"Bekarlık mı evlilik mi sultanlıktır." Hangi taraf kendi avutuyor ya da söylediğine inanıyor?

2 Şubat 2023
"Bekarlık mı evlilik mi sultanlıktır." Hangi taraf kendi avutuyor ya da söylediğine inanıyor?

2 Şubat 2023
Ben bekarlıktan yanayım açıkçası birisini hayatıma alma düşüncesi beni endişelendiriyor çünkü kimseyi tanıyacak ne zamanım var ne güvenin ve birinin bana ilgi göstermesi beni çok rahatsız ediyor direkt uzaklaşıyorum
Doğru kişiyle olan bir birliktelik kesinlikle sultanlıktır. Ama doğru kişiyle değilsen Çin işkencesinden beter bir hayat olur. Önemli olan doğru kişiyi tutturabilmek. Ama ne yazık ki doğru kişiyi bulmak çok çok az bir ihtimal...
Cevap
48Cevap
Doğru kişiyle evlilik sultanlıkdır tabii ki
Bekarlık sultanlıktır 🤪
Evlilik tabi ki daha güzeldir. bekarlık sultanlıktır diyenler genelde mutsuzluğu tatmamış ya da yalnız kalmamış kişilerdir. çünkü insan ne kadar bekarlık sultanlıktır dese de bir yala gelip yalnızlaştığı zaman hayatında sevecek birini arıyor. Zaten evlilerin evlenmeyen gerek yok demesini samimi bulmuyorum ya da ciddiye almıyorum. madem öyle kendileri de evlenmeyebilirdi. demek ki güzel ki evlenmişler. ha yanlış kişiyle evlendikleri için mutsuz olabilirler oda benim sorunum değil. sonuç olarak insan maddi açıdan yeterliyse. sorumluluk alabiliyorsa ve gerçek aşkı bulduysa evlilik çok daha güzel ve mantıklıdır. bir ömür boyu sevmek ve sevilmeyi kim istemez ki...
ben evliliği seviyorum. benlik bir şey.
1- tek eşliyim. ölümüne bağlanırım...
2- depresyona meyilliyim. yalnızlık duygusu beni depresif yapıyor. şehir dışı işleri nedeniyle ailemden bir iki gün ayrı kaldığımda bile hüzünlü oluyorum.
3- ben anne olmak için yaratılmışım. annelik benim için çok önemli.
4- düzeni severim. hayatın belli bir düzende olması, monoton olduğu anlamına gelmiyor benim için. her şeyin yeri, zamanı, ritmi var. çok sıkılırsak alır başımızı biraz gezer dolaşırız nedir yani...
5- dini ve toplumsal hassasiyetlerim var. evlilik yaşamı bana cinsel yaşam başta olmak üzere pek çok konuda özgürlük sağlıyor.
kısaca, evlilik güzel şey bence.
Bu kişiden kişiye değişiklik gösterir kadında erkekte evine bağlı fazla atraksiyon istemeyen dingin karakterse evlenir eşi ve çocuklarıyla vakit geçiren tipler evliliği sultanlık der her canı istediğinde karısı ile cinsellik yaşayıp mutlu olur. Bazı tiplerde uçaridir çeşitli çiçeklerden bal alıp daldan dala konmak isterler bunlar zaman zaman cinsellik istediğinde çiçek bulsada her an istediğini bulamaz bunlarda bulduğunda sultanım der ama çoğunlukla aradığında bulamaz böyle sultanlık olmaz olsunda diyebilirler. Bence aradığında gönlünün sultanın buluyor mutlu bir ailen varsa sultan sizsiniz
Nerden baktığına bağlı. Eğer bekarsan ve maddi durumun normalse evlendiğin an maddi yönden zorluk çekiceksin bu yüzdej eski özgür ve borçsuz günlerini özleyeceksin. Evde bebek var karınla nasıl gece kulübüne gidiceksin. Çocuk yapmazsanda toplum sana hep şaka karışık çocuk baskısı yapıcak. Eğer zenginsen maddi gücün yerindeyse evlilik sana koymaz bence. Hayatının kadını ile geziceksin, Eğleneceksin. çocuk yaptıysanda zaten paran var eve bakıcı tutarsın. ya da annenlere bırakırsın bi geceliğine. Bu tamamen bence maddi bir durum.
Karşılıklı Gerçek ; Saygı, Sevgi, Empati, Güven, Sadakat, Anlayış, Hoşgörü, Vefa, Geçim Ehlilik Varsa? ''Psikolojik, Manevi, Maddi, Bilinç, Evlilik Üzeri Kitaplar Okumak, Tecrübe Sahibi Büyüklerimizle İstişareler Yaparak Hazırlanılmışsa Yuva Kurmak İçin'' Bekar kalmak mantıksız.30-35-40 yaşına gelince, ve de kariyer hedeflerine ulaşınca vb. planlamalar ile, garanti evlenirim nasılsa diye uygulamaya geçmek mantıklımı? Boşanma riski ve sonrası adının boşandıya çıkması ve eskisi gibi 2 tarafı tanıyan insanların yuva kurulsun diye aracılık yapmasıda genellemesiz nadirleştiğinide unutmamak gerekli. Hayırlıysa ; 20-25-28 yaş aralığında imkanlar varsa evlenilmeli..
Bana göre insanın hayattaki misyonuna bağlı. Bazı insanlar evlenmek ve üremek üzerine misyon kuruyorlar. Ki buna saygı duyarım çünkü bu kişinin kendi tercihi. Bazı insanlarda benim gibi evliliği korkunç bir kara delik görüyor. Şahsen ben bekarlığın sultanlık olduğunu düşünüyorum. Buda benim şahsim fikrim. Genç yaşlarımdan beri evlenmek ve yuva kurmak gibi bir hayalim olmadı. Dediğim gibi bana aşırı korkutucu geliyor bir insanla uzun süre aynı evi paylaşma fikri.
Bence doğru insan ile her şey Sultanlıktır.
Şu zaman da evli olmak için bana göre kişinin evi olması gerekir. İş hayatın da Bi ışık olması gerekir.
Aşk adı altında yapılan evlilikler genelde maddi durumlar yüzünden boşanmaya neden oluyor.
Mantık ve saygının her daim ön planda olması gerekiyor.
Evliliği de yaşadım bekarlığı da yaşıyorum şu anda.
İkisinin de kendi içinde artıları var.
Evlilik demek düzen demek bu bir gerçek.
Doğru kişi ile o düzenin içinde olmak sultanlık yaşatıyor insana.
Bekarlığa gelince her şeyi tek kişilik yaşıyor, düşünüyorsun.
Kimseye karşı bir sorumluluğun yok, kafa nereye sen oraya.
Hem evliliği hem bekarlığı yaşamış biti olarak ben bekarlık sultanlıktır demek istiyorum. : )
İki tarafı da görmeden bi şey demem sağlıklı olmaz… ne yapacaksın bi şekilde kendini avutup teselli edeceksin yoksa hayat çekilmez bi hal alır… 😱😂 herkes baktığı cepheden kendince haklıdır diye düşünüyorum… ama her ikisininde kendince artıları eksileri var…
İkisinin de birbirini ekarte edebilecek çok kuvvetli ve güzel tarafları mevcut bence. Fakat sevgisiz yapamayan bir boğa burcu olarak bekarlığı kaldırsinlar diyorum yeterrr😂
Yuva kurmak ister insan sevdiğiyle ve çocukları olsun ister bunlarda yeterli oluyor. Meşru bir seks için evlilik için yeterli değil bence..
Evlilik kötü değil harika bir yaşam yoksa 24 yıl evli kalamazdim.
Tüm erkekler aynı değil. Umarım doğru insanla karşılaşırsın
Herkes inandığını savunuyor işte
Bekarken çapkınim, sevgilim varken verdiğim sözleri tutar adam gibi duru ihanet etmem. Hiç evlenmedim ama evlenipte evliliği karalayanlari samimi bulmam. Severek evlendin, ne değişti de show yapıyorsun
Bekar biri olarak söylüyorum ki öncesinden olsa bekarlık sultanlıktır derdim. Şimdi aksini düşünüyorum ama işte doğru kişiyle yapılan evlilik sultanlıktır.
Bir söz vardı : Altın sarrafın elinde değerlidir.
Bu da öyle.
Evlilik her insanın mutlu olabileceği bir şey değil. Bireysel hayat seven insan için bekarlık sultanlık sorumluluk alabilen tek eşli insan için de evlilik sultanlık bu sorunun cevabı herkes için farklı. Benim için evlilik sultanlık.
bu bence hayatın akısı. kuslar ucar kediler fare avlar insalar evlenir. sevgi istenen bir şey. evlenmeyen biri bence ulan zamanı geri alsamda evlensem diyecektir. ama su var tabi. istisnalar kaideyi bozmaz
Bekarlık çevremde çok fazla aldatan kadın var çocukları kocadan çıkmayan bile oluyor
Çöm gündüz programı izliyorsun bence...
Bence evlilik daha iyi. Yani Bakerım ama iyi ve anlaşabileceğin insan bekarlıktan iyidir. Evet bekarlığın çok güzel tarafları var ancak ne bileyim Anne baba olmak, bir çocuk büyütmek. Bir kadına değer vermek güzel bir şey. ya da ben yanılıyorum :)
Bekarlıkk, görseldeki gibi tüm hatunlara ulaşmak kolaylaşıt böylece😁😁😁
Hatunlarda o görselde ki gibi bekliyor zaten🤣
Keke bekleseler.. Bir hanım olarak o görseli paylaştıysanız bekleyen vardır kanaatimce😁😁😁
İki kolomda iki fıstık olsun sterdim yaani😁😁
Ekonomiye bağlı olabilir )) eşini ülke ülke geziyorsan evlilikte sultanlıktır. Ama bekarken kendin yiyip içip takılıp evliyken işten eve evden işe gidiyorsan. Bekarlık sultanlıktır
Bence erken evlilikte iyi bir şey değil, hiç evlenmemek de iyi bir şey değil. Tabii ki hayatını yaşayacaksın, gezeceksin. Ama bir saatten sonra da yuva kurmak iyi olur.
içinde bulunduuğun durumlara bağlıdır. bazen evlilikler, yavaş yavaş çürütür içten, sessizce, bezen de bekarken aynı durumu yaşarsın. iş gücsüz borçlarla dolu. olmakda var
Kişiye ve şansına göre değişir.
Uyumlu, tutkulu, saygılı, sorun çözebilen bir ilişkide ister evli isterse bekar olunsun, sultanlık kaçınılmaz olur.
Aslında bekarlık sultanlık ama bizim ülkemizde aile evi terörü diye bir şey var. Özellikle kız evlatlara ne kadar yaşı büyük olsa da ayrı eve çıkmaya müsade etmiyorlar. Buda bekarlığın sultanlığını olumsuz etkiliyor djdjfkf
Uzun süren ve bitmiş bir evlilikten sonra elbette savunmam evliliği. He dengini bulan durmasın eminim keyiflidir mutlu olunca
evlilik sultanlıktır. Herkes evlenmek ister, bekarlarda buyük aşkla sevebileceği biri karşılarına çıksa onlarda bekar duracaklarını sanmam
Kazandığı parayı tek başına yiyenler için bekarlık sultanlıktır. Ama bekarlık aynı zamanda sap gibi kalmaktır.
Genelde evlilikler çıkar menfaat üzerine kurulu olduğu için mutlu olmuyolar ve eski sorumsuz bekar günlerini özlüyolar
Bekar olduğum için bekarlık sultanlıktır deyip Kendimi avutuyorum. belkide evliliği bilsem bu bir avuntu olmazdı.
şu şartlarda istesen de evlenemzsin?
şu şartlarda nafaka ödersen kendin yaşayamazsın
hadi denklemi çöz bakalım?
Bekarlık gerçekten sultanlık bunu yaşıyorum. Evliliği henüz deneyimlemedim ama evli olanları gördükçe halime şükür ediyorum.
Kafa dinleme açısından bekarlık sultanlıktır ama doğru kişiyi bulabilirsen evlilik de sultanlıktır doğru kişi diye bişey var mı orası meçhul 😄
Evlilik sultanlıktır çünkü her şeye sahipsin
Ya her iki tarafın da guzel yani da var kötü yanida hepsi zamanında guzel bence bekarlikta evlilikte
Buna bekarlık demeyen insanın kendine saygısı yoktur
Kendi çorabını yıkayan sultan görmedim hiç.
İyi giden bir evlilik sultanlıktır.
Bekarlık tabi ki. Evlilere de saygı duyuyorum. Ama benim tercihim her zaman bekarlık
Evlilik sultanlıktır. Eş ile ömür boyu yaşamak düzenli bir hayat mis mis
evliliği bilmiuorum. ama bekarlıkta iyi olmadığını biliyorum
Valla evliliği henüz tatmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama bekarlık baya sultanlık😅
Bekarlık en iyisidir hayatım boyunca hiç evlenmeyeceğim 😊
Kim hangisinde mutlu ise onu savunuyor sanki:) evlilik sultanlık seviyorsan
Bence bekarlık ne erkeklere ne analarına güven olmuyor bu yüzden evlenmemek en güzeli.
Bencw bekarlık ama birde şöyle birsey var "bir evlenen pisman birde evlenmeyen"
Doğru kişiyle evlendim, harika bir duygu. ayrılmak istemiyorum ondan bebeği gibi seviyor, öperek uyandırıyor, kahvemi getiriyor yatağa ☺️🥰🤗
Evlenip güzel bir aileye sahip olmak büyük bir mucizedir. Çocuklarının olması belli bir düzen, kıymeti bilinmesi lazım :)
Kendine değer birini bulduysan evlilik sultanlık ama sırf evlenmek için ne bileyim sırf birlikte olmak için evlenme günümüz cahilleri. sirf helal yoldan ilişkiye girmek için evleniyor
Evlilik sorumluluk gerektiriyo alistigin yasantindan vazgeçip yeni bir hayata doğru gidiyorsun , karakteriniz uyuyorsa sizden mutlusu yok ama uyum yoksa cehennemi tadarsin
İkisininde kendince avantajları ve dezavantajları var.
Evlenen de ölüyor, evlenmeyen de. Buradaki asıl mevzu hayatınızı ne kadar verimli yaşadığınız bence.
bence bekarlık sultanlıktır. evleninicemi çocuk felan ama bekarken öyle bir dert yok
Aynen 😊👍
Doğru insanı bulursan evlilik güzel diyenler de var ama
Sevdiğin ve seni seven bir insanla evliysen evlilik bence
İkiside sultanlık. Kişinin durumuna eşin durumuna göre..
Gayette bekarlık sultanlıktır. Aksini iddia eden hanımcıdır pembe erkektir.
bekarlık sultanlık evlilik muhtarlık dulluk ise imparatorluktur
bu nasil bir evlilik yaptiginiza bagli olarak degisir bir kadın olarak hayatınızda sizi sultanı yapan birini bulduysaniz kesinlikle evlilik sultanlıktır kendi degerinizi bilin size kıymet veren el ustunde tutan adamlarla olun
Bekarlık sultanlıktır aban göre.
Mutlu bir evlilik hem sultanlık hem krallık
Bence evlilik sultanklık yalnızlık çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Psikoloji Biliminin babalarından ve çok önemli bir filozof olan William James'in bir sözü var çok sevdiğim; "Aynı dünya farklı zihinler için cennet de olabilir cehennem de..."
Bu söz evlilik için de geçerlidir. Evlilik cennet de olabilir cehennem de, bekarlık da öyle. Evliliğin kiminle yapıldığı, nasıl bir ortak dünya kurulduğu, sorunları ele alma biçiminiz, partnerinizle olan uyumunuz, beklentileriniz evlilik hayatınızı belirler. Bekarlığı da nasıl yaşadığınız ve yorumladığınıza bağlıdır. Ne yaşadığınızdan çok nasıl yorumladığınızdır önemli olan.
Ama şunu da unutmamak gerekir, her tercih bir vazgeçmedir. Evliliğin güvenli suları bekarlığın heyecan ve maceralarını geride bırakmayı gerektirir. Bekarlığın özgürlük sunan avantajları da belirsizlik ve güvencesizlikle baş etmeyi getirir. Hangisini seçeceğiniz elinizdeki seçeneklerin size sunduklarına da bağlıdır.