7 yıllık ilişkimiz var liseden beri. Geçenlerde tartıştık çok kısa bir ayrılık yaşadık 2 hafta kadar. Bu süreçte kafam çok bozuktu deyip evlilik için biriktirdiği tüm parayı yemiş. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız

7 yıllık ilişkimiz var liseden beri. Geçenlerde tartıştık çok kısa bir ayrılık yaşadık 2 hafta kadar. Bu süreçte kafam çok bozuktu deyip evlilik için biriktirdiği tüm parayı yemiş. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız

10 senelik bir ilişkim var 2 sene bır ayrılık süreci gecirdik iş askerlik vs derken okullar bitti o iş buldu hemen askerlıgını bedellı yaptı geldı süreci hızlandırmak için elinden geleni yaptı bende daha iş bile bulamadım pahalı bir şehirde de yaşıyoruz durumu iyi biriside değil aslında benım babamda vefat etti annem evlendi sonrasında benımde işim olmayınca biraz annemlere bağlı kalıyorum düğün düzen kurma işlerinde ama o 2 yıl ayrılıgımızda da benden hıc vazgecmedı aileler bizi biliyor en bastan berı hep destekcı oldular da gecen haftasonu daha takı olayı bitti artık tamamladı şimdi düğün vs işleri için birikim yapıyor bende ufak tefek bıseyler koyuyorum ev için ev kurmak cidden zor o kendine düşeni yapınca ben sana da destek olurum sıkma canını diyor çünkü ailemin eline bakmaktan gururum inciniyor yediremiyorum iş durumlarını çok kafama takınca üzülüyor beraber yaparız elimizden geleni yaparız üzülme diyor yani erkek tutumsuzsa savurgansa boşa bekleme zengin olmayabilir ama sen bir çırpıda 7 yıllık birikim emeğini atamazsın çöpe onunki bahane olmuş biraz bence yolları ayır uğraşma hiç
Kuzum öncelikle kimse sana ayrıl ya da ayrılma diyemez bunun kararını sen vermelisin. Ben şunları diyebilirim ki, 7 yıl boyunca bi birikim yapmış ve harcamış kendi parası olabilir ama… neden yani neyi gözünden çıkardı da evlilik için birikiminin hepsini harcadı.
Bu para gerekli yerlere mi gitti?
Sadece bi kısmını veya en kötü yarısını harcayamaz mıydı?
Şunu da düşünebilirsin, hepsine bir şekilde açıklaması varsa eğer, bu çocuk ileride evlendiğinizde ve bir tartışma yaşadığınızda direk ilk işi bütün aylığını ayın başında yemek mi olacak mesela?
Bunlar gbi kendine bir çok soru sorup, kendince cevaplarına göre ölç biç ve karar ver. Hakkında hayırlısı olsun
Kesınlıkle ayrılmak için bahane buluyor. Ben çalışıp çeyiz parası yaparken sevgilim böyle yapmıştı cinlerim tepeme binmişti üç sene önce ayrıldığım eski sevgilim beni çok üzmüştü şimdi ise bir senelik sevgilimle çok mutluyuz o çalışıyor ıvır zıvırı ailem halledecek yaşadığım travmaları anlatarak bu ilişkiye başladığımı söyledim ve o sıan kendi sorumluluklarını biliyor bence kadın çalıştığında erkek daha rahat hissediyor sorumsuz oluyor süzün ilişki de yürümez vakit kaybetme onla serserinin teki
Benim de 6 senem gitmişti bu arada
Seve seve ayrıldım acı çeke çeke ama çok sonra daha rahatlıyorsun emin ol yılların gidiyor
Herkes para göz olarak nitelendirmiş. Çocuk bilerek sevdiği insan için birşeyler ayırmış. Ama bir ayrılıkta böyle yapıyorsa normal midir.
Hani sevgisi bir ayrılıkta bitiyor mu. burada zengin veya fakir dememişken belirli bir konuda yapılan şeyi demişken parası için hepsi ne demek.
Ha kız aldattıysa o bu devasa sorun varsa elbet harcaması sorun olmaz bende kafamda silerim fakat kafa dağıtırken böyle aşırı harcama gene de düşündürür.
Hayir aldatma yok ilgisizsin diye tartismistik sadece
Biraz büyütmüş bence harcama ile. Haklı olabilir olanları detaylı bilmiyorum ama bu gene de bu denli hızlı olmasını gerektiren bir koşul değil bence. Hani bahneye mi baktı harcama için ne oldu bilemeyiz. Sonucu merak ediyorum
Cevap
86Cevap
Bence evlenmeyin
Hadi evlilik planını neysede, ülke ekonomisi bu kadar kötüyken ve belirsizlik varken ülkede, onca birikimi harcadıysa bu herifin mantalitesi pek sağlıklı değildir. İçki de içiyordur bu adam, iddia da oynuyordur. Her an her şey yapabilir. Bir arkadaş da aynı böyle o aklıma geldi. Evleneceksen de psikologa görünme şartı koş hatta psikiyatrist de.
Evet full ickiye harcamis parayi. Ve normalde ickiden nefret ederdi
7 yılın sonunda hala evlenemediniz ise..
ve oda parayı harcadıysa
artık o işten hayır gelmez
diye düşünüyorum ben
Bence ayrilmalisin sana saygisi yok belli ki senden habersiz nerede harcadi eminim baska kadinlarla harcamistir eger ortak paraysa sikayet etmelisin ve ayrilmalisin, kendi parasida olsa ayrilmalisin baksana iliskinizi ve sana deger vermemis demekki evlilik icin niyeti yok olsaydi boyle yapmazdi ayrica evlensemiz bile bu saatten somra kredi ceker , sanada kredi cektirir evlenince odemez, odeyemezde fazla gelir busefer siddet anlasmazlik vs olur bence yol yakinken vazgec nisani at baskasiyla dusunursun
ya ben anlamiyorum ya cidden beyazz sen bunu akil etmissin de bunu yazan kiz nasil anlamiyor 7 yilda evlenemedin mi
Evlenmeyi düşünüyorsunuz ama parayı harcaması doğru değil. Sonuçta 1 kez evleniyorsunuz ve güzel bir düğünle evlenebilirdiniz o parayla. Yaptığı doğru değil. Bizim taraflarda erkek belli eşyaların parasını öder (düğün), kız tarafı ise belli eşyaların parasını öder (kına vs).
Bazıları yorumda evliliği dert ediyorsan nikahtan git demiş de. Sadece nikahtan gidersen Dul ya da bu kız ilişki vs vs diyen çok olur çevrede. Bu sefer dışlanma yaşayabilirsin. Valla benim ailem sadece nihaka mesela asla izin vermezdi.
Şimdiden sinirlendi diye tüm parayı harcayan ilerde evi nasıl idare edecek? (Not: kız adamın parasını yesin demiyorum. Evlilikte hem kadın hem erkek çalışır. Ve ev işleri düzenli ve ortak yapilir. Eğer çocuk olursa kadının işi bırakması daha etik. Çünkü bebeklerde güvenli bağlanma emzirmeyle oluşan bir durum)
Boyle erkeklerden bir halt olmaz. Benim babam 4 erkek kardesler. Babam ve bir amcam evli. Diger iki amcam bekardi o zaman. Amcam 7 yillik memur hayatinda parayi hep yemis. Evlilik zamani geldi cebinde 5 kr para yok. Babannem tutustu amcam hala rahat. Babam ve diger evli amcam biraz para koydu. Annemde yengemde hic razi olmadi bu işe. Biriktirseydi, bizim sorunumuz mu, bizim cocuklarin rizkini niye ona veriyorsun diye babamla annemin kavga etmisligi var.
Borclarimizda vardi o ara. Ev kredisi ödüyordu babam. Diger butun masrafları bekar olan en kucuk amcam ödedi. Kredi kartindan cektirdi bircok şeyi. Ya babamlar, amcamlar olmasaydi ya da para vermeselerdi. Umrumuzda degil, yemissin bir halt kendin dusun deselerdi ne olacakti? Yani evlenmek isteyenin cebinde para olacak. Oyle yedim, hayatimi yaşadım olayi yok. Insanda daha evlenmeden sorumluluk duygusu olacak. 7 senedir evlenemediyseniz bu cocugunda seninle evlenecegi yok diyeyim sana.
Kesinlikle hadi sana güle güle de. Başka biz zaman belki de çok önemli bir kararda Daha sıkıntılı bir zamanda hadi ayrılalımmı diyecek. Eğer gerçek sizin dediğiniz gibiyse kesinlikle bırakın geçin derim. Ayrıca 7 yıl diyorsunuz dile kolay. Yani bu kadar zaman evlenmediniz ve bu haltı yedi öylemi. 7 yıllık birikimi bir kalemde yediyse hovardalık etmiştir ki bu çok daha kötü. Ben bu ilişkide güven göremedim. Lütfen yanlış anlamayın ama gerçekler bunlar.
Evlenme , evli biri olarak söylüyorum.. Evlilik için para biriktirmiş seninle ayeılmış diye harcamış ve başka beş kuruşu yok. Tamam da senden ayrılmış bu eleman , belki başkasını bulacaktı. Ona ne diyecekti? Sevgilime kızıp harcadım o yüzden borç harç ile evleneceğiz mi diyecek? Sorumsuz bir erkek belki de hiç biriktirmedi yalan söylüyor. Cicim ayları geçip çocuk olunca hayatın para ile sürdüğünü anladığında pişman olursun yapma.
Zaten sizin evleneceginiz filan yok diger taraftan onun parasi seni ilgilendirmez turk kizlari atlamislar parayi gorunce ama sizi ilgilendiren bir sey degil evlenecek olsaydin adam insan olurdun gider sade bir nikahla evlenirdin ama derdin bozuk olunca olmuyor tabi para para baska ne olacak
Yani parayı kendisi kazanmış, biriktirmiş ve sonra harcamış. Karışmaya hakkın yok ama şu konuda haklısın, bir evlilik planınız var ve o bunu geciktiren veya engelleyen bir şey yapmış. Senin üzülebilme ihtimalini göze almış. İki haftada her şeyi silip alabilmiş yani. Buradan ne anlıyoruz? Bu adam senin kadar evlilik istemiyor. Peki ne olacak dersen, bu adamdan hayır gelir mi? GELMEZ.
Hiçbir şey yapmam seni ilgilendirmez parası. Para ona ait. Anladığım kadarıyla çalışıp biriktiren o. Karısı olsaydın eyvallah konuşma hakkın olurdu. Ama adamın biriktirdiği parayı adam yediği için yargılayamszsın. Amacınız illa bir an önce evlilikse eşyaları eve çıkarsınız. Sade bir nikah yaparsınız. Evlenecek olana yöntem çok.
Bu kadar iradesiz biriyle yarın öbür gün evlendiğiniz zaman parayı çar çur edecek bir bahane bulabilir, bu da şimdiden insanın güvenini sarsacak bir şey maalesef..
Kendi parası olsa amenna ne yapıyorsa yapsın fakat ikiniz için ayrılmış bir paraya bunu yapması hoş değil, üzüldüm.
oylesinden tabikide hayir gelmez senden haberin olsun! Okadar sene birliktelik sonra iki hafta icinde hepsni silip bitirmek nedenilir bilmiyorumm amaa coooookk yanliss birsey..
Bence ayrilmalisin ondan, bir kalemde silip atabiliyorsa hersey yapar bu cocuk
7 yıllık birikimi 2 haftada harcamış bir insana güven olmaz. Sana da 7 yıllık ilişkiyi evlilik ile bitirmediğin için ise hiç güven olmaz. Yeni rotalar keşfedin, geriye bakarsanız geride kalırsınız.
Kendi biriktirdiği parasıdır, yer yemez kendi bilir ama bunu sana bahane olarak sunması saçma ki yediğini de düşünmüyorum. Evlenmek istemiyorum demek için bahane üretmiş. Açık açık sen ayrıl demiş işte sana.
asiri mantikli soyledin
😅 o parayı yemek için ayak yapmış belli ki.. bi de 7 yıllık birikimi 2 haftada yediyse sen ardina bakmadan kaç..
Her sinirlendiğinde böyle yaparsa evlenince vay haline. Hee işte bir hayr var işte, bu işin hayrı o çocuktan ayrılman yoksa evlenince daha kötü olur.
7 yıllık ilişkide evlilik için baya bir birikim olmuştur diye düşünüyorum. Bunu iki haftada harcayabilmek giderlerin düzgün şeyler olmadığını gösterir. Sorumsuz, fevri ve kolayca kestirip atan birine asla güvenemem. Kusura bakma.
Zararın neresinden dönsen kar canın çok yanıyor başta bir daha sevemem ya da çok sevilmem sanıyorsun ama 10 katı sana değer veren biri bi çıkıyor karşına yıllarının çöpe gittiği hergüne lanet ediyosun hayat sana bir çok uyarı vermiş önüne bakma zamanın gelmiş inşallah doğru olanı yaparsın bunla evlensende eziyetin sadece başlangıcı olur
2 haftada yediğine göre zaten bişey biriktirmiş sayılmaz. Siz evleneceksiniz borclanacaksiniz sanada borç ödemek düşecek ona da. Galiba zaten o evlenmeyi gözden çıkarmış. Sende çok ısrar etme.
Onunla evlenme fikrini gözden geçiririm yarın evliyken kavga edince kafam bozuk deyip aldatırsa diye düşünmek ten kendimi alamam çünkü, kusura bakma ama öyle 😏
👍
Evlendiğinizde de kafasını bozulunca böyle yapacak o zaman ya da evinize haciz gelecek, kaç , arkana bakmadan kaç, at nişanı
Eğer aklını kullanabiliyorsan yol yakınken bu ilişkiyi bitir. Bu ilişkiden olmayacağı sinyallerini çoktan vermiş.
Kardeşim sana şöyle söyleleyim lise 1 den beri sevgilimdi 10 yıl üzerine geçen yaz evlendik kenara 5 kuruş atamayıp ailesinin dırdırına seni yem edecek bir adamla evlenme ben her şeyi ailesi karşılayınca oğluna oyuncak almışlar gibi davranıyorlar çünkü 6. Ayımda boşanmaya çalışıyorum sana bir tavsiye olsun
Ondan bı bok olmaz sorumsuz bırı demekkı.. Ah be cıcegm karsında bosanmıs bırı olarak soluyorm ask karın doyurmuyo.. Hıc dusunmednmı 7 yıl ıcınde neden bu adam benle evlenmedi diye. 7 yıl ya 7.. Bahaneler avutmus senı.. Sal gtsın ipini sonradan evlenip bosanmaktansa Şu an bitir.. Yoksa emin ol cok acı cekeceksım pısman olacaksın Şu an bıttı demedgn ıcın.. Secim senin..
2 haftada ne yapmış da o kadar parayı yemiş? Veya iki haftada yenecek kadar paranın ne değeri olur? Miktarı bilmeden yorum yapmak doğru olmaz. Sonuçta kendi parası.
Nerede nasıl yemiş. Üstelik kafası atınca kafasına göre hareket etmek oluyorsa sende ayrıl..
ondan sana ne köy ne kasaba olur
Ayrılırdım böyle asalak dengesiz sorumsuz birisiyle hayat geçmez bile bile kendini ateşe atmaya gerek yok..
Sorumsuz olduğuna kanaat getirir, ayrılma fikrimi netleştirirdim. Evliliğinde de bu adam sıkıntı yaratır.
7 yil bi iliski surdurdugun icin zaten safsin. Bunu yapan biriyle berabersen hala yazik sana n3 diyim
Böyle bi adamla evlilik yoluna girmek zar atmak gibi bazen acısada öldürmez deyip kesip atmak lazım
Siz evlenmezsiniz, o da parayı karılarla yemiştir ayrıldığınız dönemde. Sevgililik hoşuna gidiyorsa devam et.
Atmış biraz, parayı kari kızla yemiş olmasın. Evlilik parası ise çok tür. Öyle bir anlık karta ile bitmez bence
Pireye kızıp yorgan yakmış.
Parası kendinin karışamazsın ama yanlış bir şey yapmış.
Yapmasaydı iyiydi.
Ayrilirim cünkü o kadar parayi sadece kadinlarla yiyerek bitirmis olabilir. Mesele para degil yani…
7 yıl çok uzun bir süre parası olmayan bile evlenir kafaya koyduysa herseyi tuketince uzun zaman geçince maalesef evlenmezler diye dusunuyorm
Çok sıkıntılı bir durum. Gelecek vaadetmiyor daha doğrusu onunla gelecek senin için felaket vaadediyor. Gerisi sana kalmış
Bi 7 sene daha evlenmeden seni yiyebilmek için, sonra sen yaş alınca genç birini bulur onunla devam eder akıllı adammış
Geçmişe küsüp, geleceğe sövülmez. Bu ciddi bir sorundur. Yerinde olsaydım; bir daha düşünürdüm. Muhasebesini bilmeyen, dengesinde bilemez.
Ayrılıkta seni ilgilendirmez sevgiliyken de zaten adamın parasından sana ne sen ne kadar biriktirdin
@Ebruyrklk ayrılmış kızım sen saçmalama bence
@Ebruyrklk ayrılmış çocukta yemiş kendi biriktirdiği parasını sonra barışmış soruyu oku önce
@Ebruyrklk ahaha para onun parası yiyecek tabi basit bi tartışma değildir
@Ebruyrklk hayaller gerçekler olmuş:)
o çakal parayı daha önceden yemiştirde bu tartışmayı bahane edip suçu sana yüklemeye çalışıyo. sen bunu şutla gitsin bi cacık olmaz bundan
Nasıl yemiş, kiminle yemiş, ne diye yemiş, ne kadar yemiş tarzı bir sürü sorular var kafamda.
Kızarım. Bu kadar kabullenmiş mi yani ayrılıp bir daha barışmayacağımızı
Net bitirirdim. 1 saniye durduğun kabahat sakamı bu
Abi Aşk insana harbi neler yaptırıyor uzak durmak lazım
O adamdan bir yol olmaz güle güle de ve bir daha arkana bakma...
Merak ettiğim şey o kadar kısa bir günde ne kadar parayı nerde yedi öhh yani
Gerçekten tamamen ayrılıp bir daha dönmemek gerekiyor
hayat musterek sende para kat ortaya birlikte yapin
Evlenmemek için bahanesi hazır adam seninle gelecek düşünmüyor.
7 yıldır öyle birini tanımamışsın en az onun kadar suçlusun
😂 😂 😂 Belkide tum yükü ona atmak yerine sende elini tasin altina koysan iyi olurdu
tekrar bitiririm evlilik parasini harcadiysa evlenmeyiz olur biter!
O adamdan bı cacık olmaz bırak onu ne hali varsa görsün
Onun parasından sanane o biriktirmiş. Hanımının biriktirdiğini harcasa ne yapardın
Mesaj gayet açık sen yoksan barayı ne yapayım yakarım gider demişte anlayana
Bu ilişki yıpranmış evlenmeden karı koca klişesi yaşamaya başlamışsınız
7 yıllık ilişki sonrası normal bir durum
Bu tip şeyler için hiç para biriktirmedim çok saçma
nerde yemiş bu çok önemli. evlenseniz de yapabilir bu tür hareketler
Abla ayrıl gitsin böyle adamalrdan hayır olmaz
büyük kavga ederdim. habersiz bunu yapması kabul edilemez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?