nişanlım içine kapanık ve bastırılmış birisi herkese karşı açık olabilen birisi değil birde okb tanısı almış bir birey. bu hastalığını birtek babam ve ben biliriyoruz. babam elinden geldiğince yanımızda bize bu süreçte destek olmaya çalışıyor. nişanlımla da aram çok iyiydi. her zaman "sen benim rabbimin verdiği ikramısın bana çok iyi geliyorsun" diyen adam son haftalarda zor zamanlar geçirdiğini dua istediğini söyledi ama nedir ne değildir demedi. sonra 2 gün önce mesajlaşırken "sen bana iyi gelmiyorsun. hastalığımı tetikliyorsun bir daha yazma" dedi. uzaklaştı. uzunca konuştuk. "benim zor zamanlarıım birde sana yük olmak istemiyorum. sen en iyisine layıksın dedi ve çekti gitti. ne dediysem bir bahane bulup kaçtı. "arafta bırakma beni ya hep ya hiç"dedim. cevap bile vermedi. babama üstün körü zor zamanda olduğunu ve bi sohbet arası nesi olduğunu sorsan bi kol kanat gersen dedim. "kızım o kimseye kendini açabilen birisi değil. herşeyi kendi içinde yaşıyor o yüzden ben elimden geleni yaptım ama bundan sonra bana anlatmaz. pat diyede sorulmaz " dedi. ve ben öylece ortada kaldım...
ne olur okbli bir bireye karşı bu zor zamanlarında gelgitli dönemlerinde nasıl davranmalıyım. acil destek. gitmesine yüreğim dayanmıyor...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende eski OKB sorunları olan biriydim şimdi iyiyim ama gerçekten o dönemde sıkıntı oluyor ruhsal hastalıklar gerçekten kanser gibi hastalıklardan daha tehlikeli ha ölüyorsun ha ölmüş gibi yaşıyorsun o yüzden ona anlayış göster hastalığını yensin. Ama kısaca kalbine göm aşkını çünkü 5 yıl veya daha fazla sürebiliyor.. ben 18 yaşında başladım ilaca 22 de geçti yani sıkıntı dönem gerçekten..
neyden korkuyorsun dediğimde "zamandan" dedi. sonra ya sonumuz kötü olursa falan saygı duy ve yazma dedi. ama yüreğime çok ağır geliyor. her defasında beni kendinden uzaklaştırmaya çalıştı. şuanda da ne yazsam görüldü atıyor. beni allak bullak ortada bıraktı yıllar sonra çıkıp gelse ne yapacağım. aynı acıyı ya yine yaşatırsa...
en acısı da susup sabretmek... ama sabredemiyorum da beklesem sonunda yine aynı acıyı yaşatır yaşatmaz bilinmez. çok kötüyüm...
İşte ona de ki çıkacaksan hayatımda daha yerin yok. Ama buradaysan beraber aşarız sorunları söz dersen belki ikna olur. Denemekte fayda var geçmiş olsun şimdiden 😞
şöyle ki ben ona daha önce " düşmez kalkmaz bir allah. yarın bana da ne olacağı belli değil. o yüzden her ne olursa olsun ben seni hayatıma aldım ve tuttuğum eli asla bırakmam" demiştim. her şey iyiydi. ne hata yaptımda gitti diye kendimi yiyip bitiriyorum ancak galiba benimle ilgil değil. çünkü zaten zor zamanlardan geçtiğini yazmıştı. sonrada uzaklaşınca "ya hep ya hiç." dedim. cevap bile vermedi. belli ki onca zorluğun içinde karar vermekte zorlanıyor. o kadar da mesajlar atıyorum. istemiyorsa engeller falan dimi hayır engellemiyor da sizce birgün bu kötü durumları atlatınca gelir mi?
Bilmiyorum ya kişiliğinin nasıl olduğunu bilmiyorum da
ya hep ya hiç diye sormuştum görüldü atmıştı. az önce karşılık "hiç" demiş. neden çekip gittiğini sordum. ısrar etmeyin dedi sonra "özel sebeplerden dolayı kimseyi hayatımda istemiyorum" dedi. biraz daha açık konuşmasını istediğimde ise "hayatımda kimseyi istemiyorum" dedi ve yine sustu. sizce depresyonda olma olasılığı var mı? sanki kendini iyice soyutlayınca ruhen daha da kötüye gidecek diye korkuyorum.
Onun iyi olması için biraz yalnız kalmaya ihtiyacı var gibi kendine bir şey yapa mı emin değilim ama kontrol etmekte fayda var. Bu arada her hastada farklılık gösterebilir pek emin konuşamam maalesef
sizlerde haklısınız. herkesin hastalığı farklı seyreder. ve burada kendi derdimle de sizlerin başını ağrıttım. ancak böyle bir konuşmaya gerçekten çok ihtiyacım vardı. sizlere çok çok teşekkür ederim.
Yok estağfurullah ben teşekkür ederim. Umarım her şey hayatınızda düzene girer sonsuz mutluluk yaşarsınız 🤲🙂
Az once dedigi aynen şuydu "bana çok iyi geliyorsun ama ben hasta biriyim. sana layık değilim. seni üzerim hem daha fazla bağlanmaktan ve seni üzmekten korkuyorum" dedi. Nasil yaklasmam gerekir boyle korkulari olan birine inanin kaygilarini hafufletmek isterim ama ne yazsam bilemedim...
Biraz rahat bırakın bence kendini bulsun
yakınlaşma neler oldu
zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz toplasan 6 ayda 3 kez falan yan yana geldik o da aile ortamında. onun haricinde hep arar ya da mesaj atardı...