Evet ben inanıyorum ama burada bir kişinin gerçekten de sevgiyi istemesi ya da bunun için çabalaması gerekiyor. ben mesela hiç sevgili yapmadım hayatımda yani istesem de olmadı ama her zaman diyorum ki sevgilim olsaydı sevilseydim o zaman her şeyi çözerdik birlikte. ya da sorunların üstesinden gelirdik. ne kadar tartışsak da ayrılmazdık. ya da birbirimizi bir ömür mutlu ederdik: yani illa aşk olmasına gerek yok bence. bu anne sevgisi de olabilir ya da hayvan sevgisi de olabilir ya da arkadaş sevgisi de olabilir sevgi her zaman beni mutlu eder. sanki sevgisiz hayat bana çok sıkıcı veya anlamsız geliyor gibi çünkü. gerçi bu zaman da kaç kişi aşkı ya da sevgiyi ya da güven duygusunu biliyor o da ayrı konu zaten. bu ülkede genelde çıkara bakıyor her şey mesela paranız varsa sizi severler ya da dışınız çok iyiyse..
ama her insanı mutlu eden şey de farklı kimisi sevgi yerine parayla mutlu olur kimisi iyilik yaparken mutlu olur
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Evet çözüyor…
Mesela ben sinirlenip üç beş kere terk ettim sevgilimi. Ve ciddi biçimde. Kendisi de oldukça gururlu, kimsenin arkasından gitmeyecek birisi olduğu halde hepsinde de yazdı bir biçimde geri geldi.
Benim hatalı olduğum anlarda bile geldi. Hiç gelmeyecek bir insanın tekrar tekrar yıllarca size gelmesi. Ve aslında çözümsüz meselelerle ona saldırıyor bile olsanız yine gelmesi. Bir biçimde sizi sevmesiyle ilgilidir.
Sevgi her şeyi çözmez. Sadece gerçek sevgi ve aşk her şeyi çözer. Diğerler zaten pamuk ipliğine bağlıdır ve benim gibi kaçabilir. Gider.
Bu kadar uzun yazımı okuduğun için teşekkürler. Ve açıkça yazmadığım halde son cümlemi anlayışın da çok hoş. Ben onun gibi çok çok seviyor olsaydım zaten aniden bırakıp giden biri olmazdım. Demekki onun kadar değilmişim dedirtti onun hareketleri bana. Çünkü ben gittiğimde geri gelmeseydi ben asla dönmezdim.
Sevmediğimi söylemedim. Seviyorum hatta hayatımda bu zamana kadar diğerlerinin içinde en çok sevdiğim bu. Ama ben buna rağmen bırakabiliyorum o bırakamadığına göre o benden daha çok sevmiş anlamını çıkardım.
Ortada gerçek bir sevgi ve arada saygı varsa her sorun bir şekilde çözülüyor. İster maddi olsun ister manevi. Çünkü sevgi duyan insan çözüm üretmek için uğraşır. Çözüme kavuşturmak ister. Ama sevgi azaldıysa sevgi duyamadığı bir kişiye karşı insan hem toleransını yitirir hem çabasını.
Ben sevginin kudretine inanıyorum eğer hakiki ve içtenlikli bir sevgi ise tüm silahlardan bile daha güçlü olan sevgidir. Sevgi hem var olup hem çözemiyor olamaz, sevgi ya vardır ya da tükenmiştir. Sevgi bir taraftan saygı, güven, tutku ile de içiçe ve eleledir daima.
Yani inanıyordum bir ara ama hayır para olmadıkça sevgi filan da boş para her şeyin çözümü bu arada insanlar hani diyor ya para hiçbir şey etmiyor para önemli bir şey değil hayır para çok önemli bir şey hatta para her şey parayla her şeyi alabilirsiniz.
Sevgiyle gerçekten bir şeyler çözülebiliyor olsaydı günümüzde evlilikler bu kadar acınası halde olmazdı.. Çözüm bir pakettir, tek başına sevgi çok eksik kalıyor..
Aşkın yalanı sahtesi olmaz. Aşk ya vardır iki kişi arasında ya da yoktur. Ama zamanla alışkanlıklar da aşka eşlik eden. Bazen de sıradanlık. Tezatlıklar da belirginleşmeye başlar tabi. İki taraf da isterse şayet sorunlar rahatlıkla çözülebilir. Ama bi taraf ister, bi taraf istemezse bunu o zaman tehlike çanları çalmaya başlar.
Doğru kişide çözebilir de, küçükken ailesinden çevresinden hiç sevgi almamış, sevgiye karşılık vermeyi bilmeyen koşulsuz sevilmeyen birisine karşı sevgi işlemeyebilir. O yüzden kime sevgi verileceğine dikkat edilmeli. Bazıları çok sevgi verir, karşıdaki almaz veya alamaz sorunun kendisinde olduğunu düşünür fakat öyle bir şey yok.
İki kişi gerçekten birbirini seviyor ise beraber bir sorunu çözmeye çalışır, çözebilir mi bilinmez ama çabalarlar yani. Bir şey yapmaya çalışırlar olmazsa da olmadı diyip teselli ederler yani birbirlerini. Karşılıklı sevgi birliktir, beraberliktir, güçlü olmaktır.
Sevgi ve aşkın ömrü 5 yıl veya maximum 10 yıldır. Bu durum daha sonra yerini karşılıklı saygıya bırakır. İşte o saygının değeri o kadar büyüktür ki. Onun asla bitmemesi lazım. Yoksa her şey çöp olur, hiç bir şeyin anlamı kalmaz. 👍🏻
Sırf seviyoruz diye diğer yaşanan problemleri görmezden mi geleceğiz? Tabii ki de sevgi tek başına yeterli değil. Karşılıklı çaba, birbirine saygı, karşılıklı sadakat, güven, şefkat. Sevginin yanında bunlar da önemli.
Tek başına çözmez. Sevgi vardır ama uyum yoktur mesela, beklentiler farklıdır, şartlar zordur ve kişiler fedakarlık yapmıyorsa kuru kuruya bir sevgi bir şeyi çözmez.
Sevginin nasıl uygulandığı önemli benim için... Kuru sevgi hiçbir haltı çözemez bence... Ama aşıklar canlarıyla oynayarak seviyorsa işte o zaman çözer evet... Seks her şeyi çözer😂
aslında tam öyle degil, çünkü sevgi çözücü değil bağlayıcıdır. yani sevgi sorunları çözmez, kalpleri bağlar. sevgiyle bağlanan kalp için de sorun 'aşılamaz' olmaktan çıkar.