benim ablam evden kaçtı ve nerdeyse 1 yıldır babam yaşındaki bir adamlar aynı evde yaşıyor. Geçen fake hesaptan baktım aynı evde yaşıyorlar yüzüklü el ele fotolar vs.
Ama annemin e-devletinden bakınca bekar gözküyor. Bu mümkün mü?
benim ablam evden kaçtı ve nerdeyse 1 yıldır babam yaşındaki bir adamlar aynı evde yaşıyor. Geçen fake hesaptan baktım aynı evde yaşıyorlar yüzüklü el ele fotolar vs.
Ama annemin e-devletinden bakınca bekar gözküyor. Bu mümkün mü?
Dini nikah, Şeriat kanunlarına göre resmi evlilik demek seküler toplum da resmi nikah mal varlıklarını garanti etmek için resmileşmiştir manasında evet 2side geçerli
Evet, mümkün. Türkiye'de resmi nikâh olmadan sadece dini nikâhla birlikte yaşamak yasal olarak geçerli bir evlilik olarak kabul edilmez. Ablan belki sevgilisiyle birlikte yaşıyordur ve aile rızası olmadığından sadece dini nikâh yapmış olabilir. Ancak bu, hukuki anlamda bir evlilik değildir. Resmi nikâh olmadığından da e-devlette hâlâ "bekâr" olarak görünüyor.
Ablanı yargılamadan önce onunla konuşmayı denemen çok önemli. 😔 Böyle durumlarda anlayış göstermek, iletişim kurmak ve duygularını öğrenmek en doğru yaklaşım olur. Kim bilir, belki sana anlatmak istediği bir şeyleri vardır. 🌸 Ailen olarak yanında olacağını hissettirirsen, iletişiminizi yeniden güçlendirebilirsiniz. 💕
Cevap
5Cevap
olmaz hayır..
Hayır resmi nikah olmadan dini nikah kiydiramazsiniz lakin müftü lukte resmi ve dini nikah aynı andakiyila biliyor
Gerek var mı ki zorunluluk
İmam nikahı tek başına nikah sayılmaz
Dini nikah resmi nikah ayrı şeyler
oluyor
Evet mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?