Eşimden boşanmak istiyorum, sizce haksız mıyım yoksa boşanmadan bir yol var mi?

5 yaşında bir kızım var. Bir süredir eşimin asistanı Zeynep’le ilgili içimde bir şüphe vardı ama hep “olmaz” dedim, kendimi kandırdım. Kızım bir gün gelip “anne, babamı Zeynep abla ile gördüm” dedi. Önce önemsemedim, çünkü bazen eşim evden çalışıyor, asistanı da geliyor oluyordu ve bunuda bana açık ve net söylüyordu.
Ama sonra kızımda morluk gördüm. “Ne oldu?” dedim, cevap vermedi. Evdeki çalışanlara sordum, o gün babasıyla evdeymiş. Eşime sorduğumda “havuza atlarken çarptı” dedi ama içim inanmadı. Kızım tekrar “babamı Zeynep abla ile gördüm” dedi. İçimde sanki bir sey koptu, o an nereden geldi aklima bilmem ama gizli kamera koydum.
Ve maalesef şüphemde haklı çıktım.

Eşimin Zeynep’le beni aldattığını kendi gözlerimle gördüm.
Daha da kötüsü, kızımın o an odaya girdiğini fark ettim, ona “annene söylersen ne olacağını biliyorsun, hadi dondurma yiyelim” diyordu.
Kızım korkudan sessiz kalmış demek.

Eşim o gün “işteyim, toplantıdayım” demişti ama yalandı. Çünkü ben o sırada iş yerine gitmiştim, orada değildi. Ertesi gün tekrar is yerine gittim cunku eve gelmemişti. Iceri girdim arkadaşları ile oturuyor. neredeydin sen dun burada degildin dedim, inkâr etti. “Bir an çıkmışımdır” dedi. O an kendimi tutamadım, bastım tokadı. Yalan söyleme artik beni o arkandakilerin eslerine benzetme her seyi gordum dedim. sustu gel evde konuşalım dedi bende o an "konuşacağımız tek yer mahkeme salonu” dedim koridordan zeynepi aldım kapi disari ettim esim öylece izledi. "Bak metresin kapi disinda, cok seviyordun degil mi hadi yiyorsa çık sende o kapıdan disari" dedim kaldı orada.

Şimdi herkes, özellikle aile büyükleri “affet, çocuk için katlan” diyor.
Ama ben hem ihaneti hem kızımın yaşadığı korkuyu unutamıyorum.
Eşim bir haftadır kapımda yatıyor, af diliyor, kızım da babasını özlüyor ve esim yeminler ediyor kizimin gercekten havuza atlarken carptigini. "O benim en değerlim nasil kıyayım" diyor. Ama bir zamanlar bende onun en degerlisiydim, bana nasil kiydi.

Siz olsanız ne yapardınız?
Affeder miydiniz, yoksa gerçekten geri dönüşü olmayan bir çizgi mi geçildi?

Eşimden boşanmak istiyorum, sizce haksız mıyım yoksa boşanmadan bir yol var mi?