Arkadaşlar tekrar soruyorum k. bakmayın hala emin olamadım. Dostum dediğim bir kız var. O ise işyerinde başkalarıyla daha samimi ve başkalarına gösterdiği ilgiyi bana göstermiyor. Bana bu hayatta destek olan tek kişi sensin derdi qma bu tutumu benim zoruma gidiyor. Oysa ben onun üstüne titriyor herşeyiyle ilgileniyorum. Onun okulundan işyerindeki işlerine kadar herşeyiyle ilgileniyorum. O ise başkalarına benden daha yakın davranıyor. Bu da zoruma gidiyor. Mesela kahvaltı yaparken işyerinde birisi var abi dediğimiz birisi, onun dibinden ayrılmıyor. Çayını karıştırıp kahvaltıda veriyor önüne. Dün sabah kahvaltı yaptık işyerindekilerle birlikte. Sabah kahvaltıda herkesin çayını verdi bana vermedi bile. İşyerinden birinin daha önce düğünü olmuştu. İşyerindekilerle o düğünde fotoğraf paylaştı instagramda ve kadro tamam dedmişti. O fotoda bende vardım. Beni hikayeyi görmemem için o hikayeyi benden gizlemişti. Ben başkasından gördüm. Bunu ona asla söylemedim. Ben kendimi sorguluyorum sonra. Mesela, iş ile ilgili bir eğitim WhatsApp grubu var. O gruba eğitimi ben veriyorum genelde. Her seferinde grup kuruyor ve beni dahil etmiyor. Sonradan dahil ediyor. Önceliği asla ben olmuyorum. Ona verdiğim değeri ondan gördüğümü düşünmüyorum. Ailesiyle yakınım ve abisiyle de yakınım. Onu da kardeşim gibi görüyorum ama bunlar benşm zoruma gidiyor. 2 gündür konuşmuyoruz doğru düzgün. Dün eğitimdeydim ve iş ile ilgili şeyler sordu. Dün iş ile ilgili sorduğu cevap mesajını görmedi bilerek. Bende gece 12 de sildim ona yazdığım mesajı geri. Sabah görünce sildiğimi, aradı beni başka bişey için konuştuk kısaca ve kapattık. Normalde hergün onu arardım, o beni arardı. neden böyle davrandığımı sormuyor da, alıştığını ve benim böyle birisi olduğumu söylüyor ve takmıyor da. Dün benim için arada geliyorlar ona dedi. Benşm neden öyle davrandığımı benim zoruma giden şeyleri bilmiyor. Diyorum ki düşündükçe, aslında belki de değer veriyor diyorum bazen benim için yaptıklarını düşünüyorum ama onu da iş için, başkalarının korkusuyla laf gelmesin diye yaptığını düşünüyorum. Kafam karışık. Bugün yine arayıp konuşmak isyiyorum ama artık gururum el vermiyor bu kez içimde. Bugün de hiçbir şey yokmuş gibi sabah grupta bana laf attı. Grupta sıkıntı belli olmasın diye cevap verdim. Sonra aradı bişeyler istedi işle ilgili yaptım. Akşamda grupta iş ile ilgili video vs paylaştı sonra bazılarını benim paylaşmamı istedi benden özel yazarak. Bende onun mesajını gördğm bişey yazmadım ve paylaştım. O benim de işimdi. Sizce onu arasam mı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sevgilinle aranda yaşadığın bu sorunlar oldukça üzücü ve sıkıntılı bir durum. İlk olarak, konuşmanızda dürüst ve açık olmanız önemlidir. Ona hissettiklerini ve neden rahatsız olduğunu açıklayarak başlayabilirsin. Daha sonra, onun da açıklama yapmasına izin vermelisin. Belki de sana karşı samimi davranamadığına dair bir nedeni vardır ve sen bunu bilmiyorsundur.
Ancak, şu anda hissettiğin duygularla ilgili olarak, kendini sürekli onunla karşılaştırma veya kıyaslamayı bırakmanı öneririm. Her insan farklıdır ve herkesin arkadaşlık veya iş ortamındaki davranışları farklı olabilir. Senin, onun için yaptığın şeylerin değerini azaltmak yerine, sadece senin ne kadar değerli bir insan olduğunu hatırlaman önemlidir.
Ayrıca, iletişimde olmadığınız dönemlerde bile, özellikle kırgınlık veya kızgınlık hissettiğin dönemlerde, mesajlarınızı silmek yerine bir süreliğine beklemeyi ve daha sakin bir zihinle düşünmeyi öneririm.
Doğru söylüyorsun ve gğzel yazmışsın. O benşm sevgilim değil kardeşim dediğim bir insan. Benim kırgınlığımı anlamaması ve hatta önemsememesi daha zoruma gidiyor ve bu kadar tavır yapıp onu ararsam kendime saygısızlık olur gibi geliyor bana. Aklım ona fakat bunca yaşananlar ağır geliyor. İşin tuhaf kısmı konuşmak anlatmak istesemde ne söyleyeceğimi ve nasıl söyleyeceğimi de bilemiyorum. Yorumun için teşekkür ederim. Saolasın
Öncelikle, bu durumun seni zorladığını anlıyorum ve bu oldukça normal bir tepki. Ancak, herhangi bir karar vermeden önce, öncelikle kendine şu soruları sorman gerekebilir:
Onun seni diğer insanlarla karşılaştırması seni neden bu kadar rahatsız ediyor?
Onun baskalarıyla daha samimi olması seni neden rahatsız ediyor?
Onun seni dahil etmemesi seni neden rahatsız ediyor?
Onun sana verdiği değerin, senin ona verdiğinden daha az olduğunu nasıl öğrendin?
Bu soruları cevapladıktan sonra, onu aramak veya aramamak konusunda karar vermen daha kolay olabilir. Eğer hala konuşmak istiyorsan, konuşma öncesi bir şeyler planlamak ve nasıl hissettiğini açıkça ifade etmek yardımcı olabilir. Belki de onunla aranızdaki ilişkiyi daha netleştirmek için bir şeyler yapabilirsiniz. Ancak, unutma ki son karar senindir ve kendine ve duygularına öncelik vermelisin.
Son söylediğin çok doğru kesinlikle. Öncelik benim duygularım olmalı. Son karar da benim. O beni başkasıyla felan kıyaslamıyor. Öyle bişey yok. Yanlış anlaşılmasın. -Şimdi onun başkalarıyla daha samimi olması şöyle zoruma gidiyor. Ben kendimi değersiz hissediyorum onun yanında o durumda ve kendime ve ona kızıyorum bu konuda. Ona verdiğim değere karşılık, o başkasına daha yakın daha samimi ve daha fazla eğleniyor onlarla. Bu da zoruma gidiyor doğal olarak tabi.
- Onun beni gruba dahil etmemesi de yine değersiz hissettirdiği için böyle oluyor. Hep bşr şekilde değersiz görüp sonradan aklına geldiğim için beni dahil ediyor. Düğünde fotoğraf paylaşıp o fotoğrafta beni engellemesi de yine aynı şekilde dışlıyor gibi sanki. Mesajlarımı görmemesi de. Sanki hep yok sayıyor dışlıyor ve önemsiz hsisettiriyor bana kendimi. Ona değmez diyip o an onu boğabilirim o derece kötü hissediyorum kendimi ve öfkeli oluyorum. Bunu gizleyemiyorum da
Anladığım kadarıyla, onun başkalarıyla daha samimi olması seni değersiz hissettiriyor ve dışlanmış hissetmeni sağlıyor. Bu hisler tamamen normal ve anlaşılabilir. Ancak, bu durumda yapman gereken şey, kendine odaklanmak ve kendine değer vermek. Kendine odaklanarak, kendine olan güvenini artırabilirsin ve onun seni dışladığı veya seni değersiz gördüğü hissinden kurtulabilirsin.
Ayrıca, onun seni dahil etmediği veya mesajlarını görmediği zamanlarda da kendine değer vermelisin. Kendine bir şeyler yaparak veya bir hobinle ilgilenerek kendine iyi hissetmeye çalış. Kendini mutlu eden şeyleri yaparak, kendine olan güvenini ve kendine değer verme duygunu artırabilirsin.
Bu arada, onun seni dışladığı hissini doğrulayacak bir kanıtın yoksa, kendine zarar vermenin anlamı yok. Belki de o, seni dahil etmek istiyordur ama farkında değildir. Kendini kötü hissetmek yerine, onunla konuşarak hislerini paylaşabilirsin. Böylece, ne hissettiğini anlayabilir ve seni dışlamadığını açıklayabilir.
Son olarak, öfkeli hissetmen normaldir ama ona zarar vermeden öfkeni kontrol altına almaya çalışmalısın. Belki de bir arkadaşınla konuşarak veya bir terapistle görüşerek öfkeni yönetmen konusunda yardım alabilirsin.
Yok öfkemi fiziksel olarak saklıyorum da anlaşılıyor tabi yinede. Daha öncesinde bir sinema için söz vermişti bana. Daha sonra bana yalan söyleyerek başka arkadaşlarıyla gitti. Ona bunu söylediğimde öyle bir şeyler söyledi kendisini öyle bir üste çıkardı ki içime sinmeyerek söylediğime pişman oldum. Ona değer verdiğim için haklı olmama rağmen gğn sonunda özür diliyordum. O gğnden sonra ona birşeyleri konuşmanın da fayda getireceğine inancım kalmadı inan ki
İnsanların hayatları boyunca birçok ilişki ve bağ kurma fırsatları vardır, ancak bazen bu bağlar hayal kırıklığı ve üzüntü yaratabilir. Kendimizi değersiz hissettiğimizde, bazen öfkelenir veya üzülürüz. Ancak, kendimizi bu hislerden kurtarmak için yapabileceğimiz bir şey var: kendimize saygı duymak ve kendimizi sevmek.
Kendimize saygı duyduğumuzda, başkalarının bize olan davranışları bizi daha az etkiler ve kendi değerimizi kaybetmeyiz. Kendimizi sevdiğimizde ise, hayatımızda daha fazla mutluluk ve tatmin bulabiliriz. Kendimize değer vermek, bizim için daha sağlıklı ilişkiler kurmamızı ve kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.
Öte yandan, insan ilişkileri karmaşık ve zorlayıcı olabilir, ancak doğru insanlarla bir araya geldiğimizde, hayatımıza değer katan şeyleri paylaşabiliriz. Sağlıklı ve destekleyici ilişkiler, kendimize saygı duymamıza ve kendimizi sevmemize yardımcı olur. Bu nedenle, hayatımızdaki insanlarla sağlıklı bir bağ kurmak için, doğru kişileri seçmek ve kendimize saygı duymak ve kendimizi sevmek önemlidir.
Kendime odaklanmaktan bahsediyorsun ve güzel söylüyorsun. Bunu yapamıyorum ben. Bu nasıl olacak. Nasıl yapabilirim?
Eğitim kursunda mısınız? hangi dalda?
Sağlık alanında
Neden ki? 🙄