Sevgilimle evlenmek istiyor muyum bilmiyorum, sizce nasıl çözerim bu durumu?

Merhaba arkadaşlar,
tam 3 senedir birlikteyiz, 3 sene içinde hiç ayrılmadık ve ara vermedik.

Eskiden evlilikten hayalleri olan veya onun için çabalayan taraf bendim. İkimizde okuyorduk ben bitmeye yakındım onun daha vardı bitmesine ve ona sınavlarına gir erteleme ki ilerleyelim diyordum, ama beni hiç takmıyordu 1,5 sene öyle boş geçti ne yaptı bilmiyorum. Sonra pes ettim asla konusunu açmadım, sonra kendisi fark edince bişeyler yapmaya başladı sınavlara girmeye veya ilerlemeye çalıştığını hatta hemen evlenmek istediğini falan. Bende bu şekilde istemediğimi söyledim, iş güç olmadan kolay mı öyle evlenmek. Bazen çok basite aldığını düşünmeye başladım veya bana yüzüğü takıp benimsin diyip bekletecek hissine kapıldım.

İki ay önce tesadüfen başka bir kizla geceleri sabahlara kadar aylarca konuşarak başbaşa pubg oynadığını yakaladım. O günden sonra ona olan güvenim nerdeyse sıfıra düştü.
Çünkü gerçekten asla ona yakıştıramadığım bir davranıştı ve hep kendisini öven ben şöyle seviyorum böyle iyiyim bütün erkeklerden diyordu. Ne oldu diğer erkeklerden hiç bir farkın kalmadı dedim.
O an aslında ayrılmak istedim ama ayrılamadım ayrılma konusunu bile yapamadım. Geçen üç seneye yazık etmek istemedim. Aldatma sayılmaz dedim kendimi avutmaya çalıştım bir şekilde ama mutlu hissetmiyorum kendimi o günden sonra, birşeyler eksildi içimde sanki ama ne…

Şimdi gelmiş bana bir ay içinde ailem ailenle tanışmak istiyor artık adını koyalım diye baskı yapmaya başladı. Kendimi hazır hissetmiyorum çünkü 100de 100 güvenim kalmadı diyorum ve emin olmadıkça babama gidip söylemem böyle birşeyi dedim. Ama hala zorluyor veya imali konuşuyor. Sanırım aileside ona baskı yapıyor. Tabi ailesi bilmiyor olanları…

Kafam çok karışık, aslında insan böyle şeylerin olması için bekler heyecanlı olur dört gözle bekler, ben kaçıyorum resmen. Ama neyden kaçıyorum onuda anlamıyorum..

Lütfen bana akıl veya fikir verin..
Güncellemeler
+1 yıl
Ve pubg oynadığı dönem benim işe başladığım ve yoğun olduğum yorgunlukten erken uyumam gereken zamandi. Her sabah 5-6 da uyanıp işe giden bendim tabi, o yan gelip yatıyordu rahattı yani üniversite tatilde olduğu için…
Sevgilimle evlenmek istiyor muyum bilmiyorum, sizce nasıl çözerim bu durumu?