Evliyken başkasıyla konuşmak?

Ben yaklaşık 3 yıllık evliyim evlenmeden önce arkadaş olarak sırdaşım olarak görüştüğüm biri vardı 8 yıldır arkadaşım olan biri evliliğimde çok badireler atlattım eşimin beni dövdüğü de oldu boynumu mosmor ettiği de oldu büyük kavgalar ettik , bu. Arkadaşım da evli aramızda hiç bir şey geçmedi. Fakat bana aşık olduğunu söyledi ve bana karşı çok fazla ilgisi var onun tarafından beğenilmek beni çok mutlu ediyor eşimle aramizda saygı denen bişey kalmadı. Bana çok ağır küfürler etti deli gibi pişman oldu aynı hatayı tekrar etmedi ama ben unutamıyorum yaptıklarını ve bu yaptıkları yüzünden daha da o kişiye doğru duygusal olarak yakınlaştım. Bu durum beni çok rahatsız ediyor ne olursa olsun evli olduğum gerçeği var ortada eşim kendini düzeltmeye çalışıyor. Görüyorum ama içimde bişeyler kopmuş gibi dediğim gibi sadece duygusal bir bağ söz konusu bişey asla yaşanmadı ama bu yaptığımın da doğru olmadığını biliyorum ama çoğu zaman eşime bile anlayamadığım sorunlarımı onunla paylaşabiliyorum. Bu beni mutlu ediyor ne yapmalıyım bu durumdan nasıl çıkabilirim lütfen yardım edin,?
Evliyken başkasıyla konuşmak?