Evlilik ve bekarlık her birinin kendi deneyimlerini ve avantajlarını sunan farklı hayat tarzlarıdır. Her iki durum da bireysel tercihlere, değerlere ve ihtiyaçlara göre değişiklik gösterebilir. Tartışmaların odağında, her iki durumun da farklı zamanlarda farklı insanlar için farklı anlamlara gelebileceği gerçeğidir.
Evlilik, birçok insan için sevgi, destek ve birlikte büyüme fırsatı sunar. Evlilik, iki kişinin birbirine sağladığı duygusal ve pratik destekle güçlendirilmiş bir bağ içinde yer alma fırsatı sunar. Ortak karar alma, paylaşılan sorumluluklar ve sevinci paylaşma gibi evliliğin sağladığı avantajlar bulunmaktadır.
Bekarlık ise bireyin bağımsızlık, özgürlük ve kişisel gelişim konusunda fırsatlar sunar. Bekarlık, kendi hayatınızı istediğiniz gibi şekillendirme, bireysel hedeflere odaklanma ve kendini keşfetme şansı verir. Bekarlık, kendi ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda hareket etme özgürlüğü sağlar.
Bu nedenle, evlilik ve bekarlık arasında bir karşılaştırma yapmak yerine, her birinin kendine özgü değerlerini fark etmek ve bireysel tercihlere saygı duymak önemlidir. Hayatta farklı şeyler deneyimlemek ve farklı ilişki biçimleriyle mutluluk bulmak mümkündür. Sonuç olarak, herkesin kendi hayatı ve ilişki tercihleri konusunda özgürce karar verebilmesi gerekir. Ama bekarlık sultanlık falan değil bu tamamen maddi durumu olmayan evlilik sorumluluğu almaktan kaçan bunun yanında, korkuları olan insanların bahanesi demektir. O yüzden belli bir yaştan sonra çevrede anne baba kalmayınca tek başına yaşlanınca sultanlık olmaz.
Ben bu yüzden evlilik diyorum, düşünsene herkes çocuk sevgisi torun aile sevgisi yaşarken ben evde tek başıma bu mu sultan olmak, elbette nasip kısmet olmazsa da olmaz. Ama ben bedensel engelliyim o yüzden bekarlık benim için çok da sultanlık değil, bu yüzden ankete cevabım evlilik olur.
Söyle izah edeyim Evliliğin de bekarlığın da kendine göre iyi ve kötü yönleri var evet Peygamber efendimiz " Evlenmek, benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir." demiştir ancak evlilikte önemli olan iyi biriyle ve kendi ruh eşinle evlenmektir. Eğer kendi ruh eşimizle evlenirsek o zaman evlilik sultanlık olur ama eğer evlendiğimiz kişi kötü biri çıkarsa işte o zaman evlilik zindan ve cehennem olur. Rabbim karşımıza iyi insanları çıkarsın inşallah
Bekarlık sultanlık evet ama ikisinin de bazı koşulları var. Örneğin ailen baskıcı değilse, maddi sıkıntın yoksa veya yalnız yaşıyorsan bekarlık sultanlık. Evlendiğinde kocanla mutluysan, sıkıntılı biri değilse, geziyor tozuyorsan, sohbet edebiliyorsan evlilik sultanlık.
bekarlık yani hastalıkta yaşlılıkta tek başına yemek temizlik ev işleri yapmak hayatla mücadele etmek mi sultanlık? diyeceksiniz ev işleri için mi evlenmek istiyorsun hayır ama kötü dönemlerde yanında destek olacak yeri gelecek ev işi yapacak yeri gelecek sımsıkı sarılıp yanındayım birlikte aşacağız bu günleri diyecek biri şart
İnsanın sevdiği biri ile bir hayat ysşaması çok daha güzel. Şimdi ilişkiler değişik ve çıkar bir hal aldığı için millet yalnızlığı iyi bir şey sanıyor.
Tabiki bekarlık kim dedi bu sözü ya hem evliler ne zaman sultan olmuş ki çocuk yap bak büyüt yemek temizlik iş güç kocaya hizmet bunun neresi sultanlık