Hangi koşullara tahammül edemeyeceğinize dair bir evlilik sözleşmesi imzalar mıydınız?

Hangi koşullara tahammül edemeyeceğinize dair bir evlilik sözleşmesi imzalar mıydınız?

Yani bu yaşına kadar çalışmış didinmiş mal edinmiş ben neden ortak olayım ki.
Maddeler benim çıkarlarımı da düşünerek oluşturulacaksa sözleşmeye karşı değilim.
Lakin alt metni şu şekilde de okuyabiliriz;
Paramı senden daha çok seviyorum, seni tam anlamıyla hayatıma eş olarak görmüyorum, her an her şey olabilir, ben bu ilişkide seni yaşlanacağım kadın/ erkek olarak görmediğimden bu sözleşmeyi zamanı geldiğinde malımı korumak için yapıyorum.
Bu alt metni okuyabilenin gururuna dokunacağı kesin…
Alt metinde Evet böyle diyor ama birçok kadının para evliliği yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz Hatta artık Erkekler de maddi durumu olan kadınlara kaymaya başladılar Ama çevremdeki kadınlara bakıyorum neredeyse %95'i para evliliği yapıyor düşününce belki mantıklı
Günaydın
Yani öyleleri için mantıklı ama hayatta böyle kadınların olmadığı da bir gerçek
Vay anasını ya insanlar ne hale geldi
Evlilik hani kutsaldı…
Ha para için evlenmişsin ha para ile tenini satmışsın aynı şey değil mi 🙄
Arada imza olması adını değiştiriyor sanırım olayın 😀
İşte imza olunca hanımefendi oluyorlar imzaya bağlı bazı değerler. O imzanın zengin kişi olması hanım sıfatını getiriyor ona da dikkat edelim :)
erkeğin en kıymetli şeyi parasıdır, parasız erkeği kimse sevmez bu gerçeği herkes bilir. Kadının parası olmasa sadece güzelliği olsa çoğu erkeğe ulaşabilir ama erkek öyle değil. Evlense eve para getirmek zorunda, parasız kalsa kazanmak zorunda, yoksa onun bunun altında çalışsa sömürürler köle gibi çalıştırırlar, mülkü olan adam ne diye kendini tehlikeye atsın. Kadınların dengesiz olduğunu herkes bilmiyor mu, işine geldi erkeği istemedi terk etti kim onu engelleyebilir, bu durumda erkek niye maddi sıkıntıya düşsün, terk edecekseniz adamı haline bırakacan sana bulaşmayacak ama maddi sıkıntıya sokarsan yakana yapışır, haber olursun.
Ama dediklerin herkesi kapsamıyor bence Ayrıca erkek de yani kendisinin parası için seven kadını gayet iyi biliyor Bence o kadar para sahibi bir insanın da saf olacağını düşünmüyorum seçimlerinin sonucunu bir nebze ödemek durumunda
Evlilik akdi gerçekleştiğinde zaten aranızda otomatik bir evlilik sözleşmesi imzalanmış oluyor. Evlilik dışı edinilmiş mallar için bir hak talebinde bulunamıyor karşı taraf, tazminat hakkı olmadıkça.
Şu harekete katlanamam evlilik sonlandırma sebebi sayılsın tarzında sözleşmelerin de uygulamada çok etkin olacağını sanmam. Taraflardan biri reddettiği sürece sözleşmeyi gerçekleştirmek için yine bir kanıt ihtiyacı doğar ve bu da normal çekişmeli boşanmadan farksız bir hal alır. O yüzden mantıksız ve baştan tat kaçıracak hareket olmanın dışına çıkmaz gibi...
Öyle görünüyor
Ancak birçok kişi yolunu buluyor özellikle çocuk vasıtasıyla neredeyse hayatını kurtarıyor biliyorsun ki nafaka ile
Nafaka kısmında bir düzenleme kesinlikle getirilmeli
Söylüyorum ki çoğu kadın hakkı diye ortada gezinen kadının bir erkek vasıtasıyla bir yere gelmeye çalışması çok üzücü
Kesinlikle katılıyorum bu görüşe. Ben evliyken bile kocamdan para istemezken boşandığım adamdan para almayı sanırım kendime yediremem 😅
O parayı alıp yeni sevgilisine yediren kadınlar var. İlginçtir onları daha değerli bulurlar
Belki de biz üzerimizden belayı atıyoruzdur o değerleri almayarak iyi yönünden bak 😂😂
Bir açıdan doğru diyorsun
Benlik bir şey değil teklif edilmesi bile beni sogutur bunun asla imzalamam. Evleniyorsak hayatımız birleşir zaten her şey ortak olur her şey gizli saklı olmaz daha başını düşünmeden sonunu düşünmek nedir yani daha evlenmeden boşanmak düşünülmesi bana saçma geliyor. Boşaninca da çocuk yoksa nafaka ödemek saçma geliyor
Evet o koşulda da nafaka almak ne kadar doğru bilemiyorum yani sonuçta ortada bir masraf yok çoğunu erkek çektiyse ve hepsini erkek çektiyse üstüne çocuk da yoksa ve 1-2 aylık evlilikse kalkıp da nafaka almaya çalışmak gerçekten bana da tuhaf geliyor
Cevap
13Cevap
Hayır ben yapmam
Barışım yaparım de bir kere
ama aşk da sözleşme olmaz bence :D
Hayır benden mal kaçıran ve beni para avcısı olarak görenle evlenmem zaten o ileride ailesi için para da harcamaz o kadar cimridir
Bunları düşünmek lazım
Bence boşanma sözleşmesi yapılmalı. Ki kimsenin başı belaya girmesin
O da buna dahil olabilir
Abes geliyor bana yola çıkmadan sonu ile ilgili tedbirler düşünmek
Tedbir almazsan evlendiğin kişi içten pazarlıklı biriyse hayatın kayar çünkü
Tedbir bir noktada kurtarıcı işte
Bence çok saçma da günümüzde kullaniyorlar galiba gerçi ben denk gelmedim
Evet isteğe bağlı ama
Bu gidişle o da yasal zorunluluk haline gelicek zaten
Böyle bir zorunluluk olmalı mı sence
Eğer paylaşıma konu olabilecek mal fazlaysa hazırlanabilir.
Mantıklı
Bunu yapmam için bir sebep yok bana çok saçma geliyo böyle şeyler
Tabii ki
Kesinlikle hazırlanmalı ortalık hazır mal yiyici dişi vampir dolu
Genellikle çocuk yapıp ayrılıyorlar biliyorsun O yüzden erkeğin de kendini bir korumaya alması gerekiyor maalesef
Haklısın
kesinlikle hazırlanmalı
Bence de
Tamamen güven yıkıcı bi durum
Maalesef ki öyle
Olur işime gelir😂 bende madde eklerim 3 5
Sen de ekleme
sözleşme yerine bunlar konuşulabilir
Elbette
Bence aradaki güveni azaltıyor
Benim arttırır para sahibi bensem 🤣🤣
Gerek yok. Konuşarak hallolur.
Olur mu dersin
Kesinlikle. İlerisi karşılıklı olarak anlayıştır.
bu konuda hep ikilemde kalıyorum bilemedim
Ben de hep ikilemde kalıyorum Bu konuda
Hayırlısı
Gerek yok. Evlenmeden önce tüm koşullar konuşulmalı. Evlilik sözeşmesi güvensizlik yaratır.
İmzalardım kendimde madde eklerdim
Evet
Erkekler çok dertli bu para bölüşme konusunda
Haksız yere para alınmamalı
Doğru
Kesinlikle olmalı
Kesinlikle
👍👍👍👍👍
Bence hazırlanmalı.
Neden peki
Kadınların üzerindeki para gözlüler imajını kaldırmak için.
Çoğu kişi kabul etmez
Evlenmeden devam daha güzel ya, boşverin evlilik vs, şart şurt yok işte.
Bize gitmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?