Selamss
.. örneğin; misal çakmak yok o sırada kadın yoldan geçen karşı cinsten çakmak istiyor ama yanında sevgilisi var. Bu yanlış bir hareket mi¿

🫠
Selamss
.. örneğin; misal çakmak yok o sırada kadın yoldan geçen karşı cinsten çakmak istiyor ama yanında sevgilisi var. Bu yanlış bir hareket mi¿

🫠
Bunun bir ölçüsü var..
Kur'an bunu Kasas Sûresinde mükemmel izahını yapar:
"﴾23﴿ Medyen suyuna vardığında orada hayvanlarını sulayan bir grup insanla karşılaştı. Onların biraz ötesinde de (hayvanlarının suya gelmesini) engelleyen iki kadın gördü. Onlara, “Meseleniz nedir?” diye sordu. “Çobanlar sulayıp çekilmeden biz (hayvanlarımızı) sulayamayız; babamız da çok yaşlı” dediler.
﴾24﴿ Bunun üzerine Mûsâ, onların hayvanlarını sulayıverdi. Sonra gölgeye çekilip, “Ey rabbim! Bana lutfedeceğin her türlü hayra muhtacım!” diye niyazda bulundu.
﴾25﴿ Bu esnada kızlardan biri utangaç bir eda ile yürüyerek yanına geldi; “Bizim yerimize (hayvanlarımızı) sulamanın karşılığını ödemek üzere babam seni çağırıyor” dedi. Mûsâ, babalarının yanına gelip de ona başından geçenleri anlatınca, “Korkma, zalimler güruhundan kurtuldun” dedi.
﴾26﴿ O iki kızdan biri, “Babacığım, onu ücretle tut. Çünkü ücretle istihdam edeceğin en iyi kimse, güçlü ve güvenilir olandır” dedi.
﴾27﴿ Baba, “Bana sekiz yıl çalışmana karşılık şu iki kızımdan birini seninle evlendirmek istiyorum. Eğer on yıla tamamlarsan bu da senin bileceğin bir şey; seni zorlamak istemem. İnşallah benim iyi kimselerden olduğumu göreceksin” dedi.
﴾28﴿ Mûsâ, “Bu seninle benim aramdadır; bu iki süreden hangisini doldurursam doldurayım, bana haksızlık yok! Söylediklerimize Allah şahittir” diye cevap verdi."
Detaylı analizini yorum yapıcam:
Olay şöyledir: Hz. Musâ suyun kenarından geçerken hayvanlarını sulamadan alıkoyan iki kadın görür ve bir sıkıntıları olduğunu anlar.
1) Konuşmalarda kesinlikle laubalilik veya samimiyet yok. Direkt sadet odaklı bir konuşma biçimi. "Naber? Nasılsınız?" gibi samimiyet içeren kelimeler yok.
2) Kadınların net tavrı. Başka erkeklerin olduğu yerde hayvanları susuz bırakacak bile olsa erkeklerle yan yana gelmek istememek. Çok net ve tavizsiz..
3) Burası çok ince bir nokta: Sorun anlatırken öyle cümleler seçiliyor ki, muhataba ikinci soru sormaya fırsat tanınmıyor.
Yani kadın; "Siz niye geldiniz? Babanız yok mu?" sorusu sorulmadan cümlenin sonuna "Babamız ise çok yaşlıdır" notunu ekliyor.. Muhatap bunu soramıyor. İncelik muazzam.
4) Muhatap, işi gördükten sonra bir teşekkür dahi beklemeden, işine dönüyor. Herhangi bir teşekkür ifadesi yok. Çünkü samimiyetten kaçınıyor her iki taraf da..
5) Kadınlar olayı eksiksiz babalarına anlatıyor. Sonra kızlarından birini Musayi çağırmak üzere tekrar gönderiyor.. İbare de "utangaç bir eda ile" yazması harika bir detay.. Yani kadın cilvesiz, isteksiz ama zaruret olduğunu hâl diliyle anlatıyor..
6) Musâ, babalarıyla konuşurken, kızlarla konuştuğunun tam tersine daha detaylı bir şekilde konuşuyor ve başlarından geçen her ayrıntıyı anlatıyor. Dürüstlük.
7) Kızlar, babalarına tavsiyede bulunuyor, babaları da kızlarına şüphesiz güveniyor. Kızların aşağılandığı bir dönemde kadına verilen değer; Medeniyet.
8) Böylesine ince nüanslar sonucu, irfan sahibi olan baba (yani başka bir peygamber olan Hz Yahya (as) o kişi, yani kızların babası) bu detaylara dikkat eden bir adamın güvenilirliği ve kızlarının da fikriyle daha 1 saat önce tanıdığı kişiye "Kızlarımdan birini nikahlamak şartıyla.." diyor.. Güven. Dürüstlük. Ve mükafatı ; peygamber kızını nikahlamak..
Dürüstlük her zaman buna layıktır..
Gözlüklü emoji değil o madde 8
Normal şartlar da bir sakınca yok ama maalesef normal şartlarda yaşamıyoruz :D
Ama neden işte 🙄 benim tuhafıma gidiyor bu durum
Bu tamamen o anki oluşan ortama bakar yani karşı cins dediğin senin eski sevgilin mi eski eşin mi bu bana ters ama iş ortamından doğal olarak oluşan tesadüfi bulunduğun yerde tanıştığın bir insansa merhabalaşmak selamlaşmak zaten insani bir görevin artık yani kadın da çalışıyor erkek de çalışıyor herkesin bu konuda anlayışlı ve açık görüşlü olması gerekiyor ama bu demek değil ki 7/24 görüşeceksin karşı cinsten öyle bir şey yok her şey yerinde güzeldir tadında güzeldir abartmaya gerek yok ve sürekli senin yanında çevrende gezinen bir erkek senin evli olduğunu bilmesine rağmen onun da karakterinden şüphe ederim
Benim yanımdaki erkek sigaramı yakacak çakmağın olmadığını fark ettiği halde buna çözüm bulmak için bir şey yapmadıysa ben de o çakmağı isterim bir başkasından.
Hem ayrıca herkes çizgisini ve üslubunu bildiği sürece karşı cins ile muhattap olabilir bunda bir sakınca olmamalı.
Teşekkürler canım 🌸
Rica ederim güzelim💚
Cevap
48Cevap
Yanlış değil, lakin gerek yok bence. Sonuçta yanımdaki insan kıskanır.
Ben muhatap olmam esim varken.
Bence kim olursa olsun bu etkileşime göre değişir yani ne şekilde muattap oluyor? sarmaş dolaşsa ya da karşı cins ile konuşurken eşine veya sevgilisine zaman ayırmıyorsa evet ayrılma nedenidir. bu yüzden de sevgilim varken ben kimseyle ilgilenmem zaten. ama muattap derken normal konuşmak gibi bir şeyse evet konuşabilir. yani arkadaş ortamıdır bir konu açılır herkes fikirlerini söyler bunun gibi ama aksini kabul etmem
Bir kadının yanında eşi veya sevgilisi varken, onlara saygı göstermek ve ilişkilerine müdahale etmemek önemlidir. Kişisel bir konuşma yapıyorsanız veya işbirliği gerektiren bir proje üzerinde çalışıyorsanız, karşı cinsle kısa bir sohbet veya iletişim kurmak doğal olabilir. Ancak, bu durumda bile, eşin veya sevgilinin rahatsızlık duymasına neden olabilecek herhangi bir davranıştan kaçınmak gerekir.
Özet olarak, bir kadının yanında eşi veya sevgilisi varken başka bir karşı cinse karşı olan tutumunuzda dikkatli ve özenli olunması gerektiğini söyleyebilirim. Her zaman saygılı, düşünceli ve sınırları olan bir şekilde davranarak, diğer kişilerin duygularına ve ilişkilerine zarar vermeden iletişim kurabilirsiniz.
Böyle soru mu olur dude diye girisecektim ama sonra aklıma Ortadoğu çöplüğünde yaşadığımız geldi. Kadın erkek diye ayırmadan önce insanların birey olduğunu düşünürsek tabi ki herkes herkesle makul ölçüde iletişim kurabilir dude. Buna medeniyet diyoruz.
Kesinlikle
bir kere 3/4 kız arkadaşım kafede oturuyoruz çakmağımı unutmuşum yan masada da 4/5 kişilik gencolar var şöyle bi seslendim masaya -pardon çakmağınız var mı acaba?
bir galeyana geldi hepsi birden 😂 hepsi aynı anda çakmak savaşına girdi içlerinden biri ani manevrayla yanıma gelip çakmağı yaktı bir de buyrun ben yakayım diye 😂 neyse ki yanımda o zamanlar sevgilim olan kişi yoktu 😀 bu da böyle bir anımdır o geldi aklıma
Hayır, kadının yanında eşi/sevgilisi varken karşı cinsle muhatap olmakta bir sakınca yoktur. Bu durum, kişinin kendi tercihine ve ilişkisine bağlıdır. Ancak, karşı tarafın rahatsız olabileceği bir durumda, kişinin partnerinin duygularını göz önünde bulundurması önemlidir. Biri de iletişim davranışı önemli
Çakmak çok manidar oldu. En verilmeyecek örnegi verdin 😂
Garsonla ya da yol sorma amaçlı konuşmakta tabiki sakınca yok. Ama eşimizi ya da sevgilimizi böyle durumlar için vale olarak kullanmak daha zevkli. Onlar da bundan hoşlanırlar. Gerek yok tatsızlık ihtimali yaratmaya 😀
Kıskançlık krizlerine sebebiyet verecek şeyler bence bunlar..
Olmamalı bence benimde aynı şekilde çözüm üretmek varken ortalığı germeye ne gerek var ki.
Çakmak istemek de yanliş hareket olmamalı. En azından bu yanliş değil diyebilirim. Eşini/sevgilisini yalnız birakilmiş gibi hissettirmediği sürece karşı cinsle konuşmasında ya da WC filan sonrasında bir sakınca görmüyorum.
var tabii, yanındaki erkek bostan korkuluğu mu acsba.. kimse sevdiceğimle birşeyi bahane ederek flört etmeye yeltenemez..
@aresvsares bana mi kizdiniz?
hayır kızmadım, sadece olayı canlandırdım kafamda ve pozisyon aldım.. 😛
yani kızgınlığım sevgilimle konuşmaya çalışan erkeğe..
Himm anladim.
ya da şöyle ifade edeyim, bir bilgiye veya başka birşeye ihtiyacım olduğunda yakınımda bir çift varsa gidip erkeğe sorarım sorumu, biliyorsa cevap verir, bilmiyorsa eşine sevgilisine danışmak isterse danışır.. Ancak o şekilde konuya dahil olmalı bence hanımlar.. Tabii ortada hayati bir durum varsa söylediklerim geçerli değil..
@aresvsares Bayaği sıkısınız bu konuda, yani çok kiskancsiniz. Değil mi?
evet, sanırım bir parça kıskancım, tabii ki hastalık derecesinde değil.. haklılık oranında diyelim 🙈
Bunu kabul etmekte birseydir.
Kötü mü görünüyor? 🤔
@aresvsares kişisine göre değişir. Benim için kötü görünmüyor ama başkalarını bilmem.
👍 iyi bari, hastalıklı görünmeyelim kıskançlık konusunda 😉
Bazı hemcinslerim kiskançlik konusunda çok hassaslar, çünkü kıskançlığın bir adım sonrasında dışarı gidip arkadaşlarıyla buluşmasina sonrasında kimlerle dışarı cikacağina, akşam cikamayacağina kadar gidebiliyor.
yok canım, ben müdahaleci değilim... yetişkin insanlar kiminle görüşüp görüşmeyeceğini bilir.. sadece spesifik bir örnekten hareket ederek fikir beyan ettim... yani bir başka erkeğin bahane uydurarak sevgilimle flört etmeye çalışması canımı sıkar.. 😊
Yanımda sevgilim varken garsondan bir şeyde isterim, başka birinden çakmakta isterim, hesabı da öderim. Gereksiz yanında bir erkek var senin tribine girmeye gerek yok. Kendine ve bana güveni olan biri böyle hesaplaşmalar yaşamaz içinde.
Çakmak istemek? Şu meşur pağrdoğn çakmağınızz vağrmı mevzusuna dönmezse istesin nolabilirki yani
Öyle istenir ama 🙄
Verdiğin örneğe göre yanlış tabiki de yakarım romayı...
Neden
Belki var yakında tekelci yok :D
Hahha ya o an sen görmedin o gördü istedi ne var bunda
Söylememiş başkasına sormuş 😅
Ne tür bi muhatap olmaktan bahsediyoruz duruma göre değişir yani
İlla çakmak muhabbeti olması gerekmiyor, misal garsonla veya yol sorma amaçlı falan
Onlarda sorun yok garaonla tabi ki muhatap olacak ki siparişini söylemek için veya bildiği yeri soran kişiye tarif etmek için bunlar sorun değil
Çakmak istemesi sorun ama yani?
Normal çakmak da isteyebilir onda da sorun yok sigara içiyorum ben de ve yanımda çakmağım yoksa bir kadından rica ederim veya bir kadın gelip istese ben çakmağımı veririm kullanması için. Bu da sorun değil
Hayır yanlış değil bence. Benim sevgilim olsa ben karışmazdım istediğini yapabilir, karşı cins arkadaşları da olabilir. İnsan sevgilisine veya eşine güvenmeli ✨
Bence bu insanlarda ki hoşgörü seviyeleriyle alakalı bir durum, hoş görülü değilse kişi muhatap olmasına izin vermeyecektir, hoş görü seviyesi varsa köyü niyetli düşünmeyip müsade edecektir
Bence yanlıştan ziyade uygun bir davranış olmaz bu yanındakine de saygısızlık olur bana göre ben şahsen yanımda sevgilim ya da eşim varken istemem açıkçası
Tanıdık biri olduktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak başka biriyle neden muhataba girsin ki canımı sıkılıyor:) ne güzel adamım kıymet bilsin🤣🤣
Valla müşteri olarak gelen evli kadın ve eşleri kasaya gelince kocasına sarılıp öpmeye başlıyorlar. Sanki kocasını elinden alcaz. Bu yüzden genelde kadınlarla iletişim kuruyorum çiftlerde.
Gerekmedikçe gerek yoktur derim ben. Yanımda zaten sevdiğim insan varken, gereken bir durum olursa da o muhatap olur zaten öyle durumda.
Yani cilveli bir şekilde değilse sorun olmaz da. Yani çakmak hani ha kadından istedin ha erkekten ne fark eder ki?
Hayır yok bu kalıpta dusunen biri markette kasiyere de bişey sormasın eşi yanindayken o zaman
Öyle tabi. Gitsin başka birinden istesin. Ya da gitsin alsın, sokakta birinden bir şey istemek de abes biras.
Sakınca var tabi ki muhattap olmamalı
Aynı şey erkek içinde geçerli benim yanımda, benim yanımda olmayınca kızlarla muhattap olmamalı.
Yanlış değil ama tabi bazı insanlar dış görünüşten tehlikeli olabilir olduğu belli oluyor onlara istemezse iyi olur.
Konuya göre değişir yani birisine bilmediği yolu sorabilir bu doğal ve insanlık halidir ama bir istekte vs bulunmasını hoş karşılamam.
Hayır zaten hoşlandığı erkeği eşiyle veya sevgilisiyle kıskandırmayı seviyor kadınlar
Alakası yok
Yani ben şimdi yaşadıklarıma değil de sana mı inanayım
Tasvip etmediğimiz hareketler. Laubaliliği sevmeyiz, nett.
Başkalarından gidip bişey istemesini istemem. Gitsin yenisini alsın.
İsteyen ister ama o kadın sevdiğim kadınsa bana ters yanlış.
İyi artık ya, asgaride insan ilişkilerinden de mi korkacağız? Niye sakınca olsun allasen.
İki tarafın da böyle bir durumda karşı cinsle muhatap olmaması gerek bence.
Eeee herhalde yanlış, yanındaki gitsin istesin, sen niye istiyorsun ki.
Yani ileri derecede muhatap değilse tabikide sorun yokk
Dünya burası iki cins birlikye yaşıyoruz illaki muhataplik olcak ama şekline bağlı tabi
Niye kadının sevgilisi istemiyor da kadın istiyor? Burada anormallik zaten var he tabi normal karşılayan anormal insanlar da var.
Niye anormal?
Anladığım kadarıyla fazla modernsin.;):)
Hayır yani ne var bunda 🙄 açıklama beklediğim bir soru
Fazla sinsisin. Anladığın ve bildiğin şeyleri sorma bence
Sinsiliğin açıklaması başka beyfendi, ne kadar ayıp
Efendiyiz beyefendiler Çanakkale de
Gerçekten gerikafalısınız:D beyfendi
G*vat olmaktan iyidir hanımefendi. İyi bayramlar🍬🍫😉👍
İlginç 😅
Yürü lan😀
Sus be :D
Bir şartla susarım 😀
Şartları sevmiyorum 💁♀️
Ne seviyorsun sen😀
Söylemem
Kulağıma söyle 😀
Nope 😒
Sanki Paris Hilton
İyi ki değilim 😅
Olamazsın ki 😀
Olmak istemem ki
O da sen olmak istemez zaten😂
Umrumda mı sanki 💁♀️
Peki Jennifer Lawrence olabilir misin😀
Hayır ben Sosyetic memnun oldum 💁♀️
Kayserili misin sen
Hayır 🤦🏼♀️
Nick msn den mi kaldı 😀
Hıı öyle oldu :D bye
Gidene dur diyemem 😀
Giden gideeer zaten sevene sevme demem seven sever zaten dırırım rım rımm 💁♀️ ok bye
Güzel şarkı 😀
Hıı tamam tamam
Summer cem😂😂
Eko fresh
Dinlemem😀
O da seni dinlemez
Sesim karga çünkü 😀
Kafan da geride kalmış 💁♀️
Bakış açısına göre değişir..
Değişmedi, baktığımız her yerden bu böyle 😅
Değişmiyorsa ozaman baktığın yeri değiştir.😂
Üşenirim, ok bye
Yosunlardan kurtulman lazım 😉😀
Yosun salatası çekti canım 🙄
Kalkınca toplar tekrar oturur yersin 😀 iyi akşamlar
Sana ne iyi akşamlar 😅
Gönaydın😀
Kıskançlık sebebidir. Çok doğru olmaz. Erkeğin kendi cinsine sorması daha uygundur.
doğru olan şey.. muhattap olacağımız kişi erkekse ben isterim bayansa eşim ister
Karşı cinsin kim olduğuna bağlıdır. Yabancıysa olmaz
Onun ölçüsünde olursa olur ölçü kaçarsa olmaz
Hayır yok 1 erkekle yetinen kadın çok az diye düşünüyorum
Yani olabilir ama işte sevgili de kıskanır 😄
Abla ne var onda 2 kelam da mı etmeyecekler
Aynen karşiim 😅
Dönüyor aman Dünya başım duman n dönüyor ama acıtmıyor senin sevdan aklımdan geçenleri satırlara döktüm şu an
Güzel şarkı aferin
Yanlış hareket ben çakarım ona
Kime
Höösst 😅
haha ha ben de öyle anlamıştım zaten 😃
İşte şey diye :D öhö öhö babında
Normal fakat ülkemizde olmaz çünkü yetersiz kültür yetrsiz özgüven ve önyargı..
Herkes istediği gibi hareket edebilir arkadaşlar sırf sizin sevgiliniz diye davranışlarını vb. Kimse kısıtlayamaz bir insanın erkek veya kadın fark etmeksizin.
Böyle bir şey nasıl problem olabilir ki kardeşim
Var tabi yanında erkek varken tanımadığın birine laf atılması olmaz
Yanlış hareket sevgilisi istesin kız niye istiyor.
İşte sevgilisi o an görmemiş demek ki belki çakmak arıyordur falan
Nesi yanlış?
Resimdeki gibi gevşek gevşek bakarsa var
yanlış bir hareket
Görgüsüzlük başka bir şey değil.
Olmamalı aslında ama samimiyet durumuna bakmalı
Gereklilik durumunda yok. Olabilir.
yok ama erkek için var
Hoş bi hareket değil lüzumsuz
Yanlış hareketler bunlar.
😀
Tabi ki ama bu gibi kurallara saygı kalmadı