Erkek arkadaşımla yaklaşık 4 ay önce, olaylı bir biçimde ayrıldık. Baya kötü bir ayrılıktı, ikimiz içn de travmatik oldu. Neyse sonrasında benim gittiğim her yerde karşıma çıkmaya devam etti. Normalde dışarıya o kadar da çıkmayan adam şimdi neredeyse her gün benim takıldığım mekanların önünde, arkasında takılıyor. Dün hatta benim otrudğum yerin önünden geçti ailesiyle. Ve onlara beni gösterdiğini hissettim. Sizce beni görmek için mi bu kadar buralarda takılıyor?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Istese yazar... Yani bence yeni arayışlara gec. Göstermiş olabilir. Ama sevgili değilsiniz Şu an
sevgili değiliz ama çok özlüyorum.
Özlemekten vazgec. Seven 1 aya kalmaz. 4 ay geçmiş. Takinti seninki acik olalim?
Unutmaya çalış baska arayışlara gec hayat devam ediyor
yo takıntı değil, ben gerçekten onunla beraber olmak istedim ve onu çok sevdim. Ancak o benim duygularımın bitmesine izin bile vermeden bana şiddet uyguladı. Ben de onu her yere şikayet ettim
Siddet uyguladi ve hala aşıksın? Kendine gelmelisin. Mantikli dusun bazen duygular arka planda olmalk
E zaten öyle, gidip şikayet ettim. Onun tüm yurt dışı bağlantılarına da durumu anlatan yazılar yazdım. Kariyeri oldukça kötü etkilendi. Ancak ailesine falan beni gösterdi. Sence amaç nedir?
Hemen umut yelkenlerini doldurma kenidini beklentiye sokma
haklısın, acayip özledim ama başımıza çok kötü şeyler geldi zaten, dönüşü çok çok zor hatta imkansız
Konuyu biraz açarsan dinlerim
yani durduk yere, ben sadece ama sadece onunla konuşmaya çalışırken, bana şiddet uyguladı. Ben de onu her yerde ifşa edip polise şikayet ettim.
Şiddet durduk yere hiç bir şey olmadanmı oldu öncesinde bir şey yaşandımı
tartışmıştık, bana hakaretler etti, ayrıldık. Sonrasında ben görüşmeye gittim ve amacım sadece konuşmaktı. Kapıyı açar açmaz üzerime saldırdı
Konuşmakta niyetin buzları eritmekmiydi
evet sadece kendimi anlatmaktı ve hakaret etmemesi gerektiğini ona anlatmaktı. Ailesine falan neden göstermiş olabilir sence
Bunun birkaç sebebi olabilir onu en iyi tanıyan sensin uzaktan yorum yapmak yanıltıcı olabilir çünkü değişik bir karakter
peki sence amacı ne? Ben ne yaparsam onu yapıyor bu arada. Ben yeni ayakkabı alıyorum, o da alıyor. Ben nasıl ve ne renk giyinirsem o da giyiniyor. Ben podcast yapmaya başladım ve onun için logo tasarladım. Aynı gün o da kendi websitesini güncelledi. Ben dışarda çalışınca, o da gidip oralarda çalışıyor. İlk başta sürekli date ettiğimiz mekanda çalışıyordu, sonra yerini değiştirdi. Annesi ile telefonda konuşmuştuk ama yüz yüze görüşmedik hiç. Acaba onlar mı dedi kim diye? Tipimi merak etmiş olabilirler mi?
Evet
peki sence ailesine göstermekteki amaç nedir
Belki sadece ailesi ile beraber oradan geçmişlerdir
yok baktılar, eminim yani. özellikle ilerden gösterdi
Bunu bilemezsin, barışmak isteyen bir erkek yazar
haklısın. peki başka neden bir insan eski sevgilisinin etrafında dönüp durur
Izlediği için olabilir, yalnızlıktan ötürü de olabilir
Bana şiddet uyguladı ben de onu şikayet edip her yerde rezil ettim bu arada.
Ben ne yaparsam onu yapıyor. Ben yeni ayakkabı alıyorum, o da alıyor. Ben nasıl ve ne renk giyinirsem o da giyiniyor. Ben podcast yapmaya başladım ve onun için logo tasarladım. Aynı gün o da kendi websitesini güncelledi. Ben dışarda çalışınca, o da gidip oralarda çalışıyor. İlk başta sürekli date ettiğimiz mekanda çalışıyordu, sonra yerini değiştirdi. Annesi ile telefonda konuşmuştuk ama yüz yüze görüşmedik hiç. Acaba onlar mı dedi kim diye? Tipimi merak etmiş olabilirler mi?
Kendini senden iyi göstermeye çalışıyor olabilir, bazı insanlar kendinde eksiklik hissetmemek için ya da karşısındaki insandaki farklılıkları gördükçe değişiklik yapar ya da benzeri şeyler yapar. Bu senin normal yaşaman onun hoşuna gitmediği anlamına gelir
nasıl yani tam anlayamadım? O aslında rahatsız mı oluyor sence?
Evet, senin hayatına devam etmen onu eksik hissettiriyor bu da onu rahatsız ediyor
onu başına çok iş açıldı tabii. Özellikle yurt dışı bağlantıları vs. Mesela ben ona ilişkideyken sürekli bir konsere gittiğimi anlatmıştım. Bugün benim de gideceğimi düşünerek muhtemelen oraya bilet almış. Çok garip geliyor bana. Sence amacı barışmak mı? ya da ayrılığı mı sindiremiyor?
ikisi de olabilir ama bence amacı kendinin hayatına nasıl devam ettiğini sana göstermek, yani seni kötü hissettirmek
anladım ama zaten ben de devam ediyorum? Bir de o "uzlaşmak" istedi aslında hukuki olarak ama ben reddettim çünkü olaydan sonra benden özür bile dilemedi. Sence bir noktada benle iletişime geçer mi? Temmuz'un 4üne kadar hakkında uzaklaştırma kararı var. Sonrasında iletişime geçer mi sence? bir de biz tartışmayı bir gün ailesiyle görüşmesinden sonra yaşamıştık, ben bir kız mevzusu yüzünden kızmıştım. O kız da mı var orada diye. Sence onu da kanıtlamak ve evet ben ailemle görüşüyorum demek için yapıyor olabilir mi
bir de tabii beni her yerde stalklıyor
Her şey olabilir, ben kişinin tavrını görmeden yorum yapamam. Yüzündeki mimiklerden anlaşılır aslında dikkat edersen.
mesela beni aynı yerde görünce gülümsüyor falan. ama bu böyle sevimli bir gülümseme değil. Ya da işte dediğim gibi çaktırmadan annesigile beni göstermeye çalışıyor. Garip zaten sağlıklı biri değil, bipolar. Ama ben onu hala ve hala çok seviyorum.
insanların gülümsemesi iki şekilde olur mutluluk ve nefret ile
Sana tavsiyem uzak kalmaya çalış, kendini üzmüş olursun
yani bu boy gösterme olayı bana da mantıklı geldi. Hani sen devam ediyosan ben de ediyorum hatta senden daha iyi ediyorum der gibi. Ama yaptıklarımın aynısını yapmaya çalışması ve karşılaşmak için çabalamasını anlayamıyorum
Bu da senin dikkatini bozmak için, kızdırmak için ya da senin ne yaptığını izlediğini göstermeye çalışıyor
aynen zaten sosyal medyadan da stalkladığından eminim. Şundan da eminim, rahatsızlığından dolayı kriz anındaydı olaylar olduğunda. Sonrasında da kabul edemedi ama ilişki biterken de bence duyguları bana karşı bitmemişti. Ve bence bana aşık. Ama tabii dediğin senaryo daha mantıklı: şu an için dikkat çekmeye ve aslında ben hala burdayım demeye açlışıyor
Erkeklerin intikam duygusu genelde kötü biter, bazen sevseler bile intikam duygusu ağır basar. Sen bunu da göz önünde bulundur. Sonra üzülmeni istemem
yok zaten şu an kariyeri açısından çok zor bir sürece girdi bu olay yüzünden. Ben ona güvenip tekrar ilişki yaşayamam bana her şeyi yapabilir. Ama davranışları çok garip
Davranışlarının garipliği seni küçümsemesine rağmen senin hayatına devam etmeni hazmedememesinden kaynaklanıyor.
beni küçümsüyordu evet. hala mı yapıyor bilmiyorum. Ben doktora için onun bitirdiği okuldan daha iyi bir yerden kabul aldım. Bunu yapamayacağımı düşünüyordu. Ve beni hep ezik görüyordu. Şimdi kariyeri de rezil oldu benim katkımla bence sindiremiyor. Sence?
peki sence bir noktada iletişime geçer mi benle? Şu an uzaklaştırma kararı var hakkında zaten ancak acaba bir noktada ben buradan gidince yaza mı?
Evet bende onu diyorum, senden daha iyi olduğunu düşündüğü için her zaman sana karşı gösteriş yapacak. Bunu kendini senden daha iyiymiş gibi gösterip ispatlamak için yapar. Bundan ötürü sen kendine daha dikkat et. Kendi başarısızlığını kabullenirse senin başarına zarar vermek için elinden geleni yapabilir
Yazabilir konuşabilir de ama ben senin yerinde olsam bu samimiyete tekrar güvenmem, hırs çok kötü bir şey, sevgiden de merhametten de daha güçlü bir duygu
O kadar doğru demişsin ki ben de beni unutamıyor ondan geziniyor diye düşünüyordum. Ama hayır. Kendini gösteriyor sadece. Bakalım bir noktada bana yazacak mı
Ne oldu ki?
Nasıl ne oldu ki? Kendini göstermeye çalışıyor bence de, çünkü neden etrafımda dolansın ki ama gösterme isteği sevgiyle alakalı değil. Senin dediğin doğru geldi bana
Hee, uzun süre sonra cevap yazdığın için acaba bir şey oldu da o yüzden mi yazdın dedim. Ben çok fazla insan tanıdım çok fazla dert dinledim o yüzden insanaları iyi tanıyorum
garip yani hiç özlemeden böyle davranması ama doğru bence de
Bazı Erkeklerde bu tür şeyler oluyor, özellikle bencil erkeklerde
yani ilişkideyken de çok fazla hareketimi kopyalıyordu ama ben onu mesela sevdiği ve beğendiği için yapıyor sanmıştım
evet çok bencil biriydi bu arada, defalarca ben bunu onun yüzüne de söyledim
Bu tür insanlar benim hayatımda çok vardı, mesela bir fikir ortaya atarsın başka bir zaman o fikrin bile kendisine ait olduğunu savunurlar. amaçları başarılı olmak değil sadece, başkasının da başarısız olmasını isterler
yani sürekli bir copy-paste durumu vardı, yüzeyde benim de başarılı olmamı istiyor gibi görünüyordu ama
O kadarı da olsun, sözde sevgilisiydin sonuçta, senin de başarın onun başarısı gibi oluyor öyle, başkasına ben vasıfsız biri ileyim demek yerine sevgilim de başarılı biri demeye getirmiştir
ama işte başarısız biri değil ki benden büyüktü zaten dolayısıyla akademik olarak da benden öndeydi. seni gizliden arayıp durumu anlatabilir miyim
Tamam, ben anladım
Evet yaz daha iyi olur
işte dediğim gibi akademik olarak benden ilerdeydi, kendisi akademisyen, ama kızdığında beni hep küçümsemeye çalışıyordu. Bu da çok ağır geliyordu bana. Sonra ben çok iyi bir yerden doktora için kabul aldım ayrılınca
Hayatında başkasının başarısını gönülden takdir eden kaç tane akademisyen tanıdın ki? 😄 Şöyle söyleyeyim sana, o bir numara gibi görüyor kendisini ama sende iki numara olarak onun ol istiyor.
evet ama benim branşım farklı mesela neden bu şekilde davranıyor? ben zaten onun için bir tehlike değilim yani.
bana bazen benden zekisin diyordu.
ki onun yaptığı yerden daha iyi bir yerde doktora yapacağım
Basitçe söyleyeyim sana, mesela A kişisi fizik alanında doktora yapmış önemli birisi sende kimya alanında doktora yapacaksın bilim komitesi gözünde de önemli bir isimsin yaptığın çalışmalar ile. Bu kişi ile eşit seviyeye gelmiş olman ona başarısızlık korkusu veriyor, yani senin potansiyelin onu korkutuyor ve senin başarının onun başarısını gölgede bırakmasından çekiniyor
Bak gördün mü işte, daha iyi yerde doktora yapacaksın, bu kişi artık senin üstünlüğünü hazmedemeyecek hale gelmesinin sebebi
bana başvuru süresince olmayacak falan dedi, ben de çok sinirleniyordum çünkü çok istediğim bir şeydi. En sonunda kanadanın en iyi okulundan kabul aldım. Bana senin bölümün ne ki falan diyordu
Tebrik ederim seni, başlarından dolayı seni kutlarım özellikle o hyardan daha başarılı olduğun için kutlarım seni. Bu ona güzel bir ders olmuş o yüzden yediremiyor kendine
haklısın sanırım, o yüzden de etrafta mı dolanıyor?
Yüksek olasılıkla öyle, bu tür insanlar zarar vermekten başka bir şey bilmez. Genelde yalaka olurlar ve kendi çıkarları için başkasının ayağını kaydırırlar hatta zarar bile verirler. Ayrılmış olmanıza öyle sevindim ki anlatamam, yakın zamanda benimde başıma benzer bir şey geldi de 😅
beni fake bir hesap takip ediyor hem de aynı telefon numarasıyla açılmış iki hesap var, sadece belirli günlerde bakıyor. Ben tweet attığımda, bir şey yaptığımda. Kimsin yazdım cevap vermedi, sence o mudur
O olabilir, yüksek ihtimal ile o dur. Sen normal hayatına devam et sana durduk yere zarar veremez mümkünse kışkırtma sonra boş yere başına dert olmasın
yok sadece işte projeleri iptal oldu, yurt dışı bağlantıları postayı koydu, konferanslara da alınmıyor. Onun dışında bir şey yapmadım. Bir de okuldan ceza aldı, adli süreç devam ediyor. muhtelemen işten atılacak
Sen adamın hayatına deprem olmuşsun taş üstünde taş kalmamış 😂
Beni takip eder misin bu işin sonunu merak ediyorum
öyle mi diyosun :))
Evet, gurur duydum seninle
sosyal medyada da paylaştım durumu :) teşekkür ederim. Şiddet uygulayamaz hiç bir şekilde kimseye ve umarım kimseye bir daha yapma cesareti olmaz
Umarım yapmaz ama hayatında bu dersi hiçbir zaman unutmaz bundan kesinlikle eminim
öyle mi diyosun gerçekten? iyi yapmış mıyım?
Ayrıca işten atılırsa sonra işleri yolunda gitmezse çirkinleşebilir iyice, böyle insanaların psikolojik sorunları bitmez
Gerçekten iyi yapmışsın, gurur duydum
Kendi başarımmış gibi sevindim buna
yani ben onu çok sevmiştim ve ilişkinin devam etmesi için her şeyi yaptım. Bana kötü davranması için bir sebep yoktu
Elinden geleni yapmışsın demekki, bana kalsa sebepsiz yere de yapsan seni yargılamazdım çünkü öyle insanlara tahammülüm hiç yok benim 😅
çok saçma bana böyle davranması kabul edemezdim. Yaptım artık dönüşü yok ama sürekli olarak benim yaptığıma benzer hareketler yapıyor ve uzlaşmak istediğini kabul etmedim. Çünkü ifadesinde bana yalancı dedi
ifadeni geri çekme, dediğim gibi, o tür insanlar kendi çıkarları için babalarını bile satar, sana duygusal davranıp kandırmaya falanda çalışacak zaten
hadi ya yapar mı sence öyle bir şey? yazar mı yani
Yazar, elinden geleni ardına koymaz
şikayeti geri almam içn mi?
Evet, başka şeylerde yapar. Güven bana o tür insanları çok iyi bilirim. Mümkünse uzaklaş sadece
ne gibi şeyler yapar sence
Moralini bozacak her şey, eline geçecek her fırsatı sana karşı kullanabilir.
sevgili olduğumuz için elinde bazı şeyler duruyor olabilir ama onun dışında benim moralimi bozamaz, elinde başka bir şey yok. Elinde olan şeylerde davadan dolayı kullanılamaz, belki de silmiştir
Merak etme o tür şeyleri sana karşı kullanması suç teşkil ediyor ayrıca onun itibarını iyice yerin dibine sokar, sen yinede tedbirli olup onun eline koz verme olur mu
yok vermem zaten. Ancak yaptıklarım canını sıkmış mıdır sence?
Fazlası ile sıkmıştır, bu yüzden böyle ayarı bozulmuş el arabası gibi ortalıkta geziyor
ilgi çekmeye mi çalışıyor?
Büyük ihtimalle keyfini kaçırmak istiyor ve kedini 'iyiyim' gibi göstermeye çalışıyor
ama iyi değil ki konferansa bile alınmıyor:)) sence bu beni nasıl bu hale sokabilir diye kriz geçiriyor mudur
Bence bunu psikolojisini birkaç sene içinde bile atlatamaz 😄
travma oldu mu yani sence
Evet, yakında işleri yolunda gitmemeye başlar sonra kompleks bozukluğu yaşamaya başlar ve bu kafayla devam ederse anksiyeteye kadar yolu var bunun sonu.
işten atılırsa hele bence uzun süre kendisini toplayamaz, hele o kompleksli tavır
Muhtemelen atılır, akademisyenlikte öyle şeylere dikkat ederler ama o da yalakalık yapar
yapar da savcılıktan çıkan suçluluk belgesi :)) bunun yalakalıkla kapatılabilir bir yanı yokki
Suçunun karşılığını görecek zaten ama onun ne iş yaptığını kiminle çalıştığını bilmediğim için olası ihtimaller arasında işine devam etme ihtimali var
akademisyen kendisi
işte nerede kimle çalışıyor patronu kim, hangi siyasi bağlantıları var. Biliyorsun ki Türkiye'de saçma sapan çok iş döner
yani siyasi bir bağlantısı bildiğim kadarıyla yok, rektör de halinin çok iç açıcı olmadığını söyledi. şu an ayın 4'une kadar kendisi hakkında uzaklaştırma kararı var. Sence yazar mı sonrasında?
Yazabilir, durumun ciddiyetinin farkına varınca gt. ü tutuşmaya başlar
zaten ilk başlarda böyle projelerinin reklamlarını falan benim gözüme sokarcasına paylaşıyordu; sonra zart iptal ettirdim
Tepkisi ne oldu? 😂
bir gün akşam dışarı çıkmıştım, o da projesinin o gün iptal olduğunu duymuştu. Gece 11:30 falandı, normalde asla böyle şeyler yapmaz. Koşuyordu kampüste
Keşke videoya alsaydın iyi komedi olurmuş 😂
ahahah bu mu la o diye bağırdım, tanıyamadım çünkü 10 kilo verdi
Şimdi ahırdan ilk defa çıkmış dana gibi olmuştur o 😂😂
Şok üst-ne şok yaşadı ama en azından yedi bir bok bana yalancı muamelesi yapmayacaktı. Neymiş ben onun ya kariyerini bitirmeye çalışıyormuşum
Sen anlatsana tee en başından, merak ettim iyice
yani biz bunla ilişkiye başladık 1.5 yıl sürdü, ilişkide sürekli huzursuzluk vardı. Ben defalarca ayrılmak istedim. Hiç birinde ayrılmamıza izin vermedi. Aynı yerde çalıştığımız için kimseye anlatamamıştım ilişkimizi, bana bir kere vurdu ve sonucunda ben de anlatmaya başladım. Tartışmalarda hep beni küçümsemeye çalışıyordu ama sonrasında da benim zeki olduğumu hayran olduğunu söylüyordu Sonra bipolar olduğunu söyledi, ben de onu anlamaya çalıştım. En sonunda yine bir tartışmadan sonra konuşmaya gitmiştim dövdü. Sonrasında her yere şikayet, sosyal medya falan..
Bunun için çok üzgünüm 😔 bunları yaşaman hoş değil
Beni takip edebilir misin, seni rahatsız edecek birisi değilim. Sadece yazdıklarını açarken sayfanın yüklenmesi uzun sürüyor
ettim
Tamam