Merhaba arkadaşlar. Kadınların iş hayatında aktif olması bazı sorunsalları ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri de evli ve çalışan çiftlerin kazançları birleştirilmeli mi yoksa ortak giderler ödendikten sonra herkesin parası kendin de mi kalmalı?
Bazı görüşler ise kadının parasının kendine ait olduğu ve evin geçiminin sadece erkeğin parası ile olması gerektiği yönünde.
Peki sizce evlilikte çalışan eşler bütçesini nasıl tutmalı? Siz evlendiğinizde nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Evliyseniz nasıl yapıyorsunuz?
Sizce iki tarafında çalıştığı evliliklerde bütçe tek mi olmalı, ayrı ayrı mı?
En yakın arkadaşımon evliliğinde herkes harcama yapıyor. Sonra da herkesin parası kendinde kalıyor.. Bilmiyorlar diğerinin ne parası var diye.. Bana tuhaf geliyor. Ama onlar öyle mutlu. Ben yapamam..
Ortak bi bütçe ayrılmalı her iki taraf ortak bi hesap açılmalı bence, evin tüm ihtiyacı ordan giderilsin, bir diğer kısımda herkes kendi hesabında parası olsun hani kim nasıl isterse harcasın kendine
ortak hesap tabiki olmalı sonuçta iki taraf çalışıp tek taraf ödeyemez bence ikiside önce evin temel ihtiyaçları daha sonra kendi ihtiyaçlarını karşılamalılar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayrı olmalı evin kira fatura mutfak masrafı vs. bunları erkek ödemeli kadının çalıştıgı kadına kalmalı
@Mrbigbosseses yo ben belki para biriktirmek isticem? Ayrıca maaşlar ortak olunca harcamalar ortak yapılınca yaptıgım aldıgım şeyleri bile açıklamsk zorunda kalırım hiç rahat edemem sanki kendi param degilde başkasının parasıyla alışveriş yapıyormuşum gibi olur