Sizce evin harcamalarını karşılamak erkeğin mi sorumluluğudur, yoksa kadın da katkı sağlamalı mıdır?

bizim evlilik sistemimiz baştan aşagı yalnışlar üzerine kurulu. bir kere düğün denilen ve 3 liralık işi 300 liraya yaptıran bir sistem mevcut millet eğlensin diye düğün yapılıyor en çok eziyeti gelin /damat çekiyor başlıbaşına koskaca bir masraf ekenomik durumu olmayanlar bile borç harç koskaca düğün yapıp geline takı takmak için uğraşıyor, eve alınan eşyalar gidilip en şaşalı en pahalısı seçiliyor ve kutsal düğün bittikten sonra borç ödeme başlıyor, düğünde oynayan göbek atan amca dayı halaoğlunun kuzeni dıdıgının dıdıgı piyasada yok artık. ekenomik sıkıntı başladı düğün öncesi borcla 10-30.000 liraya arası alınan altınlarda 5/15 arası satıldı meğer işcilikmiş gerisi kira mira derken yazın evlendin kendini toplayamadan kiradan fazla doğalgaz parası gelmeye başladı cep delik cepken delik kevgirmisin sen be kardeşlik.
kız bastırıyor bir kere gelin olacam herşeyin en iyisi olacak (ruhuna girdi çünkü o moda girdi çevresindekiler onu oraya getirdi artık)
erkek yırtınıyor bir kere evlenecem nişanlım bunları istedi yapmalıyım ya nişanı atarsa ne yaparım sende borç ver dayı sende borç ver resul abi
düğünden bir ay sonra herşey sıradanlaşıyor ve başlıyor parasızlık kaynaklı sorunlar zaten cok sürmüyor ilk 3 yıl icinde pekcok evlilik bitiyor.
anlayacağınız gücünüze göre harcayın ayağınızı yorganınıza göre uzatın.
Beraber karşılanmalı. Mesela benim kuzenim evlendi. Evin beyaz eşyalarını ve mobilyalarını, yataklarını kız tarafı aldı. Evi, boya badana, araba vs. de erkekten geldi.
Rica ederim :)
Maddi konularda kadın erkek ayrımı yapılınca elim ayağım titriyo. Bu kof ve geri kalmıç zihniyetin bir uydurması kadın da varsa kadın versin erkekte varsa erkek ki evliliklerde de ortak bir bütçeye gidilmeli bundan kastım yarı yarıya değil tabi.. İnsanlarda haklı ataerkil bir toplumun meyveleri bunlar
Bence beraber karşılanmalı her şey :D
Cevap
118Cevap
Gerçekten böyle bir şeyin varlığına inanıyor musunuz? Yani kadın neden eve katkı sağlamıyor da erkek sağlıyor? ee o zaman neden evleniyorum ki? manyak mıyım ben? Keyfimize göre mi paylaşacağız? Mesela paralar benden ama üzülürsen hiç karışmam ne halin varsa gör ütüye karışmam ama yatağımı ben toplarım gibi saçma muhabbetler mi olacak? Aynı çatının altında yaşıyorsan her şey eşittir /2 dir
Evlilik müşterek alınan bir karardır, her iki tarafında birbirine destek olması daha uygun bir yaklaşım olacaktır. Kimse bu ağır yüklerin altında tek başına ezilmemeli.
Haklısınız kesinlikle
Biz beraber karşılıyoruz. Maaş zamanı aynı tutarda ev masrafları ıcın ortak bır kasa olusturuyoruz ve evin tüm giderleri oradan halloluyor. Sonrasına kimse kimsenin kalan maaşına karışmıyor. Bu devırde zaten tek maasla ev geçindirmek ütopik bir durum.
gelişmemiş ülkelerde yaygın olan bir düşünce tarzıdır aslında bu..
gelişmiş ülkelerde kadın ve erkek evlenmeden önce bir birey oldukları için harcamalarını tamamen kendileri yaparlar.. yani ne erkek hesap öder diye bir şey vardır nede bu ev bakma konularında omu harcamalı bumu harcamaları diye bir tartışma.
evlenince birisi ile iki kişi bir olur ve her şey ortak olur.. yani onun parası durumu ortadan kalkar..
Duruma bağlıdır aslında eğer erkeğin durumu iyi ve evin ihtiyaçlarını tek başına sıkıntısız karşılayabiliyorsa o karşılamalı, Fakat durumu çok iyi değil ise kadında yardım etmeli zira bu zamanda geçinebilmek için en az 3 bin şart 1.600 den aşağıya ev yok olsada izbe gibi yerler elektirik su mutfak falan derken sıkıntılı iş yani
Bence de harcamalar kesinlikle ortak olmalı yorumlara şöyle bir bakınca erkekler de genel olarak böyle düşünmüş ve evlilikte herşeyin ortaklasa olması gerektiğini söylemiş. Keşke aynı anlayışı tüm erkekler bulundugumuz yüzyılda çalışarak. evin geçimine katkı sağlayan kadinlarimizin ev işlerine yardımcı olarak gösterseler. o zaman ben erkeğim diyerek ben bu işlerden anlamam diyerek siyriliyor çoğu 🤔
yani bu devirde geçim zor erkek elini taşın altina koyup sorumlulugunu bildigi surece kadinda calisip destek olmali bence ama iki tarafta calisiyosa ev isleride bu sekilde yardimlasarak olmalı. sonucta bir aile soz konusu hersey ortak olmasi gerek diye dusunuyorum
Mesele kazanın kim oldugu ya da kimin ne kadar kazandığı değildir bir evlilikde.
Mesele yatkınlık ve bukonudaki beceridir sanırım.
Ki kabul edelim harcamalarda kadın daha organize ve kısa uzun vadeli planlama yapabilmektedir.
Bu yüzdende iki başlı bir harcama planı bütçeyi varda olsa olumsuz hale getireceğinden KADINDA OLALIDIR. Bir aileye eve giren para kim kazanırs kaznsın onun değil o ailenin o yaşamındır..
"Erkektir her şeyi yapsın" kafasindan nefret ediyorum. Isinize gelince kadın erkek eşit ama söz konusu para olunca erkek cok kazanmalı mesleği iyi olmalı eve bakmalı vs vs. Bir kadın da evine bakabilir evet zor bir dünya ama en azından evine destek olabilir çocuklarınin masraflarına ortak olabilr. Yapın kızlar yan gelip yatmayın.
Böyle konular ülkemizde çeşitli yollardan sürekli açılmaktadır. Yaşam standartlarının düşük olduğu ülkelerde yoğun olarak görünen bir sorudur. Ancak bu gibi problemleri kafaya takıp ilişki bozmaya veya evliliğinizi tedirgin etmeye lüzum yoktur. Evliliğin temel amacı mutluluk tur ve bu mutluluğu hem kadın hem erkek sağlamak zorundadır gerek manevi gerek maddi olarak eğer bir erkeğin durumu eşine çocuklarına ve evine yetiyorsa eşi onun için farklı konularda yardım edebilir ev işleri olsun kıyafetleri olsun işe gidiyor mesela çalıştığı işe göre yanıns yemek koyabilir bunlar basit örnekler , ancak bir erkeğin durumu evine zar zor yetiyor ve yıpranıyorsa o zaman bayan arkadaşlarımızında evine destek sağlaması gerekmektredir aynı şekilde bayan çalışınca erkeğinde ev işlerine yardım etmesi ve birlikte yapmaları gerekir sonuç olarak durum müsaitse erkek değilse her ikiside.
Ortak olur sadece erkeğe yüklemek hoş değil yani bu devirde tek maaşla geçinmek de zor zaten biri faturalı öder biri mutfak alışverişi yapar ya da birinin maaşı eşyaların evin falan taksidine gider diğeriyle hallederler tek taraflı olması uygun değil bence
Evleniyorsunuz arkadaslar. Birlikte yaslaniyorsunuz. Bunu goze alan kadin uc bes kurusu dert etmez ve destek olur.
Aile olmak bu demek degil midir.
Helal olsun Kankama 😎😎😎👸🏻👸🏻👸🏻
Fal işte kankam, Sakızla neşemizi buluyoruz bizde 😅😅😂😂😂🙈🙈
Bende şimdi ne yazdığına bakacağım kankam☺️😊
her iki taraftan olur sadece erkekten olması sacma cünkü evlisiniz alınacak eşyayı yiyecegi beraber kullanacaksınız.
Evlilikte para ortaktır, kimden gittiğinin hesabı olmamalıdır.
Beraber karşılanmalı, zaten evlendikten sonra senin paran benim param muhabbeti mi olur?
Kadın da çalışıyor ise iki kişinin sorumluluğu bu bence, bir ayrım olduğunu düşünmüyorum
evlenmişsin bir olmuşsun yaw... ayrı gayrı mı var... kimde varsa o harcar...
İyi ya her yerde esitiz diyin eşitlik diyin iş paraya gelince erkekmi odesin kadında katkı yapsın mi ya eşit olun ya da olmayın arkadaş işin suyunu çıkarmanın bir alemi yok.
Bence senin benim param gibi durumlar zaten evlihi mahfediyor onun icin kadinda calisa ortak bir gider ve ortak bir para vardir giderler verilince kalan parayla idare edilir tabiki olur olucak her iki tarafin istedigide yapilmaya gayret edilir
Erkekte bekaret takıntısı varsa kadın erkek eşitliğini kabul etmemiş erkek demektir. Madem sen benden bekaret istedin o zaman sen harcayacaksın derdim. Ama kadın erkek eşittir diyen erkekse durum farklı her iki tarafta harcamalı
Beraber ama büyük tarafı erkek tarafından karsılanmalı cünkü erkek eve bakmakla yükümlüdür kadının mecburiyeti yoktur kadın çalışmasada olur ama erkek her zaman çalışmak zorunda adı üstünde erkek beylerrr evlerinize bakın :)
Sen ya da ben yerine biz olabilmişseniz sıkıntı olmaz bu konu.
sonucta birlikte yaşanılıyor her şey bence benim param senin paran olmamalı ikisinin parasının tamamı da ortak para olmalı
Kadın da çalıştığı için sorun yok. Alınan ne varsa zaten eve gidiyor. Senin paran benim param muhabbeti yapılıyorsa zaten niye evlenilsin.
Zor geçiniyorlarsa katkı sağlayabilir
Normalse de sağlayabilir pek bir önemi yok
senin paran benim param muhabbeti dönmediği sürece bir sorun olmaz
Bekârken birimin yapması lâzım tabiki, bir açık kapatsa bize kâr... ama evlendikten sonra erkeğin sorumluluğunda olur herşey... ha olağanüstü durumlarda gerekirse kadında elinden geleni yapmalıdır..
Ortak alınabilir mesela pazar alışverişini ve et alışverişini erkek yapsın market alışverişini kadın yapsın. Ama evlilikte ucun besin hesabını yapacagimi sanmıyorum
Herkes kendi yer kendi içerse, evliliğin bir manası kalmaz. Hani evlilik iyi günde kötü günde birbirine destek olmaktı? Bana böyle satışı koyacaksa bekar kalır kendim yerim kendim içerim... Derdi me ne olmuş...
.
Eğer adaletli olacak ise bir ilişki her şeyi adaletli olmalı.
Ha bir tarafın gücü yok ise buda sorun edilmemeli, ama günümüzde her şey para oldu maalesef.
.
Kazanılan para ortaya konur ister erkek ister kadın harcasın. Benim param senin paran muhabbeti dönüyorsa o evde huzur falan olmaz 3 vakte kadar boşanma avukatı tutulur.
iki kiside is güç sahibi ise birlikte karsilanilmali ya da dağılım yapılmalı sen cocuk masrafiyla ilgilen ben elektrik, suyu ödeyeyim tarzında mesela mesela...
Erkek trilyoner değilse herşey ortak olmalı tr dışında herseyi erkek yapar mantığı görmedim o kazanmış bu kazanmış ne farkeder paraya endeksli evlilik mutsuzluk getirir
Sana göre hassas olabilir bizce sıradan basit bir olay kimde varsa o alır o harcar parayı gözünde cok buyutuyosun sen sanırım
Hayat müşterek... Artık kadın da çalışmak ve katkı sağlamak zorunda... Ama aynı zamanda erkeğinde diğer işlere yardımcı olması gerekiyor... Ev işleri başta olmak üzere...
kadın erkek eşitliği diye çemkiren bir kadın ise herşeye en az erkek kadar katkıda bulunmalıdır.
burada neredeyse 1-2 istisna hariç tüm pembe hesaplar "ortak karşılanmalı" şeklinde yorumlar yapmışlar. Yani şu an ki jenerasyon zengin koca bulup evde keyif çatma peşinde olmakdan ziyade çalışıp maddi imkan yaratma derdinde mi? inanayım mı buna?
Uani jhassas bir konu inanca örf ve adrte göre değişiklik gösterebiliyor
konforlu ve güzel bir hayat yaşamak için bence kadınında çalışması gerek erkeğe de çok yüklenmemek gerek bence :)
hem biz olalım istersiniz hemde erkeği sömürmek istrsiniz ya bide cıkarcı olmayın herkes ortaya koysun be kardeşim
evlilik hayatı bölüşmektir. parasal paylaşım ev içi paylaşımıda beraber getirir kocan razıysa olur hayat bölüşülünce kolay ve huzur verir
Beraber olmalı ama ortak para koyarak değil şöyle Yatak odasını o alır oturma odasını ben yarın öbürgün boşanma olursa o 😂😂malları bölmekde var😂😂
Kadında saglasa daha rahat olur anlaşmazlık olmaz en azından erkek ben calısıyorum sen oturyorsn demez
Ortak karsilanmali. bazen goruyorum durumu elverisli olsa dahi ev kurulurken bile kiz evi hic bir sorumluluk ustlenmiyor.
Kadın sağlamak isterse sağlar ama evi geçindirmek erkeğin görevidir. Ev ortamını düzenlemek de kadının görevidir.
Evlendikten sonra bunun erkeği kadınmı var? Daha ne diye evlendiniz madem? Herşey ortak olmalı. Olmicaksa ds benden uzak durmalı.
Tek başımıza evlenmiyoruz. Evlendikten sonra o haneyi etkiliyor borç durumu. Kadında evine destek olmalı
benim kuzenim evlendi her şeyi erkek tarafından bekledi en iyisi hem de. İstedikleri alınmayınca ağladı falan...
şu an evlensem bütün oluşumu halledecek birikimim var kimseye yük olup ağız eğmeden evlenirim gelenler olursa artı olur ama şunu sen al bunu ben al polemiği gerçekten yıpratıcı çok o muhabbete takılıp evlilikten vazgeçen insan tanıyorum
Ortak da olabilir , kombi hariç :D
78.media.tumblr.com/.../...t1wEA1ujmvy2o1_1280.jpg
Eslerin ikisi çalışıyor ise ortak dir erkek calisiyor ise erkek karsilar gadasi
Erkek karşılamalı onca ev işi bide çocuklara bak bir zahmet erkek yapsın onu da artık bir ise gidiyolar zaten 🤣
Kadını erkeği mi var, e erkek öde öde kadın maaşını ne yapacak? Evlilikte bütçe ortaktır
tabiki beraber kariılanmalı kızlar kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli
Bu nasil bir soru simdi hayat musterektir. Senin benim parammi olur o saatten sonra evlenmissin artik..
Her iki tarafında geliri varsa yük eşitlenmeli, sorumluluk alınmalıdır.
Evlilikte sen ben olmaz biz olur biz olan yerde de ayrim yapılmaz
ortak hesap olmalı , müsaitse iki tarafta çalışmalı.
Ortak olmalı bence yani senin benim param ayrımı olmamalı
Nisan kiz düğun erkek
mutfak yadak odasi kız gerisi erkek böyledir
Eşit olmalı eskiden bütün ev işleri kadına yüklediği için madiyatà erkeğe yükleniyor şimdi hersey eşit olmali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar