Gizli Üye(30-35)+1 yılO zaman evde yemek, temizlik, cocuk bakimi gibi seyleri ustlenmem. Bu sozlesme erkegin maddi degerini ve emegini korurken kadinin manevi emegini koruyan hicbir kanun vs yok. Bir erkek onume boyle gelirse bende bu resti cekerim.
Cunku erkeklerin cogu kadin evi idare ettigi icin, çocuklardan, kendinden kısıp para artirdigi icin bu mallari elde edebiliyor. Bir ekmegi bile cope atmamaya calisan, o ekmegi bir sekilde israf olmasin diye degerlendiren, ondan kofte yapan, yumurtali ekmek yapan vs vs cok kadin/anne var.
Erkegin maddi degeri korunurken kadinin fedakarliklari ve emegi goz ardi ediliyor. Kadinin bu gorevlerinin ne mesaisi, ne maasi, ne emekliligi var. Evlilik icinde mallarin ortak edilmesi ya da bosandiktan sonra tazminat gibi seyler kadinin bu emeklerini hicbir maddi deger karsilamasa da en azindan emeğinin bir karsiligi gibi oluyor.
Ama mal paylasimi sozlesmesi yapip ya da kadin benden hicbir mal talep edemesin diye bir sozlesmeye karşı erkek kadindan ne maddi gelir, ne yemek, ne temizlik, ne cocuk bakimi, ne ütü, ne çamaşır, ne erkegin ailesine/annesine hizmet vs beklemesin o zaman.
Erkegin maddi degeri konusuluyor hep ama kadinlarin, annelerimizin yaptigi emekler, fedakarliklar hep goz ardi ediliyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Resti cekecegine kabul etmeyebilirsin oyle biriyle evlenmek zorunda değilsin
- +1 yıl
Soyledigin kadinlarin yuzde 90ı yok artik yozlaştı o kadinlar bizim annelerimizin zamaninda kaldı biraz objektif olalım zaten düzgün giden bir evlilik bosanmaya gitmez.
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet kesinlikle yapılmalı, Türkiye'de onun adı evlilik sözleşmesi değil mal ayrılığı rejimidir. Normal de evlenmeden önce alınan ev, araba, mülk vb. mallar şahsi mülkiyet sayılıp boşanmada paylaştırılmaz onun yerine evlendikten sonra alınan mallar paylaştırılır. Eğer mal ayrılığı uygularsanız bu durumda evlilik içerisinde kim ne aldıysa tıpkı evlenmeden önce alınan mallar gibi şahsi mülkiyet olarak değerlendirilir ve kişinin kendisinde kalır. Günümüz kadınlarının %99'unun aldattığını düşünecek olursak, mal rejimi kesinlikle yapılmalı. Hatta evlenmeden önce bunu karınıza test etmek amacıyla kullanın. Eğer imzalarsa sizi seviyordur ancak imzalamıyorsa sevmiyordur. Mal rejimine katılmayan kadın gitsin babasının evinde otursun babasının parasını harcasın ya da gitsin çalışıp hayatı boyunca asla evlilik-çocuk işlerine girişmesin. Mal rejimine katılmayan kadın: 🚩
Ya da mal rejimine katılmak yerine erkekler evini arabasını arsasını mülkünü evlenmeden önce alıp garanti altında tutsunlar 😉. Günümüzde aldatmayan kadın kalmamış, bazı kadınlar bile görüyorum çocuğunu kocasından değil başkasından yapmış, babasından görmediği şeyleri karşı taraftan ister olmuş, önüne gelenle yatmış...
Düzgün kadın kalmadı beyler maalesef her ihtimale karşı mal rejimi sözleşmesi yapmak zorundasınız Türk Medeni Kanunu'na uygun bir biçimde tabii ki de.
20 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Günümüzde o kadar çok Boşanma vâkâları arttı ki insanlar acaba bundan sonra Evlilik Sözleşmesi yapmalıyım mi diye düşünmeye başladılar.
Boşanma Davaları uzadıkça taraflar arasında da gerginlikler olmaya başlıyor. Bir çok makaleler okudum artık yavaş yavaş insanlar bu sürece doğru gidiyor.
Günümüzde artık evliliklerin bazıları baştan belli ediyor. Evlilikte olan Güven, Sadakat ve Eşler arasında ki hoşgörü artık pek kalmadı. Sonradan başım ağrıyacağına baştan her şey belli olsun, adı konsun yani bir sözleşme üzerine evlilik kurulsun yeter modun gidilmeyen başlandı.
Sorun sadece Erkek te değil, Kadınlarda da var bu çelişki. Bazıları sırf Nafaka için boşananlar var. Ve çevremde tanıdığım, saygı duyduğum insanın başına geldi.
Bazen Kadın mağdur oluyor bazen de Erkek. Herkesin hikayesi farklı. Artık günümüzde Evlilik yapmak o kadar kolay değil ve Maddiyata bağlı.
Dediğim gibi bunlardan sebep artık yavaş yavaş Evlilik Sözleşmesi yapılmaya başlandı. Bu sayı günden güne de çoğalacak gibi duruyor. Taktir edersiniz ya da etmezsiniz ama hayatımıza bu uygulama artık girdi ve yapanlar var.
Ben yaparmıyım, hayır yapmam. Rabb'im herkesi gönlüne denk birileri ile karşılaştırsın. Rabb'im birbirinize ayna olacak, birbirinize yansıyacağınız güzel kalplerle karşılaştırsın inşallah.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bilinçli insanlar artık tedbir alabiliyor bu gayet normal bir şey. İnşallah oyle olsu
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Pembeliler nasıl da delirmiş daha okuduklarını anlayamamışlar :D Evlilik öncesi malı olan taraf kadın erkek fark etmeksizin bu sözleşmeyi isteyebilir ve haklıdır da.
12 Yorumla- +1 yıl
Evlilikten önceki malların için mal rejimi sözleşmesine gerek yoktur çünkü boşanma sırasında evlilikten itibaren alınan mallar paylaştırılacaktır. Evlilik öncesi alınan ev, araba, mülk vb. mallarınız şahsi mülkiyet değerinde olacağından dolayı paylaştırılmaz kişinin kendisinde aynen kalır. Mal rejimi sözleşmesi, evlilikten sonra alınan malları da şahsi mülkiyet sıfatına aktarmak ve boşanmada evlilik içerisinde alınan malları kişinin kendi elinde tutması içindir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılEderim.
Boşanırsak evlilik öncesi ve sonrası edinilen tüm mal varlığının %75'inin benim olacağını, beni aldatırsa evli kaldığımız her ay için 15 bin euro olmak üzere tazminat vereceğini, çocuğumuzun tüm masraflarını karşılayacağını, yılda 2 yurt içi 2 yurt dışı tatil masraflarını ödeyeceğini.. vs.. vs.. vs yazdığımız bir sözleşme olmadan hayatta nikah masasına oturmazdım zaten.
29 Yorumla- +1 yıl
Bekar mısınız?
- +1 yıl
Evlilik sözleşmesine sahip evli bir kadınım. 😎🫶😎
- +1 yıl
Onu kabul edebilecek birini bulmuşsun. Başka bulamazsin eşinin kiymetini bil.
- +1 yıl
Valla hic sorma
- +1 yıl
@metropoltilkisiii Sallıyor, evlilik sözleşmesi diye bir safsata yok, onun adı mal rejimi ve bu şekilde değil
- +1 yıl
Bende pek ciddiye almadım o yüzden bekar mısıniz diye sordum
- +1 yıl
@theNitroZeuss Hukuk bilgisini kaldırım mühendisliği bölümünde edindiğiniz çok belli oluyor.
- +1 yıl
Çok biliyorsanız siz açıklayın bakalım
Şu zamanda kime güvenip evleneceksin ee evlenip yatağa gireceğin insanada güvenemiyorsan neden evleniyorsun. sozlesme demek ben sana güvenmiyorum demektir. güven duygusu yaşayan insanlar bı zahmet evlenmesinler. ortalik bozuk ama nasıl guvenelim diyorsan ee çok haklısın sende iyiceee tanii öyle evlen. hemen acele etme.
14 Yorumla- +1 yıl
Kendim icin sormadım genel sordum abla
- +1 yıl
Ne kadar böyle sözle söyleseniz de evlenene kadar asla karşı tarafın gerçek yüzünü göremeyeceğiz maalesef. Her şey evlendiğin günün sonrasında açığa çıkacak.
- +1 yıl
Kesinlikle yapılması gerek ben çalıştım evimi arabamı teknemi arsamı aldım bunları yaparken eşsek gibi çalıştım ha bu süreçte bana destek olduysa ne ala herseyimiz beraber olsun ama artık erkeklerde akillandı kimse aptal değil bizi bu druruma getiren hesap kitap işlerinde koşan acımasız kadınlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlması gereken bu, hatta devlet bunu zorunlu hale getirmeli ki boşanma olunca millet baştan ne olacağını bilsin, iki tarafta ona göre hareket etsin. Mesela ben asla evlilik yapmam ama oldu ya karşımdaki beni ikna etmek istiyor sözleşme şartı ile belki düşünebilirim
21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
Kesinlike yapılmalı. Evlendiğin zaman pek bir şeyin olmayabilir ama ilerde insan parası olunca yatırım yapmak için tedirgin olmadan yatırımını yapmalı. Kimse yok efendim güven zedeler falan demeyin kadınlar siz evlenmeden önce "bu adam ev geçindirebilir mi" diyen varlıklarsınız güldürmeyin kendinize
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Etmem. Yeni yeni icatlar. Sevdiğim insanla hesap kitaplamı evleneceğim. Amacım güzel yaşamak ayrılırken mallar ne olacak diye düşünmek değil. Varsa böyle bir sıkıntım evlenmem beraber yaşarım.
21 Yorumla- +1 yıl
Sen gibi dusunen bir sürü kadin var turkiyede
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir. Sonuçta evlenmeden önce yaptığın mallar vs sadece sana ait sonuçta. Günümüzde bu sözleşmeyi kabul eden bir çift örneği de var. Gayette güzel geçiniyorlar
34 Yorumla- +1 yıl
Keşke sorumu herkes sen gibi idrak edebilip yanıtlasaydı
- +1 yıl
Estağfurullah. Lakin eşlerden biri dumu neticesinde nafaka yükümlülüğünü yerine getirebilmeli. Mal kaçırma olayları çok olduğundan
- +1 yıl
Kesinlikle katiliyorum yorum icin teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Çok malın varsa ve güvenmiyorsan evet... tabi güven Yoksa bu neyin evliliği onu da bilemiyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Tüm boşanan çiftler de boşanmamak uzere evlenir zaten.
- +1 yıl
Zaman kötü diyorum sadece.
Ederim zaten bizde hem mehriye alıyorlar hemde nafaka, çok saçma
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏
u +1 yılevet, boşanırsam her şeyim karımın yazmalı :D yoksam yok.
25 Yorumla- +1 yıl
Sen kocana ne birakacaksin😂
- +1 yıl
Hava, oksijen 😬
- +1 yıl
Yok onlari kabul edemez mahçup edersin cok fazla onlar 😄
- +1 yıl
Mahçup olsun :D daha ne yapayım ben ya, iyi niyetime bakar mısın jdjd
- +1 yıl
Evet daha ne yapasin bence de aaa
+1 yılZannedersin sabancıyla evleniyoz. Kiytiriktan bi ev bi araba icin ne sözleşmesi be
114 Yorumla- +1 yıl
😂😂 ilahi gizli üye güldürdün beni
- +1 yıl
😏😒
- +1 yıl
Kiytirik diye bir ev bi araba dediğin şey kimilerinin hayali. Senin neyin var da böyle bir ev bir arabayı küçümsüyorsun
- +1 yıl
Kimsenin hic biseyinde gözüm yok verseler de almam.. Sizde kendinizi ne saniyosunuz bi anlasak
- +1 yıl
Biz kendimizi bir şey sanmiyoruz senin psikoloji nanay.
- +1 yıl
Yahu yeri geliyor 3 kuruş nafaka için takla atiyorsnuz Allah'a şükür evim elektrikli togg arabam ve yeni aldığım teknem kusura bakmayın artık erkekler akillandı
- +1 yıl
Agzina saglik yeri gelince nafaka icin 40 takla atmayi bilirler.
- +1 yıl
Hic takla atmadim fakir
- +1 yıl
Çirkef
- +1 yıl
Birde ayrılır ayrılmaz eski kocalarını yerden yere vururlar kadınlar az değil sorsan boşanan kadınlara hepsi papağan gibi şiddete uggradim aldatıldım yalan çoğu,, böyle biri denk gelmişti bana sürekli eski kocasını kotuluyor sen onun gibi değilsin diyordu aradım adamı meğer gerçek bambaşka yer mi Anadolu çocuğu
- +1 yıl
Amma zırladınız beeee
- +1 yıl
Çünkü biz gerçekleri bilen mükemmel akıllı erkekleriz anca bize uzaktan bakarsınız 💪 ayrıca yorumlarıma cevap vermeyin sizler ile meşgul olmak istemiyorum
- +1 yıl
Sen benim yorumuma yazdın ben mi sana salça oldum cacık
- +1 yıl
Cacik macik şu konusmalara bakarsak ne kadar kalitesiz oldugun ortada
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNeyden korkarak hazırlıyor bu sözleşmeyi mesela Onu görmem lazım
19 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden onceki mal varliklari boşaninca eşine pay olarak dagitilmasin diye bor suru sozlesme ornegi var ama
- +1 yıl
@metropoltilkisiii Evlenmeden önce alınan ev araba vb. mallar şahsi mülkiyet sayılacağından dolayı boşanma sırasında paylaştırılmaz. Evlendikten sonra alınanlar paylaştırılır.
- +1 yıl
@theNitroZeuss evlilik te bir ortaklıktır ama kendini zeki zanneden ilgi delisi güzellik dışında hiçbir vasfı olmayan kadınlarımız bunu anlamaz
- +1 yıl
@Murattt000 Haklısın.
- +1 yıl
@theNitroZeuss daha önce bir evlilik yaptım küçük bir arabam vardı eski eşim aldı araba karşılığı nafakada ödemedim şimdi bekarım yeni togg aldım üstüne bir de tekne aldım yapmayin eğer maddi durumunuz iyiyse evlenmeyin zaten bunlar varsa hayatnizda kadınlar size köle oluyor elin okumuşu havalı görünen doktoru bile evlenmesekte olur yeter ki senden çocuğum olsun diyor
- +1 yıl
Ama bunlar yokken kadınların oyuncağı oluyoruz üstüne azar somurtkan surat zengin değilim bu arada tamamı ile birikim kadınlara harcayacağım parayı birikim kredi borç harç bunlara yatırdım
- +1 yıl
@Murattt000 Nafaka vermek yerine malından vermişsin işte, eğer malını vermeseydin sadece nafaka öderdin mallar yine sende kalırdı. Hem merak etme, günümüzdeki erkekler eskisi gibi safoz değil, malını kadından daha çok düşünüyorlar. Bir şekilde korumasını bilirler artık. İsviçre'den alınan Türk Medeni Kanunu sayesinde mal rejimi ile artık korunabiliyor.
- +1 yıl
Hepiniz çok haklısınız ama bildirimler bana geliyor 😄 yeterrrrr
- +1 yıl
@theNitroZeuss evet haklısın artık saf değiliz
+1 yılSözlesmenin içinde neler oluyor? İçeriğini biz mi seçiyoruz?
11 Yorumla- +1 yıl
Evet mal ayrimi ortak bir karar ile yaziliyor
Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. O sözleşmenin hukuk önünde herhangi bir geçerliliği yok.
14 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yok bilmeden yorum yapma
- +1 yıl
Demek hukuk önünde boş degilmiş.
Günümüzde maalesef artık gerekli kimse hak kaybına uğramamalı , özellikle kadınların madur edildiği bir toplulukta yaşıyoruz
21 Yorumla- +1 yıl
Bu yorumu hemde bir erkek yazıyor vay be helal olsun. Bu yorumu en tepeye sabitlemeli...👏
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmemeyi tercih ederim. Sözleşme ne? Ortak mıyız biz?
118 Yorumla- +1 yıl
Tercih meselesi evet
Cevap sahibi+1 yılNe ortağı Allah aşkına? Hayırdır yani. İş ortağınla ilişkiye mi giriyorsun sen?
- +1 yıl
Bana mı diyorsun
Cevap sahibi+1 yılEvet dediğine göre olsa demek ki diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Dur senin evlilik sozleşmesi hakkında aydınlatayım , evlilik sozleşmesini yapanlar genelde erkekler oluyor boşanınca evlenmeden onceki mal varliklarini calisip didinip kazandiklari birikimleri evlendikten sonra eğer olur da boşanırsa eski esine kalmasin eski eşine payda dagitilmasin diye sozleşme yapiyor bazi erkekler tam tersi de var kadinlarin yaptığı sozleşme yani o kagida ne yazarsan o gecerli.
Cevap sahibi+1 yılHahahaha 🤣🤣🤣🤣Demesen bilmiyordum, tüh!
- +1 yıl
Bu konuşma tarzın nasil ben seni tanımıyorum tanişiyor muyuz sanki benimle cok yakinmişsin gibi konuşuyorsun ortak falan dedin evlilik sozleşmesinden bir haber gibi yorum yaptin konustun bende açıkladım
Cevap sahibi+1 yılBen sana sadece bir soru sordum ne sorum "Evlilik sözleşmesi ne için yapılır?" değildi. Sorumun cevabı dışında yanıt aldım. Ne bekliyorsun?
- +1 yıl
Ne ortağı Allah aşkına? Hayırdır yani. İş ortağınla ilişkiye mi giriyorsun sen? , ben bu soruya ne cevap verebilirim allah askina 😂 soruyu sormadan once ben sana fikrimi bile soylemedim seninle hem fikir olmadigimi nereden çıkardın
Cevap sahibi+1 yıl"Tercih meselesi, evet." derken zaten ben cevabımı sormasam da aldığımı düşünüyorum.
- +1 yıl
Peki muhteşem zeka örneği
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah efendim, sizin zekanız yanında benim zekâmın lafı bile olmaz. 😊
- +1 yıl
Son cümlen için hemfikirim işte , kendini neden gizledin?
Cevap sahibi+1 yılDedi ve muhteşem zekâsı ile ironiyi anlamadı.🤣🤣
- +1 yıl
İroni yaptığının farkındayım ama yine de hemfikirim.
Cevap sahibi+1 yıl25-29 yaş aralığındaki kişi zaten düşüncelerime tercüman olmuş. Bence sen evlenme. Karına yazık olur bu kafayla. Neyse, daha uzatmaya lüzum yok. İyi günler.
Cevap sahibi+1 yılŞu gizli üyeyi kastediyorum düşüncelerime tercüman olmuş derken.
- +1 yıl
Normal cumleleriyle karsilik veremeyen sıkışınca karakterim hakkinda zerre fikri bile olmayan ama karakterim konusunda saldırıya geçen kaile alınmaması gereken biriyle daha fazla konuşmak istemiyorum:))
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılbence artık yapılmalı
çoğu kadın para için evlendiğini görüyorum çünkü10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes için değil ama vurguncular için şart çünkü sömürge arayan çok tip var
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBöyle bir evlilik aşk veya sevgi ile oluşan bir evlilik değil mantık evliliğidir ve yapılması bana göre hoş değildir
10 Yorumla
+1 yılbence artık yapılmalı
21 Yorumla- +1 yıl
Evet bence de bu devirde yapılmalı
- Aile & Toplum konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılevleneceğin kişi ile mal varlığı, gelir arasında uçurum varsa bence normal, boşanınca tüm gelire ortak olunuyor :)
10 Yorumla Sadece aldatma ve aldatılma olayına karşı yapılabilir fazlası ilişki iyi gitse bile o ilişkide bir güvensizlik olabilir
10 Yorumla
+1 yılSözleşme yapacak kadar güvenmiyorsanız evlenmeyin mk
10 Yorumla
+1 yılÇok zenginse iki taraf da neden olmasın yokssa bi anlamı yok bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsker misin hâla?
111 Yorumla- +1 yıl
Beni biriyle karıştırdin galiba
Cevap sahibi+1 yılAsker değil miydin?
- +1 yıl
Hayır
Cevap sahibi+1 yılBana spor programı yapmıştık? 🙄
- +1 yıl
Ben değilim o kişi
Cevap sahibi+1 yılHayır sensin
- +1 yıl
Dövmeleri olan biri ne asker ne de polis olabilir kendini gizlemişsin sensin diyorsun degilim a**k
Cevap sahibi+1 yılSensin dedim
- +1 yıl
Peki benim
Cevap sahibi+1 yılBiliyorduuumm 😄
- +1 yıl
😤🤬🤬
+1 yılYapılmalı ve yasal olmalı
20 Yorumla
+1 yılParası malı olan için bence mantıklı.
10 YorumlaInsan yol arkadasıyla hesaplasmalara gırmez bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSözleşme maddelerini ben hazırlicaksam olur
13 Yorumla- +1 yıl
Xdgvrhfht olurrr
+1 yılöyle bişey ben teklif edemem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDizi film mi çekiyoruz hayır
10 Yorumla
+1 yılYapılmalı
20 YorumlaEvet.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Bence yapılmamalı
13 Yorumla- +1 yıl
Simdi sen 40 yasina kadar calistin yemedin icmedin biriktirdin yatirim yaptin biriyle evlendin anlasamadin 2 3 yil sonra bosandin neden evlenmeden once olan malından pay alsin o senin?
- +1 yıl
😄😄 o konuda her zaman hemfikirim.
- Aile & Toplum konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılNe amaçla
10 Yorumla Ben yapmazdım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. yapilmali
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYapılmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır
10 Yorumla
+1 yılHayır yapılmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır
10 Yorumla
Detaylı bilgi