Arkadaşlar ailem çok baskıcı. Memlektte tek başıma bi yere gidemiyorum. Babam yok annenle git abinle git diyor hep. Bi üniversitede özgürüm. 23 yaşındayım ama hep aynı kafalar. 2 senelik ilişkim var. Ciddiyiz. Evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendikten sonra onların baskısını hissetmek istemiyorum. Evlendikten sonra aile bakımından rahatlar mıyım? Yine memlekette yaşayacağız mecbur
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 515 cevap paylaştı. 2 yıllık tanimayla! Bu yaşta evlenilir mi! Sen aklını filan mi kaybetti? Nasıl geçireceksin? İlişkin uzun surecek mi yoksa hemen bosanir misin? Ve özgürlük diyorsun aile baskısı diyorsun evlenip kurtulayim diyorsun ama cahilsin sen şimdi. Sen kocandan en ufak bir şiddet görsen ya da hakaret işitsen dönüp yine koşacağın o beğenmediğin ailen olacak. Bunu da o beynine kazı. Bizim bi tanıdık da gitti evlendi sevdi aldı öyle kimseyi dinlemedi ama bak boşandı üzerine bir de karnında çocuğuyla geldi ailesinin yanına. Öyle genç yaşta evlenipte mutlu olan çok nadirdir. Aileni begenmezsin ama yine onlara koşarsın bu sefer de onlara çocuğunla yük olursun başlarına daha çok bela olursun. O dediğim tanıdığın kocası adamların evini bile kurşunladı kızın ailesinin evini öyle bir bela picin tekiydi. Adamlarin sesi bile çıkmadı o da kızın ailesi de cesur insanlar öyle kimseden korkmazlar ama el adamı da dinlemez işte kimseyi kimsenin cesurlugunu. O yüzden aklınızı biraz başınıza alın bu dünya çok kısa. maalesef öldürülen kadınlara bir bak. Yine en büyük destek kişinin kendi ailesinden gelir. Basın derde düştü mü dünyayı ayağa kaldırır aile..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNe yazık ki bu bir kurtuluş değil bir şans, belki de evlilik yaptığın insan ailenden daha kötü bir insan olacak nereden biliyorsun? Kabul ediyorum belli bir süre sonra aile ile birlikte yaşamak kolay değil, fikir ayrılıkları çok oluyor huzursuzluk çok oluyor ancak kendi işin olmadıktan sonra evlilik tek başına bir kurtuluş değil.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılEvlendiğinde evlendiğin kişiden de baskıcı tavırlar görebilirsin. Bu sefer ailen biter o başlar bu da bir ihtimal. Bence ailene kendi başına da dikkatli biri olduğunu göstermen gerekiyor. Anladığım kadarıyla senin için fazla endişeleniyorlar. Önce sana bu konuda güvenmelerini sağlaman gerekiyor bence.
Ben genelde bir yere gideceğim zaman onlar sormadan kimlerle gideceğimi ve nereye gideceğimi her zaman söylerim, geç kalacaksam telefonda haber verir, merakta bırakmam. Çünkü benzer bir şekilde onlar geç kalınca ben de merak ediyorum. Bu konularda hep dikkatli davrandığım için güvenlerini kazandım ve artık ben söylemeye başlasam bile seni biliyoruz söylemene gerek yok. Sadece geç kalma diyorlar.
Yani ailenle iletişimi kesip uzaklaşmak yerine bu konuda güvenlerini kazan. Çünkü seni sevdikleri için endişeleniyorlar. Seni gerçekten seven insanlardan uzaklaşma. Çünkü kimse ailen kadar gerçek sevemiyor.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Evlendikten sonra kendi hayatın kendi evin olacak. Kendi ailen yönünden baskın bir baskı olacağını sanmıyorum. İllaki karşırlar ama eşin olduktan sonra etkili olacaklarını sanmıyorum.
Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulma derim. Çünkü her ne kadar kendi evin olsada yine bir aile içine gireceksin. O yüzden çok dikkatli ol derim. Kimse için kendinden ödün verme. Dengeyi her zaman kurmaya çalış. burada sen kadar eşinede sorumluluk düşüyor. Kapınızı kapattığınız zaman kendi hayatınıza müdahale edilmesine izin verme.
Umarım her şey gönlünce olur..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
49Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılAilenle yaşamayacağın için haliyle eskisi gibi baskı olmaz ama bu sefer yüz yüz olmasa bile telefonla baskı olur ayrıca evlenmen ailenden kurtulacağın onların hayatından gideceği anlamına gelmiyor. Ailenle yaşamasan bile her gün evine gelme olasılıkları var ki günümüzdeki evliliklerde bence çıkan birçok sorun ailelerin ilişkiye eve evliliği bu kadar dahil edilmesi
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik asla kurtuluş değildir senin için tek kurtuluş güzelce okulunu bitirip düzgün bir işe girmen hem ailen hiç mi sormasın nerede olduğunu ortalık ne yazık ki kötü insanlar ile dolu artık sana zarar vermeleri için illa tanımalarına da gerek yok psikopatsa görmesi denk gelmen yeterli
32 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
+1 yılAynı benim ailem ya arada harçlık veriyorlar kiyafet alıyorum diğer kızlar gibi gzuel giyinmek için durumumuz çok iyi olmasına rağmen laf ediyorlar her şeyime. 6 ay hiç bir yere çıkmadan evdeyim ya hiç bi sosyal hayatım yok en iyisi git evlen ama sevgilin de biraz anlayışlı olacak ailen gibi olmasin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yıleşin olacak kişinin tutumuna bağlı. eğer iyi davranırsa rahat edersin iyi davranmazsa rahat edemezsin. bu sana da bağlı sen de eşine iyi davran o da sana muhtemelen iyi davranır. o hâl de şimdilik sık dişini ona da söyle gelsin seni istesin bir an önce işlemleri hızlandırın.
00 Yorumla Bacım bu Orta Doğu topraklarında kadınların kaderleri hep erkeklere bağlı maalesef sen bir cehennemden kurtulayım derken başka ateşe atlayacaksin onun yerine kariyerine odaklansan kendi paranı kazansan daha özgür olursun ailen de bir yerden sonra saygı duyacak olur da bu evliliğinde sorun çıkarsa ya ailene döneceksin ya da eşine katlanacaksan her şey öyle tospembe değil.
00 YorumlaBence baskı azalacaktir ama onlar senin ailen ilk önce kendini sev sonrada aileni sev başka bir ailen yok dimi? Ya onlar olmasa ailesi olmayan çok insan zor durumda şükür etmeliyiz ve sabır tabiki bolca dua et dileklerini Allah tan iste şüphe yok ki o çok ca merhamet edendir. ve dilediğine verir önemli olan onun istediği bir kul olabilmek..🌸😊
00 Yorumlaevlendikten sonra hiç kimse hiçbir şey söyleyemez, utanmaz olmaları gerek, ailen de olsa artık sen evli bir birey olacağın için sana karışamazlar, sen de kendi kul hakkına girmemelisin, insanlar sana her istediğini söylememeliler, mesafeyi koyman gerek.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Siz özgürlüğü hep yanlış anladınız ! Ailen yalnız gitme diyorsa keyiflerinden demiyor ! Sizi düşündüğü için diyorlar ama siz istiyorsunuz ki yaptığımız hiç bşr şeye karışmasınlar başımıza bşr iş gelince de hemen gelip kurtarsınlar ! Özgürlük böyle bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşınla mutlu olman güzel. Fakat evliliği ailenden kaçış olarak değil kendini hazır hissettiğin ve istediğinde gerçekleştirmelisin. Çünkü ailenden kaçmak için kendini bambaşka büyük sorumluluk ve problemlerin içinde bulabilirsin. Okulunu halletmeye ve aile evinden uzak bir iş kurmaya çalışman senin için daha doğru olacaktır. Aşağıdaki yorumlarda gördüm yurt dışı hayalin varmış. Eğer böyle bir isteğin varsa bunun için uğraş.
00 Yorumla
+1 yılaile bakımından rahatlasan da eş baskısı gelebilir
bilemiyorum.. eş adayınız bu konuda nasıldır10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEnişte var 2. Evliliği etti aile baskınmdam kurtulamadı araba alacak
30 dakikaya bir annesi ablama arıyormuş araba aldırmasın
Enişte evim ayrı yurdum ayrı sizle alakam yok karışmayın diyormuş full kavga önce baska sehşrdeydiler durmadan arayıp getirttiler aynı sehşre ama durmadan baskı bu gün ablam arası dedi durmadan karışıyorlar annesi diyor
Evlensen de baskı kurtulmak zor. Farklı şehirden birike evlenirsen uzaklaşırsan ailenden baskıdan öyle kurtulursun00 Yorumla
+1 yılHala bu fikire inanan var mı? Evlilik kaçış değil ! Okulunu bitir işine başla istediğin gibi yaşa neden birinden kaçıp diğerine tutsak yapıyorsunuz kendinizi ya
15 Yorumla
Soran+1 yılOkulum bittikten sonra babamla is yapacagim mecbur. Ozelde okutuyor. Ayri evde yasayamam memlekette olursam. Sevgilimi çok seviyorum onun yanonda ozgurum ama bazen sorgulyyorum bana tavirlarini. Yurt disina cikma planim var ama belirsiz. Kafam çok karisik. Ailemin baskısı beni sinir ediyor. Aile ebinde mutlu degilim huzurum yok sanki. Boş yasiyorum sanki. Sevgilimleyken mutluyum
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun güzellik kızıyorum çünkü yarın pişman olacaksın akıl da vermiyorum ama sakın baskı yüzünden evlenme. Bir çok kişiden fikir al zamana bırak. İnan ailenin baskısı kocanın baskısından bin kat daha sağlıklı olacak. Bak ailen okutuyor ileriye dönük planların yapılıyor bunları terazinin en ağır bastığı tarafı
Soran+1 yılYa öyle zaten. Cidden okuldayken onlarin kiymetini anliyorum. Ama buraya gelince 1 ay sonunda sinir krizi geçiriyorum. Ya babamin emegi çok ustumde. En çok da annemin emegi var. Ama bazen beni boyle sıkıyorlar sinirlerim bozuluyor. Abim habire erkeklik taslıyor sinirim bozuluyor. Evlilige gelecek olursak okulim var diye bekliyoruz sevgilimle. Hemsire kendisi. Çok yoģun ama bazen beni umursamadigini hissediyorum. Hatta uzun zamandir buni hissediyorum. Sevgilimle biseyden dolayi kavga ettik ben sırtimi dondum uzandim aglliyodum gelip sarilmasini bekledim umursamadi beni. Sonra ben soyleyince yapti. Bu aralar o kadar soğutuyo ki kendisinden. Ya ona da hakveriyorum surekli nöbete gidiyor ama bana karsi ilgisizligi beni uzuyor. Bilmiyorum bazen çogğu şeyi her sey hakkinda sorguluyorum boyle.
- +1 yıl
Çok dogru 🙏
- +1 yıl
Bana özelden yazar mısın rica etsem?
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aile baskısı evlenince biter.
Boşanınca da biter.
Onların derdi evladını KIZ olarak damada teslim etmek. Maalesef böyle.
Bu arada dikkat et de sevgilin baskıcı olmasın. Bu defa evlenince ona hesap vermek zorunda kalırsın.00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra da hiç tanımadığın hatırlarının bile geçmediği insanların baskısına uğrayabilirsin bekarken sen bekarsın gezme tozma adın çıkmasın derler evlendikten sonra sen evlisin artık sorumlulukların var derler bende senin gibiydim kaçış olarak görme evliliği sakın
00 Yorumla
+1 yılSöylenir ki ailen gibi birini bulursun o mantaliteye alışık olduğun için...
Ona dikkat et gerisi kolay:)02 Yorumla
Soran+1 yılBaşta giyimime karismazdi. Acik giymemi sevmiyor. Sevgilin varmis gibi davranmazsan ben de oyle davranirim diyor. Hakli da buluyorum.
- +1 yıl
İkiniz aranızda halledeceksiniz artık
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu seferde koca baskısı başlayacak , kocanın ailesi karışacak. Şura gitme gelin, şunu alma gelin, şununla gezme gelin...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Tabiki ailen eskisi kadar karışmaz ama eşin nasıl bu durumda sana baskı yapar mı ailen gibi yapmaz mı 😊
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSevgilinde aynı kafadaysa daha beter bir cehennem yaşarsın
Babana benzer en ufak özelliği varsa , durma kaç00 Yorumla evlensende yakın oturma ne kadar uzak o kadar iyi kimseyi de kendi ailene karışmasına izin verme
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişinin arkanda durması gerekir. Benim hayatımda birisi olsa ailesinden baskı görse hepsini karşıma alırım ben.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 727 cevap paylaştı.
+1 yılEvlendikten sonra evliliğine sahip çıkarsan baskı flan kalmaz ortada emin ol çünkü seninde bir ailen olacak ve kimsenin baskısını umursamayacaksn
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılEşini doğru seçmezsen daha beterine maruz kalırsın. Sırf kurtulmak için evlenilmez
10 Yorumla Yaşamazsın, başkasının kızı oluyorsun onların gözünde artık
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Nerede yaşıyorsun?
Nerelisin?
Erkek arladaşın nereli?00 Yorumla
+1 yılEşinin tutumuna bağlı bu. Eşin fırsat verirse ailen yine baskı kurar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu durum eşine bağlı olur. Ama benim tavsiyem önce işin olsun bı mesleğin olsun daha sonra evlen. Eğer eşinle de bir problem yaşarsan kendine güvenin olsun lütfen buna çok dikkat et. Verilen cevapların bir kacina baktım yargılayanları da kafana takma tabiki.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSırf bu yüzden evlenmeyi düşünüyorsan yapma bence...
00 Yorumla
+1 yılKarşındaki kişi iyi biriyse ve mesleğin varsa evlen yoksa evlenme
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kesinlikle bir kurtuluş değil yani üzgünüm evlensen bile belki başka yerden sorun çıkar
00 Yorumlakoca baskısı başlar bu seferde. evlilik kurtuluş değil bunu bil öncelikle.
00 YorumlaSana karışmazlar evlendikten sonra sen fazla yumuşak başlısın galiba
04 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 884 cevap paylaştı.
+1 yılAynı baskıyı sorumluluklar ile birlikte herif yükleyecek
00 Yorumla Dikkat et aile baskısından kurtulayım derken koca baskısına maruz kalma
00 YorumlaAiledn kaçayım derken yanlış evlilik yapan pişman olan çok insan gördüm dikkat et
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
+1 yılEvlendikten sonra elbette kurtulursun. Öyle sürekli karışmak olmaz.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 316 cevap paylaştı. artik kocan karisir tatlim onlara elini ayagini ceker
00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişiye bağlı ama bu kadar sıkı olmaz tabiki bu olayida anlamıyorum üniversitede gece 3 de tek başına bır yere gitsen ruhları duymaz ama geri memlekete donunce baskı yapılıyor hani belki kötülüğünü demiyorlardir ama
02 Yorumla
Soran+1 yılYa cidden üniveraitede hic bisey demiyorlardi. Buraya gelince tek basima cikamiyorum hic bir yere.
- +1 yıl
Öyle oluyor işte saçmalık orada dedim ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnce evlenmek yerine kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışsan. Kendi başın bir eve çıkacak kadar kazanç sağla ve başka şehre git.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilini bir kaçış olarak görüyorsun bence ama yanlış bence ne bölümü okuyorsun bilmiyorum ama bence evliliği kaçış olarak görme
10 Yorumla
+1 yılevlenince sende bi aile kurmus oluyosun kendi evin kendi hayatin oluyo. kimsenin karismasina izin verme cidden evliliginde sorun yasarsin yoksa. bu sevgilinin ailesi icinde gecerli kimse karismasin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlendikten sonra sorumluluk artıyor. Başka baskılar oluyor. Aileden kaçmak için evlenme
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaile baskısı azalır belki hiç kalmaz ama dikkat et koca baskısına maruz kalma.
00 Yorumla
+1 yılAyni yerde yasicaksaniz aile baskisi hafifler ama asla bitmez. Ustune bide es baskısı eklenir. Esin olucak kişiyi iyi tanimadan sakın evlenme. Yagmurdan kacerken doluya tutulma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUmarım yağmurdan kaçacağım derken doluya tutulmazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır koca baskısı olur özgür olmak için evlenen aldatıyor diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılevlendikten sonra aile baskısı kalmaz ama evlendiğin kişinin de o baskıyı uygulamayacağından emin olman gerekir. evliliği kurtuluş olarak görmemelisin.
00 Yorumla
+1 yılyağmurdan kaçarken doluya yakalanma kızım ama şu lafımı da unutma ailen ne kadar kötü olursa olsun elin picinden iyidir
16 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle ☺️
- +1 yıl
bi erkek olarak bunu söylemeniz çok güzel, ben teşekkür ederim desteğiniz için
+1 yılBen 27 yaşındayım hala kurtulamadım. ölene kadarda kurtulamazsın herşeye karışıyolar ya!
12 Yorumla
Soran+1 yılEvli misin ki
- +1 yıl
Boşandım kaçarak evlendim gene kurtulamadım..
Bu Türkiye'deki çoğu evlilikler aile baskıcı yüzümden oluyor çoğu mutsuz oluyor umarım sen çok mutlu olursun aile baskıcı kadar kötü hiç bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılPek zannetmiyorum bu sefere torun diye baskı yapmaya başlıcaklar gibi geliyor
00 YorumlaAnnen aile baskisiyla mi yasiyor yoksa baban mi karar veriyor onun hayatina. Oradan hisse cikar
00 Yorumla
+1 yılEn kolay yönü evlenmektir başkidan anca böyle kurturulsun
00 Yorumla
+1 yılOnlara ne kadar uzak olursan o kadar ozgue ve huzurlu olacaksin
00 Yorumla
+1 yılkarısamazlar evlenirsen
10 Yorumla
+1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutulma sonra
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu defa koca baskısı başlamazsa kurtulursun ama genelde bu kafayla gidenler hep pişman oluyor
10 Yorumla
+1 yılYağmur dan kaçarken doluya tutulmada
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı. Bu sefer koca baskısı başlayacak...
00 YorumlaKaçış olarak görme her yerde ayrı imtihan var
00 YorumlaHayır, zannetmiyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri