Sevgilime evlenme teklifi etmeli miyim, nasıl bir yol ilerlemeliyim?

• Kız arkadaşımla 1 aydır beraberiz, ben kendisini çok çok seviyorum ve onunda beni çok sevdiğine inanıyorum. Birlikte çok zaman geçiriyoruz, günde 2-3 saat veya 2 günde bir 2-3 saat gibi zaman geçiriyoruz. Kendisi çok yakın bir arkadaşımın akrabası ve arkadaşım vasıtasıyla tanıştık. Sevgilime güvenim sonsuz hatta hayatta tanıdığım en güvenebileceğim karşı cinsteki kişi diye düşünüyorum. Ekstradan birde arkadaşıma olan güvenimden kaynaklıda bir güvenim var. Benim ailem durumun farkında ve baya seviyorlar bizi, onunda annesi biliyor aynı şekilde, çevremizdeki insanlar tam birbirinizi bulmuşsunuz diyor yani ilişkimiz çevre saygınlığınızda kazanmış durumda. Gelelim sorumuza; Kahvaltı esnasında bana ne zaman evlenme teklifi edeceksin diye soru yöneltti. Bende birbirimize olan güven problemini aştığımızı düşündüğüm için en yakın zamanda diye cevap verdim. Sizce böyle bir soru yöneltmesi hazır olduğunu benden teklif beklediğinimi bildiriyor yoksa benim ne zaman teklif etmek isteyip istemeyeceğimi anlamaya çalışıyor. Bana kalsa dediğim gibi olayın fazla uzamasını isteyen birisi değilim zaten teklif edilse bile düğün nikah işleri 1 yılı yine bulacak. çevremde de 3 ay içinde tanışıp evlenen çok yakından tanıdığım birisi var ve gayet mutlu, banada böyle olması gerektiğini bildiriyor. Sizce nasıl bir yol ilerlemeliyim?
Sevgilime evlenme teklifi etmeli miyim, nasıl bir yol ilerlemeliyim?