Eşimle nasıl davranmalıyım?

Eşim çok eqoist bir insan. Hep yaptığı hataları alttan alan, geçiştiren ben oldum. Birde eşimin annesinin yapmadıklarını annem ona yaptı. Cezaevine girdi annesi "aklı olsaydı düşmeseydi" dedi ve hiç arayıp sormadı ama annem ondan bundan borç da olsa aldı ama eşimi orada çaresiz bırakmadı. Hep böyle oldu, her anında, her zorluğunda annem arka çıktı, karşılığında saygı bile görmedi. 2 gün önce benle kavga etti eşim tabiki haksızdı ağzına geleni söyledi bana. Annem de bizle kalıyor hasta kendisi ve tabiki burada bize yardım ediyor. Neyse bizim kavgaya annem karıştı ama annem öyle bağırıp çağıran biri değil. Sakin şekilde bir iki söz söyledi normal olarak beni savundu. Kızıyım diye değil haklı ben olduğum için. Şimdi eşim diyor ki sen onun kızısın yani onun için seni savundu falan. Nasıl sinir oldum haksızlık anneme ama bu. Annem taraf tutmadı gördüğünü savundu. Zaten eşimi tanıyamıyorum. 2 gün önce beni öptü özür diledi sarıldı uyudu ama dün gece 1 saat konuşarak her mevzuda kendini haklı çıkardı ve beni sevmediğini ima etdi. Sevgisi azalmışmış. Ya evde yalanlar savuran bu, hakkımı çiyneyen bu ama kendini haklı görüp, soğuyan da bu. Ben tutturamıyorum artık ne yapmaya çalışıyor

Eşimle nasıl davranmalıyım?