Çok Süper Soru için teşekkür ederim @KızlarSoruyor
Beğeni ve destek için teşekkür ederim @Yecüc_Mecüc_7991 @SymrnaCityStyle @happylol @adrenalin64 @Bgyontar
Eşinizin sizi ihmal etmesi evliliğin bitmesine neden olur mu? ↗

Benim demek istediğim sevgisizlik değil iş hayatı hayat koşturma durumları gibi evlilik döneminde ilk heyecan kalmaması olabilir.
#AɴᴋᴀʀᴀBᴇʏᴇғᴇɴᴅɪꜱɪ
#Evlilikİhmal
06 Temmuz, 2023 Perşembe 22.12
Evet iptal olur tabi ki de yani ben kendim için konuşacak olursam zaten benim düşünceme göre mesela bir kişi eşini ya da sevgilisini seviyorssa zaten yanında olur onu merak eder ilgilenir şimdi eğer eşim benimle ilgilenmiyorsa hiç aramıyor sormuyor merak etmiyorsa o zaman beni sevmiyor demektir. tabi ki de işi olur bir şey olur ya da müsait değildir o zaman çocuk gibi ilgi beklemem ama bunun dışında kabul etmezdim. her insana göre de değişir bu durum İhmal, birçok farklı şekilde ortaya çıkabilir. Örneğin, eşinizin size zaman ayırmaması, ilgi göstermemesi, duygusal ihtiyaçlarınızı önemsememesi veya sizinle ilişki kurmaktan kaçınması gibi durumlar ihmalin örnekleridir. Bu tür ihmal, eşler arasındaki bağın zayıflamasına ve duygusal bağlantının kaybedilmesine neden olabilir. Ancak, her durum farklıdır ve evliliğin sonlanmasına neden olan tek bir faktör olmadığını unutmamak önemlidir. İhmal edici davranışlar, evliliği derinden etkileyebilir, ancak sorunların üstesinden gelmek ve evliliği kurtarmak için farklı çözüm yolları da bulunmaktadır. İletişim, anlayış, ortak çaba ve terapi gibi adımlar, evliliğin sağlıklı bir şekilde devam etmesine yardımcı olabilir.
Önemli olanda bu değil mi hayatın o sıkıcı monoton oluşunu sizin sevginizin farklılaştırması.
Heycanı kendimizde arasak onunla bir cumartesi gecesi fransız balkonumuzda güzel bi sade türk kahvesi eşliğinde karşılıklı muhabbet ederek geçirsek?
Hayallerimizi tartışsak? Geleceği? Hayatımızdan dedikodu yapsak? Kahve bitince çekirdekle devam etsek? Belki yanında çay yapar? Ofisime geçeriz. Ona yazdığım yazıları gösteririm. Okurum. Oda bana çizdiği resimleri porteleri. Hayatımızın monotonluğuna sevgimizle birlikte sanatı dahil ederiz müzik eşliğinde.
Çok tembelim ben ya ya da yatakta uzanır sadece buradan hayallerimi yazarım sizlere.
Hayat zaten bir koşturmacadan ibaret. Evlilik denilen şey de kolay değil insanların geçimi için çalışması şart elbette yatıp kalkıp hayatında iş olsun istemem ama bi yerden sonra da anlayış gösteririm. Çünkü evlilik büyük sorumluluklar getirir devamlılığın sağlanması için de çalışmak şarttır. İşini ihmal etmesin beni de etmesin. Bu konuda biraz daha anlayışlıyım dengeyi kurabiliyorsa sorun yok benim için. İşkolik insanlar var gece çok geç gelen evine, eşine, çocuğuna hiçbir şekilde zaman ayırmayan bunlara karşıyım dediğim gibi dengeyi kurmak çok önemli.
İhmalden ihmale fark var. İşi yüzünden bana vakit ayıramıyor ama bana kalan vaktinde kendini affettiriyorsa yani ilgisizliğinin farkındaysa ve bunu isteyerek yapmıyorsa sorun olmaz anlayış gösteririm. Ama ilgisiz olmayı kendisi seçtiyse sıkıntı büyük
Cevap
13Cevap
ee heralde boşuna mı hizmet edeceğim
Seni havyar ile beslemesi gerek
Senin evlenme zamanın gelmiş
Siz ne yaparsanız yapın eninde sonunda o ilk heyecan bitecek. Bunu kabul etmek gerek. İhmale gelince, neden ihmal ettiğine bağlı. Meselâ hastadır anlarım. Çocuk olmuştur anlarım. Bir işe başlamıştır ya da kendi işini kuruyordur anlarım.
Bence evleniyorsan onu da önceden düşünmen lazım.. ben hayat kosturmacasi içinde eşime gereken zamanı emeği verebilecek miyim diye düşünmeli.
Yani belli bir dozda olmalı, tamam iş güç yoğunluk eyvallah ama sevgi de özlemeyi gerektirir insan özler sevdiğiyle vakit geçirmek ister.
İş de önemli elbette ama sürekli ihmal edip birde üstüne telafi etmeye çalışmıyorsa biter bence sonuçta beraber bir hayat paylaşıyoruz.
Olur tabi olmaz mı. Yani ihmal varsa zaten olay onun için bitmiş demektir. Bu durumda benim adıma daha fazla mücadele vermenin bir anlamı olmaz.
Olur ihmal belli bi süreden sonra boşanma sebebidir
İlgilenmezse canım sıkılır. Canım sıkılırsa canını sıkarım.
Hoooop hocam tehdit var burada
Yok ya bu durumlar kaçınılmaz zaten çoğu evliliklerde öyle oluyor.
Yıpratıyor insanı. Dayanamadığın zaman biter tabi.
Kesinlikle katılıyorum
Biter
Evliliğim olmayacağı eş geçiyorum bu soruyu
Evet olur tabiki adı üstünde hayat arkadaşı
Evet olur. Zamanla sıkılırsın bu durumdan.
Neden olmasın zaten boşanmak için sebeb arıyorum
Oldu ve bitti
Hayırlısı olsun
Ozaman boşanma zamanı gelmiş🫣
Biraz daha şans belki
Bi 12 sene daha bekliyim ozaman
Hayır o kadar beklenmez. Maşallah benden bi tık daha tecrübelisin 12 yıl dile kolay. İlgisiz geçen yıllar bunun yüzde kaçı
Hmmmm yarı yarıya olabilir
Peki neden hangi kırılma anıyla bu ilgisizlik başladı. Çocuk filan mı
Alışkanlık olabilir
Alışkanlık ilgisizliği doğuracağına farklılık arayışı doğurması lazımdı kocanda. Yani seninle farklı ve yeni şeyler. Belki de denedi ama sen set çektin. Bu açında sorguladın mı hiç kendini
Ilki zaten Ironie amaclıydı🫣 evet farlılık arayışına giriyor erkekler, denedi ve ben set cekmedim. Kendimide yeterince sorguladım. Bence birazda karakter ile ilgili. Erkekler evdekini hazırda göre biliyorlar ya da bu benim zaten diye bakabiliyorlar. Biz ikimizde yoğun calışıyoruz, sebebi bu olabilir.
Ve tam olarak ihtimal ne onu bilmek lazım. Kimse kimsenin gönlünü 7/24 yapamaz. Evlilikde olsa herkesin özel hayatı olmalı
Yani biz de yoğun çalışıyoruz açıkçası. Bazen eşimn ilgisizliğini çok içerliyorum ama dediğin ggibi 7-24 gönlümü yapamaz mantığına geliyorum. Hem gönlümü yapmıyor hem de bana özel hayat bırakmıyor. Yine de ilgimi eksik etmiyorum. İlgisiz bırakan koca olmayı kendime yediremediğimden. O ilgisiz bıraksa da… evdeki hazırda, ben daha kimi tavlayabilirim oluyor bizde evet. Yalan yok. Bunun evlilik içinde de çaresi var. Ne bileyim ilk günlerimiz gibi aşk yaşayalım tarzı heyecanlandıran oyunlar filan. Ama iki tarafın da aynı kafada olması lazım. Sen eşinin umrunda değilsin şu an dimi. Nası olsa boşanmaz benden kafasında mı sence o?
Evlilik de özel hayat cok önemli bence. Nefes almamız lazım.
maalesef ilgisiz kalan erkeklerin gözüde gönlüde dışarı cobuk kayabiliyor. Biz kandınlarda daha farklı yerlerde ilgi arayışına gire biliyoruz. Ikiside cok yanlış. Aslında pekde aynı kafada olmaya gerek yok. Iki tarafta evlilik de sorumluluk lailgili biraz araştırmaya girse gerekeni yapar. Eṣim bu aralar daha cok arkadaş ortamında vakit gecirmeyi seviyor diyelim, karakteri izin verdiği kadar unrundayım diyelim. Nasıl olsa boşamaz değil. Beni boşayamaz buna izin vermem kafasında
Ama bence çok sıkmak da iyi bir şey değil seni çok iyi anlıyorum ama sen bu sefer ona yapma dediğin zaman senin söylediğinin tam tersini de yapacaktır bunu da unutmamak gerek
benim de gönlüm arkadaş ortamında daha fazla vakit geçirmek istiyor. ama evlilik her istediğimizi her zaman yapacağımız bir kurum değil. sorumlulukları var. bu sorumluluklar yıllar içinde beni de yordu aslında. peki kendinde ne kadar dayanma gücü görüyorsun
Ben pedegoji mevzunuyum. Insan piskolojisi ile de biraz haşır neşirim, o yüzden olayları farlı değerlendire biliyorum. Şimdiye kadar 80% bir dayanma gücü görerdim diye bilirim😅 tabiki evlilik her istediğimizi yapacağımız bir kurum değil ama arada istisnalar olabilir.
pedagog bir eşim olsun isterdim. kocan çok şanslı bence. arada istisnalar olabilir demişsin. onlar olamzsa çekilmez zaten evlilik
Kocsma sormak lazım şanslımı🤷♀️ gercekten cok özel ve güzel bir meslek. Istisna derken ücüncü biri kesinlikle değil
Kocan elindeki kıymetin farkında değil. Cevherden anca kuyumcular anlar. İstisna derken ne peki
Istisna derken, gezmek akşam cıkmak, arkadaşlarla tatil.
Tamam. Aynı şeyden bahsetmişşz zaten. Korktum bi an. Arkadaşlarla tatile hayatta izin vermez eşim. Ama diğer istisnaları yaparım
Arkadaşlara tatil de futbol ile sözde spor kampı
Hmmm bunu yutturabilir miyim sence külyutmaza
Dene bakalim. Ben yutmuş gibi yaptîm😅
Yutmuş gibi yaptın ve çapkınlık yaparsa yapsın mı dedim 🤣
Evet olabilir
bence baya büyük bi sıkıntı
Neden olur.
Olutt
Direkt boşarım
Evet biter
olur
Olur