Merhaba arkadaşlar,
tam 3 senedir birlikteyiz, 3 sene içinde hiç ayrılmadık ve ara vermedik.
Eskiden evlilikten hayalleri olan veya onun için çabalayan taraf bendim. İkimizde okuyorduk ben bitmeye yakındım onun daha vardı bitmesine ve ona sınavlarına gir erteleme ki ilerleyelim diyordum, ama beni hiç takmıyordu 1,5 sene öyle boş geçti ne yaptı bilmiyorum. Sonra pes ettim asla konusunu açmadım, sonra kendisi fark edince bişeyler yapmaya başladı sınavlara girmeye veya ilerlemeye çalıştığını hatta hemen evlenmek istediğini falan. Bende bu şekilde istemediğimi söyledim, iş güç olmadan kolay mı öyle evlenmek. Bazen çok basite aldığını düşünmeye başladım veya bana yüzüğü takıp benimsin diyip bekletecek hissine kapıldım.
İki ay önce tesadüfen başka bir kizla geceleri sabahlara kadar aylarca konuşarak başbaşa pubg oynadığını yakaladım. O günden sonra ona olan güvenim nerdeyse sıfıra düştü.
Çünkü gerçekten asla ona yakıştıramadığım bir davranıştı ve hep kendisini öven ben şöyle seviyorum böyle iyiyim bütün erkeklerden diyordu. Ne oldu diğer erkeklerden hiç bir farkın kalmadı dedim.
O an aslında ayrılmak istedim ama ayrılamadım ayrılma konusunu bile yapamadım. Geçen üç seneye yazık etmek istemedim. Aldatma sayılmaz dedim kendimi avutmaya çalıştım bir şekilde ama mutlu hissetmiyorum kendimi o günden sonra, birşeyler eksildi içimde sanki ama ne…
Şimdi gelmiş bana bir ay içinde ailem ailenle tanışmak istiyor artık adını koyalım diye baskı yapmaya başladı. Kendimi hazır hissetmiyorum çünkü 100de 100 güvenim kalmadı diyorum ve emin olmadıkça babama gidip söylemem böyle birşeyi dedim. Ama hala zorluyor veya imali konuşuyor. Sanırım aileside ona baskı yapıyor. Tabi ailesi bilmiyor olanları…
Kafam çok karışık, aslında insan böyle şeylerin olması için bekler heyecanlı olur dört gözle bekler, ben kaçıyorum resmen. Ama neyden kaçıyorum onuda anlamıyorum..
Lütfen bana akıl veya fikir verin..
tam 3 senedir birlikteyiz, 3 sene içinde hiç ayrılmadık ve ara vermedik.
Eskiden evlilikten hayalleri olan veya onun için çabalayan taraf bendim. İkimizde okuyorduk ben bitmeye yakındım onun daha vardı bitmesine ve ona sınavlarına gir erteleme ki ilerleyelim diyordum, ama beni hiç takmıyordu 1,5 sene öyle boş geçti ne yaptı bilmiyorum. Sonra pes ettim asla konusunu açmadım, sonra kendisi fark edince bişeyler yapmaya başladı sınavlara girmeye veya ilerlemeye çalıştığını hatta hemen evlenmek istediğini falan. Bende bu şekilde istemediğimi söyledim, iş güç olmadan kolay mı öyle evlenmek. Bazen çok basite aldığını düşünmeye başladım veya bana yüzüğü takıp benimsin diyip bekletecek hissine kapıldım.
İki ay önce tesadüfen başka bir kizla geceleri sabahlara kadar aylarca konuşarak başbaşa pubg oynadığını yakaladım. O günden sonra ona olan güvenim nerdeyse sıfıra düştü.
Çünkü gerçekten asla ona yakıştıramadığım bir davranıştı ve hep kendisini öven ben şöyle seviyorum böyle iyiyim bütün erkeklerden diyordu. Ne oldu diğer erkeklerden hiç bir farkın kalmadı dedim.
O an aslında ayrılmak istedim ama ayrılamadım ayrılma konusunu bile yapamadım. Geçen üç seneye yazık etmek istemedim. Aldatma sayılmaz dedim kendimi avutmaya çalıştım bir şekilde ama mutlu hissetmiyorum kendimi o günden sonra, birşeyler eksildi içimde sanki ama ne…
Şimdi gelmiş bana bir ay içinde ailem ailenle tanışmak istiyor artık adını koyalım diye baskı yapmaya başladı. Kendimi hazır hissetmiyorum çünkü 100de 100 güvenim kalmadı diyorum ve emin olmadıkça babama gidip söylemem böyle birşeyi dedim. Ama hala zorluyor veya imali konuşuyor. Sanırım aileside ona baskı yapıyor. Tabi ailesi bilmiyor olanları…
Kafam çok karışık, aslında insan böyle şeylerin olması için bekler heyecanlı olur dört gözle bekler, ben kaçıyorum resmen. Ama neyden kaçıyorum onuda anlamıyorum..
Lütfen bana akıl veya fikir verin..
Güncellemeler
+1 yıl
Ve pubg oynadığı dönem benim işe başladığım ve yoğun olduğum yorgunlukten erken uyumam gereken zamandi. Her sabah 5-6 da uyanıp işe giden bendim tabi, o yan gelip yatıyordu rahattı yani üniversite tatilde olduğu için…
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba.. Akıl vermek haddime değil ama fikirlerimi söyleyecek olursam evlilik gerçekten kolay değil. Geçim sıkıntısı, sorumluluklar, o, bu, şu derken bambaşka bir boyut. Sürekli kendine neden niçin diye sormana gerek yok. Herşeyin cevabı sende aslında. Güvenini yitirmişsin en önemli şeylerden biri. Peki o güvenini kazanmak için ne yaptı? Kendine bunu sordun mu? Ya da seni kazanmak için neler yaptı.. Bence bir insan bir insanla hayatını birleştirecekse sormalı "benim için neler yaparsın, nelerden vazgeçersin, neleri göze alırsın"...
Bu evlilik konuları baskı ile olacak şeyler değil. Sen şu an mutlu değilken ilerisini düşünebiliyor musun? Onu seviyor olabilirsin ya da ona karşı düşkünlüğün olabilir ama bir yerde bir kopukluk varsa ya da kafalar uyuşmuyorsa bazen sevgi de yetmiyor. Herşeyden önemli olan sensin. Bunları sen düşünürken o ne yapıyor mesela? Bu önemli bir konu sonuçta. Doğru kararı vereceğine eminim. Bazen için yana yana da olsa bi karar vermek gerekiyor doğru ya da yanlış.. Hakkında hayırlısı olur umarım. 🌸
bir kere bu kişi olaylara ciddi bir şekilde yaklaşmıyor, anladığım kadarıyla onun bu eksik yönlerini şimdiye kadar görmezden gelmişsin, sevdiğin için işte. fakat bu yakaladığın kızla pubg oynayıp uzun süre sohbet etmesi biraz düşündürücü. bu kişiyle evlilik yoluna çıkacaksan ona tam olarak güvenmen gerekiyor fakat onun hayata bakış açısı senin beklentilerine göre çok güven verici değil ikincisi senin ona güvenin kırılmış. bu olayı büyütüyorsun diyenler olabilir aynı olay kendisine yapılsa bunu normal olarak kabul eder miydi? Bu evlilik için acele etme derim üç seneyi kurtaracağım diye diğer senelerini riske atma.
Evet o yüzden hayatımın geri kalanını mutsuz geçirmek istemiyorum böyle birşeye razı gelip kendimden ödün vererek. Başkası üzülmesin diye kendimi üzdüğüm çok oluyor, hiç sevmiyorum bu huyumu. Başta ciddi yaklaşmıyordu, şimdi ne olduysa benden ciddi olmaya başladı, veya artık vakti geldi evlenelim diyor. Evet vakti geldi de ama işte olanları yok sayamıyorum ki. Daha başta böyle birşeyi yapan, ilerde benden sıkıldığında veya benim yoğun olduğum dönemde arkamdan neler yapar bilemiyorum ki. Geçmişimde olanlardan sonra hayatıma o girdi ve o kadar güveniyordum ki öyle böyle değil. Ama hayat bir kez daha gösterdi bana kimseye gözü kapalı güvenmemem gerektiğini.
dediklerin doğru denişsin ya başkası üzülmesin diye kendini üzüyorsun ve buna kızıyorsun. peki kendin üzüldüğünde başkası senin için üzülüyor mu? karşılığı yoksa anlamsız kişiler için üzülmeye gerek yok. güveni kazanmak zordur fakat kaybetmek oldukça kolaydır. insanları da dışardan tanımak zordur ne kadar yakın olsa da tam olarak bilemezsin.
Gerçekten doğru kimseyi insan tanıyamıyor tam olarak. İnsan olarak çok iyi birisi kimse beni onun kadar sevmez diye düşünüyorum o yüzden belkide bırakmak istemiyorum. Ama içimde de ona karşı his kalmadı azaldı gibi. Veya kendime sorup duruyorum madem seviyorum neden evlenmek istemiyorum neden adım atmaktan kaçıyorum. Oysaki hep hayalimdi böyle şeyler…
Sanırım zamana ihtiyacım var.
evet iyi niyetli olarak birisini sevdiğin zaman böyle şeylerle karşılaşıyorsun. gözünü kapatıp sevmeyi deniyorsun belki böyle yaptığın için hata yapıyorsun gibi geliyor. madem seviyorum, evlenmek istemiyorum neden adım atamıyor olabilirsin? çünkü beklentilerin karşılanmıyor yani bazı şeyleri onun görmesini veya yapmasını istiyorsun sen söyleyince anlamı kalmıyor. üstüne bu olaylar tam karşılığı hayal kırıklığı işte.
Üçünüz pubg oynayın hem ortamı görmüş olursun alakalarını durumu görürsün kararın öyle oturur.
Benim de o an ilk aklıma gelen buydu ve o sinirle hemen oynuyoruz dedim. Ve ben hiç konuşmadan sizi dinleyeceğim dedim. Çok tuhaftı onlar konuşurken benim dinlemem. Ne olursa olsun birlikte eğlenip sohbet muhabbet etmişler anlaşıp hergün aynı saatte oynamışlar daha ne olsun. Oyunda ben varken o kadar etmediler tabi sohbet.
Ben de bu pubgyi oynuyordum ve herkes bunu sorun ediyor yani, benim de başıma gelmişti rahatsız edici bir durum tabi. Aldatma mı değil ama değişik bir şey yani. Böyle durumlarda empati yapmak lazım, he empati yapmıyor mu aynısını yapacaz ki anlasınlar öğrensinler sonra ona göre hareket etsinler edelim.
Aynen bende senelerce oynuyorum ama kimseyle o şekilde de başbaşa oynamadım yanı. Ben yapsaydım aynısını kim bilir neler olurdu veya ne hakaretler işitirdim.
Eniştemde empati yok işte orası sıkıntıymış.
Bunları ona söylediğimde haklısın öyle düşünmedim hiç veya senin böyle bir şey yapacağın zaten aklımdan geçmedi dedi. Oynarken aklına gelmemişim o yüzden de kendisini kötü hissetmemiş o an. Ama sonradan ben tabi bunu öğrenince ve ne oluyoruz diyip haklı çıkınca bir kaç gün baya kötü oldu pışmandı falan ama neyime yaradı, fark etmesen devam oynardım öyle dedi birde 🤦🏻♀️
Dürüstmüş en azından 😂 kız belki sağlam oyuncuydu ve rank kasmak istiyorlardı.
Sağlam oyuncu benim asıl. O yüzden saçma. Kızın yaşıda benden küçük, çıtırlarla sohbet daha çok sardı demekki
Eniştemi savunmayı denedim ama olmuyor.