Biliyorsunuz ki çoğunlukla erkeğe kalıyor masraflar. Hem erkek hem kadın çalışıyorsa masraflar ikiye bölünebilir mi?

Biliyorsunuz ki çoğunlukla erkeğe kalıyor masraflar. Hem erkek hem kadın çalışıyorsa masraflar ikiye bölünebilir mi?

Kültür ve değerlerimize göre evin maişeti erkeğe aittir olması gereken de budur.
Bence kadın asla çalışmak zorunda değildir. Çalışırsa uygun olmayan ortamlarda çalışmasını da uygun bulmuyorum. Ancak şartlar oluşmuş, çalışıyorsa parasını israf etmeden dilediğini yapabilir. Evin geçimi, güvenliği erkeğe, çevirmesi de kadına aittir herkes hakkı hukuku bilse, buna rağmen bazı şeyler sıradışı olsa dahi farkındalık olduğu sürece evlilik güzel devam eder
Ama işte çiftlerin bu farkındalığı ulaşması zaman alıyor
Ne yazık ki bazı farkındalıklar hayati olduğu hâlde, bazı hayatlara hiç uğramıyorlar ve ömürler böyle karanlık bir şekilde bitiyor
Bizim için öyle olmuştu. Kendi aramızda alınacakları bölüştük hatta ben bir tık lükse kaçıp fazlasını da aldığım için bir tık fazla ödemişimdir eve.
Bu durum şu an evimde otururken bana ekstra özgüven ve huzur veriyor ayrıca 🙃
Tabii ki sen hazırlamışsın her şeyi
Hem her şeyi hazırladığım için gem eşime bir borç bırakmadığım için. Mesela 3 aydır evdeyim şu an bu sayede dara düşmeden devam ediyoruz 🙃
Cevap
15Cevap
Yani aslında seviyorsan paylaşım güzel ya senlik benlik sefer oğulları telli oğulları işi olur öteki türlü geçim ve huzur bekleme çok o vakitte
Tartışma çok oluyor maddi konularda
Evet ben hiç sevmem aileler girince kin kavga olur unutulmaz çekişme
Mutlaka oluyor hiç şaşmaz
Tabiki destek ortak olur, ortak plan ve bütçe yapılır neticede evin Cumhurbaşkanı kadın, başbakan erkek sdfsdfdf 😏🤜🤛
İşte eşitlik işte feraset 😬🤣
ortak olur bence zaten seven kişi bence yardımcı olur
Olmalı da aileler işin içine giriyor ya
Zaten aile çok karışınca sonu boşanma oluyır
Aile kuruluyorsa tabii ki yapılacaklar da ortak olmalı.
Bazıları full erkeğe ödetiyor
Düğün erkeğin ama ev hazırlığında iki tarafın da sorumlulukları belli ama kız tarafı isterse düğüne de yardım edebilir
Erkek ödesin. Kadında kötü günler için para biriktirsin. Benim mantığım bu.
Erkeğin elinde extra para olunca sapıtıyor.
Evlilik eşittir ortak yaşamak.. Tabiki herşeye ortak olacak.. Adam düğünü sadece kendine yapmadı ki :D
Bunun için net bir şey söylemek doğru olmaz. Çiftler kendi aralarında karar vermeli ve ona göre dağılım yapmalı
valla bence zaten artık bu ekonomik koşullarda böyle olmalı her şey ortak olmalı
Bu işi imkan meselesine bakarak çözmek lazım imkanlar neyse zorlamadan herkes imkanı kadar
Birlik beraberlik olması iyi sonuçta aile kuruyorsun
Kazançlar orantısında masraflar paylaşılmalı bence.
Hayır ev hanımlarının niye artısi oluyor kızın suçu okumak çalışmak mı
hiçbir zaman eşit olmaz çoğu yine erkeğe kalır, biz eşit olsun desek bile yine aynı olur.
Maalesef
Ortak olabilir güven varsa
Güven mutlaka olmalı
Eee yani en iyisi o gibi
Öyle gibi
Zaman tasarruf zamani
Kesinlikle
Hayat müşterektir yaa
Bir aile kuruluyor. O yüzden ortaktır
Evet ortak olmalı
Temenni o yönde
Hepsi aynı eve geldiğ için ne yaparsa insan o kar