Evlenme hayalleri kurduğunuz, bir elmanın iki yarısı olduğunuzu düşündüğünüz, bir tanecik sevgilinizin böyle bir harekette bulunması gururunuzu kırar mı?
Evlilik öncesinde sözleşme hazırlamak karşı taraf için gurur kırıcı mı?
Gerekli bir şeydir, hayatın insanlara ne getireceği bilinmez. Bir erkek veya kadın, evlilik yapmadan önce çok zengin olabilir. Bu durumda ayrılık oldu, emeği olmayan bir şeye konabilir bir kimse. Seks hayatı çok kötü geçebilir, belki gizli bir kusurunu sakladı ve evlendikten sonra ortaya çıktı. Evlilik bir güven ilişkisi değildir, hayatın paylaşımıdır. Özellikle herkes sözleşme yapmalıdır. İlk 5 yıl içinde evliliklerin % 25 boşanma ile sonuçlandığını düşünürsek.
Taraflar zaten birbirlerinden bi beklenti içinde değilse sadece sevdikleri için bir ömrü birleştirmek için evleniyorlarsa hiç kimsenin zoruna gitmez imzalanır. Şahsen evlilik boyunca sahip olunan mal varlığında zaten eşlerde söz hakkına sahip. Onun dışında ilk söylediğim cümle geçerli. Bence gayet normal şimdikilere güven olmuyor kısa süre evli kalıpta aylarca nafaka ödeyen erkeklerde var.. Ben adaletli olunması taraftarıyım böyle bi şey teklif edilse kırılmamda sonuçta benim onun hayatına dahil olmadığım zamanlarda kazandığı şeyler beni ilgilendirmez. Ben benimle evli olduğu süre içerisindeki geçimimizle ilgilenirim doğal olarak zaten evlilik boyunca beraber kazanılan her şeyden hak sahibi olunuyor bu kafi..
Bence gurur kırıcı bir durum. Kendi adıma istemezdim. Zaten benden böyle bir şey istendiği vakit de o insanla ilişkimi keserdim. Kendisiyle sözleşmeli bir evlilik yapacak başka bir kadını bulabilir pek tabii.
Zaten eleman diye hitap ediyorsak 🤣. Sözleşmeyide imzalamak lazım diye düşünüyorum.
Şaka bir yana, bu durumu hep maddiyata yoran olmuş. Velayet konusuda olabilir.
şahsi olarak hoşuma gitmez, lakin öyle durumlar görüyorum/z ki. İnsanın aklına acaba başıma gelirmi dedirtiyor. ya bi insan sevdiğine bunu yapar mı dedirtiyorsun. Eğer böyle bir şey illaki olacak ise (? Hala hoşlaşmıyorum?) 2 tarafında oturup ona göre hazırlatmak lazım.
Turkiye de erkegin kendini ve ekonomik degerlerini korumasi acisindan birinci kural... Turkiye de erkegin hicbir hakki yok bosanma davalarinda elindeki herseyi kaybeder ve maas veya serbest calisansa isyerine hacizle ugrasir... Turkiye de evlenmek zaten nukleer baslikli fuze ile yasamak gibi birsey...
Karşı taraf isterse imzalarım sorun olmaz benim için
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınlara güven olmaz. O yüzden sözleşme hoşuma gider. Nafaka için evlenen insanlar gördü bu gözler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlara güven olmaz. O yüzden sözleşme hoşuma gider. Nafaka için evlenen insanlar gördü bu gözler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
erkek olsaydım sözleşmede nafaka ödememek konusunda şart koşardım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok mantıklı herkes hakkı kadarına ortak olsun. evlenmeden önce feleğin çemberinden geçen kadın kendi şeyini altından zannedip adamın donuna kadar ortak oluyor hak iddia ediyor