimiz, düğün günü kızı Hz. Fâtıma'ya şöyle nasihat etmişti: "Kızım! Evimizden çıkıp başka bir eve, ülfet etmediğin bir kimseye gidiyorsun. Sen kocana yer ol ki, o sana gök olsun! Dinen evet itaat değil sadece saygı sevgi hoşgörü olmali

0
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.

Karşılıklı özgürlük varken itaat kelimesi yakışmaz evliliğe

0
    3 Yorumla
    • IAmarPresterAen
      IAmarPresterAen
      +1 yıl

Beni seçen ellerin asla nasır tutmasın

Yorumla
    • Neveaşıkbiri
      Neveaşıkbiri
      +1 yıl

Böyle dua görülmedi ksde
      Ne geçmişte ne de gelecekte😂🤣

Yorumla
    • IAmarPresterAen
      IAmarPresterAen
      +1 yıl

Artık görüldü atıldı 🤣🤣

Yorumla
  • BeyazAtlıBirPrens
    BeyazAtlıBirPrens Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl

Bence itaat etmemelidir, uyum içinde yaşanmalıdır

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

53

Cevap

42

Cevap

• _ΛqresiF_
    _ΛqresiF_ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı.

Evlilik ortak bir hayattır. Kimse kralcılık oynamamalı..

1
    0 Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.

İtaat ne ya sanki Tanrı mıyız biz. Çirkin bir kelime. Her dediğimi yapan bir kadını da istemezdim. Ne o öyle mülteci çalışan gibi. Sıkıcı , bunaltıcı bir tip olur. Kadın eşiyle bazı konularda zekasıyla tartışabilecek. Tripli , cazgır bir şekilde değil ama medeni bir şekilde. Bazı konularda zıt olunmalı ki bireyler birbirlerine bir şeyler katabilsin.

2
    0 Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

öyle zeki olmalı ki bana beni yönetirken veya yönetmeye çalıştığını belli etmesi lazım sanki bana yaptırmak istediği ya da sözünü dinlememi düşündüğü şeyleri öyle süslemeli ki sanki benim kendi canım çekip yapmışım ya da doğru saymışım gibi olması lazım 😂 ancak o zaman itaat ederim yoksa olabilemez

0
    4 Yorumla
    • merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

*belli “etmemesi” olacak orası da 😂

• Neveaşıkbiri
      Neveaşıkbiri
      +1 yıl

Al işte erkekler görmesin bunu 😂🤣

• merakettimmişte
      merakettimmişte
      +1 yıl

onların hepsinde o zeka var mı ne dedim bak öyle zeki olmalı ki anlamamalıyım dedim 😂 ki anlarım yani

• Neveaşıkbiri
      Neveaşıkbiri
      +1 yıl

🤣😂 bak doğru

• ErenTR
    ErenTR Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

İtaat edilecek eş var edilmeyecek eş var. İtaat edilecek konu var edilmeyecek konu var. Ahlaklı, dürüst, akıllı, bilgili ve kendisine ilgi gösterip her zaman yardımcı olan bir kocası varsa kıymetini bilip itaat etmeye değer.
    Eşini aldatıyor, parayı kumara yatırıyor, eşini sömürüyor, eve sarhoş sarhoş gelip eşine şiddet uyguluyorsa itaat etmek zorunda değildir tabiki.

1
    0 Yorumla
  • Dkjdjdkdkdkej
    Dkjdjdkdkdkej Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

böyle konuştuğum biri vardı çalışmamı istemiyordu ben çalışmak istiyorum diyince de vazgeçirmek için çeşitli yöntemler deniyordu çarşafa girmemi falan istiyordu bir de (kapalıyım). bence karşılıklı olacaksa etmeli ama bu durum kişiyi anlattığım gibi belli bir kalıba sokma şeklindeyse olmaz.

1
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

İtaat biraz ağır bir terim olmuş
    Ancak kendi adıma konuşayım, kocann sözüne saygı duyulduğu ve dinlendiği bir ailede bu terbiye ile büyüdüm.
    İtaat etmem ancak saygım sonsuzdur ve ona göre elbette sözünü dinlemekte de bir sıkıntı görmem
    Aile içinde saygı olmazsa hiç bir şeyin önemi yoktur.

1
    0 Yorumla
  • Sweetwitch13
    Sweetwitch13 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Evet denecek sey car hayir denecek sey var kadinda wrkekte buebieine saygi duymali biribirini dinlemeli itaat etmek degil birbirlerine hoşgörülü olmalı biri bir diğerinin ihtiyacını karşılandı gerekecek birşey ise karşılamalı yani olay sadece kadında bitmiyor

0
    0 Yorumla
  • Boksörünüz
    Boksörünüz Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 40%
    +1 yıl

Seven kadın sevdiğine severek itaat eder zaten itaat etmiyorsa ya sevmiyordur ya da olsan da olur olmasan da olur modundadır. Seven kadının bunlar aklına bile gelmez sadece sevdiğine odaklanır. Bu konudaki düşüncem nettir değişmesi imkansızdır. Kendisine de itaat edildiğinde bunun değerini bilmeyen sevgisini, saygısını hatta aşkını hak ettiğinden kat kat fazla göstermeyen, hissettirmeyen erkek çöptür çöpe atılmalı ama poşetsiz çöp kutusuna çünkü çöpe atacağımız poşete yazık olur. :)

0
    0 Yorumla
  • ouzinyo
    ouzinyo Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 35%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.

Eminim detayı okumadan çat çat yardırcaklar jdjdje. Neyse köle veya mal almıyoruz daha doğru bir şey aldığımız yok. Bu sebeple böyle davranılması da böyle davranılmayı kabul etmekte kişinin kendisine ve karşısındakine saygısızlığıdır.

1
    4 Yorumla
    • Neveaşıkbiri
      Neveaşıkbiri
      +1 yıl

Şimdiye kadar yok galiba. Sıradaki görüşlere bakacagız😂🤣

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Vay be demek bana geliyor sadece o kişiler dkkdk

Yorumla
    • Neveaşıkbiri
      Neveaşıkbiri
      +1 yıl

Yo hayir bu soruda simdiye kadar yok demek istedim. Yoksa her sorumda mutlaka var onlardan😂🤣

Yorumla
    • ouzinyo
      ouzinyo
      +1 yıl

Gelirler belki hem biraz soru ve detayda kısa ya okumuş olabilirler 😅

Yorumla
  • NaaZ_006
    NaaZ_006 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl

Ben açıkçası her iki tarafın da birbirine itaat etmesi gerektiğini düşünüyorum Yani karşılıklı olursa her şey güzel olur yani kadın tek taraflı değil iki taraf da yaparsa daha mutlu daha uzun ilişki olur

1
    0 Yorumla
  • Akrep-Bir_Adam
    Akrep-Bir_Adam Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.

İtaat değil de birbirinin düşüncelere saygı duyması lazım. Ama her ne kadar böyle söylesek de iş icraata geçtiğin de hep bi ataerkil düzün sağlanıyor.

2
    0 Yorumla
  • FantastikKovboy
    FantastikKovboy Takip Et
    Guru Yaş: 44 , eic 55%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Evlilik her konuda hayatı bolusmektir. Evlilikte güven olmazsa olmazdır. Her konuda. Sen ona sadakatsizlik ederek eve başkalarını alarak birlikteliği bozmuş olursun. amacin heyecan aramaksa evlenmeden heyecanını yaşayabilirsin.

0
    0 Yorumla
  • burock123
    burock123 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

heva heveslere ve sagdan soldan duyduklarinla hareket edilirse bosanma ya da aldatma kacilmazdir...
    kuran kerime ve sunnete gore hareket edilirse önce huzur sonra mutluluk ve refah kacinilmaz olur...

0
    0 Yorumla
  • ClairDeLuna
    ClairDeLuna Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır böyle düşünmeyi geç soru olarak sorulması bile söz konusu olmamalı. Karşılıklı özveri ile olur evlilik. Tek taraflı itaat ile değil. Evcil hayvan alınmıyor sonuç olarak.

1
    0 Yorumla
  • eyşan10
    eyşan10 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28 , eic 77%
    +1 yıl

İtaat etmek yanlış bir söz öncelikle. Erkekliği yüceltip kadınlığı aşağılamaktır bahsettiğin şey. Eşler saygı çerçevesinden ortak yolu bulabilmeli her zaman insan olmak bunu gerektirir

0
    0 Yorumla
  • yecüc_mecüc
    yecüc_mecüc Takip Et
    Bilge Yaş: 104 , eic 96%
    +1 yıl

İtaat çok yanlış bir kelime , kölelik düzeni çoktan bitti ✅ biz insanlar karşılıklı dürüstlük saygı ve güzel iletişim ile anlaşmalıyız , ikili , grup ya da evlilik

0
    0 Yorumla
  • Tomirisss
    Tomirisss Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

İtaat yanlış bir kelime olur onun yerine eşinin fikrini danışmalı daha makul gibi. Kadın eşinin düşüncelerine önem vermeli ama bu köle olacağı anlamına gelmiyor.

0
    0 Yorumla
  • superpsikolog
    superpsikolog Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.

Evlilikte, eşler birbirine ortak hayatlarında destek olmalı ve haklı olana itaat etmelidir. Bu kadın veya erkek fark etmez. Ancal illa kadın itaat edecek düşüncesi evliliğin sonu demektir.

0
    0 Yorumla
  • sderyaa
    sderyaa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

İtaat etmek bence doğru kelimeler değil ama her iki tarafta birbirine saygı duyup mutlu etmeye çalışmalıdır ve tabiki üstüne basarak söylüyorum her iki tarafta

0
    0 Yorumla
  • Fth37
    Fth37 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 35%
    +1 yıl

Ona itaat etmek demeyelim de saygı duymalı diyelim. Aynı şekilde erkek de kadına saygı duymalı itaat diye bir kavram olmasın.

1
    0 Yorumla
  • q__soulfly
    q__soulfly Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 611 cevap paylaştı.

Kimse kimseye itaat etmek zorunda değil. Çıkın şu cahil Arap kafasından. Kimse kimsenin malıda değil.

1
    0 Yorumla
  • Ateşkırallığı
    Ateşkırallığı Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 77%
    +1 yıl

Evlilik karşılıklı sevgi saygı ve ortak itaat gerektirir

2
    0 Yorumla
  • raffim
    raffim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 52%
    +1 yıl

Biz erkeklerin veya kocamızın kölesi miyiz anamız bizi ona kölelik edelim diye doğurmadı herhalde!

2
    0 Yorumla
  • 34Constantine
    34Constantine Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,5b cevap paylaştı.

Bazı durumlarda kadın bazı durumlarda erkek yapmalı onu. Ama çoğunlukla itaatten ziyade ortak nokta bulunmalı

0
    0 Yorumla
  • Merymerve
    Merymerve Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 469 cevap paylaştı.

Ne münasebet kadın köle mi İlla biri itaat etmek zorundaysa erkek etsin bi zahmet Bu zamana kadar kadınlara çektirdiklerine saysınlar

0
    0 Yorumla
  • 1sunshinee
    1sunshinee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Bence yeni nesil evliliklerde bi konuda ortak düşünceye varılıyor. Zaten adam akllı 2 insan olursa her konuda birbirlerine uyum sağlarlar.

0
    0 Yorumla
  • __AnKaKuŞu__
    __AnKaKuŞu__ Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 41%
    +1 yıl

Evliliğin amacı erkeğe itaat etmek olsaydı hiçbir kadın böyle bir adım atmazdı. Eşler arası karşılıklı anlayış ve saygı olmalı.

0
    0 Yorumla
  • Yakamozgüzeli_
    Yakamozgüzeli_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 70%
    +1 yıl

İtaat etmemeli saygı duymalı hoşuna gitmeyen karşıt bir şey olduğunde tabikide dile getirmeli bu erkek milletinin her dediğine he dersen ohooo

0
    0 Yorumla
  • serimiyy
    serimiyy Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Bence etmeli itaat etmek degilde saygı duymak diyelim

1
    0 Yorumla
  • ifrattefriforta
    ifrattefriforta Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl

Evlilikte erkek kadının sırtında olmamalı, yanında olmalı. Hepsi bu...

1
    0 Yorumla
  • Milennay
    Milennay Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Kimse kimsenin malı değil, itaat etmek nedir köle mi alıyoruz eş mi

1
    0 Yorumla
  • H1ndsome_boy
    H1ndsome_boy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 86%
    +1 yıl

İtaat değilde birbirlerine karşı saygılı olmalılar.

1
    0 Yorumla
  • bee06ank
    bee06ank Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 62%
    +1 yıl

İtaat bana biraz garip geldi köle falanmı olunuyo acaba evleninceki

0
    0 Yorumla
  • heskod
    heskod Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 54%
    +1 yıl

İtaat değilde birbirlerine değer vermeli iki tarafta

0
    0 Yorumla
  • Afilikız_
    Afilikız_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 96%
    +1 yıl

Yeterli sevgi, ilgi ve saygıyı gösteriyorsa itaat edilebilir.

0
    0 Yorumla
  • Nammellesss
    Nammellesss Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 96%
    +1 yıl

Bdsm fantezim var ama öyle her anlamda değil gündelik ilişkiler olsun bla bla

0
    0 Yorumla
  • nakres1979
    nakres1979 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 64%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.

Sevgi saygı olduktan sonra birbirlerine karşı zaten iki tarafta itaat etmiş oluyor

0
    0 Yorumla
  • Mr_KaoS
    Mr_KaoS Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 88%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.

Hayır sevgilisi veya f. b ye itaat etsin. Nikâh ne ki 😀

0
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.

Köle miyiz? Ne alaka? Ben ona itaat edeceksen o da bana edecek. O kadar! 😁

0
    0 Yorumla
  • semxsem
    semxsem Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

Evlilik müşterektir evlilik ortaklıktır itaat mevzubahis değildir

0
    0 Yorumla
  • Yağız2020
    Yağız2020 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 77%
    +1 yıl

İtaat demeyelimden evde bir takım kurallar olmalı yoksa maddi manevi hiç birşey yolunda gitmez

0
    0 Yorumla
  • yunaaa
    yunaaa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 63%
    +1 yıl

Kimseye itaat etmek zorunda değilim, beğenmiyorsa kapı orda. Herşey ortak yapılacak.

0
    0 Yorumla
  • Cvitaminiįį
    Cvitaminiįį Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 87%
    +1 yıl

Itaat etmek diye birsey yok saygı sevgi ve sadakat yeterli..

0
    0 Yorumla
  • öyleyimnolmus
    öyleyimnolmus Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Evlendigim adamin kolesi olmayacagim. Suyuna giderim falan ama itaat nedir yahu. Bazen tatli atismalar diklenmeler gerekli esim ne derse o kafasinda degilim. Dusuncelerimi savunabilmeliyim koyun olamam.

0
    0 Yorumla
  • Gölgesizkızıl
    Gölgesizkızıl Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Kadın erkeğe itaat eder uyumlu olur ama her erkeğe itaat edilmez erkek kadının kendinden feragat ettiğini görmüyorsa sıkıntı olur kadın erkeğe iyiyse erkek düşünmeli bu kadın bana iyi o zaman bende iyi olmalıyım hakkını vermeliyim demeli

0
    0 Yorumla
  • Mavi-kudi
    Mavi-kudi Takip Et
    Guru Yaş: 49
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.

her şeye değil.. kendisinin sorumluluğu altında olan işlerden dolayı erkeğe itaat etmeli. aynı şekilde erkek de kadına.

0
    0 Yorumla
  • alektamovvik
    alektamovvik Takip Et
    Master Yaş: 41
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 13,5b cevap paylaştı.
    https://youtu.be/pw1qDAAnFX4
    0
    0 Yorumla
  • clp29
    clp29 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

İtaat etmesin ama bence kadın sevgisini saygısını vefasını gösterince erkek onun etrafında pervane olmalı ama kadın tam tersi olunca adamda istediğini dışarıda arıyor ve boşanmalar artıyor

0
    0 Yorumla
  • YusufCanim
    YusufCanim Takip Et
    Xper 1 Yaş: 42
    +1 yıl

Kadın kolemi de itaat edecek? Evlilik iki kişiliktir ortak kararlarla yürür. aksi halde o evde mutluluk olmaz dört duvar ev olur yuva değil.

1
    0 Yorumla
  • Eylwie3
    Eylwie3 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Yazdigi soruya bak ya köle değil insanlar birlikte yapmalılar herşeyi çok aptalca soru

0
    0 Yorumla
  • alittlewomen
    alittlewomen Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Her iki taraf da medeni ve akıllıysa emin ol böyle ‘itaat’ gibi bir kavram devreye girmez.

0
    0 Yorumla
  • Robinted
    Robinted Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Şu soru cümlesini okuyunca bile sinir krizi geçirdim bilmem anlatabiliyor muyum?

0
    0 Yorumla
  • Cafer3560
    Cafer3560 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Ya iltifatin kadını erkeği olmaz ki, içinden geçeni söylemeli insan 😊

0
    0 Yorumla
  • gecekusum3434
    gecekusum3434 Takip Et
    Master Yaş: 54 , eic 88%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.

İtaat değil saygı önemlidir

3
    0 Yorumla
  • MachineS_
    MachineS_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 47%
    +1 yıl

İtaat etmek kölesi olmak değildir şunu bilelim de

2
    0 Yorumla
  • SiteSakiniyimBen
    SiteSakiniyimBen Takip Et
    Yoda Yaş: 96 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı.

Evrt erkekte karisina

2
    0 Yorumla
  • Sanamıısorcam
    Sanamıısorcam Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Kimse birbirine itaat etmesin mümkünse

1
    0 Yorumla
  • -KendineSüslü
    -KendineSüslü Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır. Köle mi alıyormuş..

1
    0 Yorumla
  • isimsiz_007
    isimsiz_007 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl

Evlilikte erkek karısına hitap etmeli midir?

1
    0 Yorumla
  • hayatıdogruyaşaa
    hayatıdogruyaşaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 95%
    +1 yıl

Kesinlikle evet hak ediyorsa

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlilikte kadın eşine itaat mi etmelidir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadın kocasına itaat mi etmeli? 38 cevap verildi
Kadın kocasına itaat mı etmeli? 14 cevap verildi
Bir kadın kocasına her daim itaat etmeli memnun etmeli sizce? 18 cevap verildi
Eşime karşı itaatkâr olmam yanlış mı? 20 cevap verildi
Kadın, eşinin sözünü dinlemek zorunda mı? 108 cevap verildi
Kadın dediğin erkeğine itaatkâr olmalı mıdır? 26 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Neden beni çok seven bir erkek girmiyor hayatıma?
  • Sevgilisi varken en sadık yokken en çapkın en flörtöz burç hangisi?
  • Hoşlandığınız birinin size açılmasını bekliyor musunuz?
  • ​Hayatta radikal kararlar alıp "O gün bu gün" diyerek milat belirleyenlerden misiniz, yoksa kervanı yolda düzenlerden mi?
  • Karşı cinsin sizi sizden çok düşünmesi hoşunuza gider mi, yoksa bunaltıcı mı gelir?
  • Ayrılık sonrasında bile sadık kalmaya devam eder misin?
  • Seni ne delirtir?
  • Flörtünüzün , sevgilinizin ya da eşinizin etek boyuna veya giyindiğine karışır mısınız?
  • Aşk mı, zeka mı?
  • Bazı şeyler tek başına eksik midir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨