Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. soylediklerin dogrumu kurgumu bilemem ama mantıken bakınca dediklerin dogru dostum. hukuk erkeği korumuyor. bu net. cogu kadın emin ol oglu evlenince sonra bosanınca sonra nafaka alınca sinir krizi geciriyor. gelini bi kasık suda bogacak kadar kızıyor. ama kızı bosandımı. al donuna kadar kızım diye tesvik ediyor. insanlar hep bencil yani özünde. belki sende kız olsan sana verilen bi hakkı vermek istemez ve nisanlına ne sözlesmemi hadi o zaman by diyebilirdin. bence salla boş ver sana kızmı yok.
kanun hukuk vs bunlar bence onemsiz. asıl onemli olan kalp mahkemesidir. o da diyor ki bu konuda erkekler eziliyor. nafakanın mantıgı yoksulluk. yani ben senle evlendim sen beni bi standartta yasattın esım olarak beraber bi hayat kurduk 2mizin emeğiyle ( tabi erkekin maddi asırı emeği var ama onu gören yok) sonra bosanınca sen beni dımdızlak bırakma bana minimum sartları sagla. hayat standardımı. kadın olarak bende sana bedenimi actım ruh dünyana hitap ettim sana askı yasattım cocuk dogurdum koluna girdim bekaretimi verdim evini topladım hayatina kadın eli değdirdim. sende bana vercen madem o maddi kıstası. bu ama bu düşünce sizcede sorunlu değilmi.
bence toplumdaki kanun söyle. bu eski kanun zamanın gerisinde kaldı. artık kadın bosandıgında da calısabilir kimse oo bu dul buna iş yok demez. dur dulmus asılalım. bekarlara asılmıyoz dullara asılıyoz ya ondan. ev vermeyim dul kadına demez bence. ali ayseden bosandı ise herkes eski bekar hayatına geri döner evli iken edinilen mallar gelirler nispetinde oranlı olarak bölünür. sadece bi kac ay (belirlenir bu) hamile olma ihtimali üzerine evliliğin duraklama dakikaları olur. kadın mentalini toplucak tekrar iş arıcak (işsizse ) zaman lazım kendine gelmesi lazım vs. bu süre belirlenir 6 ay gibi. ve ne olursa olsun asgari ücret üzerinden para verilir. geliri 1trilyonda olsa alinin eski karısına asgari ücret üzerinden hayat standartı saglar bu gecici sürede. neticede artık sıradan biri o. karısı değil. sonra tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. bu bence sizce ne. genel toplum düşüncesi bu.
ben sunu söyleyeyim misal evlilik sözlesmesi konu ya. kadınlar yapsın misal ali ayse ile evlenince normalde bi üst paragraftaki gibi düzen olsun ayse evlenmeden once aliye sen bosanırsan benden su anda kanunen olan haklar neyse onları verirsin diye sözlesme imzalatmalı. ali de imzalarsa sonra bosanınca kızamaz kimseye. yani tersi olsun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyiki sözleşme yapmak istemişsin ve senden kurtulmuş. Onda gram akıl varsa senin gibi iğrenç yaratığa dönmez. Senın zaten kızı sevdiğin yok ki. Olmayan şeyi gelecekte olacak gibi kurup sözleşme sunuyorsun. Kim kabul eder bunu? Ben biriyle bana çok aşık bende onu çok seviyorum ve her şeyimiz birbirine uyuyor diye evlenirim. Sen ben değil biz olmak için evlenirim. Dünyanın en tok insanı olsam parada gram gözüm olmayacak olsa bile kendime bunu yediremem. Evleneceğimi değil beni hiç sevmeyen biriyle mutsuz para üzerine kurulu bir ilişkimiz olacağını düşünerek iğrenirdim. Bunun adı evlilik değil. Bunu onurlu gururlu düzgün aklı başında hiç kimse kabul etmez. Sizde güven problemi de var. Ve güvensiz olan kimse evlenmemeli. İyiki diyorum iyi ki kurtuldun sizden. İnşallah o kadın da hayatında onu gerçekten sevecek maddi manevi neyi varsa önüne dökecek adam gibi adamla evlenir. Siz bu bahsettiklerimin yanından geçemezsiniz. Aslında o sözleşmeyle kendinizi aşağıladınız kadını değil kadın da sizi bırakarak onurunu kurtarmış oldu helal olsun umarım size dönmez kendi kafasına sıkar size dönerse. Allahım sizin gibilerden biz güzel iyi kadınları korusun. Sizin gibilere çok fazlayız.
245 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEksileyen erkekler açgözlü kadınların değerini bilmeyen gvtlardır. Allah bizleri böyle cano korusun güzel kızlarım 😂😂
Cevap sahibi+1 yılAsıl söylemem gerekeni unutmuşum. Son olarak hacı Sabancı, Ali Ağaoğlu falan değilseniz bu griplere girmeyin erkolar. Kimse 3 kuruşunuzun peşinde değil 🤣🤣 cebinizde az bir paranız var yok hacı Sabancı zenginliği varmış gibi hallere giriyorsunuz. O kadar zengin olsanız belki bir yerde anlarım oda belki. Evlilik şirket sözleşmesi değil grzekler. Küçük hesaplarla uğraşıyorsunuz. Kadını aldattıysanız ezdiyseniz kötü hale düşürdüyseniz alsın nafakayı donunuza kadar alsın. Sizler iyilikten anlamaz yaratıklarsınız. Bak iyi erkekler nasıl da beğeniyor. Sorumsuz 5 kuruş etmeyen erkekler de eksiliyor , eksileyen kadınlar varsa onlarda tecrübesiz ezilmeye alışmış tipler zaten böylelerinden adam olmaz 🤣🤣🤣
Soran+1 yılSon araştırmalarda kadınların daha çok aldatigi gerçeğine ne diyeceksin bakalim. Allah sizi memnun edememiş biz yapalım. Her yeriniz yapma orjinal kadın bulmak bile sıkıntı birde söylediklerine bak
Cevap sahibi+1 yıl🤣🤣🤣🤣🤣 sen bir erkosun sana verecek çok mantıklı cevaplarım hep var ama dediğim gibi değmezsin. Siz erkolara cevap verecek olsam yorumu açardım. Midem bulanıyor. Gerçekleri görün diye yazdım sadece. Kendilerine bakmadan dediklerine bak hadi hadi yol al küçük hesapçı erko seni. Siz de kendinizi adam mı sanıyorsunuz. Boşa yazma ne okurum ne cevap veririm. Sen ve senin gibilere her şey fazla. İyi erkekler ayrı onların tırnağı etmezsiniz. Güle güle 😂🤣🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılYorumum kaldırılmış. Zoruna gitti hepsinin ahahah * pe zo lardan yazmıştım hele hele Burak diye biri var yorumlarda çoğu kadın benim gibi ağır konuşmamasına rağmen bile herkese laf demiş nafaka karısı demiş millete kimbilir hangi güzel kadınımız senin canını böyle yaktı aşırı güldüm aşırı çıldırıyorsundur benim yorumuma yorum yapamadın diye kudur. Senin gibi şe reeef szz erkekler yorum yazmasın da midem bulanmasın diye kapadım.
+1 yılGayet iyi bir sebep aslında. Nişanı attığına göre aşık olduğunu düşünmüyorum. Sevse kabul edilebilecek bir şey olarak görür. Ki bence gayet makul bir gerekçe. Zaten saçma şekilde erkeğe birçok şey yükleniyor. Sevgiliyken bile yemeği neden sürekli erkek ödüyor mesela? İşte bu saçmalık. Durumu iyi birini gördükleri anda kapak atmaya çalışıyorlar bazı insanlar. Bu yüzden evlilik sözleşmesi iyi. Kimse başkasını "yağmalamaya" çalışmasa bu sözleşmeye gerek kalmaz bile ama maalesef kimseye güven yok. Bu yüzden sözleşme iyi bir tercih. Saçma yorumda bulunanları görmezden gelin. Hele ki bu devirde birikim yapmak bile oldukça zorken başkasına para kaptırmak saçmalıktan ibaret
130 Yorumla
Eğer durumun çok iyiyse ve sana gerekli güveni vermediyse haklısın
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
95Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Güvenmediğin kadınla evlenmeyeceksin..
Çok güzel yapmış..11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bu konuda şu an o kadar kararsız kaldım eğer çocuk sahibi olunduysa sadece çocuğa ödeme yapılabilir bu sözleşme de olabilir çocuk reşit olunca da onun hesabına ödeme yapılır. Ki şöyle bir şeye şahidim ve anlatayım eski sevgilimin eski yengesi sevgilimin abisi ile evliyken sevgilime göz koyuyor yani kayınbiladerine neyse kadın gizliden yanaşmaya çalışıyor tabii bu sırada muhtemelen bu yüzden evliliklerinde hep sorun çıkartıyor kadın en sonunda da boşanıyor kadın bir bahane ile kocasından çocukları da olduğu için velayet anneye veriliyor kadın bir güzel nafaka da alıyor. Neyse bu kadın böyle çok güzel gizliyor kayıbiladerinde gözü olduğunu öğrenilirse rezil olacak çünkü geçmişteki kayınvalidesine ve kayınpederine ve öteki kayınbiladerlerine ailede tanıştığı herkese. Neyse Muhtemelen göz koyduğu kayınbiladeri olan sevgilimin şu ana kadar ciddi bir ilişkisi olmadığından mı artık bilmiyorum biz yüzük taktık ve kadın bulunduğumuz yeri basıp bana saldırdı böyle utanmazlık olamaz sonra bu hemen ortaya çıktı tabii ben durur muyum ispatladım bir şekilde zaten kayınbiladeri olan sevgilimde şahitti anında abisine ve herkese anlattık. kadın şimdi hem nafakasından oldu aynı zamanda eski kocasının kardeşinde gözü olduğu ortaya çıktığı için ve bu şekilde saldırganca davranışı olduğu için kızının velayeti de elinden gitti. Hem de herkese rezil oldu. Ve ilahi adalet kadın kocasından nafaka isteyip nakafayı ödemezsen çocuğumuzun yüzünü göremezsin diye tehdit de ederdi. Kadındaki utanmazlık hem evlendiğin adamın kardeşine göz koyuyorsun bari adama evlat acısı çektirme. İşte bu gibi durumlardan ötürü evlilik sözleşmesi yapılmalı. Aynı zamanda kadın veya erkek evlilikte cinsel anlamda her görevini yerine getirdiği halde hiçbir kusuru olmadığı halde yine bir taraftan bir taraf aldatıyorsa yine o nafaka ödenmeli bakın aldatıyorsa diyorum. Yoksa birisine aşık olup onunla hiçbir şey yaşamadan dürüstçe itiraf edilirse en azından aldatma olmaz diye düşünüyorum.
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon bahane ile boşandı demişim şimdi aklıma geldi adama iftira atarak boşanıyor balkona çıkıp avazı çıktığı kadar bağırıyor.
Kesinlikle haklısın bence. Herkesin işi gücü var. İşi gücü olmayan da kendine bakacak ömrünün sonuna kadar para ödeyecek kaynak ariyorsa evlenmesin bir zahmet. Şu nafaka olayı bir kadın olarak beni çok rahatsız ediyor. Kimse kimsenin gelir kapısı olmak zorunda değil. Hayat evlenince müşterek olmak zorundaysa boşandıktan sonra da öyle olmak zorunda. Yıllardır kadın erkek eşitliği diyoruz ama bazı kadınlar bunu kadına karşı yapılan pozitif ayrıcalık olarak kullanıyor. Nişanlının nişanı atmasını da takma bence, mantıklı olan insan bunu sorun etmezdi.
142 Yorumla- +1 yıl
bi tane akıllı kadın görüşü yok mu diyordum sonunda buldum görüşü.
+1 yılBence haklı olan sensin bu devirde evlilik sözleşmesi şart yani bizim ülkemizde çünkü dünyanın hiç bir yerinde sanırım süresiz nafaka diye bir şey yoktur. Kızlar kusura bakmasın ama 1 gece bile evli kalsanız nafaka alıyorsunuz boşanınca bunu biliyor musunuz? O yüzden dostum sen en iyisini yapmışsın bırak giden gitsin sen yoluna bak.
1516 Yorumla- +1 yıl
Guvenmicekseniz evlenmeyin kardeşim öyle nafaka alan kadınları da anlamıyorum kadın dediğin kendi ayaklari üzerinde durmayı bilecek öyle üç kurus adamların 5 kuruşluk maasina muhtaç olmicak kısacası güven yoksa o ilişki iyi degildir bı ilişkiyi yürüten güvendir
- +1 yıl
Olayı anlamıyorsun ve empati kurmuyorsun o yüzden yorum yapamam sana
- +1 yıl
@Mematibaşşşş insanları böyle asagilayanlar , zaten hep kendini yüksekte gören kibirli, saygısız, sevilmekten sevgiden yoksun egoist kişilerdir. Bir tuzak soruda hemen esas kiisligini ifşa ettin. Ne yazık. Seni bu kötü ruhunla başbaşa bırakıyorum👏👏👏
- +1 yıl
Bu devirde erkek mi var ya minnoşlar sizi sizde erkek misiniz
- +1 yıl
Kendilerini adamdan sayiyorlar kokarcalara bak
- +1 yıl
Nafaka zor geliyor bi zahmet onuda verin başka bir halt yaptiginiz mi var boş boş geziyorsunuz agziniz bes karis havada
- +1 yıl
Sanki ezilmişler de eski devrin erkekleri gibi nafaka zor geldi haspalara
- +1 yıl
@xdenizx898 babanda mi minnoştu
- +1 yıl
@xdenizx898 hiç bi halt bilmeyen vasıfsıza bak🙂 kendini bi şey sanmış yaptığı yoruma bak. Zavall belli ki ömrü hayatı boyunca birilerinin eline bakmış. Tek başına yaşayamayacak kadar zavallı ahmak.
- +1 yıl
@Mematibaşşşş haklısınız
- +1 yıl
. vhjgj
- +1 yıl
Her zamann
- +1 yıl
@darkwarrior066 git başka yerde hak ver , musveddeligini burada gösterme
- +1 yıl
@Mematibaşşşş uc, uz hslen konuşuyorsun
+1 yılEvlilik sözleşmesi gayet makul bir istek. Ben hakaret olarak görmüyorum valla kimse kimseyi tam olarak tanıyamıyor ve bu devirde babana bile güvenemiyorsun. Güvenmiyorsan evlenme diyenler olacaktır açıklayayım. Ben güvenirim evlenirim ama karşıdakinin niyetini hiç bir zaman bilemem. İnsanlar parayı kolay kazanmıyor gecesini gündüzüne katıyor hayatından eğlencesinden huzurundan ödün veriyor yeri gelince. Tabi ki kendini garantiye alacak. Bir kadın olarak eski sevgilime ben demiştim olur da evlenirsek evlilik sözleşmesi istiyorum diye. İki tarafın da haklarını korumak için yapılan bir sözleşme neden bu kadar abartılır anlamıyorum.
170 YorumlaBaşkalarının mantığını bilmem ama ben müslümanım ve benim dinim maddi olarak kocam her şeyimi karşılamalı, benden bir şey esirgeyemez diyor. Zaten evlilik öncesi alınmış olan mal varlığı şahsa aittir, boşanmada bölüşülmez. E evlilik içinde alınan şeyler de ailenindir, doğal olarak iki tarafın da hakkı var. Nafakaya gelince de, ben şahsen nafaka almam ama olası çirkin bir boşanmaysa mesela aldatma, inadına en alasından açarım davayı, sokakta saçarım parasını.
Yani sonuç olarak aile olmak isteyen parayı, boşanmayi düşünmez. Karşı taraf güven vermiyor, parana geliyor ya da kesin boşar gibiyse hiç evlenme. Bu kadar basit.955 Yorumla- +1 yıl
Islami istediğin gibi kullanıyorsun
Mesela islama göre senin kocan 2. eş alabilir
Ve boşanma hâlinde alacağın tek para
Dini nikah kiyarken belirlenir
Kafana göre islama uy
Kafana göre medeni kanuna
Ohhh ne ala memleket - +1 yıl
O zaman herşeyi İslam dinine göre yapıyorsan evlendiğin zaman herhangi bir şey yapmak istediğinde kocandan izin alacaksın dışarı çıkarken annenlere giderken kocanın istemediği hiç kimseyi evine almicaksin kocan istemezse annene bile gidemezsin kocanı her türlü hoşnut etmek zorundasın kocandan helallik alamazsan cennete gitmen zor İslam dini bunu emrediyor
- +1 yıl
ayrıca yazdıklarında yanlış dışarı çıkmak için izin alın diye bişi demiyor her dediğini yapmak zorunda değilsin ayrıca başka birinden de helalik almazsan cennete giremezsin o kişi seni affetmeden
- +1 yıl
bir kalp yıkmak 1000 kabe yıkmaya eş değer diyor
- +1 yıl
Evet doğru Kur'an'ın mezkûr ayetinden tek eşliğin daha uygun olduğun anlıyoruz. Ancak 4 eşe kadar ruhsat veriliyor. Ruhsat normal zamanlarda yapılan bir şey değildir. Yani toplumdaki her erkek 4 kadınla evlensin demek değildir. Çocuğu olmayan biri eşini boşanmadan başka bir eş alabilir veyahut eşi hastadır ve eşlik vazifesini yapamıyor olabilir. Ruhsat kullanılır. Ama bu toplumun geneline uygulanamaz. Üstelik 2. Eş ile evlenebilmek için bile hem vücudun sıhhatli hem maddi yeterliliğinin olması gerekir. Ancak dediğimiz gibi uygun olan ve toplumun çoğunluğunun yapabileceği tek eşliliktir.
- +1 yıl
öyle bişi yok şehir dışına çıkıcaksa izin alır
- +1 yıl
eşi gereğini yerine getirmiyorsa boşar
- +1 yıl
itaat o anlamda kullanılmıyor
- +1 yıl
bunun kölelikten farkı uok
- +1 yıl
Ay yorumlar yine islamı kültürle karıştıranlarla dolmuş. Eş rızası gayette geçerli, ama sizin atladığınız nokta karşılıklı olması. Tabi ki de eşimin rızası olmadan kimseyi eve almam ama o da almaz. Bir yere giderken siz eşinize haber vermek istemiyorsanız zaten hiç evlenmeyin. Çok eşlilik de maşallah erkeklerin favori konusu olmuş ama çoğunluk sartları, nasıl ortaya çıktığını, tarihteki asıl amacını falan okumamış, cahil cahil azgınlık sanmış. Ben onaylamıyorsam evlenemez, önce beni boşaması gerekir. Ki zaten evlenmeden bu net belli olur, öyle niyeti olanı hayatıma almam. Boşanırken de onun parasına ihtiyacım yok, çok şükür çalışıyorum ve arkamda dağ gibi ailem var, tıpkı islamın emrettiği gibi. Dini kültürle karıştırıp toksik yorumlar yapmayın lütfen.
- +1 yıl
Islama göre kadının onaylanmasına gerek yok erkek kadına sormayabilir
Bir bahane bulunacaksada
Eşim bana yetmiyor genç dimağlari arzuluyorum dersin ruhsatı kaparsin
- +1 yıl
uydurma gerekiyor
- +1 yıl
peygamber bile ya kızımı boşarsın ya da tek onla olursun dedi
- +1 yıl
Onaylamasına gerek var. Din sonsuz adalet sağlanmalı diyor. İkinci çok eşli biriyle evlenmeyi kabul ediyor, varolan eşi kabul etmiyorsa orada iki kadın arasında adalet yok, dakika bir gol bir şart yerine getirilemedi, doğal olarak evlilik gerçekleşemez. Bu kadar basit mantığı da düşunemiyorsunuz ya, pes. Ayrıca bu tarihte de var hz. Ali ikinci evlilik düşünüyor, hz. Fatima da onaylamıyor. Peygamberimiz de "çok eşli olamazsın, kızımı boşar o şekilde tekrar evlenirsin" diyor. Biraz okuyun yaa lütfen cahil erkek hocalardan kendi menfaati için olan fetvaları bırakın da gerçeği gorün🤦♀️
- +1 yıl
Ay evet, sorsan islamda kadının bütün ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğine, maaşının, mehirinin tek bir kuruşuna bile dokunma hakkının olmadığına, ev için kadının yaptığı tüm işlerin ve harcamaların sadaka sayıldığına hatta kocasına zekat bile verebileceğine, boşanırken babanın çocuğu anneden ayırma hakkının olmayıp yinede çocuğun her şeyini karşılamak zorunda olduğuna binbir bahane üretirler.
- +1 yıl
nafakanın şartları ve belli süresi var
- +1 yıl
Hz hasan coook evlenip boşandı arastirabilirsin
- +1 yıl
Ve rıza meselesini yine araştır
Bir hikayeye göre hüküm verme - +1 yıl
dinde 3den fazla evlenip boşanmak hoş karşılanmıyor
- +1 yıl
kafana göre evlendim boşandım yapamazsın
- +1 yıl
Devam et böyle
2 tane bilginle hüküm ver
Türk halk8 böyledir
Hem imam hem doktor hem siyasetçi hem tarihci vb.
Senin inandigin din yok
Bilmedigin bir din var
Araştırmadigin okumadigin bir din var
Neyse sen çizgiye bakmaya devam et
Unatma
Şekspir değil şeyh pir diyeceksin - +1 yıl
yazık sana
- +1 yıl
Evet erkek vücudu sıhhatli ise ve maddiyatı varsa herhangi bir sebep olmadan da birden fazla evlenebilir. Ama bunun ismi yine ruhsattır. Ancak kadınlar da çaresiz değil. Kadın da böyle bir durumdaki erkekle evlenmeyi reddedebilir (erkeğin ileride başka bir kadınla evlenme riskine binaen). Çünkü kadının, kocasını seçme hakkı var. Gider bir fakirle evlenir, o fakirin de 2. eş alma ruhsatı yoktur. Çünkü geçim kocanın üstündedir. Böylece bu riski bertaraf eder kadin. Aksini kimse söyleyemez. Söyleyen buyursun delilini getirsin.
- +1 yıl
sebep olmadan evlenemez herkes 4 kişiyle evlenseydi diğer erkekler boşta kalırdı
- +1 yıl
İslam'da birden fazla evlilik için eşin rızasına gerek yoktur. Şartlar uygunsa ki yukarıda yazmıştım (sıhhat ve maddiyat) rızaya gerek yoktur. Çünkü dinin onay verdiği bir meselede, kuldan müsade istenmez.
Kadının mehri önceden kararlaştırılır ve mehir kadının mülkiyetindedir. Hiç kimse ona dokunamaz. Ancak kadının gönül rızasıyla hibe etmesi müstesna. Kadın boşandığında -hamile değilse - iddet müddetince (Hanefilerde 3ay) kocasından nafaka alır. Kocası bu süre zarfında onu evden kovamaz, o da bu süre zarfında evi terkedemez. 3 ay sonunda dilerseler tekrar birleşirler. Birleşmez ayrılık vuku bulursa, artık kadın ve koca tamamen yabancı kişilerdir. Bu vakitten sonra kadının geçimini -ihtiyacı varsa- babası, babası yoksa abi ve erkek kardeşleri sonra dayı ve amcaları sağlar. Hiç kimsesi yoksa, devletin koruma ve güvencesinde olur. Kadın boşanma gerçekleştikten sonra, tekrar evlenebilir ve evleneceği kişiyi seçmekte tek karar verici merciidir - +1 yıl
rızaya gerek var öyle bi saçmalık yok yani
- +1 yıl
kafasına göre evlenemez 3ten fazla evlenip boşanmak da dinde hoş görülmez
- +1 yıl
yoo öyle yazmıyor
- +1 yıl
yanlış yazıyon sende
- +1 yıl
uydurma
- +1 yıl
Evlenecek olan kadının rızası aranır. İcab ve kabul de budur. Bir taraf teklif eder diğer taraf kabul eder. Fıkıhta buna icab ve kabul denir. 3. bir kimsenin rızası diye bir şey zinhar yoktur. O kadar kitab okudum bir kere dahi denk gelmedim. Siz kaynağınızı söyleyin. Hangi ilmihalde geçiyor?
- +1 yıl
Varolan evliliğe zarar veriyorsa olmaması gerekir denen bir şeyde rızaya gerek yok diyorsun ya... Üstelik peygamber kızının hayatından örnek ola ola. Oku kardeşim oku. Her şey net belli, Allah idrak edelim diye düşünme yeteneği de verdi, lütfen mantıklı düşünün, uyduruk fetvalara kanmayın.
- +1 yıl
sende de delil yok
- +1 yıl
Peygamber Efendimiz (asm) birden fazla evlilik konusunda şu önemli ikazı yapmıştır:
"İki zevcesi olup da birine tamamen meyledip diğerini ihmal eden kimse, kıyamet gününde, bir yanı felçli olarak gelir." (İbn-i Mace, Nikah, 47; Mişkâtü’l-mesabih, 2/196)
Kadın, yaratılışı itibariyle erkeğini normal şartlar altında ikinci bir kadınla paylaşmaya razı olmadığı gibi, hiçbir kadın da mecbur kalmadan evli bir erkekle hayatını birleştirmek istenmez.
Çok (dörde kadar) evliliğin hak olduğuna inanmak imanın gereğidir. Ancak, buna inanmak kadının, kocasının kendi üzerine evlenmesini onaylayarak rıza göstermesi, tasvip etmesi zorunluluğunu getirmez.
Hiçbir mümin babadan da kızı üzerine damadının ikincisi, üçüncüsü veya dördüncü kadını almasını olgunlukla karşılaması beklenemez. Kadının kıskançlık fıtratı ve babalık şefkati buna engeldir.
Nitekim Peygamberimizin (asm) kızı Hz. Fatıma (r. anha), kocası Hz. Ali (ra)'nin ikinci bir kadınla evlenmek istemesine karşı çıkmıştır. Peygamberimizin terbiyesinde büyüyen Hz. Fatıma (r. anha)'nın, kocasının ikinci evliliğine karşı çıkması caiz olmasaydı, Allah Resulü (asm) onu ikaz eder, kocasının arzusuna boyun eğmesini emrederdi. Halbuki durum öyle olmamış, bilakis kızının üzüldüğünü gören Allah Resulü (asm), damad (asm) ı Hz. Ali (ra)'nin bu arzusundan vazgeçmesini istemiş, eğer vazgeçmezse ancak Fatıma (r. anah)'yı boşadıktan sonra evlenebileceğini bildirmiştir. Hz. Ali (ra)'nin Fatıma (r. anha)'nın üzerine evlenip onu üzmesine razı olmamıştır - +1 yıl
Rızadan kasıt nikahın geçerliliği değildir. Evlilik şartının yani adaletin geçerliliğidir.
Konuyla ilgili kaynak:
"Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır." (Nisa, 4/3)
"Üzerine düşüp uğraşsanız da kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bâri birisine tamamen kapılıp da diğerini askıya alınmış gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir, günahtan sakınırsanız Allah şüphesiz çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir." (Nisa, 4/129)
Hadisler:
Al-Bukhaari 2721
Muslim 1418
al-Tirmidhi 1352
Abu Dawood 3594
Buhârî, Nikah, 109, Fedâilü's-sahabe 16; Müslim, Fedailü's-sahâbe 95-96;
Ebu Davud, Nikah, 13;
İbn Mâce, Nikâh 56;
Ahmed b. Hanbel, IV, 376
İbn-i Mace, Nikah, 47; Mişkâtü’l-mesabih, 2/196
İkinci bir evlilik yapacaksa eşinden izin alması gerekir; eşine sormadan evlenirse ikinci kadınla birliktelikleri zina olmaz, ama günah işlemiş, ilk eşine zulmetmiş olur. -Hayrettin Karaman
Birden fazla evlenmeyi düşünen erkek, eşler arasında davranış, geceleme, adalet, giyim, ihtiyaçları giderme ve diğer konularda aralarında hiç bir fark gözetmeyeceği konusunda kesin kararlı ise ve ikinci bir evliliğe ihtiyaç hissediyorsa evlenmesi caizdir. Aksi durumda ise nikahın geçerliliğine mani olmasa bile adaleti tesis etmediği için günaha girmiş olur. Eğer bu şartlara riayet etmezse haram işlemiş ve kul hakkına tecavüz etmiş olur. - Sorularİslamiyet
- +1 yıl
ve şart koşabilir ona da uymak farz
Adamı niye kötülemişler anlamadım. fantezi olsun diye boşanan ve ömür boyu nafaka ödeyen erkek mi var Allah aşkına. Kızların söylediği bu mantığa çıkıyor. Adam belli ki çevresindeki mutsuz evlilikleri görmüş, çok sevip evlenen sonra boşanan kişileri görmüş ki böyle bir şey istemiş.
Kadınlar evlenirken duygularıyla hareket ediyor. Erkekler mantıklı düşünüyor en azından da böyle akıllıca şeyler düşünüyorlar. Bunu erkek olmayan anlayamaz pek empati becerisi yoksa
Bu adam çıksa dese ki ben de erkek tarafı olarak beyaz eşyaları almıyorum, masrafa girmek istemiyorum. Burdaki kızlar yine adama saldırır. Kızı korur. Çok bencilce düşünen kızlar var. Sonra eşitlik dersiniz. Erkeği koruyan kimse yok ülkede.
60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılNişanlında doğru mu yaptım diye sordu bu soruyu ama piskologa gorunmelisiniz insan yaşamadığı bir olayı bu kadar başına gelsin istercesine kafasına kurup yaşayıp önlemini almaz İslam dinide kadına öncülük ediyor devlette yanlış yapmışsınız... elde edemediğiniz kadınlara para yedirmek hoşunuza giderken ömür boyu size hizmet edecek kadınin hakkını elinden almak para sevdalısı erilligini kaybetmiş sorumluluk alamayan karakter tipisiniz siz hiç evlenmeyin çünkü kafanızda boşanmak var nisanliniz hakli bu düşünce yapısıyla kiminle olursa olsun bosanirsiniz
70 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Aranızdaki samimiyeti, ilişkiyi bilmeden ezbere yorum olacak bu ama eğer birbirinize duygusal anlamda bağlı olduğunuz halde böyle bir şey talep etmişsen ayıp etmişsin.
AMA
Artık işler öyle hale geldi ki erkek tarafının evlilik sözleşmesini öne sürmesi akılvari bir talep olur. Nasıl ki kız tarafı liste sunuyor evlilik öncesi altını, eşyaları, parası, ziyneti... erkek de sözleşmeyi öne sürecek. Maalesef işler bu raddeye geldi artık.
Kaldı ki evlilik denilen olay da kalmadı gibi. (Bazı) Kadınlar kendilerini kullandırıp erkeğin parasından, gücünde, nüfuzundan faydalanıyor; (bazı) erkekler de eskortlara para yedireceğine aşk ayağına kadından faydalanıyor, işini görüyor, bıkınca da kolaylıkla başından atıyor... Maalesef en köyünden kasabasına, şehrinden metropolüne kadar hemen her yerde bunlara rastlamak mümkün.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek zorunda değilsin. Hele son bir kaç senedir ülke ekonomisi allak bullak oldu. Nafaka konusunda sonuna kadar olmasa da çok fazla haklısın ama onu kaldırsan özellikle dinci zihniyetteki erkeklerin işine gelecek. Bu yasa çıktığı sıralar kadınların eğitim vs düzeyi düşüktü, iş imkanları çok azdı. Anlayış farklıydı, kadınlar çalılmasın anlayışı daha hakimdi. Son 20-30 yıldır tersi olsu ilanların %70'i bayan diyor. Bayan demeyen ilankarın çoğu da bayan alıyor. Genel gelir, eğitim, emeklilik vb şeylerin dengelenmesi lazım. Bu iktidar giderse bir nebze olsun düzelme olur.
10 Yorumla
+1 yılÇok kısa bir süre önce nişan atan arkadaşım da böyle biseyden bahsetmişti.. Düşünüyorum acaba o çocuk bu çocuk olabilir mi diye 😂
Ama muhtemelen değilsindir, o Türkçeyi bu kadar düzgün kullanamaz.. Yazdıklarını anlamak için bı 5 kere okuyordum😂
21 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣🤣
+1 yılKızın biri de aynı soruyu sormuş dün nişanlım benden bunu istedi nişan attım diye siz hayırdır
134 Yorumla
Soran+1 yılCunku artık erkekler gözünü açtı kimse 1 ay evli kalıp ömrünün sonuna kadar nafaka ödemek istemiyor
- +1 yıl
@mekanınsahibinil AA evet o kızı dicektim bn de tam 🤣🤣
- +1 yıl
O kız eski nişanlısı olmasın sakın. Ben dr aynısını yazacaktım 😂
- +1 yıl
@farkeder260 olabilir mi olur yani 🤣🤣
- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik güvenmektir , varlığa yokluğa göğüs germektit iyi günde kötü günde sırt sırta vermektir sevmek ve sevilmektir ben deyil biz diyebilmektir. Siz daha evlenmeden ben duygusu önde gidiyor, evlendiğiniz bayan sizin çocuğunuzu 9 ay taşıyacak, doğuracak birsürü ağrı acı yaşayacak, sizin evinizin, yemeğinizi, çamaşırlarınızın sorumluluklarını yerine getirecek siz se ilerde belki boşanırım diye evlilik sözleşmesi imzalatıyorsunuz, kısaca ben sana güvenmiyorum ama bana bakıcılık yapman için, çocuk doğurman için evlenelim diyorsunuz, boşanınca vereceğiniz nafakanın hesabını yapıyorsunuz, siz sevmeye ve sevilmeye hazır deyilsiniz
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok gereksiz bir şey gibi geliyor bana. Evet nafaka ödemek de saçma. Şahsen ben istemezdim sözleşme filan. Boşandığım adamın parasını da istemezdim. Keşke nafaka olayı tamamen kaldırılsa da böyle saçma sözleşmeler yapılmasa. Madem evleneceksiniz, en azından evleneceğiniz insana güvenmeyi deneyin. Madem boşanacak kadar güvenmiyorsunuz o zaman hiç evlenmeyin.
518 Yorumla- +1 yıl
Rasyonel davranmak buna denir. Evlilik de bir sozlesme zaten. Nasıl doğal gaz, elektrik vs. kullanırken sözleşme yapıyorsan evlilik de öyle. İşin içine resmiyet girdi mi devlet girdi mi ben eşime güveniyorum o öyle yapmaz gibi pollyannacılık yapılamaz.
- +1 yıl
Boşandığımda kocamın parasını istemeyen kadının asıl evlenmekdeki amacı hemen boşanıp ömür boyu nafaka almakdır boş yapma nafaka karısı seni
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 kim ömür boyuna faka alıyormuş Siz ünlülere bakıp iyice kendiniz ünlü zannettiniz galiba çevremde kim varsa 400-500 lira nafaka alıyor ve 2-3 tane çocukları var bu kişileri ne yapacaklar o parayı acaba ve adamın ne malına girebiliyorsun ne maaşına çocuklarla kalıyorsun o kendi hayatına devam ediyor çevremde hep bunu görüyorum ve o yüzden çok akıllı davranıyorum zaten
- +1 yıl
@Zümra_3 işiniz yok sanırım babam vefat etti annem 8000 TL maaş alıyo ve ömür boyu yani ev VS her şey annemin bizim burada bankacı kadın var bir kızı var 500 TL alıyorum diye yemek etti adam aşırı zengin ve sigortalı işe girmiydmuş düşün evlenmeden 10 gün önce evi kendi üstüne almış kadında önemsemimiş ben olsam asla evlermezdim o nefakade 18 yaşına kadar galiba şimdi adam evleniyor her şey ikinci eşin yani uyanık olmak lazım gözümü hep açık tutarım
- +1 yıl
Adamın kendi parasıyla aldığı ev eşya vs. nereden kadının hakkı oluyormuş? Çocuğun desen anlarım da kadının hakkı değil bence. Hatta nafaka da kadının hakkı değil. Kimse kimseye boşandıktan sonra para ödemek zorunda bırakılmamalı. Çocuğun ihtiyaçları için zaten para verilir ama ekstra kadına para vermeyi veya erkeğin kendi parasıyla aldığı bir şeyi kadınla paylaşması asla doğru değil. Erkek öldükten sonra boşanmadığı eşe miras bırakabilir de öbür türlü çok saçma.
- +1 yıl
Kadın aldığı eşyayı alsın yanına, erkekte aldıklarını alsın. Hepsinin kaydı vardır satılan işyerlerinde. Eşit mal paylaşımı devlet eliyle eşkiyâlıktır. Hem kadın hem erkek için zulümdür.
Kadının 3 ay nafaka hakkı var. Bundan sonrası devlet verse bile haram haram haram. Yabancı birinin cebinden para çalmaktan hiçbir farkı yok. Çünkü o erkek artık yabancı biri. Kadınla hiçbir bağı yok artık. Ben böyle yazıyorum ama çocuk/ları var diye cevap yazanlar oluyor. Kadın diyorum kardeşim kadın. Kadın ile çocuk ayrı kişiliktir. Çocuk ile baba arasında bağ ölene kadar kopmaz. Buna rağmen baba çocuğa 18 yaşına kadar, eğer yükseköğretimde okuyorsa hatırladığım kadarıyla 25 yaşına kadar nafaka verme yükümlülüğünde. Yine isterse kendi çocuğuna daha fazlasını da yapabilir.
Ancak kadının 3aydan sonra nafaka alması haram haram haram.
- +1 yıl
@kalpsiz-melek çok tatlı olduğunu sana önceden söyleyen oldumu hiç ♥️
- +1 yıl
@elifdağ97 çok fazla zırlamış o kadın velayetini almayı biliyorsa o çocuğada bakacak yok öyle yağma çocuğu haftada max iki gün gösterirken bile sıkıntı çıkartıyordur o karı çok bile onun gibilere o para ki zaten yalan söylüyorsun ya da o yalan söylüyor 500 nafaka kimse almıyor bi yerinden cümle uydurma
- +1 yıl
@elıfdağ97 baban olsam böyle sığ düşüncede bi kızım olsa bende kahrımdan ölürdüm zaten mk kesin adam kahrından ölmüştür
- +1 yıl
Aynen Burak valla ben arttırmalı 3500 bin Nafaka alıyorum yetmezse ise bir dilekceme bakar yükseltmem ve askeri ücret çıktı için nafaka da çıkar belki kalmadı 500 ilara nafaka alan bence ev hanım bir kızım var ve o kadar nafaka alıyorum mahkeme gününe kadar almam için hak tanıdı hakim mahkeme den sonra ne olur artık bilmiyorum
- +1 yıl
3500 lirayı boşandığım kadına vereceğime o parayı ödemem mapushanedeki koğuş ağasına veririm daha iyi.
- +1 yıl
Nikah masasında "hayır" deseydin o zaman. Kimse seni zorlamadı evet demeye. Yaptığın yanlış tercihlerin sonuclarina katlan. Başkasına yıkma.
- +1 yıl
Böyle yaşayacam bilsem zaten evet demez dim bende boşanmak için evlenmedim hayallerim var di ve bir kızım var asla böyle olsun istemezdim ama mecbur ben çalışmıyorum bana bakmak zorunda devlet yasası bu onu 6 sene cektiysem katlandıysam tek başıma mücadele ettiysem çaldı zamanın hayellerimin bedelini o da onla ödeyecek ömür boyu ödemeyecek bana başka biri hayatıma girince bitecek ama kızına ödemeye devam edecek
- Aşk İlişkileri konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir şeyin garantisi yoktur. Her zaman açık bir kapı bırakmak gerekir.
Bu, "Güvenmiyorsan evlenme" diye basite alınacak bir mevzuda değildir.
Aşağıda, sanki Sabancı Koçsunda triplere giriyorsun yorumlarına denk geldim, karşı tarafa göre varlıklı olmak yeterlidir. Üstelik bu nafaka durumuyla, iyi günde kötü günde durumu bambaşkadır.
Evlilikte tabikii taraflardan biri diğerine para konusunda yardımcı o olur bunda bir karşılık beklemezsin.
Ammavelakin, ayrılma durumunda (Aldatma , şiddet vs hariç) tutup düzenli para ödemek tek kelimeyle enayiliktir.
Özetle karşındaki insan , mantık çerçevesinde bakmayıp duygusallığını ve kendi çıkarını düşündüğünden nişanı atmış. Ve sende böylesi birinden kurtulduğun için Allah'a şükretmelisin..
10 Yorumla Kelimelerimi senin gibi birine yazık edip harcayamam parmaklarımı yormuyim ama senin gibi cimriler evlenmesin zaten. Tabiki ömür boyu nafaka ödeyeceksin tabiki kadına evlenirken mehir vereceksin. Tabiki kadının herseyini sen karşılıcaksın. Yazık kıza ya senin gibi cimri biriyle nisanlanmis demekki ondada akıl yok ben herseyimi bile sevgilime karşılatırım erkeksen mecbursun kadına bakmaya ömür boyu. Kadın senin yatağına giriyor. Evlenirken kime para ödenir kadına. Evlenmesen bile kime para ödeniyor her türlü kadına. Bu dünyanın neresine gidersen git böyledir kadının kazancı yalnızca kendisinedir. Erkekler aileyi gecindirmek zorundadır. Eski çağlarda bile erkekler avlanır yemek getirirlerdi avcılık balıkçılık hep onların işidir. Bu yapıya karşı gelmek gibi birsey yani senin düsüncendeki birine hiçbir kadın saygı duymaz ben erkek gözüyle bile bakmam sana şahsen 😂
10 Yorumla
+1 yılya cidden acayip üşendim giriş ve gelişme bölümlerini uzun uzun açıklayıcı yazmaya o zaman sonuç bölümüne atlarsak bence sen bu konuda yanlış bir şey yapmadın, kendimi o kızın yerine koyuyorum hatta daha önceden de koymuştum çünkü farklı olaylar durumlar hayal edip empati kurmayı seviyorum yatakta uyumadan önce yapılabilecek güzel aktivitelerden biri.. neyse yani benim için ciddi bir problem olmazdı ama yani sadece içimde kısa bir süre için üzüntü, öfke, kaygı gibi duygularla karışırdım ama farkındalıklı kısmım senin bu isteğinin normal ve hatta gerekli bir şey olduğunu bildiği bilmekle de kalmayıp anladığı için o kısa süreli çok sağlıklı olmayan duygu çorbamı içimde yaşardım ve uygunca yaşayıp bitirince de çarpıtılmış duygularımı duygusallığımı bırakıp işin gerçekçi yanına geçerdim ve o bıraktığım olumsuz kısmımı gerçek olumluluklarla doldururdum
11 Yorumla- +1 yıl
Demin biraz kız yorumu okudum en çok üstünde durdukları konu zaten tahmin edilebilir olan “güven” idi ama şimdi şöyle bir durum var belki ben de kaygılı düşünüyorum ama diyelim ki sen kıza cidden güveniyorsun peki ya kendin? kendine de güveniyor musun yani demek istediğim güvenme, sevme gibi konularda sağlıklı olduğuna emin misin çünkü bu durumda yani yasalar bildiğim gibiyse sen daha iyi biliyorsundur gerçi eğer kötü senaryo yaşanırsa ömür boyu onca emeğini ve emeğinin karşılığında kazandığını vereceksin üstelik bunlar zoruna gidecek ve psikolojik olarakta kendinden vermiş olacaksın.. lütfen iyi düşün.. evet insanız duygularımız dürtülerimiz önemli ama aklımız olmadan bize duygu dürtü falan yetmez
Lütfen çarpıtılmış düşünce ve onunla beraber gelen çarpıtılmış duygulara kapılma çünkü o düşüncelerin duygularını getirecek ve o duygu düşünceler beraberinde zincirleme gelen hareketlerini tavırını oluşturacak ee bu hareketlerin de ömür boyu kötü sonuçları olabilecek bir şey getirebilecek
sen doğru olanı yapmıssın tabi karşı taraf açısından kırıcı bir durum bu güvenmediğin anlamına geliyo ama öyle şeyler varki evlendiği kadının ne olduğunu yıllarca ilişki yaşasanda daha sonra öğreniyosun boş ver en doğrusunu yapmıssın ama keşke nişanlanmadan önce deseydin bunu ona doğrusu bu olurdu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılCok haklisin bence. zaten evlilik sozlesmesini kabul etmiyorsa demekki zaten seni sevdigi icin degilde ilerde bosanip nafaka almayi hatta birsuru tazminat almayi takilari almayi ve senin ya da ailenin aldigi evi barki elinden almayi düsunuyordur o yüzden giden gitsin salla dostum baştan belli etmiş kendini
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKafayı kullanmışsın. Belki yıllarca sürücek bir piskolojik maddi bir yükten kurtuldun. Belli ki o da farklı endişelerle yürümüş ki sana... Kadınların çok sevdiği "eşit haklar" pahtını bir anda gotu sıkmamış. Kadınlara eşitlik değil 9 kadına 1 erkeğe şeklinde oranını ister ama ağzından kelime şeklinde "eşitlik" olarak telafuz eder bu oranı 😂🥴
Dükkanda çalışanımız 7 yıldır ödüyor...1-2 kez hapse girdi maddi zoruklar yaşıyınca corona zamanı gel bakalım içeri dedi... hala ödüyor.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılKız haklı kusura bakma ama sen ona şimdiden ben sana güvenemiyorum algısı yaratmışsın. Eminim oda sana karşı sözeşme ile gelseydi, sende aynısını yapardın. Şimdi kendini savunma mekanizmasına geçip hayır ben böyle yapmazdım deme. Bu inandırıcı değil.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakma daevde oturup ömrünü senin çocuklarına bakmakla geçirecek birikimi olmayacak elinde yapabileceğini bir mesleği olmayacak çalışıp sana ve çocuklarına bakım derken hayatta kendi için bir şey yapmasın para toplayıp ev araba alamasin aen kalk boşan bu sana bakıp bu rahatlığa gelmeni sağlayan kadını aen kalk efendim boşandığınsa beş parasız ortada bırak napsin şimdi bu saaten sonra sen mal. da vermezsin şimdi bunu yaptığınıa göre yani daha evlenmeden boşanmayı düşnen bir adm. cok iyi yapmış helal olsun vala kıza tekmeyi iyi basmis
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen şimdi biraz su iç ağır gelmiştir kıçına nsnsn
+1 yılYaaa arkadaş istemeyebilir nişandan önce söyleseydin nişan atmak kolay bişey değil önce söyleseydin ona göre karar verilirdi ben olsam bende kabul etmem yani evlenecek kadar güveniyosun ama sözleşme istiyosun eşin olcak sonuçta biz kadınlar duygusal varlıklarız herşeyi irdeleriz o yüzden duygusal olarak bakarız tabi çıkarcı olanlar da var da genelimiz böyle.
326 Yorumla- +1 yıl
Genelinizde genetiğinizde bozuk zaten ama tebrik ederim en naif yorumu sen yazmışsın
- +1 yıl
@GalipAslanbas teşekkür ederim ne erkeklerin tamamı mükemmeldir ne kadınların tamamı sadece karakter meselesi ama bu tür ciddi meseleler önceden kararlaştırılmalı böyle sitelerde iki taraf laf atmak yerine oturup konuşcaklardı kız da benzerini paylaşmış gördüm haksız haklı aramak yerine en uygun kararı verip ya devam diyceklerdi ya da iyi dileklerde bulunup iki olgun insan gibi ayrılcaklardı
- +1 yıl
Senin gibisini ince fikirliyi bulmak çok zor dediğinde haklısın doğrusu zaten bu dediklerin her şey başta konuşulur olursa olur olmazsa olmaz herkes kendi yoluna o saatten sonra
- +1 yıl
Senin gibi nafaka karılarından korkuyor erkekler çünkü evlenip 1-2 hafta sonra senin gibi ömür boyu erkeği sömüren kadınlar var
- +1 yıl
Doğunun perisi değil sorunun kaynağı Burak kardeşim sorunun kaynağı nişanı atmış gitmiş zaten hanımefendi sadece keşke nişan yapmadan sözleşme deseydin nişanı atmak kolaymı diyor haklı olarak
- +1 yıl
Artık öyle aga kimse kusura bakmasın kadınlar her şeyde üstün kalmaya calısıyor yok öyle bir şey kadın cinayetlerinin çoğunun sebebi nafaka çocuk olsun olmasın yine nafaka alıyorlar aldatsalar bile nafaka alıyorlar hiçbirinin ölümüne üzülmüyorum çünkü medya bunu tam yansıtmıyor çoğunun arka sebebinde bu yatıyır herif 7000 maaş alıyod 2900 aldatan hayat kadını karısına nafaka ödüyor
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 ayy çok sığsınız size ne anlatabilirim ben aşırı sığ düşüncelisiniz herkes bir değil bu bir nafakayı geç evlenmek istesem şu an çok zengin biriyle evli olurdum ki ben kendi ayaklarımın üzerinde durmak isteyen çalışmak okumak isteyen bir kadınım herkesi bilmeden etmeden yargılama bu 2 kadın cinayetlerini şiddeti paraya bağlamak sen gibi sığ düşünceli bir adamdan beklenirdi ancak zaten ve herkes nafaka için evlenmiyor rahat ol bay çok bilmiş çünkü babamızın evinde parayı gördüğümüz için erkeklerden şeref bekliyoruz çok şükür babamın evinde parayı da sevgiyi de gördüm namuslu şerefli olmak ne demek o da öğretildi bana duyar kasma şurda demişlerki " bir delille 40 tane alimi yendim de 40 delille bir tane cahili yenemedim" bence yeterince net. O yüzden siz benden başka cevap alamayacaksınız kadın düşmanlığınıza benden uzakta devam edebilirsiniz şimdi sen sığ fikrinle feminist de dersin onu da cevap verim seni aydınlatim çok yorma o kafanı yazık merhametli biriyim ben 😂feminist değilim her zaman adaletten yanayım iyi akşamlar sizi sığ düşünce yapınızla baş başa bırakıyorum.
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 kadın düşmanı gereksiz insan bir gün annene bacına da bişey olursa üzülme tamam mı yazık o kafana tam okumadım bile o kadar değer vermedim göz gezdirmek yetti nasıl sığ olduğunu anlamaya ayrıca çokta meraklıydım evlenmeye nafaka karısıymış evlenme sen milletin kızına yazık
- +1 yıl
Aynen kanka aynen kesin değilsindir feminist
- +1 yıl
Ne evlenicem lan senin gibilerle tek gecemi geçirir mandal gibi kullanıp atarım kapıya ertesi gün yoluma devam ederim türk karılarıyla evleneceğime gay olurum 5 erkeğe veririm daha iyi
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 çok konuştun canım zaten benim gibi kadınlar da bekliyodu kollarını açmış Burak gelsin alayım diye 😂 alışmışsınız milleti tanımadan namusuna laf etmeye bitane tırnak ucum bile senden daha adam rahat ol kasma kedi uzanamadiği ciğere mundar dermiş 😂😂
- +1 yıl
Gay ol zaten adam olamıyorsun belki milletin karısı olur onu becerirsin sjsjsjs
- +1 yıl
Terbiye sınırını aşma kardeş yanlış insana yanlış yorum yapıyorsun yapma yakışmıyor
- +1 yıl
Reelde karşıma çıksan sabaha belin kırılır deepthroattan ağzın tahriş olur bilmediğin insan hakkında konuşma istersen hiç sevgilim olmadı benim evlenmedimde tüm kadınlar benim için tek geceliktirli buna sende dahilsin yavrum kendinç kraliçe zannetme
- +1 yıl
- +1 yıl
O zaman sil siteden üyeliğini görme boş ver ama kızcağız en iyi yorumu yapmış yani ne erkeği savunmuş ne kadınları genelleme yapma yakışmaz
- +1 yıl
Tamam kanka siliyorum sana verir dm açık olsun yazar birazdan bu karı
- +1 yıl
Terbiyeni bozma sen yazarsa cevabını alır iyi yazarsa iyi alır kötü yazarsa kötü ama genelleme yapma ayıptır yakışmıyor boş ver sen sil gözün görmezse gönül katlanır sen kendi yolunda bildiğin doğrularla devam et
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 şerefsiz. Hiç sevgilisi olmayan kıza bu ayağı çektin sence ilgi çekmek için aptal bir yoruma mı ihtiyacım var ya da burdakilerin ilgisine mi ihtiyacım var senin gibi edepsizler yüzünden kimseye güvenip sevemiyoruz
- +1 yıl
@GalipAslanbas yaaa ne anlatıyon abi belli değil mi ne halt olduğu insan olsa edepli davranırdı ona göre karşılık alırdı herkes herkese saygı duymak zorunda bu insan haddini aştı ona göre de cevabını aldı zaten duyar kasıyor haksız olduğunu kabullenmiyor bizim toplumumuz böyle zaten annelerinin terbiye edemediği insanlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz böylelerini topmuma salmamak lazım bir kadına nasıl davranılır bilmiyor edep yoksunu.
- +1 yıl
Cevap verme sende tamam, üstüne üstüne gitme gerekeni söyledim da @doğununleydisi
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 şimdi sana yazarlar bekle.
- +1 yıl
Görürler erkek değilsin seni karısı yapmak için yazan çok olur
- +1 yıl
Yazanıda takmıcam lol oynucam byyyy
- +1 yıl
@GalipAslanbas hee oldu herkesi dinliyodum zaten haksızlığa gelmem ben.
- +1 yıl
Aynen git sen lol oyna ötede tamam hadi
- Aşk İlişkileri konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılAz önce de kızın biri aynı şekil soru sormuş burdan mi atisiyosunuz. Birlikte bir hayata adım atmaya karar vermisseniz ileriye dönük para hesapları yapılmamalı. O insan ayakları üstünde durabiliyorsa çocuğu varsa onun ihtiyaçları dışında yıpratıcı şeyler istememeli. Sende kotuolfugunuzda sırf intikam almak için maddiyatla cezalandirmamalisin
31 Yorumla- +1 yıl
Bu hayatta hiçbir şey kesin değil. tabiki de kendini sağlama alacaksın. insanlar beşer şaşar valla dediğin doğru ama artık devir o devir değil
malum zaman ekonomi...
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok doğru yapmışsın oda nişanı atarak Niyetini belli etmiş Bu sözleşmeyi yapmassan seni boşanmanın sonunda bitirir. Resmen oda biliyor bunu şimdi kesin yalvar yakar özür dileyip tekrar sozlesmesiz evlenmeni bekliyordur. Sakın bunu yapma şunu bil gerçekten sevse bunu umursamaz sen sadece kendi haklarını koruma altına almak için bunu yapıyorsun. Ona bir şey dayatmıyorsun sonuçta
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüven mi? siz şaka yapıyorsunuz heralde 60 yılı avukatlık yapan adamın söylediği şey şu "bunca zamandır bu mesleği icraa ediyorum gördüğüm davaların nerdeyse hepsi birbirine güvenen insanların arasındaydı" Bi insanı baştan tanıyamassın şimdi sana iyi davranan birinin köprüyü geçince ne olacağını bilemessin bunun o kadar çok örneği var ki İlk zamanlar aşkım cicim tatlım Mahkemede karşında zebaniye dönüşüyor. Böylesine kırılgan bir şey adam bel mi bağlasın? Hadi güveniyorum desin sonra görsün ne olduğunu Kimse bu kadar saçma kanunlar varken İhtimale oynamak istemez. Ve tekrar ediyorum burada kimse kimseye bir şey dayatmıyor hak gaspetmiyor. Adam kendini kendi haklarını güvence altına alıyor olacak olan şey bu Sözleşme kadına bir şey giydirmiyor.
+1 yılYani herkes kendi açısından bakınca haklı ama ben olsam asla sözleşme imzalamazdım ve bana imzalatmak istiyen kişiyle asla evlenmezdim. Benim kimsenin malına ihtiyacım yok kimsenin malında gözümde yok eğer bunu anlamadıysa beni hiç tanımamış hiç anlamamış demektir o adamla ömür geçiremem
10 Yorumla
+1 yılYuva kuracağın Kadına güvenmeyeceksen evlenmeyeceksin. Evlilik sözleşmesi nedir kadını mal yerine koyuyorsun resmen.
Diğer açıdan düşün kadın evlilik sözleşmesini kabul etmiş sana güvenmiş ama yarın öbür gün sen o kadına ona ihanet etmişsin aldatmışsın kötü muamele yapmışsın vb. Ve kadının ortada çocuğu da varsa ne yapsın? Sana nasıl güvensin siz erkeklere nasıl güvenelim.
Evlilik sözleşmesi kadını cepte görüp istediğin gibi davranmak demekten başka bi şey değildir! İyi yapmış senden kurtulmuş helal olsun o kadına ki kendine saygısı var👏
Bunu kabul edecek bi kadın çıkacağını sanmıyorum karşına
10 Yorumla
+1 yılkarşındaki insana güvenmiyorsan zaten kendini garanti altına almak istersin, isterler. Evlilikteki en büyük kural 2 insanın birbirine güvenmesidir. Evet boşanmada hayatın bir gerçeği fakat boşanmamak için çaba göstermekte sizin elinizde.. belki seni tatmin etmeyecek ama bende aynı hareketi yapardım :/
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca yaptığın ayıp değil elbette fakat mantık evliliği değilse yanlış adım olmuş
+1 yılNeden bu kadar linçlemişler anlamadım zaten ayrılık olmayacaksa mutlu bir beraberlik sürülecekse ayrılık ve sonrası kimsenin aklını kurcalamaz, ki birinin aklinda mal varlığı ya da diğerinin kazancı varsa kusura bakmayın insanlar kendini korumak isteyebilir.
Erkek ya da kadın farketmeksizin kimse ayrılınca eski eşinin parasını kullanmayı kabul etmez diye düşünüyorum.10 YorumlaVallahi erkeklerde 1 gramcık akıl varsa Evlilik Sözleşmesini kabul etmeyen bir kadınla asla o imzayı atmazlar.
Bu yorumu boşanmış bir erkek olarak, mahkemelerin tozunu yutmuş bir erkek olarak yazıyorum. Tekrar ediyorum 1 gramcık aklı olan erkek, şu yasaların olduğu ülkede sözleşme imzalamadan evlilik yapmaz. Daha ne diyeyim ben!..10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınların aldatma oranı erkeklere göre daha düşüktür ve zengin değilsen kimse seninle evlenipte aman bosanayım nafaka alayım diye düşünmez tabi evlenip bir haltlar yersen aldatırsan burnundan getirirsen bosar seni ceza olarakta nafaka alır zaten kadınların nafaka alma sebebi bellidir ceza vermektir zenginlerle evlenen kızların da amacı bellidir ya çocuk doğurup boşanmak sürekli çocuk üzerinden geçinmektir ya da boşanıp yüklü miktarda nafaka ve tazminat almaktır fakat fakirlerin bu nafaka olayına takılmasına da çok kızıyorum rahat dur kadını delirtme boşanmak istemez zaten hiçbir kız mutlu olduğu kisiden ayrılmak istemez mutlu olmadığı kişiden ayrılmak ister
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe diyicem bence boşanma sebepleri şunlar şunlar olursa nafaka alabilir diye bir seçenek eklersen onun için de senin için de iyi olur belki ileri de bir başkasıyla aldattın kızı kız tabi ki alacak onun yönünden de düşün ama diğer türlü keyfi boşanırsa alamasın ne dersin
Cevap sahibi+1 yılMesela
Eşimi aldatma, sözlü siddet, psikolojik şiddette bulunmadıkça benden boşanmak istediği takdir de nafaka almayacağına dair herhangi bir para, ev, arsa taleplerinde bulunmayacağına gibi gibi bir sözleşme olabilir ama diğer türlüsü kusura bakma sen kendine zemin hazırlıyorsun aman aldatsamm daa bosanırsa benden para vermem falan diye düşünüyorsun ama siz erkekler 1 aldatma da kadının ne kadar çöktüğünü ne kadar yıprandıgını eşi tarafından beğenilmeme veya siddete uğradığı zamanlarda neler hissettiklerini bir bilseniz yoğun bir depresyon hali yaşadıklarını bir bilseniz anlardınız o sebeple tek taraflı düşünmeyin anlaşmanın da bir dozu vardır anlaşma içeriği de önemlidir derim ben
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evlilik sürecinde elde edilen mallar kadın ve erkek için de ortak kabul edilip evlilik sonrasında paylaşılıyor
Bu normal çünkü kadın çalışmıyor olsa dahi ev içi bir emek mevcut
Nafaka da ömür boyu değil evli kaldığın süre kadar ödüyorsun veya buna göre bir oran oluştu diye biliyorum
Misal bir ay evli kaldiysaniz sadece bir ay nafaka vermeniz gibi ( farazi örnek verdim ayrıntısını tam bilmiyorum)
00 YorumlaBirine anlaşma imzalatacak kadar güvenmiyorsan, tanımıyorsan o zaman neden evleniyorsun?
Nafaka konusunda hak veriyorum ama anlaşma imzalamak yerine güvenilir biriyle evlen doğru bir karar vermek için çaba göster. Her ne olursa olsun bir anlaşma üzerine evlilik kurulmaz. Bir ihtimal mantık evliliği yapılıyorsa bu anlaşmalar kabul edilebilir bence.
Çocuk olmadığı halde nafaka alan biri kesinlikle gurursuzdur bunu açıkça söyleyeyim tabi istisnalar hariç. Ben karımı çalıştırmam diye horozlananlara nafaka müstahak mesela iyi oluyor öylelerine. Fiziksel veya ruhsal olarak karşı taraf zarar görmüşse de iki taraf için de geçerli tazminat talep edebilir birbirinden.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. Bence ayrıldığınız iyi olmuş sen evleneceğin daha doğrusu evlenmeye kalkıştığın kadına güvenmiyorsun ki onu daha şimdiden yarı yolda bırakmayı düşünüyorsun ki sözleşme imzalatmaya kalkmışsın kıza şimdiden kendi gerçek yüzünü gösterdiğin iyi olmuş. Bu kız da senden kurtulmuş kız adına çok sevindim umarım hakettiği kişiyle musssmutlu bir yuvası olur. Sen paralarını sayadur girişme bu işlere bence.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılyani evlilik ozel bir sey sozleşme falan araya girince kırıcı oluyor cunku insan eğer sonunu dusunurse biz kadinlarin da cok varlikli cirkin erkekler secmemiz gerekir bence ortada boyle bi mantik varsa ask yoktur sevgi isteyen biri de tab2 sozlesmeye karsi olacaktir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kız haklı. Sebebi ise bunların nişandan önce konuşulması gerek. Nişanlan, son aşamaya gel, pat süppriizz olmaz yani. Evlilik öncesi o sana gelip aslında bir çocuğum var dese sen ne yapardın? Evlilik sözleşmesi hakkın var fakat zamanlama yanlış, haklıyken haksız duruma düşmüşsün.
00 Yorumlaya ben arada kaldım açıkçası nafaka vermekte vermemekte saçma geliyor İlerde boşanırsanız insan biz kadınların yeri toplumda sizden çok daha düşüyor bilmem kaç yılındayız demeyin boşanmış bir kadın oluyorsunuz insanların gözünde kadınlara daha ön yargılı bakılıyor boşanma sonrasında onu bunu geçtim hadi diyelim çocuklarınız oldu küçükler bunlarda kadına kalmıyor mu nasıl bakacak nasıl yedirecek edecek karşı taraf açısından bakarsak o da sıkıntı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaşım sonuna kadar arkadayım yok öyle 1 gün kal ömür boyu nafaka iyisini istemişsin zaten artı bir niyeti olmasa idi o sözleşmeye seve seve imza atardı yol yakın iken dönmüşsün işin iç yüzünü görmüş oldun mana ile seni seven biri senin istediğin sözleşmeye severek imza atar sözleşmenin içinde çok abartılı bir madde maddeler olmadığı süreççe
00 Yorumla
+1 yılErkek net haklı sözde erkek kadin eşit yalan kadınlar cidden çok korunuyor iyi bişey değil her kadın iyi değil kadın kötü diye ömür boyu kimse nafaka ödemek zorunda değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye haspa sana cocuk verecek hizmet edecek anana bacina hizmet hürmet nafaka mı çok geldi ay şimdiki erkekler erkek demeye bin şahit selikanli olun lan biz sizde delikanliyiz niye yatakta her yerde kullanmayi biliyorsunuz nafaka mı zorunuza gitti cicişler sizi etek giydirelim size minnoşlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılburada bazı kızlar seni ileride boşanmayı düşündüğünu ne olur ne olmaz diye kendini güvence altına almak istemeni karşıdakine güvenmemek olduğunu yazıp kızın nişanı atmakla doğru yaptığını söylüyor peki ben burada bu şekilde düşünen kızlara soruyorum o zaman kız tarafı ilerde ne olur ne olmaz diye evlilik öncesi erkek tarafından güvence adı altında bir ton (yok altın kızın üstüne mal mülk) istekte bulunuyorlar bu erkege güvenmemek olmuyor mu kadın yapınca kendini güvence altına almak oluyor erkek evlilik sözleşmesi isteyince güvenmek oluyor
12 Yorumla- +1 yıl
hayat sartlari kadinlar icin daha zor ve siz bosaninca pesinizden kosan erkekler olmuyor bizi rahatsiz ediyorlar bu yuzden guvence isteriz ayrica sizin kazandiginiz 3 kurusa kalmadi kimse
Cevap sahibi+1 yıl@Melissim0272 tabi tabi kesin öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşanmak zorunda kalsak diye bir düşünce olmamalı bence. İnsan tamamen güvendiği birine böyle evlilik sözleşmesi ile şüpheyle yaklaşmış olur ama evlilikte şüphe olmamalı. Keyfi nafaka alanları bilemem tabi. Karşınıza iyi insanlar, sözleşmenizi kabul edecek insanlar çıkar umarım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Hayır sen haklısın. Kadını kayırıp erkeğin canına okuyan onlarca kanunun yanında senin kendini güvenceye almak istemen çok normal.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıliyi yapmışsın sen haklısın boşandın diyelim ömür boyu nafaka elindeki tüm malların yarısı onun yasalar kadınları destekliyor seni eleştiren kadınlara bakma işlerine gelmiyor erkeklerin gözünün açılması burdaki kadın yalakası erkeklerinde q aklı olan erkek evlenmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMisal evliyim 7 senedir hayatimi aileme verdim 2 cocugum var kariyerimden ödün verdim onlari yetistirmek icin su an icin. Uzak olsun yanlız kalma mecburiyetine dusersem ve esimin mirasindan hak alamama durumu sencede sacma olmaz mi benim icin. Evlenince o miras bizim oluyor kendi emegimizle sonradan eklediklerimz oluyor bende imzalamam açıkçası oyle bir sözleşme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNafaka parası olarak 500 1000 tl para veriyorlar bir insanin da o parayla geçinmesi imkansız yani sonsuza kadar ödemezsin elbet girer sigortalı işe çalışır veya evlenir kimse iki kuruş paraniza kalmadi sanki Acun ılıcalısında evlilik sözleşmesi yapcan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞimdi şöyle diyeyim herkes kendine göre haklıdır seninde, onunda kendine göre haklı olduğu yerler var. O senin ona güvenmediğini düşünmüş, Sen ileride ne olacağını bilemem demişsin. O bu adam bana güvenmiyorsa evlilik olmaz demiş ve haklı , sen belkide 1 ay evli kalacağım kadına ömür boyunca nafaka ödeyemem demişsin sende haklısın. Ama sadece maddiyat değil sen aldatılabilirsin etkisini ömür boyu çekebilirsin ya da o senden şiddet görebilir daha kötü şeyler de olabilir. Öncelik güven bir ilişkide. Ama sizin aranızda pek yok galiba bence olması gereken olmuş hayırlısı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen daha şimdiden boşanmayı düşünüyorsan hiç başlama evliliğe... Bir de boşanınca yaşanacak onca duygu vs. değil de ödeyeceği paranın peşinde beyfendi... Yaşanmaz senin gibi cimriyle iyi etmiş kız 👍
522 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi nafaka karılarına para ödemek zorundamıyız biz boş konuşma işine bak
Cevap sahibi+1 yılSen benim kişiliğimi nereden biliyorsun da bu sözü söyleme hakkını buluyorsun kendinde? Anlaşılan yarası olan gocunuyor o nafaka isteyen paragözler umrumda değil benim gibi hassas kızları derinden etkileyip kıracak bir şey bu. O kadar mantık üzerine yaşıyorsanız gidin zenginle evlenin aşk aşk demeyin sizin gibileri dışarıda gerçek aşk arıyordur bir de utanmadan..
Cevap sahibi+1 yılAyrıca her kadın kendi isteğiyle nafaka almıyor. Yıllarca evli kalıp da aniden karısını boşayan insanlar da var kocasından ayrılınca tek para geliri nafaka olan kadınlar var her nafaka isteyen kadın kötü niyetli de değildir yeter artık ne paragöz oldunuz abi evlenmeyin cidden
- +1 yıl
Ckdkckdmxmdmdkxx o kadar belli ediyorsun ki kendini evlenip 2 ay sonra boşanıp ömür boyu bi baltaya sap olamayan nafaka alan kadınlar gibi konuşuyorsun kaç erkekle yatmışsındır kim bilir acaba sen
- +1 yıl
Boşanıpda nafaka almayan kadın %0.000001 belkidir kadın milletinin ne bok oldugunu biliyoruz canım bak yoluna hadi
Cevap sahibi+1 yılAl günahımı bravo 👏 senin de gerçek sevgi ve bağlılıktan zerre anlamadığın belli anca para maddiyat al bi tarafına sok paralarını kimsenin senin puluna ihtiyacı yok çok şükür 👍
Soran+1 yılSizde hem eşitlik istiyorsunuz hemde boşansak bile bile o adam çalışsın bize baksın diyorsunuz yok ogle dünya erkekler gözünü açtı artık
Cevap sahibi+1 yılTamam gözünü açmış erkekler madem öyle evlenmeyin bu kadar kadınlara güvenmiyorsanız
- +1 yıl
Evlenmiyoruz zaten dünya güzeli olsanızda pek umrumuzda değil emin ol tek gece basarız size yolumuza bakarız sizde mal gibi hesap kitleyecek erkek ararsınız yavrum adı deliğin genişdir zaten senin
Cevap sahibi+1 yılHerifteki fanteziye bak deliği geniş ajkdwjfjowfkos git işine ya Allah sen ve senin gibilerinden korusun uzak etsin bizi
- +1 yıl
Kişi kendinden bilir işi
Cevap sahibi+1 yılAynen zamanında ne kadar sokmuşsa sana sokan şimdi hiç suçu olmayan birinden acısını çıkarmaya çalışıyorsun. Yazık kıyamam, iyi koymuş koyan 😉
Cevap sahibi+1 yılBoynuzu çok dallı budaklı mı taktı sana, bayağı içerlenmişsin çünkü jadiwjisjska
Cevap sahibi+1 yılCüzdanını da sömürmüş bayağı ki yanıp tutuşuyor şu an jadojaifkwjcks
- +1 yıl
Yok benim sevgilim hiç olmadı zaten istemiyorumda öyle bir şey 30a kadar sadece cinsel ilişkiye girer senin gibi geniş deliklilere basar kapının önüne atar yoluma devam ederim yavrum hee inanmıyorsan özelden atayım sana video :)
Cevap sahibi+1 yılMesele benim inanmamam değil mesele senin ne kadar iğrenç kişilikli bir insan oluyor olman ki az önce farkında olmadan sana nasıl bir pislik olduğunu itiraf ettirdim bu da bana yeter tatlışım hadi yoluna 😉
- +1 yıl
Umrumdamı zannediyorsun canım maskülenim narsistim karşıma çık çıkarsa çıksın ona hükmederim bok gibi param var gül gibi mesleğim var çok şükür seks esnasında ağzına işediğim kız bile oldu benim hayatıma giren ne anlatıyorsun yavrum bak yoluna hadi dengin değilsin belin kırılır yatakda
Cevap sahibi+1 yılCidden cevap yazmazsan sevinirim senin gibi iğrenç bir insanla umarım asla karşılaşmam 👍
- +1 yıl
beyinsiz iste bos konusuyor erkek iste ne beklersin
- +1 yıl
Womenlar erkeklere laf yok
- +1 yıl
@Duyarsızduyar niyeymis cadiiiii
+1 yılMaalesef gördüklerimden sonra tek bir şey söyleyebiliyorum.
Sözleşme Hayat Kurtarır
10 Yorumla
+1 yılHaklı felan değil bunlar neyin kafasını yaşıyor neden zorunuza gidiyor bu evlilik sözleşmesi anlamıyorum gayet normal bişey hem erkek hem kadın için
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılHaklı tabiki sen adam olduğun sürece seni kimse boşayıp nafaka ödemeye tabi tutturmaz. Zaten senin kabahatin yoksa kadın seni kafasına göre boşayamaz. Kadın kabahatliyse nafaka falan da alamaz. Neyin adaletsizliğini düşünüyorsunuz?
130 Yorumla- +1 yıl
@Müdrik Ben neyin ne olduğunu biliyorum kadın haksızsa sen ondan tazminatta alabilirsin. Öyle canı istedi diye seni boşayıp senden nafaka alamaz. Çocuğunuz için almak için de çocuk sende kalırsa haklı olan sensen sana verilir zaten çocuk nafakası da alamaz. Haa çocuk anneye verilse bile çocuk nafakasını ödemeyen zaten adam değildir.
@swica Sen tartmaya devam et kral. Sanıyor musun ki ben kadın savunucusu falanım. Ben haktan yanayım. Eşitçe, insanca yaşayalım, güzel çocuklar yetiştirelim. - +1 yıl
@Müdrik Hukuk dersi görmüş biriyim. Kanunları da araştırmayı severim. Yani kafana takma bu nafaka işini. Kadına iyi davranırsan kadın seni boşayıp nafaka falan alamaz senden öyle bir dünya yok.
- +1 yıl
@Cleanman58 Bende hukuk dersi aldım ve çok doğru konuşuyorsun. burada birşeyi bilip bilmeden cinsiyetci yorumları çok uygunsuz buluyorum. Kimse kimseden haksız yere bir şey alamaz. Hak var hukuk var. Erkek de haklı olduğu yerde kadından nafaka talep edebilir.
- +1 yıl
@Coraline-0 Teşekkür ederim. Erkekler kadınları aşağılayıp dövünce otomatik olarak en az 180 gün adli para cezası veya hapis cezasına çarpıtılınca adalete ya bize yargısız infaz yapıyorlar yeaaaaaah diye zırlıyorlar. Kadın erkekleri dövdü de kadınlara ceza verilmedi mi ulan bu ne biçim mantıksızlık. Adamın biri de diyor ki kadınlara insanca yaşama hakkı sadece makyaj malzemeleri satabilmek, tekstil sektörünü yükseltmek içindi falan diyordu tam bir terörist kendisi. Değil nafaka, idamı bile hak ediyor benim gözümde.
- +1 yıl
Rica ederim. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Kadın da olsa erkek de olsa cezasını fazlasıyla almalı. Makyaj ne alaka onu çözemedim saçmalamış.
- +1 yıl
@Coraline-0 makyaj malzemeleri satarak zengin olmak için kadınlara özgürlük verildi vs. diye anlatıyordu. burada hala duruyor olmalı yorumları: Eşim mesleğimi önemsemiyor, bu duruma çok kırılıyorum. Ne yapmalıyım? ↗ bearcan'ın görüşünün altında tartışmıştık. Sence hangimizde sıkıntı var? 😂
- +1 yıl
Senin görüşünü gördüm de dediğin kişininkini göremedim. Dediğine göre sen haklısın. Adam gerçekten saçmalamış xkskcmdk
- +1 yıl
@Coraline-0 seni engellemiştir belki kullanıcı adı bearcan https://kizlarsoruyor.com/uye/bearcan
- +1 yıl
Olabilir.
- +1 yıl
Ya bu soruyu soran adamın okuma yazması yok mu? Güncelleme yazmış hala diyor ki ben de kendimi koruma altına almak istiyorum yasalar kadınlardan yana her şeyime ortak oluyorlar diyor. Çalışmayan kadınlar için bu erken emeklilik oluyor diyor. Ulan sen de git çalışan kadınla evlen o zaman. Ayrıca kafasına göre boşadığı zaman da senin malına ortak olamaz ona göre boşanma davasında savunmanı yaparsın. Eğer kusurlu olan kadınsa sen de kadından nafaka alabilirsin bu bile mümkün.
- +1 yıl
Hukuk dersi gördün ama bi b. q bilmiyorsun. Ben boşanırken eski eşimin avukatı geldi ve "bak biliyorum sen haklısın ama biz de böyle para kazanıyoruz" dedi. Adliye binasının içindeydik ve benim avukatımda yanımdaydı. Hiç ses çıkarmadı. Çünkü o da bu ülkedeki kanunların ne kadar b. qtan olduğunu biliyor. Bizzat kendi avukatının benim haklı olduğumu söylemesine rağmen mahkeme onları haklı çıkardı. Dava neticelendiğinde avukatı yanıma geldi ve "ben sana demiştim. Kadınların avukatı olmak çok kolay. Bana bir kadın gelince hemen davasını alıyorum. Çünkü kazanmak neredeyse garanti" demişti.
Davanın içeriğini de anlatırım istersen. Onların hiçbir delili yoktu. Şahit olarak gösterdikleri insanları nerdeyse 4-5 senedir görmüyordum. Şiddet yok Aldatma yok.
Benim bu durumumu yaşayan bir sürü insan var Platformda. - +1 yıl
Senin avukatın en başında iflas bayrağını çekmiş zaten. Madem sen haklısın savunsaydı davayı kesin siz alırdınız. Öyle saçmalık olmaz, sen avukatını bir gözden geçir istersen.
- +1 yıl
@mudrik Ya arkadaş sen kendini doğru düzgün savunamadığın için avukatın da cahil olduğu için davayı kaybettiysen biz napalık? Bilip bilmeden yorum yapmayın ya. Aldatma ve şiddet yoksa nasıl davayı kazanıyor arkadaş o kadın? Şiddet uygulamadın veya aldatmadın da ne vardı da kadın şahitler tutup seni boşadı acaba?
- +1 yıl
Neye şahitlik ettirdi kadın?
- +1 yıl
Benim avukatımın en az 10 yıllık tecrübesi var. Zaten babamın bir avukat müşterisi vardı neredeyse onunla yaşıt, bu avukat onun yanında çalışıyordu. Yani eskiden beri tanıyoruz. Benim avukatımla ne alakası var. Zaten o mahkemelerde adalet olsa benim avukata bile ihtiyacım olmaz. Şahit olarak gösterdikleri insanları 4-5 senedir görmüyorum diyorum. Bir kimse 5 senedir hiç görmediği biri için nasıl şahitlik yapıyor. Üstelik benim evimin kapısından içeri bile girmemiş. O hâkim sormuyor mu bu adamın evine hiç girdin mi, girdiysen ispat et demiyor mu?
Bu memlekette istiyen istediği kişi aleyhinde nasıl şahitlik yapabiliyor!
Eski eşim bana böyle dedi şöyle dedi diye iddia ediyor. O mahkeme sormuyor mu getir bakalım delilini?
Bana hikaye anlatmayın, bizim platformda bir sürü mağdur erkek var. Hepsinin de tek suçu erkek olmak. - +1 yıl
@Müdrik Kıvırmadan o adamların tam olarak neye şahitlik ettiğini söyler misin bana? Ayrıca evet avukata ihtiyacın yok kendini savunmak için.
- +1 yıl
Adam değil kız kardeşi. Ben kız kardeşlerine bağırmışım. Tabiki hepsi yalan. Bir de ben deliymişim 🤣🤣🤣 Ulan madem ben deliyim yolla doktora. Nereden tutsan elinde kalıyor. Bu arada ben 6. üniversitemi okuyorum. Tam deli işi.
Ben arkadaşlara bunları anlatıyorum adamlar şok oluyor. - +1 yıl
@Müdrik Sen kendini savunamamışsın belli ki. Ben senin yerinde olsam karşılık olarak iftira davası açardım. Senin avukat ya para yemiş ya da senle ilgilenmemiş. Kız kardeşlerine bağırdığını kanıtlamak için kız kardeşlerinin evinize geldiğine dair bir delil talep etseydin sen veya avukatın. Örneğin telefon sinyali saat ve tarih gibi. Sen garanti kazanacağın davayı kaybetmeyi başarmışsın bu senin hatan.
- +1 yıl
@Müdrik deli olmadığına dair hastaneden rapor alıp bunu da mahkemeye delil olarak sunman gerekirdi. Avukatın zaten hangi boyutta yaşıyor bilmiyorum. O kadından çok iyi tazminatta kazanabilirdin. Sen o avukatı şutlamalısın dostum. Ya bilgisiz ya o kadınla bir tanışıklığı var ya da el altından para yemiş.
- +1 yıl
Ne kadar saçma bir şey! Birisi senin deli olduğunu iddia etse, deli olduğunu onun mu ispat etmesi gerekir yoksa senin mi deli olmadığını ispat etmen gerekir. Mesela ben sana eroinman desem, mahkeme benim sözümle senin eroinman olduğuna hükmeder mi?
Benim avukatımın onunla bir tanışıklığı yok ama sizin anlamama sorununuz var, sorunu avukata havale edip sistemi temize çıkarma sorununuz var. Bu bariz belli oldu şimdiye kadarki yazışmalardan. Biz avukatı 10 senedir tanıyoruz. Benim eski eşim bazı komşuları bile tanımazdı. Zaten öğle 12'ye 1'e kadar uyuyan biri. Ama siz ısrarla olmasını arzu ettiğiniz şeyin gerçek olduğunda diretiyorsunuz. Aslında en zor olan anlamak istemeyen kişilere bir şeyler anlatmaktadır. Peki siz istediğiniz gibi bilin... - +1 yıl
@Müdrik Ya dostum senin avukat seni ayakta uyutuyor paranı yiyor boşu boşuna. Birincisi deli olduğu iddia edilen kişi sen olduğuna göre tabiki de sen kendin için hastaneden rapor almak zorundasın. Ben alacak değilim ya.
- +1 yıl
@Müdrik senin iddiani ispatlaman gerekiyor ama ben kendimi temize çıkarmak için kendim de gidip kan tahlili falan yaptırabilirim.
- +1 yıl
@Müdrik eğer bir çok şahit olursa zorunda olabilirsin akıl sağlığı testine girmekte
- +1 yıl
Kardeşim sen bana bir şeyi neden iki defa yazdırıyorsun? Bıktırıp haklı çıkmak mı amacın?
Kız kardeşi şahit oldu diye yazdım, 5 senedir görmüyordum diye yazdım. Neden olmamış senaryolar üzerinde cevap yazıyorsun. Senin de ananı başkası zqseydi sen değil başkası dünyaya gelirdi belki değil mi? Bak ben de senin yaptığın gibi bir senaryo yazdım. Nasıl iyi mi, hoşuna gitti mi? Gittiyse daha yazayım... - +1 yıl
@Müdrik tamam kral yasalar kadınlardan yana o yüzden kadınlar çok mutlu bu ülkede. Sen de çok zekisin garanti kazanacağın davayı kaybetmişsin. 😂
Aşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı. bence sen haklisin, boş ver tripleri, eger sevseydi samimi olsaydi kabul ederdi, 1-2 sene evli kalip dunyalari kaybeden o kadar erkek var ki, bu dusersen enaz 10 yilin gider, kisinin alninda yazmiyor ki neler planladigi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılSenin mantığına kız kendi mantığında bakmış. Kimse de senin çocuğunun taşıyıcı annesi değil, "yarın bir gün boşanırsak çocuğa para ödeyeyim ama kadını yoksayayım" diyebilesin.
01 Yorumla
Soran+1 yılKadın niye kendi çalışmıyor pardon erkek kadına neden bakmak zorunda ayrıldıktan sonra
böyle erkek mi olur hayır istemiyorum
bari eril dişil enerjilere çakralara bakın
erkek sağlayıcıdır kadın ise başka şeyleri sağlar
07 Yorumla
Soran+1 yılPardon siz degilmisiniz eşitlik isteyen evlendikten sonra niye çalışmak istemiyorsunuz. Artık bu kafayı değiştirin kimse size bakmak zorunda değil sen de bu gidisle evlenemezsin
+1 yılEvleneceğiniz kişiye evlilik sözleşmesi yapma gereği duymak demek yeteri kadar güvenmemek demektir bence. Ben nafakada gözü olan biri değilim istememe ama o bana bunu söylerse evlilikten önce evlenmeme ihtimalim çok yüksek
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı. Evlilik sözleşmesi doğru değil. Elbette düresiz nafaka da doğru değil. Evlenmeden karşındaki kişinin iyice tanınması lazım. O yüzden flört yerine arkadaşlık yaparak tanımak daha doğru. Böylece duygulara kapılıp yanlış değerlendirme olmaz.
00 Yorumla
+1 yılNe deni bilemiyorum. Nişanı atmasının nedeni ona güvenmediğin düşüncesi mi yoksa gerçekten güvenilir bir kimse olmaması mı? Yani evlilik sözleşmesi isteyince bu ikinci seçeneği uygulama fırsatı olmayacaktı.
00 YorumlaKimse kusura bakmasın. Sevgiliyken Evlenirken her şey iyi güzelde anlaşmazlık olunca efsane çirkeflikler peydah oluyor. Gayet makul ve mantıklı bir talep.
Not: evlenip boşandım geçtim o yollardan.00 Yorumla
+1 yılSözleşme, güvensizliği doğurur. Bunu erkekte, kız da yapsa hiç hoş değil. Hukuk kadından yana diyorsunuz da, erkekte ortak mal adı altinda veya bahanesiyle bir yolunu bulup hakkini aliyor, yani tumden hukuk kadina yonelik degil.
00 Yorumla
+1 yıl@_P_U_S_A_T_ İnsanları assagilamiyorum neyse onu söylüyorum kibirli değilim egoist asla değilim esas kişilik falan sen hayırdır ben neysem oyum ztn başka bir kişiliğe burunmuyorum cevabın olmayınca bulamayınca kötü ruhlu oldum şu an tuhhh
00 Yorumla- Devamını Gör (187)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat