Boşanıyorum, fakat eşim ne nafaka ne de tazminat istiyor. Boşanmakta ısrar ederek hata mı ediyorum?

Dostum yazdıklarını 2-3 defa okumanı tavsiye ediyorum.
Zira benim edindiğim fikir şu:
İş yerinde sırf seks yapabiliyorsun diye hediye manyağı bir kadın için; yaşadığı her şeyi geride bırakmak için bir umut olarak seni görmüş ve hayatını sana adamış, maddiyat peşinde olmayan seni seven bir kadını eski acılı hayatına terk ediyorsun.
Boşanma fikrinden vazgeç, olanları anlat, özür dile. Sonra karını da kendini de bunlardan uzaklaştıracak şekilde taşının. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Evliliğinizi konuşun, birbirinize dertlerinizden bahsedin, hayatı çok daha iyi güzel mutlu yaşayabileceğinizi anlayın. Daha çok sevişin, eşine yemek konusunu söyle. Eminim hayattan beklentileri çok düşük olduğu için yemek konusunda kolaya kaçıyor. Ona mutlu olma seçeneği ver o da eminim yaptığı her şeyi daha güzel yapmaya çalışacak.
En önemli tavsiyem gerçekten her şeyin çok farklı bir noktaya geldiğini görmeden çocuk yapmayın.
Bence boşan eşinden. Çünkü haketmiyosun bence. Evlenirken de bazı şeyleri sana anlatmıs sende kabul etmişsin o zaman sorun olmayan bişeyi burada gelip herkese anlatıyorsun yazık. Dinime küfreden müslüman olsa derler adama. Evli birisin ve başkasıyla beraberim uzun zamandır diyosun. Karşındaki robot değil her şey 4 4 lük olsun istiyosun ama kendin... Burdan sonrasını sen tamamamla o kadın da ya calismicak ki bütün ilgisini evine ve sana vericek ya da bu şekilde devam edeceksiniz yani. Yemek problem oluyosa ikiniz de eşit şartlardasınız sende kalkıp yardım ediverceksin bi zahmet ki makarna haricinde istediğin yemeği yiyebil. Eşin kendini geri cekiyosa biraz da kendinde ara problemi. Çünkü bi kadın yorgunluktan ölse de eşine zaman ayırır. Ev çamaşır suyu kokuyo demişsin bunu diyen insanlar genelde arkasını toplamayan insanlar oluyo. Keşke bıraksa o şekilde de pislik içinde yaşasan..
Para kabul etmedi demişsin eşin çalışıp kendine yetebilecek biriyken senin sadece sevgini isterken sen başka kadında mutluyum diyosun. Sen evliyken bunları yapıyorsan otur kendi karakterini sorgula. Sonra senin evli olduğunu bile bile seninle olanın da karakterini sorgula. Sonra kendine de ki ben eşimi bunun için aldatiyosam yarın öbür gün başka biri için de bunu aldatirim. Sonra yine kendine de ki (sevgilim dediğin kiz için ) o da benleyse yarın öbür gün o da başkası için beni bırakır huylu huyundan vazgeçmez Çünkü ikimiz de aynı b. kun lacivertiyiz. Esindeki (bence asla kusur değil olamaz da) kusur gördüklerini kendine bi çevir. Yani önce kendi kapının önünü süpür de başkasının kapısı kalsın ondan sonra burada bişeyler anlat. Yine söylüyorum eşin sana bikac beden büyük gelir zaten sen eşin gibi birini tasiyamazsin. İnşallah yaşattığını da tez zamanda yaşarsın 😊
Sevgilin senin evli olduğunu bilerek seninle bir birliktelik yaşıyor. Bu durum sana çok normal geliyor. Senin kullanıyor bile olabilir.
Karınin senin parana ihtiyacı yok sevgine ihtiyaci var. Sen o sevgiyi başkalarına vermeyi tercih etmişsin.
Eşin zaten çalışıyor kendi ayaklarının üzerinde durabiliyor ekstra evin işleriyle ilgileniyor gün sana 24 saatken ona 48 saat değil. O da bir insan ve her şeye yetemeyebilir.
Şu tecavüz olayını eğer birazcık insanlığın varsa eşine karşı kullanmadan. Olay başlı başına bir travmatik olayken en ufak ekstra bir sözün onu fena halde yaralar. Ayrıca namusu iki bacak arasına sığdırıyorsun buna rağmen diyorsun yaa hani
şu an iş yerinde evli olmana rağmen biriylesin ( çok namuslu bir davranış)
Evli olan biriyle birlikte olmaktan çekinmeyen bir kadinlasin ( keza buda onur verici bir davranış)
Daha nicelerini sıralarm
Bana kalırsa eşini hak etmeyen sensn
Gidip bir aynaya bakıp kendi eksikliklerimize odaklanmıyoruz ( bu hepimiz için geçerli bende dahil) karşımızdakinin kusurlarıni yargılamaktan geri kalmıyoruz
Bence kadına de ki ben seni hak etmiyorm. Seni aldatıyorm
Senin zaten maddi gelirin var. Bu evde ben anca tüketiciyim. Bu evde bensiz daha mutlu olursun sana yük olmaktan başka bir şey değilim diyebilirsin
@harun06_ teşekkür ederim desteklediğin için
@harun06_ sen aklına geldikçe soruyu mu okuyor yorumluyorsn 😅
Seni anlıyorum. Çocuk olmaması büyük bir avantaj olmuş.
İnsan evinin içinde huzur istiyor bu saplanamamış gördüğüm. Kadının görevlerini ne yazık ki çalışmasına rağmen yapmış olmasını bekliyor yapılmamış. Burada haklısın.
Belki bunları ve diğer eksik yanlarını zamanla o düzeltme sürecine girer sen de destek olutdun ama, bir sevgili yapmış olmak seni sürekli bir kıyasa ve olumlu görememeye itmiş.
Üzüldüğünü ve maddi beklentisi olmamış olması, vicdanen sarsıcı.
Açıkça konuşup bazı konularda değişmesini istemek ilk seçenek olmalı.
Olmuyorsa öyle karar verilmeli.
Hediye bekleyen sevgili için de bir test gerekli bence. Maddi zorluk yaşadığın bir evre yaşat, ayrılıyorsa amacı zaten bellidir.
Cevap
21Cevap
Kesinlikle boşan ve eşini senin gibi birinden bir an önce kurtar...
Karar sizin
Kadın milleti diye bir şey yok ki. O seni sevmiş. Sana değer vermiş. O para isteyen kadın milleti sizleri sevmeyen kadınlar. Tıpkı şuanki sevgilinin sürekli hediye istemesi gibi. Düşün bunu. Kadın bu ister deme. O kadınla fazla sürmeyecek zamanı gelince yüzüstü bırakılacaksın. Eski güzel günler, evi ona bırakacağım falan sen eşinden bir kötülük görmemişsin. Ayrıca yaptığın hiç hoş degil. Evlendiğin kişi de senden daha iyisini bulsa onunla gitse hoş olur mu? İlişkinizi kurtarmak adına evlilik terapisti olur, başka bir şey olur çözüm arayın. Birbirinizle anlaşamamazlık durumunuz yok sizin.
Neden yaptın ki? Eşin seni seviyor, sana değer veriyor. Çalışmasına rağmen gelip bir kere bile bana yardım et dememiş. Ve buna rağmen çamaşır suyu kokuyor, çorba ve makarna yapıyor diye mi ayrılıyorsun? Hak etmiyorsun o güzel insanı. Allah o kadının karşısına kalbi kadar güzel, değerini bilen ve senin aksine onu hak eden bir insan çıkarsın inşAllah ‽
Mutluluğu hak ediyormuş gibi konuşmanız..
Sen parayi sana tercih etmeyen karını değilde, seni anliyo gibi gözüken paragöz sevgiline git ona layıksın. Karını aldatmadan önce oturup konuşamadinmi bunlardan rahatsiz oluyorum şöyle böyle diye. Aldatmak nekadar kolay geliyo size. İki cift laf edemiyosunuz
Başkasının koynunda vakit geçiren sen birde kadinimi vakit ayırmıyor diye suçluyorsun o kadın için yaptıklarını karın için yaptinmi böyle büyük bir travma yaşamış onu anlayıp yaralarını saracagin yerde uckurunun derdindesin bosada kadın caz kurtulsun senin gibi erkek musfettesinden
Brnce pişman olacaksın sana tavsiyem eşinle ilgili sorunu konuş halledin hatta terapiste bile gidin. Asıl karının srnden ayrılması lazım onu aldatıyorsun! Karının yerinde olsam donuna kadar alırım donlarını da toz bezi yaparım sen bunu hakediyorsun inşallah sevgilinde seni soyup soğana çevirir ortada bırakır seni ki zaten böyle olacak bu belli. Ama at gibi giden i. t gibi geri döner çok pişman olacaksın
Sevgilim var diyor ya bir de utanmadan. Abi kafan iyi mi senin? Seni seven karın var işte daha ne istiyorsun? Evli bir adamla beraber olan, sürekli bir şeyler bekleyen insanla mi olacaksın onu bırakıp? Ne halin varsa gör
Eşine çok üzüldüm madem çorba makarna dan rahatsızsın işe gittiği için benimle ilgilenemiyo diyorsan çalıştırma yazık değil mi o kadına ailesinin derdini ona yükletmeye ne hakkın var bide gelmiş burada fikir istiyosun inşallah kurtulur senden
Bazı insanlar içinde bulunduğu durumu aşamaz karın bu durumda, ya ona yardım et ya da bilmediği yıllarca unutamayacağı durumdan onun duymayacağı şekilde kurtar yani ayrıl
Sen sanki karini koruyor gibi yazmışsın ben normalde böyle sorulara cevap yazmam ama Bi yanda senden en ufak bir şeyde hediye bekleyen Bi tarafta hem. calisip. hemde. ev işleri ile ilgilenen temiz titiz bir karın
Hayatının hatasını yapmak üzeresin bence karına dön
Bunu iyice düşün
Biri karşılıksız sevmiş diğeri para bekliyor. hem çalışıp hem evde yoruluyor sen daha mutlu olmuyorsun. mutluluk ayağına gelmez kendin koşarsın arkasından. hem karıya her işi yıkıp hemde mutlu olamıyorum deme @q.
Bir sefer siz hatalısınız zira aldatmışsınız.
Karını sevmiyorsun. 2 yıl önce neden ona sevdiğini söyledin? 2 yıl çok bir zaman değil ki.
Sendeki aşk saman alevi gibi diye düşündüm. Şimdi boşanırsın sevgiline gidersin, 2 yıl sonra sevgilinden de boşanabilirsin.
Boşanma. Eşin daha iyi bir yaşamı hak ediyor.
Troll sordun ama gene de böyle demek içimden geldi
Yine metres uğruna yıkılan bir yuva, bu erkeklere boşuna yillarınızı tüketmeyin tükenmeyin hanımlar...
Sevgilin gibi k*şarlar için, eşin gibi kadinlari üzdünüz erkekler... Boşandiktan sonra sevgilin seni aldattiginda yine koşa koşa eski eşine dönersin.
Hemen boşan daha fazla oyalama canım kadını. Git layığın olan o metresinle evlen. Namus bekçileri sizi kız değildi diyo bir de sen adam mısın peki? Terbiyesiz herif!
Hemen boşanmak yerine eşinle beraber evlilik terapistine gitseydiniz
Eşin gbi birini hak etmiyorsun boşan. Senin gbiler metresin gbilere layık
En İyi Cevap