• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Üniversite mezunu birinin görücü usulü evlenmesi abes midir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
213
Yapay Zekaya Sor

Ben görücü usulü evlenmek istiyorum ama abes görüyorlar benim için

Üniversite mezunu birinin görücü usulü evlenmesi abes midir?
Üniversite Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Görücü usulü ayıplanıp öteleniyor ama eğitim gördükçe insanlar daha soğuk ve yanlızlaşıyor. Para da etmiyor ki eğitimli olmak türkiyede. Esnaflık yapıyorum bir mühendis 20 k para kazanıyor ise ben 60 k para kazanıyorum aylık. Okumak türkiye de iyi bir özellik sayılmaz. İnsanlar 30 lu yaşlarını geçtikçe hiç evlenemiyor alışıyor yanlız başına yemeyi yanlız kendi kararlarına göre gece yatmayı sabah kalkmayı düzeni yanlız şekil de 30 lu yaşlara kadar gelen insanlar çok zor evleniyor ve çok kolay nedenlerden boşanıyor.

Bunları netfilix haberler ya da sosyal medya mecraları söylemez. kapitalizim için en karlı hayat sitili bekar hayat sitili. Herkes 1 tane almak zorunda her şeyden... Evlendiğin de ise 2-5 kişi aile büyüklüğüne göre 1 tane alınması yetiyor çoğu şeyden ev-araba evsel kullanım malzemeleri vs. Bekar olduğunda insanlar her bir briey her şeyden 1 tane alması gerekiyor bu da daha çok satış ve kar demek... bekar insanların da bu oran da daha çok çalışması demek. Daha çok harcaması demek...

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.

Hayır, üniversite mezunu birinin görücü usulü evlenmesi abes değildir. Evlilik, çeşitli kültürlerde farklı şekillerde gerçekleşebilen bir sosyal kurumdur. Görücü usulü evlilik, bazı toplumlarda yaygın olan bir evlilik biçimidir ve genellikle ailelerin çiftleri bir araya getirdiği bir süreci ifade eder. Evlilik biçimleri kişisel tercihlere, kültürel değerlere ve toplumsal normlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Üniversite mezunu olmanız, görücü usulü evlenmeyi ya da başka bir evlilik biçimini tercih etme hakkınızı etkilemez. Evlilik kararı, sizin ve potansiyel eşinizin kararıdır ve size en uygun olan yöntemi seçmek sizin tercihinizdir.

0
    0 Yorumla
  • KahveSacliHeRif
    KahveSacliHeRif Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

Görücü usulü evlilik çok büyük riskler barındırıyor. Evlenip de mutlu olan vardır mutlaka ama mutsuz olanların ve boşananların oranı çok fazladır diye gözlemliyorum. Abes demek çok katı bir tutum sayılır. Biraz daha yumuşatıp pek tercih edilmemesi gereken son girilebilir sokak diyelim. Senin hayatın, sen bilirsin. Kararlı olmak önemli.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Farkı şu; başkasi senin için aday bulmuş oluyor, hemen evlilik düşüncesiyle bir araya gelmiş oluyorsun, olaylar daha hızlı gelişiyor. Bunlar hem iyi hem kötü özellikler çünkü seni senden başka kimse iyi tanıyamaz, bu yüzden karşına tam olarak sana uygun birini bulamayabilirler. Ayrıca hemen evlilik düşüncesine girmek, karşındaki insanı tanımak için az zamanın olması demektir, kendine bunun için zaman yaratmalisin. Acele etmediğim, iyi gözlemlediğin ve kendinin ne istediğini bildiğin sürece sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Böyle tanismalarda nişanlılık sürecini de olabildiğince uzun tutmak gerek, daha iyi tanımak için.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

113

Cevap

128

Cevap

• nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 42,9b cevap paylaştı.

Niye abes olsun ki gadası

0
    0 Yorumla
  • MasalsızKaldım
    MasalsızKaldım Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Abes değil. Nedense çoğu insanda şöyle "abes" bir ön yargı var. Din geriletiyor, görücü usulünde kaçırıyorlar ya da zorla nikah kıyıyorlar gibi. Böyle bir şey yok. Din insanı geriletmez. Aksine öğrenmeye teşvik eder. Görücü usulü da çoğu insan gibi harama bulanmadan, helalinle evlenmektir. Kimsenin kimseyi zorladığı, kaçırdığı falan yok. Bazıları için açıklayayım dedi₥

8
    0 Yorumla
  • Disiaslanımben
    Disiaslanımben Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 90%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.

Görücü usulünü gormeden tanımadan evlenmek olarak algılayanlar yuzunden var bu onyargı cunku ha arkadasın bırıyle tanıstırmıs ha aılen ustelık bu kısının en azından nıyetı dırekt cıddı ılıskı, tanırsın ıcıne sınmezse olmaz aıle onaylı gızlı saklı olmadan yasanacak bısey sonucta kımse evleneceksın dıye dıretmıyo gorucu usulunde shshsh

2
    0 Yorumla
  • vysel_akts
    vysel_akts Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Ben görücü usulü evliliğe sonuna kadar saygı duyuyorum. Sevgili yaparak evlenmeye de her ne kadar saygı duyuyor olsam da sevgililikte evlendikten sonra yapılması gereken özel şeylerin insanın nefsiyle yapma riski vardır. Oysaki evlilik hayatımızın özel değerli bir parçasıdır. Evliliği özel ve güzel kılan bunlardır zaten, evlenmeden önce sevgiliyle özel şeyler yaşanması evliliğin ruhunu öldürür.

1
    0 Yorumla
  • Adamsandıkbotçıktın
    Adamsandıkbotçıktın Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Görücü usulünde niyet direkt belli: İhtiyaçlar aldı başı gidiyor, çoluk çocuğa karışacak yaş da geldi, evlen benimle.

Yeni yeni tanıdığın bir insan olacak ve niyeti seninle evlenmek olduğu için oyunculuğu üst seviyede sergileyebilir köprüyü geçene kadar. Gönül işindeyse aynı ortamda gözlemlediğin, başkalarıyla olan diyaloglarını da gözlemlediğin biriyse daha iyi tanırsın. Kimse ne şekilde mutlu olunacağının garantisini veremeyecek. İçinden geleni yap.

1
    10 Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

18 yaşında olduğun o kadar belli ki görücü usulündeki erkeğin niyeti bellidir hiç d değilse oyunculuk yapmayı gerektirecek bir durumu pek yok esas sevgililikte oyunculuk yapma seninle cinsellik yaşayabilmek için her türlü kaliba girip her türlü takmayı atma ihtimali dalavereyi yapma ihtimali var ekonomik durum zaten kötü erkekler evlenmeyi ıstemiyorlar bir erkeğin seninle sadece cinsellik yaşamak ve biraz da ilgi görmek için sevgili olması sonra da başka denizlere yelken açma ihtimali çok yüksek evlilik öncesi sevgilimin olabilen güzeldir de başkasının oyuncağı olup sonra da saf bir adama yamamaya çalışmak da yanlıştır onun için hiç riske girmeden görücü usulü tanıştığım birini tanıyıp evliliği düşünmek faydalıdır

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

19*

Yorumla
    • Gurbet_Kuşuu
      Gurbet_Kuşuu
      +1 yıl

Değerli genç kardeşim yani rol yapan 5 senede flört etsen Yine yapmaz mı bu nasıl mantıktır haksız miyim?

Yorumla
    • Geologicalengineer
      Geologicalengineer
      +1 yıl

@conquer Görücü usülüyle tanistigin kızda sana rol yapabilir yani senden önce başkasinin oyuncağı olabilir kızın aile sana kızının geçmişinimi anlatıcak yani ona bakarak kızı değerlendirme kızın karakterini tanımaya çalış hislerini kalbinin sesini dinle

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

@Geologicalengineer şimdi öyle eskisi gibi kız isteyip verme mi var? görücü usulü artık post modern bir hak aldı aileler ciddi bir ilişki için tanistiriyorlar anlaşılıyorsa evleniluyir

Yorumla
    • Adamsandıkbotçıktın
      Adamsandıkbotçıktın
      +1 yıl

@conquer Benim kastettiğim şey sevgili olduğun insanla ortak bir paydanız vardır zaten. Cinselliği kendi için yapsın insanlar. Kalkıp da beni kullandı diye yakınmayı gerektirecek bir durum da kalmıyor. Sana uygun olan kızla evlenirsin. Tabi geçmişini açık açık anlatırsa ki bu da görücü usulünde hiç samimi gelmiyor.

Yorumla
    • Adamsandıkbotçıktın
      Adamsandıkbotçıktın
      +1 yıl

@Gurbet_Kuşuu Kendini o kadar yoracak insan varsa TV'ye çıksın benimle harcamasın kendini

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

19 yaşındasın bu siteye gir bakalim kaç tane kız kendini kullanılmış gibi hissediyor ilk cinsel ilişkisini yaşadıktan sonra şu an bile var bu durum İzmir gibi birkaç şehir hariç. kimse evlenmeyi istemiyor acaba kabul eden biri olur mu diye endişe edip soru soruyor. e evleneceği adam da keriz mi sırf o kızı kabul ettiği için istendigini anlamasın daha bir iki ay önce bu siteden okudum bir kız her şeyiyle bana göre birisi çok aşığım ama dindar biri ve cinsel ilişki yaşamamış bakire olamami sorun edip ayrıldı anti depresan kullanıyorum falan demiş yani senin dediğin gibi insanlar kendileri için cinsellik yasasin demek öyle kolay değil.

Yorumla
    • Adamsandıkbotçıktın
      Adamsandıkbotçıktın
      +1 yıl

@conquer Görüyorum. O kısmı da insanların kusuru. Büyük konuşmayayım. Yaşım 30 olsa da kafam onlar gibi olmaz umarım.

Yorumla
    • conquer
      conquer
      +1 yıl

birlikte oldun mu biriyle?

Yorumla
  • Milky7way
    Milky7way Takip Et
    Guru Yaş: 106 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır değildir, görücü usulü evliliğe niye başka gözle baktıklarını anlayamıyorum aslında çok hoş ve daha münasip bir yoldur tabii tercih meselesi, ne üniversite mezunu ne lise ne başka bir şey hiçbirine abes kaçmaz umarım bu yanlış düşünceden de kurtuluruz bir gün

1
    0 Yorumla
  • Peteksi
    Peteksi Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 52%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Görücü demek eskisigibigörğcğ değilki artık gerdekte görmüyosun kocanı sonuöta birileri sizi tmaıltırıyor niyet ciddi olursa devamı gelicek olmazsa biticek daha mantıklı bence flört sevgililik flana uğraşmıyosun acaba gidermi diyederdin olmuyor niyet belli net

1
    2 Yorumla
    • Hz_Joker
      Hz_Joker
      +1 yıl

Abartma istersen, istemeye geldiklerinde görüyosun. Kahveyi dışardan da sipariş versen, servisini yapıyosun sonuçta. :P

Yorumla
    • ertugrul_dislen
      ertugrul_dislen
      +1 yıl

Knk okuyana kadar gözlerim yaşardı

Yorumla
  • betican
    betican Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Görücü usulü, iki insanın tanıdıkları insanlar tarafından tanıştırılmasıdır. Artık kimse eskisi gibi bir kere görüp ertesi gün nişanlanmıyor. Yine bir tanışma süreci oluyor o yüzden ben abes görmüyorum. Ayrıca bu durumun üniversite mezunu olmakla hiçbir alakası yok inan bana. Başkaları için değil, kendin için yaşa. Ne istiyorsan onu yapmakta özgürsün🙏🏻

1
    0 Yorumla
  • lumos_01
    lumos_01 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 62%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.

Hayır değil. Görücü usulü de öcü gözüyle bakılacak birsey değil, sadece vesilelik. Çift birbiri ile vakit geçiyor, kimi az kimi kısa sürede uyumunu deneyimliyor birbirini tanıyor. Başkaları öngördü diye ilaki anlaşacak değilsiniz, o sebeble tartmak kendi beklentilerinizi bilmek yine iki kişiye kalmış bir karar. Görücü usulünü emrivaki olarak görmezsen abes bir yanı yok. 😊

0
    0 Yorumla
  • yedi_ekim
    yedi_ekim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu düşüncende gerçekten samimiysen, doğru yapıyorsun.

Zaten sevgili olanların yüzde80 emin ol buna boşanıyor ve ilişkileri mutsuz bir sonla sonuçlanıyor.

Verilere göre en sağlıklı ve kalıcı evlilikler görücü usulü yapılan evliliklerdir.

Sen sağda solda bakma öyle sabuk insanların dediklerine. Hele ki çevrende boşanmış varya 30 yalını aşmış teyzeler varsa, bunların züğürt tesellileri seni yanılmasın.

Doğru yoldasın!

0
    0 Yorumla
  • kapraz
    kapraz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Bilmem zaten görüçü usulünde kişiyle konuşup zaman istiyorsun tanımak için kafalar uyuşuyormu diye begenirsen evleniyorsun mantık evliligi yapıyorsun bi nebze aşk evliligi değil eskiden vardı sanki gelip kızı cocuga istemeler alıp gitmeker hiç niyeti var mı sevdigi var mı sormadan şimdi evlilik programı gibi sanki talip gelir konuşursun olursa bir çay içersin baktın iyi gidiyor ilerler ilişki olmazsa görüşmeyi kesersin 👍😂

0
    0 Yorumla
  • xampsss
    xampsss Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 94%
    +1 yıl

Hayır, üniversite mezunu birinin görücü usulü evlenmesi abes değildir. Evlilik kararı kişinin kendi tercihi ve hayat tarzına bağlıdır. Görücü usulü evlenme, kültürümüzde yaygın bir uygulamadır ve bu uygulamayı tercih eden insanlar için oldukça uygun olabilir. Üniversite mezunu insanlar da bu uygulamayı tercih edebilirler ve bu tercihleri saygıyla karşılanmalıdır.

0
    0 Yorumla
  • bigboombo
    bigboombo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Yoo neden olsun şans bu belkide görücü usülü tanışacağın insanı tanıdıklarından daha cok seveceksin belkide ömrünce görüp görebileceğin en sadık en eğlenceli kişi o şans yani görücü usülü evlenip keşke daha önce birbirimizi tanısaymışız diyen veya bügüne kadar niye bizim yollarımız kesişmedi diyen bir çok insan örneği var tanımadan görmeden bilemezsin.

0
    0 Yorumla
  • kıvanç125
    kıvanç125 Takip Et
    Guru Yaş: 37
    +1 yıl

Hayır değil ben evlenirse kısmi görücü olabilir ama illaki beni tanıyanlar tavsiye edeceği için bana uygunu bulurlar sonra kişi ile biirde ben görüşürüm kafamız uyuşursa evlilik olur. Onun. haricinde seneye sevgili olmaya açık olurum bu sene sadece günü birlik olur.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bu millet beyin dağıtılırken, şemsiye tutmuş buna ikna oldum.
    Ne alakası var kardeşim kişisel eğitim düzeyiyle bunların.
    Aile yapın öyledir veya değildir.
    Bunlar hep kişinin kendi kararıdır.
    Ağzı olan konuşuyor işte !
    Boş beleş insan kaynıyor etraf.

1
    0 Yorumla
  • mert1512
    mert1512 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

İnsanların kendi tercihleri sonuçta neden abes olsun ki. Ayrıca bende öyle düşünmeye başladık son zamanlarda. Düzgün insan tanıyıp bulmak çok zor ama aileler aracılığıyla olunca biraz daha şans artıyor.

1
    0 Yorumla
  • BilirObeni34
    BilirObeni34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 81%
    +1 yıl

Gorucunun Üni mezunu ya da master yapmış olmasının önemli yok ama eskiden görücü usulü de aileye bakilirdi aile ve çocuklar ozdesti şimdi aile bambaşka çocuklar bambaşka olabiliyor ve görücü usulü usulüne göre olmayabiliyor

0
    0 Yorumla
  • ProducerT
    ProducerT Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

Evet doğru buluyorlar çirkinmisin öz güvensiz misin severek evlen sevmeden evlenmek sana zulüm olur...

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Görücü usulünde sevmeden evlenildigini size düşündüren nedir peki

Yorumla
    • ProducerT
      ProducerT
      +1 yıl

Ya birini getiriyorlar aha bununla evleneceksin diyorlar ve sende seveceğini düşünüyorsun peki bunu sana düşündüren nedir?

Yorumla
  • morcivcikkkkk
    morcivcikkkkk Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Nesi abes. olabilir ki bunun. Doğru olan bu zaten. Bende böyle bir evlilik istiyorum nasip olur inşAllah

2
    0 Yorumla
  • Kubbraaa2912
    Kubbraaa2912 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Ya ne kadar saçma ben de üniversite okuyorum ama görücü usulü artık daha mantıklı geliyor ki zaten eskisi gibi değil çocuğu düğünde görmüyorsun yani😂 yine bi tanışma zaman geçirme evresi oluyor istemezsen konuşmayı kesiyorsun yıllarca sevgili olup karşındakinin aslında çok farklı biri olduğunu anlayanlar da var görücü usulüyle çok mutlu olanlar da

0
    0 Yorumla
  • yalnızbey06
    yalnızbey06 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı.

Hiç de değil sana vesile olan kişi senide karşı tarafıda tanıyor Abes değil etrafımdaki insanlara bende söylüyorum sorumluluk istemiyorlar ya kötü giderse onları suçlarsakmış 😤

0
    0 Yorumla
  • tuffy_
    tuffy_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Yoo nedenmiş? Bırakın abi şu elalem ne der işini. ben sevdikten sonra banane elalemden? Bizim millet yapıştırır hemen lafı. illa kötü bişey diyecekler yani

0
    0 Yorumla
  • Gzz00
    Gzz00 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Iki kişi konuşup tanışıp tanışma dönemini geçirdikten sonra 5 6 ay olur 1 sene olur birbirlerini iyice anldiktan tanidiktan sonra anlaşmaları ve birbirini sevmeleri durumunda hicbir şey abes olmaz

0
    0 Yorumla
  • gezer16
    gezer16 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 64%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Yoo değil... kariyer yapan kadınlar genelde evliliğe ve aile kurmaya vakit bulamıyor.. görücü usulü o kadarda korkunç bir şey değil... aşk evliliklerinden daha uzun ömürlü oluyormuş...

0
    0 Yorumla
  • Srkn5592
    Srkn5592 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Bu durumun bence üniversite mezunu olmakla bir alakası yok seninle okuduğun ne kadar okuduğunla alakalı bir durum da değil sonuçta burada iki hayat birleşecek üniversite mezunu olmuş lise mezunu olmuş ortaokul mezunu olmuş fark etmez yani bence abes falan değil kendini en mutlu nasıl hissedeceksen sen onu yaşa insanların ne dediğini düşünme ya da Ne derler diye düşünme herkes konuşur herkes bir şeyler söyler boş ver sen insanları takma

0
    0 Yorumla
  • boynuzluvoyvoda
    boynuzluvoyvoda Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Bunu universite öğrencisi olup aynı bölümün mezunu ile tanışıp hoşuma giderse evlilik düşünecek birisi olarak pekte abes görmüyorum. Artik sadece tanışma aile sayesinde oluyor, gerisi bizlere kalıyor.

0
    0 Yorumla
  • Qhshshhs
    Qhshshhs Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Neden abes olsun ki. Yani üniversitede veya girdiğin başka ortamlarda düzgün birisi karşına çıkmadıysa, birini sevemediysen görücü usulü de olabilir. Diğer türlü de olabilir. O doğru kişinin karşına nasıl çıkacağını bilemezsin. Sevgili olmak da farksız aslında. İlk görüşte bir çekim hissediliyor sonrasında tanışıp olur mu olmaz mı olayı oluyor. Görücü usulünde de tanıştığın kişiyle illaki evlenmek zorunda değilsin, yine ilk başta o çekim olursa hoşuna giderse tanırsın.

0
    5 Yorumla
    • Geologicalengineer
      Geologicalengineer
      +1 yıl

Doğru kişi karşıma ne zaman çıkıcak

Yorumla
    • Qhshshhs
      Qhshshhs
      +1 yıl

@Geologicalengineer sen her açıdan hazir olduğunda o karşına çıkar. Biz karşı tarafın gelmesini bekliyoruz hep ama bizim de her açıdan hazir hissetmemiz lazim

Yorumla
    • Geologicalengineer
      Geologicalengineer
      +1 yıl

Peki senin çıktı mı

Yorumla
    • Qhshshhs
      Qhshshhs
      +1 yıl

@Geologicalengineer henüz çıkmadı ama çıkar mi çıkmaz mi diye beolentiye girmek de yorar insanı. O yüzden bunu beklemek yerine bu qurecte kendimizi ne kadar gelistirdigimize odaklanmak en iyisi. Zaten biz geliştikçe karsimiza da o kadar gelismis birisi çıkacak

Yorumla
    • Geologicalengineer
      Geologicalengineer
      +1 yıl

Teşekkür ederim☺

Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

normalde tam tersi olur ama bence neyin dogru oldugu senin kararın. sen adamı bul koca olucak gerisini salla bence. bu devirse zor artık evlenmek.

0
    0 Yorumla
  • Wien34
    Wien34 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 94%
    +1 yıl

Bunun okumakla ünv. mezunu olmakla ne ilgisi var anlamadım. Görücü usulü evliliğe karşıyım. Bir kızında bunu istemesine şaşırdım, orta çağdan kalma bir adet.

1
    0 Yorumla
  • enesllovet
    enesllovet Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır kesinlikle değil aksine helaldir Allah'ın rızası dünyadakilerinkinden önemli dir Rabbim bizlere de nasip etsin.

1
    0 Yorumla
  • yolun_yolcusu88
    yolun_yolcusu88 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 832 cevap paylaştı.

Bende öyle istiyorum ve kimin ne düşündüğü hiç umrumda değil.. Bu hayatı elalem ne der diye yaşayamam

1
    0 Yorumla
  • Trabzonalfabull
    Trabzonalfabull Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44 , eic 84%
    +1 yıl

Ben abes olarak görmüyorum görücü usülü evlilik ile ilgili tüm olumsuz düşüncelerim değişti, sevince de zaten sıkılıyorsun karşındakinden..

1
    0 Yorumla
  • kleopatra_is_here
    kleopatra_is_here Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 90%
    +1 yıl

Üniversite mezununu yüksek görüp de ilkokul mezununu görücü usulüne layık görmemeliyiz, herkes için yanlış ve bilinmeyene yürüyerek risk almak bence.

1
    0 Yorumla
  • Beyazzz2525
    Beyazzz2525 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 93%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.

İnsanlar farklidir bazilarina gore normaldir bazilarina gore degil nasil iyi hissedeceksen onu yap, sana iyi gelicek olayi sen bilirsin.

0
    0 Yorumla
  • fairtail
    fairtail Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 58%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,3b cevap paylaştı.

Görücü usulü evlenmek veya evlenmenin akademik olarak ne tip bir sakıncası olabilir? Herkese göre değişir kısmet bu sonuçta.

0
    0 Yorumla
  • BirGaribAbdal66
    BirGaribAbdal66 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 96%
    +1 yıl

Ne kadar saçma bir düşünce. Üniversite mezunu olan ne oluyomuşki? Ne ayrımı var? Her mezun ilim sahibi mi oluyor? Artık herkes üniversite mezunu

0
    0 Yorumla
  • ahenk008
    ahenk008 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 575 cevap paylaştı.

Sen istiyorsan kimin abes gördüğü umrunda olmamalı bu tür şeyler seni etkilemesine izin verdiğin kadar seni rahatsız eder

0
    0 Yorumla
  • Gündoğumuxxxl
    Gündoğumuxxxl Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 96%
    +1 yıl

Kimin ne dediği önemli değil zaman geçtikçe insanlar sadece görüntü olarak insanlar insanlıktan kendi özünü yitirmek üzere

0
    0 Yorumla
  • LoveBuzz_
    LoveBuzz_ Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

ne alaka ya ailen ya da arkadaşın senin için birini buluyor tanışıyorsun anlaşırsanız evleniyorsunuz bunda kötü bir şey yok üni ile de alakası yok

0
    0 Yorumla
  • ǝןǝqǝpʞɔᴉuɯᴉuǝq
    ǝןǝqǝpʞɔᴉuɯᴉuǝq Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.

Bir öğretmenin hademe ile evlenmesi sence abes mi? Yani bu demek oluyor ki bazen kademe işe yaramayabiliyor.

0
    0 Yorumla
  • MyColorDark
    MyColorDark Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 98%
    +1 yıl

Eğitim seviyesine bakılmaksızın, görücü usulü evlenmek tam bir çağ dışılıktır. Hatta iddia ediyorum, kabile döneminden kalma bir adettir. :D

0
    0 Yorumla
  • ReizmCevaplar
    ReizmCevaplar Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

abizittin biriyle evlenmiyorsan neden abes olsun, her seviyede çöp çatanlık serbest, özgür düşünce toplumu

0
    0 Yorumla
  • 58cesur24
    58cesur24 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 65%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.

Bu senin hayatın. Sen neyi seçiyorsan o olsun. Başkalarını düşünme ( biliyorum zor ama olması gereken bu)

0
    0 Yorumla
  • Aspaldiko
    Aspaldiko Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Hangi üniversitenin mezunusun, bölümün ne? Benim okuduğum lisenin ağırlığı bile Türkiye'deki çoğu üniversiteye ağır gelir mesela.

0
    0 Yorumla
  • confident38
    confident38 Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

görücü usulü olayı daha çok tanışma şeklinde olacaktır, abes değil, ben her ne kadar tanıştırma ile önyargım olsa da bir kişiyle ortak arkadaş vasıtasıyla tanışmıştım ve anlaşabileceğim biri olduğunu görünce çok sevinmiştim, maalesef olmadı

0
    0 Yorumla
  • thestyxxx
    thestyxxx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Yoo herkesin kendi tercihi öyle mutlu oluyorsa onu tercih etsin

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bizim o taraflar üniversiteye giden kiza bakire gözüyle bakmazlar genelde istemeye gitmezler görücü olmaz o tarafin kendi bulur ama her yörenin değişir tabi

0
    0 Yorumla
  • Kuşadali88
    Kuşadali88 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Abes. Onceden sevgili olmadan asla gerçekten taniyamazsin

0
    1 Yorumla
    • sesizbiri
      sesizbiri
      +1 yıl

Olsada tanıyamaz zaten

Yorumla
  • denizlide1adamm
    denizlide1adamm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

Hayır neden olsun ki? Bende görücü usulü evlenicem yüksek ihtimalle

0
    0 Yorumla
  • ozngr
    ozngr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

Daha doğrusu olur eğer aileler tanıyorsa birbirini tanışınca evlenenleride görüyoruz

0
    0 Yorumla
  • yasayanbjri
    yasayanbjri Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Bir tık saçma. Aksine bence herkesin görücü usulü evlenmesi saçma.

0
    0 Yorumla
  • GalipAslanbas
    GalipAslanbas Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 87%
    +1 yıl

Niye abes olsun ki kısmetin nasıl geleceği belli olmaz

0
    0 Yorumla
  • Elenìel
    Elenìel Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 526 cevap paylaştı.

Cidden o kadar yoklukta mısınız. Birileri size koca mı buluyor. Komediii

0
    0 Yorumla
  • Besara
    Besara Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 90%
    +1 yıl

Hayır tabiki kısmet işi bunlar kimin ne dediğine bakma

0
    0 Yorumla
  • Matrix3535
    Matrix3535 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 768 cevap paylaştı.

Nasibin neyse o olur gelin ata binmiş ya nasip demiş

0
    0 Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.

Aynı şey ya. Yine tanışıp, konuşuyorsun kafalar uyarsa oluyor, uymuyorsa ayrılıyorsun.

0
    1 Yorumla
    • Ebediyyecey
      Ebediyyecey
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • khaixx
    khaixx Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Değil tabii ki. Önemli olan senin ne düşündüğün, elalem zaten hep der birşeyler.

0
    0 Yorumla
  • everkeğii
    everkeğii Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 36%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı.

Evet yani abes tabiki 😊 ama zaten üniversitelerde üniversite değil o yüzden normal

0
    0 Yorumla
  • mhgkshn
    mhgkshn Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 98%
    +1 yıl

Benim babamda üniversite mezunu annemle görücü usul evlendiler sonra ayrıldılar

0
    0 Yorumla
  • Tintantini
    Tintantini Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 90%
    +1 yıl

Aile zorudur belki.. ayrıca görücü usulü olsa bile beğenmiştir belki.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (181)
Devamını Gör(226)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Üniversite mezunu birinin görücü usulü evlenmesi abes midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Görücü usulü evlenilir mı? 4 cevap verildi
Sünnetsiz biri ile evlenmek dinen uygun mu? 6 cevap verildi
Görücü usulü evlilik yapılır mı? 7 cevap verildi
Görücü usulü biriyle evlenilir mi? 9 cevap verildi
Resmi nikâhsız dini nikah oluyor mu? 9 cevap verildi
Görücü usulü evlilik olur mu? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Annenizi mi çok seviyorsunuz babanızı mı? Peki en sevdiğiniz renk ne?
  • Çayımız da çöp çıkınca misafir gelirdi. süzgeçler de engel oldular eğlencemize off offf🙃🫤?
  • Sabahları kahve içmeden başlayamayan insan prenses midir?
  • Yeri dolmayan biri oldu mu hayatınızda?
  • Sevdiğini zorbalar mısın?
  • Flörtünüz ilk buluşmaya gelmediyse ne düşünürsünüz, ne hissedersiniz?
  • Hiç Hot Dog yediniz mi, tadı nasıldı?
  • Hayatta "İyi ki yapmışım!" dediklerin mi çok, yoksa "Ne yaptım ben!" dedilerin mi?
  • Birine verdiğin değerin ayarı yanlış olursa, seni vezir mi eder yoksa rezil mi eder?
  • Hoşlandığın birinden ışık hızıyla soğur musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨